Коледата чука на вратата, юнчето подарък чака под елхата!

• 60 666
  • 727
  •   1
Отговори
# 135
  • Русе
Йоана се справя добре с вилица, с лъжица по не я бива. Но соленки, хляб, бисквити и подобни тъпче огромни парчета в устата си и не знам кога да я отуча. Че се дави...Тя не само иска да яде сама, всичко иска да прави сама. Все е " и аШ"( и аз). Показва и казва, че е на една година, кака й я научи, че ще стане на две - и тях показва и казва. Всички части на тялото показва, забавно й е като я питаме. Брои, но ако някой го прави преди нея, тя повтаря. Изобщо от нова година насам много се очовечи.

# 136
Хаха,Нинив все едно ми описваш Йони с храненето с вилица и лъжица и ината да прави все сама нещата. Граби отжръката ми лъжицата и сама да греебе. Иска да пие от нашите чаши,а като съм с телефона идва грабва ми го и го оставя настрани,хваща ми ръката и с категорично „ади!”(хайде) ме води да си играем или да слизаме надолу. На всеки чужд човек за сега казва „кака” (нищо че е мъж Simple Smile или „бебе”и само раздава команди с пръстче какво да й се даде-„биби”,„няня”(вода),„попка”(топка),„папу”(ядене),амам(мляко) и т.н. нас си ни казва всичките в къщи-баба,дяди,дед (пра дядо й),тати и мама.естествено вчера я засякох да казва и „малко”,но не знам до колко беше осъзнато. Бърбори много на бебешкия си език,но до колкото знам преди да проговорят от веднъж бърборят на техния си език. Обича да ми вземе телефона и да казва „ало,ало”и като й отговоря се почва една тирада на бебешки Simple Smile
Иначе за кътниците още ни липсват последните 4 от 8 и край с периода на зъбоникнене,но четох че това става между 20 и 30 месец. Не се притеснявам.
Колкото до мен найстина вече не остана-започвам 33гс и чакам мм да се върне за да започнем покупките за момченцето ни.

# 137
  • София

Тони също не говори още. Като му дойде времето ще проговори. Разбира ме като му казвам нещо, тъй че не виждам проблем. Радвам се на тишината Simple Smile

Вече се адаптира в яслата. Сутрин хваща госпожата за ръчичка и влиза спокойно навътре. Все още имаме пробле с боледуването, но предполагам, че така ще е цяла зима. Тази седмица изкара цялата в яслата.

Трябва да ходя да му купя нови пантофи, че вече е 23 номер. Дано само да изкара със зимните си обувки, че никак не ми се купуват нови. Детските обувки са не безбожни цени.

Тони е кротко и спокойно дете, тъй че съм навита за второ. Догодина ще го мислим по-сериозно Simple Smile Искам Антон да е поне на 3 когато имаме второ дете. Не мисля, че ще успея да се справя с по-малка разлика.

В частните градини децата също боледуват. До дете си е. В нашата ясла полагат добри грижи и децата изглеждат щастливи, тъй че явно има и хубави общински ясли. На нас догодина ще ни предстой ново кандидатстване за градина. Дано имаме същия късмет като с яслата.
Не яде и не се опитва да яде сам. Сам хапва дамо плодове на парченца и хляб с пръсти. Освен това, ако не му дръпна чинията става страшно. Така си тъпче устата, че в един момент даже не може да дъвчи.

# 138
  • България
В яслата не ли хранят сами?
Нашите ако им дам да се хранят,по-скоро си играят с храната и става мазало.
Ние сме добре,нищо особено няма,затова не пиша.Имат вече по 3кучешки зъба.
Теди засега е с плоско стъпало.Стъпева навътре.
Личната каза ,че било нормално ,щяла да се оправи.

На следващата консултация ще видим.
От днес децата са в грипна ваканция и каката за късмет,точно днес се разболя.
А тя по-принцип от както порасна почти не боледува пу-пу..

# 139
Моя приятелка , на която сина и е колкото нашите мъници каза , че госпожите ги хранят, поне тези които все още не могат самички. Митито си нацелва устата оообаче. само като яде въображаема храна😃, бърка с лъжицата в празна купичка и се прави , че яде. Но го няма този ефект с реална храна.. всичко омазва , но точно  в устичката не попада нищо. 😃

# 140
  • София
Хранят ги те и ги учат да се хранят сами.

# 141
  • Русе
О, хранят ги. Особено толкова малките. То иначе всичко ще е мазало, пък децатта гладни.... В Русе още няма грипна епидемия, но моите нещо пак се сополивят. Някой градински вирус ще да е.
Иначе нищо особено. Скучна зима... Излизаме всеки ден, но не е достатъчно за моите пълни с енергия диванета.

