Скъпи наследници - bTV

• 99 143
  • 737
  •   1
Отговори
# 405
Няма нищо лошо да направяр адаптация, ама кажете си го, бе, както е видно, рано или късно става ясно.

# 406
То всички си мълчат какво са краднали. Полицаите съобщиха ли, че са по друг сериал?

Да. На сайта на нова си пиши,че е адаптация на испански сериал...Геро като беше при Лора в неделя също каза , че има испански първообраз на сериала...А аз мислех, че си е чисто български "Скъпи наследници" ...

# 407
Не съм изненадана, че е адаптация - в крайна сметка има страшно много адаптирани сериали и аз съм гледала доста американски и английски версии на един и същи сюжет...А и турците имат свои версии на много американски сериали. Но е странно защо не са го рекламирали като адаптация - няма нищо лошо в това; защо фактът не беше споменат в многобройните интервюта, свързани със сериала?

# 408
  • София
Сега ви прочетох и се замислих за годеницата на Борис. Ще стане интересно, ако се залюби с гаджето на Катерина. Може пък и да му промени мнението за хората на село или пък той да вземе да я направи гражданка Simple Smile

п.п. Извън темата - Полицаите започнаха ли вече, че нещо съм изпуснала. Много искам да ги следя и тях

# 409
Няма нищо лошо да направяр адаптация, ама кажете си го, бе, както е видно, рано или късно става ясно.

На края на всеки епизод го пише, гледайте внимателно, преди да плюете продуценти, режисьори и т.н.

# 410
п.п. Извън темата - Полицаите започнаха ли вече, че нещо съм изпуснала. Много искам да ги следя и тях
Не са почнали още. Дори не казват кога ще започне, а са още с надписа "Скоро".

# 411
  • тук, на мястото си
То това "скоро" върви вече два месеца.

# 412
  • София
То и декември 2016 г имаше реклама, че скоро ще пускат наследниците, така че...  Laughing

# 413

На края на всеки епизод го пише, гледайте внимателно, преди да плюете продуценти, режисьори и т.н.
Направих си труда  много бавно и с прекъсвания да видя последните секунди на епизода от вчера /това  ако гледаш ТВ не се получава/ и наистина : съвсем накрая за секунди минава в ляво текст ,че няма пострадали животни  , а в дясно  пише ,че филмът е продуциран от :
         БТВ
         Kud puko da puklo /нещо си/
         НОВА  тв
Е това по какъв начин казва ,че нашият сериал е  пълно копие на онзи ?
Това направо си е  непочтена реклама , да бяха го обявили с половин уста някъде , в статийка  или някое шоу . Пак щяхме да го гледаме , защото е с наши артисти , но така е гадно .
Дали  който знае  езика  , може да си пусне 170-176 епизод на оригинала и види каква е историята   Joy hahaha
Даже и в техния филм има  д-р Катерина , Милица и т.н. ooooh!

# 414
Прочетох резюмето и подробности за сюжета на англ., в Уикипедия - това не е гаранция, че нашият ще е същият - вече има разлики. Бг сюжетът е някак по-драматичен, докато хърватският е по-лек. Поне стана ясно защо сериалът е нереалистичен Simple Smile
Скрит текст:
https://en.wikipedia.org/wiki/Kud_puklo_da_puklo_(TV_series)
Превод със съкращения:
Катерина е докторка, а Дамир -парков рейнджър (това не е ли нещо като горски?); действието се развива в замряло селце на границата на Хърватския национален парк. Починалият дядо Дуро е оставил малко състояние (не знам, в Хърватска стандартите може да са различни) на тримата си внуци Катарина, Томислав и Кресо, при условие, че прекарат една година в къщата му - ако се откажат, парите се наследяват от селото.
Тъй като селцето е разорено, тези пари биха могли да го спасят. Затова селяните решават да направят каквото е по силите им, за да принудят внуците да напуснат. ... От друга страна, внуците са принудени да общуват със селяните (които искат да ги изгонят, но не открито, а пасивно-агресивно, доколкото разбирам) ежедневно.  
Дамир се влюбва в Катарина и селяните започват да гледат на него като на отцепник от каузата. Катарина се съпротивлява на чувствата си към него. Отношенията им се усложняват допълнително от това, че той е консервативен селянин, а тя е еманципирана и независима жена.
На края на първи сезон внуците получават наследството и решават да го използват, за да подпомогнат селото. Построяват хотел "Мечтата на Дуро" и остават там.

Втори сезон - мистериозен мъж умира в хотела. Неговият счетоводител пристига и започва да издирва диамантите, които починалият е носил със себе си. Решава да остане в селото, докато ги намери и се преструва на фермер. С времето това му харесва и той става доста успешен. Довежда двете си дъщери и заживяват щастливо. Жена му, която е недоволна от това, че той се е отказал от съкровището, също пристига и започва да търси диамантите самостоятелно.

# 415
Снощи серията ми доскуча. Хуморески като в "Столичаните", театралничене на голяма част от актьорите. Затова и "Столичаните" спрях да ги гледам, а този сериал като хумор и актьорска игра много ми прилича на него. Дано да не се увлекат по сюжети с далавери, кокошкарски кражби и корупция, че ще ме изгубят.
А Надето от Елит хич я няма като актриса, иначе ми е хубавка да я гледам като водеща на разни предавания.

# 416
  Този български сериал не можа да ме грабне още при първия си епизод. Опитах се да гледах и втори епизод, но изобщо не ми харесва. Спрях да го гледам. Твърде прехвален български сериал е.

# 417
Много се надявам тази адаптация да е достатъчно побългарена и със значими промени в сюжета иначе толкова лесно ще изтича информация от оригиналния сериал, че няма да ни е интересно.
Скрит текст:
Засега излиза, че може и да има наследство. Откъде е пристигнала такава крупна сума в това затънтено село без никой да разбере ще си остане загадка засега.

# 418
Скрит текст:
От това резюме останах с впечатление, че става дума за много по-малка сума - достатъчна за построяване на семеен хотел и събирана от дядото през целия му живот.
 В нашата версия - с този един милион евро и околосветско пътешествие, нещата граничат с абсурд. Освен дядото да е реститут(предците му да са били аристократи, чиито имоти са били конфискувани - но все щеше да се знае...) или правителството да е строило магистрали върху негова земя?)) Ако не дадат някакво прилично обяснение (в случай, че има наследство), ще бъде не просто нереалистично, а на нивото на детско филмче.

# 419
  • София
А всъщност тези от селото искат да строят на мястото на къщата, така ли? За това ли искат да я купят?

Общи условия

Активация на акаунт