Мами в Италия 7

• 17 348
  • 284
  •   1
Отговори
# 150
Добро утро, милички и от мен  Heart Eyes
Това мексиканското доста тежко ми дойде в петък, чак не можах са спя от препълнено тумбаче  Laughing
Зайче, честит медал на малкия юнак  Grinning
mcdirock,  този индийски ресторант със сигурност ще го уважим в най-скоро време  Grinning А 5 терре си струва да се видят и, както казва Пиколина, е много романтично да се извърви цялата улица на любовта / ние успяхме миналото лято /  Wink
Деси снимките са прекрасни! Моята свекърва е от Наполи и винаги, когато те чета се сещам за този град и вкусната неполитанска кухня   chef   Grinning  А имам и приятелка, омъжена там наблизо, по-точно между Неапол и Рома.
Ама Белла какви са тея майстори, как така ще объркат. Аз като знам как ги подлудявах нашите преди да се нанесем , мале, мале  Laughing  Плащаш ли си, всичко трябва да ти е ок, иначе  #2gunfire хахаха, ами така си е ...

И сега да се похваля, най-после сложихме новите завеси и след много мрънкане убедих мъж ми да ги сложи вчера, та падна голямо пробиване на дупки  и после чистене на прахоляци  Laughing Не съм го оставяла да си починел. Ами като има работи за вършене, какви почивки казвам аз  Rolling Eyes Късно снощи финалменте засадих и петуниите, та си имам вече и цветна тераска. Истинска идилия  Laughing
Купих си и копър, семена ... тъй като много трудно откривам в магазина, реших да си засадя в една саксия, че много го обичам, особено лятно време на таратор  Grinning Дали, обаче сега е подходящо време да го засадя  newsm78
Да ви кажа, тук в Милано е едно такова ветровито и мрачно, няма и помен от хубавия уикенд ...
Успешна седмица на всички  Hug

# 151
Момичета, добро утро и от мен!  Hug

Сонче и Кала,като гледам какви ядове е обзавеждането,се подготвям психически и аз за бъдещи изненади.
Лени голями обиколки сте направили!Браво!И ние така този път ходихме до лаго ди Гарда и там се видяхме с Бимба24
Този уикенд пак съм на път..почва се от петъка ...и свършва в неделя.Дано времето не изиграе лоша шега.  Praynig

Зайче браво на малкия шампион!  Peace
Деси и моята дъщеря беше един инат,но нещата се променят...така,че не се безпокой!Да ти е жив и здрав!

Лека седмичка на всички!

Последна редакция: пн, 29 май 2006, 16:33 от Giorgia

# 152
  • временно във Пицеландия
доброутро мацки  Heart Eyes да си изпия кафенцето с вас kaffeetrmker_2 ,докато дребното все още спи
Зай4е съвсем забравих вчера да питам за тържеството  ooooh! но снимките нещо не ги виждам  Thinking и като как така този малък лъв го хвана срам  Hug
и ние не сме ходили на 5 терре,въобще аз успешно печеля за човек живеещ в Италия и ходил на най-малко места тук  Sad ама така е преди все работа,а сега дребното  passifier
стискаме палци на полагащите изпити fingerscrossed да се очетете ей.
Лени за проблема с обувките-винаги един удобен чифт в колата,това отедна позната лЮбителка на високите токове го знам  Peace и никога няма да има изненади
Десита нямам думи за снимките такива красотииии,мерси че сподляш с нас иначе нищичко няма да видя,даже и на картичка
тука е нещо невроятно като време навън  buria духа и вали,но не съм се отказала от идеята да направим една разходка,иначе както казва Зайчето няма почивка,трябва да се поизмори зверчето  Mr. Green
адашке,тези ремнти край нямат наистина при вас  ooooh! аз ако бях досега да съм  Crazy и то с малкото още повече

# 153
Джорджа,  подготви се психически от сега и после не ги оставяй да ти се качват на главата! Тези работи с обзавеждането трябва да се гледат много внимателно и наи-вече с много търпение
Много се радвам, че поне вие сте успели да се видите с  Бимба този уикенд в Дезенцано Simple Smile
след малко ще разгледам снимките  Sunglasses

Последна редакция: пн, 29 май 2006, 11:08 от sonita

# 154
Оххх, Джорджа и Бимба сега като ви видях и много ми домъчня за вас .... с Джорджа пак сме се виждали по-честичко, тъй като сме по-близо, но с Бимба май се видяхме доста отдавна ... ако не се лъжа беше миналото лято, преди сватбите ни
Много сте сладки, да знаете  Hug Поздрави  Heart Eyes

# 155
Моя мъж ми е пратил един линк за интернет пиратерията в Бг ,ето го тук,ако някой иска да чете.. Embarassed

Забравих да кажа,че вчера гледах Шифъра Да Винчи и много ми хареса..  Peace

Тъкмо гледам Миленка онлайн..да се оплача,може би от всички момичета ние с нея сме най-близко,а сме се виждали само веднъж!Резил направо!  Embarassed
    newsm78 Как е  Джулката,хареса ли й раззходката в оня каубойки парк?