# 142
  • София
Добре че не сме много активни, че докато ми мине грипа можеше да е приключила темата Simple Smile
KittyCatty, при баткото не сме слагали една  реимунизация и няма проблем. Поне при него беше за нещо което го няма от 100 години Simple Smile
Маги, и ние сме в бебешкия пубертет. Реве, научи се да хапе, тръшка се, всичко е "Не". С трима пубери съм се запътила към някоя планина Simple Smile
От известно време Марина спря да говори. Някакъв бойкот ми прави. На баща си се оплаква /нещо средно между бебешки китайски и български/. Иначе като иска нещо което не давам идва и ме целува по устата, след което показва какво иска или си го взима Simple Smile И да се оплача от нея. От около 4-5 месеца започна да пищи при къпане, мием дупето и тялото, като види някой в банята вика "тете" /ръцете/, но като тръгна да и мокря косата е кошмар. Започва да пищи и да трепери. Последния път чак посиня от ужас. Никаква идея от какво се е стреснала толкова и какво да направя. Няма как да не и изкъпя косата все пак.
Магинка, обявиха че новият прием за септември ще е март. Демек на 19.03. трябва да кандидатствате наново за градините и да си следиш. Ако не го направиш няма да я приемат. Simple Smile
Хич ни няма с яденето с прибори. С вилица се оправя, но лъжицата задължително я лапа на обратно и чак се сърди. Simple Smile Като ме види че говоря по телефона задължително трябва да провери с кого, ако не е "тата", "бата" или "кака" телефона се затваря и вика "опа". Ако някой в нас спи си слага пръстче пред устата и казва "шшшш. Тата пи" А с това кърмене нямам идея какво ще правя. Не заспива ако не и дам. Пробвах с мляко, с чай, с вода и какво ли не, но не. Плюе, реве и хвърля. Чак се чудя ще спре ли по някое време да търси или като си намери гадже. Дори и да сме на вън ако поиска си ме съблича и си търси.

# 143
Милена, не знам дали ще ти е от полза, но ние успяхме да махнем АМ с обикновено прясно мляко на Вършец, което сварявам и разбивам в блендер с банан. В началото слагах и малко захар. На третия ден спрях захарта. Сега е просто смуути с банан. Даваме им го преди лягане в едни преходни чашки от Икеа. Чисто сварено мляко не харесаха, но с банана им се услади. Можеш да опиташ.

# 144
  • София
Милена, не знам дали ще ти е от полза, но ние успяхме да махнем АМ с обикновено прясно мляко на Вършец, което сварявам и разбивам в блендер с банан. В началото слагах и малко захар. На третия ден спрях захарта. Сега е просто смуути с банан. Даваме им го преди лягане в едни преходни чашки от Икеа. Чисто сварено мляко не харесаха, но с банана им се услади. Можеш да опиташ.
Ще пробвам, но тя не иска нищо което не излиза от гърдите ми. Дори вода пие от шише със спортна капачка Simple Smile

# 145
  • Стара Загора
Миленка, може би ѝ попада вода в очичките и затова се сърди.Поне при нас е така.Когато мием косичката вместо да си вдигне главата я навежда надолу и му влиза вода в очичките и много се сърди.Сега през зимата съм ограничила миенето ѝ до два пъти седмично иначе тялото всеки ден.

# 146
Здравейте мами отдавна не съм писала, но ви чета.
Малката дама говори и казва всичко разбира се не изговаря думите правилно, но се разбира какво иска. Също така повтаря всичко което и е интересно даже Кауфланд казва (камфа).
И тя неможе да яде с лъжица с вилицата се справя.
Пие АМ само вечер но ще го спираме вече.
Къпането и при нас беше ад като и миехме косата един рев щ(правех се на клоун за да гледа нагоре,  докато баща и измие косата), но вече всичко е спокойно даже казва шип-шип (чип-чип) като дойде време за къпане.
Най- големия кошмар при нас е гърнето неиска да седне и неиска, какво ли не правих и засега се отказвам явно не е дошъл момента.
Това е от нас извинявам се за дългия пост и хубав ден.

# 147
но вече всичко е спокойно даже казва шип-шип (чип-чип) като дойде време за къпане.

Нашата пък казва "чипе-чипе" или "чипа-чипа". Интересно беше как премина през няколко фази, докато произнесе сносно тази думичка. Беше " цуцап-цуцап, цап-цап, ципа-ципа, цепа-цепа и подобни. Smile

# 148
  • Русе
Милена, да те "успокоя" - изтървали сте момента с отбиването.Сега вече е докато госпожицата се откаже, или докато си намери гадже Mr. Green Имам три такива примера около мен. Двете деца сукаха до две години и половина, трето - на един ден с каката ни са родени, го кърмиха до три години и отгоре. Вече са големи и си търсят. Че и с нищо не можеш да ги излъжеш. На колежката дъщеря й така си я разкопчаваше да си търси. Примерно пазаруваме, тя в пазарската количка, тъкмо на нивото на гърдите й, и си рови детето Laughing Дано при вас нещо подейства все пак... Аз затова като усетих, че моите са готови да спрем с кърменето, действах.
За миенето на косата - Йоана е същата. Реве, мята се в коритото. Стигала е да не може да си поеме въздух от рев. Започна след годината. Иначе обича водата, от морето не можех да я извадя... Или я дразни шампоанът в очите, нищо че уж е "без сълзи" ( с Бочко ги къпя), или самата вода в лицето. Голямата и тя изтерясва, нищо че вече ме разбира да си дава главата назад. Зимата мия даже само веднъж седмично глави и коси ( то Йо и няма). Фризьорката, която постригва каката, каза че засега е ок и веднъж в седмицата. Така си спестявам и викането на социалните, че съседите ще решат, че подлагам на мъчения децата.

# 149
  • България
Каката до голяма ревеше като й мия косата.Добре че вече сама се къпе.Наскоро не се беше изплакнала добре да влязох да я измия на чешмата и пак имаше рев Simple Smile)
А малките -никакви проблем.Не мога да ги изкарам от водата.изобщо не ги притеснява,че им пръска в очите.
Ние не се кърми,но с АМ сме същата работа.Теодора сигурно вече щеше да го е забравила,но Стела като каже"МАКООО" и край.Денем,нощем няма значение.И естествено Теди като чуе,няма да остава назад я Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт