Коледата чука на вратата, юнчето подарък чака под елхата!

• 60 675
  • 727
  •   1
Отговори
# 165

И ние ще сме в тесен кръг, и аз не харесвам кичозните и големи сватби.
А малкия днес ме разтрепери буквално. Пих парацетамол преди обяд и бях иставила блистера върху скрина, та малкия го хванал и аз като го видях с ръцете му и с 1 липсващо хапче подскочих.. доста време ми трябваше докато се сетя , че само час преди това съм го изпила аз.. Много бързо забравям,  пия Неутропан, ментичката с валериан , както и чай от мента за успокояване на нервите уж, ама никак не действат и напоследък съм кълбо от нерви. Усещам го вече , че е готов за ясла и чакам класирането месец Май ..

Сорента, кога чакаше малкия мъж да се роди, че не помня? : )

# 166
  • Стара Загора
Алекс напоследък само се тръшка и зверски ревове.Направо не издържам вече.Зъби ли е пубертет ли е незнам,Но да свършва скоро,че ми иде да скоча през прозореца.

# 167
Аз мислех че само нашето е зверче и тя от няколко дни насам започна да си скубе косата като се ядоса, немога да разбера какви са тези нерви при такова малко дете.

# 168
  • София
И ние сме същите, криви, бесни, удрящи и крещящи Simple Smile Напоследък дори удря, ама не оставам длъжна. Като ме удари хващам ръчичката и шляпвам и аз. Да се научи, но пък това което ме плаши е че се удря сама по главата или си скубе косата. Плашещо е.
А всички които ще записват децата за ясла през системата на ИСОДЗ записването ще е на 19.03. заради новите правила. По всяка вероятност ще отпаднат допълнителните точки за месторабота, за член на семейството работещ в системата и деца с хронични заболявания ще минават през сайта, а не да се приемат директно Simple Smile Но това ще се знае началото на март.

# 169
А нашите ги приеха на междинно класиране и през април мисля да тръгват вече.

# 170
Маги, честито! Бъдете здрави, вечно обичащи се, подкрепяйте се и бъдете щастливи!
Моята София отдавна ги прави тези неща-скубане, удряне (по нейната главичка, по мен), крещи. Не помня, може би вече 5-6 месеца е така. И в тази връзка, тъй като от 2 месеца някъде не се чувствам ок психически и то никак, днес си пуснах някои изследвания. Случайно някоя от вас да е по-запозната с изследването на вит. Д, магнезий? Всичко е в граници, но в долните. Пък някъде бях чела, особено за вит Д, че е добре да е в по-горна граница. Търся някакви причини на които може да се дължи това мое състояние...

# 171
Магинка, Вит Д през зимата е нормално да е по-нисък. Аз взимах добавка Вигантол по 10 капки на ден, докато бях бременна. Всъщност, какво не ти е наред психически ? Доктор ли ти назначи изследванията ? Питам, щото и аз се чудя дали да не пусна вит. Д

# 172
Kitty, не е лекар. На своя глава си ги пуснах и едвам и за тях успях да намеря възможност да отида. Чувствам огромна апатия, избухвам изведнъж и то зверски, плача, крещя, почти постоянно се чувствам тъжна, безсмислена... На скоро направих и някои неща, които въобще не са нормални (срам ме е да споделя). Затова изследвах вит. Д, щитовидната (нея принципно я следя) и магнезий. Трябваше и Б12 да изследвам, но съвсем забравих, когато бях в лабораторията.
Просто търся някаква причина за състоянието си, надявайки се да не съм откачила наистина Sad

# 173
  • Русе
Ох, Магинка, дано разбереш от какво е...Майка ми изпадна в депресия след проблем с щитовидната жлеза. Но дълго време никой лекар не направи връзка, пращаха я на невролог, изследваха я за Паркинсон и какво ли не, докато на ЛЛ не й хрумна да й пусне ТСХ. Беше в пъти над нормата.
Зимата и аз пия от време на време витамин Д и магнезий. Пък от три вечери и мента, глог и валериан, че не успявам да заспя. А не е да съм нервна нещо... И нощем Йоана е в спокоен период, та не е да не спя. Чудя се как ще я карам на работа, като ми се струпат нервите от там Laughing Онзи ден колегите се шегуваха ( имаме си затворена група във Фейсбук) да не ме плашат какво е положението на работа, че рязко ще забременея пак. Но им казах, че няма по-плашещо от колики и никнещи зъби и неспане за поредна година. От това по-добър контрацептив не виждам Mr. Green

# 174
И аз пия от време на време разтворим магнезий , и всеки ден по 2пъти по 4лъжички мента глог и валериан.
Напоследък покрай кривенето и постоянното хленчене на малкия и аз пощурявам. Понякога извиквам толкова силно, че чак се чудя на себе си, и ми е мн гузно след това. Че е по-лесно  в сравнение с ‘баш бебешкия период е така, обаче сега се почват лигавщините и мрънкането и е малко напрягащо на моменти.
Вечер и чаша-две винце действат добре. 😃
Аз имам проблем със заспиването. Преди 00 немога да заспя, лежа , въртя се и не става. А малкия заспива в 8:30-9 и все си казвам че ще спя от рано с него , но не се получава.