# 156
здравейте сладурки,
ето и аз ви давам снимки от прекрасната сре6та с Гери...много,много си побъбрихме,мъжете ни 4ак се 4удеха какво толкова си говорим,хихихи Laughing

http://www.snimka.bg/profile.php?view_album&album_id=39959

В неделя с Матео ходихме на романти4на разходка в Parco Sigurtà....голяма красота е наистина.
Ето ви малко снимки и от там.

http://www.snimka.bg/profile.php?view_album&album_id=39955

Весел и усмихнат ден на вси4ки   bouquet  bouquet

# 157

Даниела,наистина ли свекърва ти се е омъжила на 13 години  Shocked  ooooh!
Да и на 33 е останала вдовица.

# 158
  • Italia
Бимба,много са сладки снимките.   bouquet Hug За Сирмионе ви завидях благородно и за среЩата съЩо  Rolling Eyes Много е красив този парк,такива разкоШни цветове и полянки и есерца,4удно направо.  Blush
Гери,вярно е.Най_близко сме с теб ( поне засега ) ама пусто напоследък такава въртележка ме върти,4е не мога да си кажа заглавието. Знам,4е обеЩах да мина за по кафе и Ще го направя....скоро.  Wink

# 159
ха добър ден и от мен!
не знам кой по-напред да прочета! и да разгледам!
голяма красота е Италия.....

ходим с госпожа майка ми, гледаме, без крака останахме 1 седмица, а вечер четем книгата на Драган Тенев 'Чудната история на изкуството'.  много културно го даваме, но и има за какво. люлката на ренесанса....)))

Кала аморе, ние във Венеция пак за 1 ден ще отидем, само да не се развали времето, че дават захлаждане.

Пикола, днес си купих поредните Чехли, защото тия кила не се носят лесно в неудобни обувки! вече ще си взимам резервни...

на толкова хубости се нагледахме тия дни.. пътищата по които пътуваме през селцата са много по/интересни и живописни от автострадата , която е като руска рулетка.
направо, ако няма причина да се качвам там, ще си пътувам сред селца и завойчета в планината и чудя се, защо за БГ казват, че била страната на розите.. тук розите са невероятни и пред всяка къща.  Всичко е красота, чистота и слънце в момента.

Тоскана ( частта, която видях де), не ми харесва толкова, колкото Емилия Романия. Можеби видяхме малко от нея, но леко прехвалена.

Гери, вчера във Флоренция много бързо се оправихме, т.е паркиране, влизане в града и тн. Пътувахме по сс67 пътя, който ни стовари до реката право до Санта Кроче, а и голям късмет, че вчера беше неделя и паркингите бяха безплатни.

Като ви чета, си мисля... едно предложение имам:

можем ли в първия постинг, след архива да записваме места, които препоръчваме да видим?
тоест, това, което Деси са видели, Ани, Гери имат много опит също за места, които не са по главния туристически път? Така ще направим списък на хубави места!

Мога да започна с Кастрокаро Терме , село близо до Форли, което има страхотна крепост, а и самото то е голяма красота - малки къщи, страхотна атмосфера. Също и ресторант Ла Фраска е там , за който казват, че е един от най-скъпите/добрите в Италия.

толкоз от мен за сега...  bouquet

# 160
Понеже преди време имаше една тема тук с това как се кара в Индия и ми хрумна да ви разкажа за транспорта.Докато търсех нагледен материал (исках да ви постна една готина снимка на автобус )ми попадна тази статия..и реших,че вместо да ви пиша същото,може да ви го постна,понеже преди мен е разказано доста цветущо...а аз ще допълня още някои неща.. Peace
  Център на духовния живот в Индия са автобусите. Няма пътник, който да не се моли горещо да слезе жив. Автобусът представлява огромно желязно съоръжение, боядисано в синьо-сиво и украсено точно както нашите цигани си украсяват конете - с пискюли, мъниста и златни гирлянди. Понякога отзад загадъчно виси детска обувчица. Отстрани автобусът е обилно оповръщан с леща - водачът никога не спира, ако ще пътникът да мре, а основната храна на простолюдието е лещата.Индийските шофьори се движат по вдъхновение, няма следи от пътна полиция и пътни знаци - всъщност видях един, на който пишеше: "Карай бавно, животът, който ще спасиш, може и да е твоят собствен" - много необходимо предупреждение, но никой не го приемаше сериозно. Основно занимание на водачите е да карат един срещу друг, докато на някой не му издържат нервите и кривне - тогава се разминават на една боя разстояние, а молитвените броеници тракат по-силно от всякога. Случва се водачът да пафка хашиш през цялото време, а помощникът му - кондуктор и голям разпоредник - да е видимо пиян. (по  този повод помня,че беше дошла някаква държавна служителка в посолството по работа и искаше да обиколи града,дадоха й колата на посланника с шофьор -индиец,когато се върна другарката веднага поиска да й се направело изследвне за туберкулоза,беше убедена ,че шофьорът е болен,понеже храчел кръв!  Twisted Evil Всъщност той просто си е дъвчел някаква трева,която оцветява слюнката в червено!  ) Кондукторът най-обича да надува една голяма свирка без никакъв смисъл и ритъм. Изглежда просто много му се свири. Няма краен брой индийци, които могат да седнат на седалка за двама, винаги им се струва, че може още един да се вдене в навалицата. И тъй като обикновено се пътува с часове, за почивка се спира под едни найлонови навеси, наричани пътни ресторанти.(тук и аз да добавя,че доста добре готвят в тези ресторанти,естествено обаче трябва да си позатвориш очите по отношение на хигиената!  Wink )
В Индия се създава впечатление, че една част от населението живее в дворци, подобни на Тадж Махал, а другата - около 98% - безгрижно обитава едно кално поднайлонно пространство, за което в западните езици няма думи. По-интересното е, че храната под навеса е много вкусна. Това, разбира се, се прояснява към десетия индийски ден, когато си погледнал много дълбоко в бездната на собственото си безсилие, затворил си очи за хигиената и си се научил, че това, което за индиеца е "малко люто", за целия останал свят е огън и сълзи. В пътните ресторанти е много важно да не сваляш очи от водача. Дали от лютото или по навик, но той често скача във возилото без предупреждение и отпрашва на часа. Има много истории за влюбени, разделени по волята на всемогъщия шофьор, който рязко потегля в нощта и Тя умира от любовна мъка в Раджастан, а Той се капичва още в автобуса. Мерките за сигурност също са от интересен характер - в Хималаите пътищата са тесни и лоши, а пропастите - хималайски. За да се осигури безопасността, преди някои особено опасни проходи се спира, водачът се моли на едно килимче, а на всички пътници се дава по нещо сладичко за последно.
   В Дарамсала, където сега е седалището на Далай Лама и тибетското правителство в изгнание, имаше бая шарен свят, но най-интересни ми бяха тибетците - те излъчват мекота и спокойствие, които са за завиждане. Напълно е възможно тия впечатления да са ми от липсата на език, на който да чуя тяхната невроза, но това бяха наистина много усмихнати хора. Колкото и тибетската ортодоксия да е премляла будизма, може би все пак има голямо значение това, че единствената идеология, за която тия хора са чували, се изразява с простичките думи: "Прави добро, не прави зло и пречиствай душата си. Това е учението на всички Буди." Този надпис може да се прочете във всички ресторанти и кафенета в Дарамсала.
Във вътрешните индийски авиолинии има правостоящи. Не можах да го проверя лично, защото имаше само един самолет близо до Дарамсала, но той много често се развалял. Слава богу, проблемите са на земята, защото все пак самолетът лети от време на време до Делхи с правостоящите барабар. Няма начин да не си религиозен в Индия - там управлява само Бог, Съдбата, Кармата - човешките същества не поемат отговорности и се подчиняват на импулсите си. Е, не съвсем, обикновено се удържат в рамките на прочутата индийска религиозна толерантност. Много се смях с историята на една англичанка, която с ужас видяла как рикшата, в която пътувала, се носи право към една крава. Тя изкрещяла и шофьорът се събудил с въпроса: "Мадам индуистка ли е?" "Не!"- отвърнала англичанката и пробуденият шофьор с чисто сърце се натресъл в невинното животно. Така импулсивното движение напосоки било съчетано с голямо уважение към евентуалната религия на чужденката.
  Влаковете също се движат слепешката. На гарата във Варанаси чакахме нашия влак осем часа и половина, останалите закъсняваха средно по три, един изобщо не тръгна, а най-интересното беше, че някакъв беше тръгнал и се беше загубил. Не можеха да намерят горкото влакче никъде и съобщаваха, че се движи с неопределено закъснение и като го намерят, веднага ще ни кажат. Май и самолетите ги губят периодически, защото преди да излетим от Делхи три пъти ни караха на летището и три пъти ни връщаха, тъй като не разбрали, че самолетът ни тръгнал пълен от Бангладеш и няма свободни места.
В самолета на отиване към Индия се получи много задушевна атмосфера - всички се напиха, всички пушеха, тоалетните бяха като на нашенска автогара, на снежнобелите покривчици на седалките в първа класа стърчаха крака в черни чорапи и за капак се приземихме така, че всички пищяха и повръщаха - непринудена работа. (и аз имам такъв спомен,а помня и поседно като идвах от Атланта към Италия,пътуваха много индийци,които се прекачваха на Милано..постилаха си на пътеката,или под седалките...изобщо голяма бъркотия! ).
   Влаковете са огромни, няма купета, а вагонът е разпределен на сепарета с по 6 кушета. Трябва да се бориш за мястото си с нокти и зъби, защото малко да заспиш и се събуждаш с дълбоко спящи хора, налягали около тебе и по тебе. За индиеца е шега работа да се събере на място колкото детска носна кърпичка и да покани и друг да си правят компания. Така че като видиш каква навалица се е образувала на твоето място докато си дремал, първо се облещваш, а после стискаш очи и се опитваш да заспиш с молитва - човекът, който кротко е полегнал в скута ти, да не е прокажен. То не може и много да се спи, защото кипи търговия. Предлагат се чай, кафе, сладки, сандвичи, тютюн за дъвчене, плодове, ориз, лъскане на обувки и чистене на уши. Тая последната услуга трудно я схванах. Вероятно заради невежи чужденци като мене чистачът си водеше манекен, върху когото показваше своите умения. Навиваше мръсен памук на един ръждив шиш и почистваше ухото на живия манекен, който обелваше очи и доволно стенеше. Казват че имало и налбанти, които предлагат да ти сложат зъби в желан размер (а може би и цвят).
    А имам още куп любопитни случки,което мисля е нормално .. .Но не си мислете,че Индия е само това... Peace