# 175
Маги, аз съм така, само че преди 01ч. Не помня последно кога се е случило. Затова вече седя до изнемощяване, едва, едва да кретам и тогава си лягам. По обратния начин, иначе се въртя до 1часа и започвам да се изнервям, да си мисля гадни неща и на следващия ден ми е криво.
Нинив, моята жлеза е в норма, но играе между много ниска или много висока граница, което не е добре.
Я кажете тези неща, които ги пиете какви са, как решихте да ги пиете? Бях на хомеопат и ми даде някакво лекарство, от което ми ставаше доста зле и абсолютно нищо не пия. Дори и вино 😭 отплеснах се момичета, извинете 🤗

# 176
  • Русе
Ааа и вино пия, и бира пия  Laughing То иначе ще го отнесат децата и баща им. Иначе аз вземам едни дъвчащи витамин Д - нали зимата трудно се набавя по естествен път, пък е полезен и за имунната система. И хапчета магнезий, че ми ставаха крампи на прасците. Но и като цяло е добре за нервната система. Вземам и прополис, че каката постоянно носи вируси от градината. Никой не ми ги е предписвал, на своя глава ги пия.

# 177
  • България
Здравейте,не мога да сваря да се разпиша.
Маги, честито!Щастлив и спокоен семеен живот!
Да пуснеш снимки после да те видим Simple Smile
Ние цялото семейство изкарахме грипа. Децата(малките) вдигаха до 39+Теди,както обикновено си е със сополи.Стелка малко покашля още.Карат основно на АМ,особено Стела.Не приема и никакви лекарства и всичко й слагам в млякото Simple SmileКаката,която първа донесе грипа го изкара за 2 дена!
От началото на годината се грижим и за бабата на ММ,която е на легло и два пъти седмично я водим на хемодиализа.Отново сваляне и качване до 3ет.без асансьор. Та бабата имаше повече усложнения от грипа и я приеха в болница.
Децата все повече говорят,имат голям интерес към буквите.Знаят около десетина буквички Simple SmileБроят горе долу-четеЛи,пет,осем Simple Smile)) Знаят и някои цветове,други -налучкват.Но имат желание.Песничките,които им пеем всеки ден,почти ги знаят наизуст,както и кратки стихчета и броилки като онче бонче ...Теодора наскоро ни изненада с "Ходи баба Меца кушки биа".(крушки да събира)Това е едно стихче,което й го е казвала баба й,а тя си тръгна преди месец.
Иначе Теодора напоследък много тормози Стели- бута я,щипе я,скубе я.И то горкото вече страх има, а е с 1кг и 3-4см по-голяма.
Направо се чудим какво да я правим.Говорим,говорим.Дори тя сама си говори"каките не бутат,не скубят,само гушкат,цункат" гушка,цунка и след малко дърпа.Приема го на игра.
И се караме и пляскане и няма оправия.
Давайте идеи какво да я правим.

Последна редакция: сб, 10 фев 2018, 13:27 от ирен22

# 178
Ирен, ехеее, много сте напред с материала вече ! Браво на девойките ! 
Какво да ти кажа...и нашите се карат понякога, но бързо им минавата и постоянно се търсят, гушкат се. Ако се скарам на единия и го накажа, другият го защитава, дори в случаите, когато е наказан заради това, че е разревал брат си/сестра си. Гледам да не се намесвам, освен ако не се хапят до кръв или видя, че единият категорично е виновен. Ако се карат за играчка, просто я вдигам някъде и ги разсейвам с нещо друго или ги оставям да се нареват. Напоследък са станали доста гръмогласни, та се притеснявам вече от съседите, затова ревът гледам да го ограничавам. Младежът е по-силен физически и понякога в играта не си знае силата и причинява болка на сестра си, затова все му обяснявам тя, като ревне, че трябва да внимава и го карам да я цунка и гали после. Не съм сигурна, че разбира, но се старая. Често ги уча да се цункат, гушкат и милват. Сигурно много тежко ви идва и баба да гледате, но предполагам, че нямате избор. Аз моята баба много я обичам и ако се наложи, също ще се грижа за нея. Възрастните хора са изоставени от държавата и много ми става жал за тях.

# 179
  • Русе
И моите се бият, нищо че голямата ще стане на 4! Тя уж разбира, че не трябва да удря и блъска сестра си, но... Пък на Йоана изобщо не знам как да обясня, че не е хубаво да удря и скубе. Говоря, говоря.... Гледам да не я пляскам аз, че се губи смисълът някак....
Иначе и те се търсят и се утешават една, друга дори някоя да е наказана, защото е удряла или блъскала... Много са смешни. Сутрин Йо търси кака си като стане. Казвам, че кака е на градина, а тя "и аз!" Simple Smile Но ще е чак на есен.

Общи условия

Активация на акаунт