# 161
И като продължение да ви покажа някой забележителности на Дели.

Birla Mandir -индуски храм ,построен през 30те години с парите а семейство търговци.

Lotus Temple -Лотусовия храм -образец на авангардна храмова архитектура в стил органика - молитвен дом на загадъчната религия Бахаи

Red Fort  древна крепост в центъра на  Дели, образец на мюсюлманската архитектура

Humayun Tomb  е  първообраза на  знаменитата гробница Тадж Махал

Nizamutdin Chishti Shrine е гробницата на основателя на суфийския орден Низамутдин Чишти

Lodi Garden - един от най-хубавите паркове в  Дели. В парка има няколко старинни мавзолея и гробници.

Изобщо в Дели има много интересни места,опитах се да ви покажа ,това,което не е толкова известно за града!   Hug

Последна редакция: пн, 29 май 2006, 16:36 от Giorgia

# 162
Ето ви една новина.Както винаги на първа страница сме все с лоши неща... Embarassed

# 163
  • Някъде под слънцето
Хелоуууу, здравейте италиански мами Laughing  bouquet
аз съм вашта леля Crazy
днеска бях на поредния изпит и идвам веднага да се отчета. Преди това асмо за секунда искам да ви благодаря много за палците Peace Hug може да го постискате още една седмица  Thinking
Та значи...еми имах общо 5 изпита..досега 3 съм взела с 6  Blush.Полседния дето ходих днеска, нещо не беше много добре ама ще ни кажат утре резултатите Praynig Praynig Praynig
Като цяло ми остават един изпит за да завърша семестриално и послед държавния (лелееее) ooooh!
Вие видях доста сте писали...
гери много ми беше интересен разказът ти за Индия, а откъсчето за автобусите и транспорта направо ме сабори от смях  Joy Joy
Гледах и много хубваи снимки..уеуе маъе..отде такава cotanta bellezza Blush Peace
Най-накрая искам и аз да пожелая на всички хубава, слънчева и усмихната седмица на всички и целувки за всички беборанчета и беборанки  Heart Eyes
Хайде до скоро писане и не забравяйте палците. Като оживея от ученето пак ще ви пиша
Бай Crazy Hug  bouquet

# 164
Ето ви една новина.Както винаги на първа страница сме все с лоши неща... Embarassed

... за съжаление ... и аз чух тази сутрин по новините в 6

Общи условия

Активация на акаунт