Мами в Италия 7

• 17 354
  • 284
  •   1
Отговори
# 180
  • Italia
И аз следя с интерес индийската сага  Blush Гери,разкажи неЩо за хората там.Ти в Дели ли си била само.Интересни са ми твоите ли4ни впе4атления   bouquet
Ох надявам се някой ден да мога да отида и аз....  Praynig

# 181
Кала,честито за зъбчето!  Peace
И аз се сетих тези дни за Ванеса,нали и на нас предстои местене,после кой знае кога ще ни преместят телефона и интернета!  Thinking
Миленче,аз съм живяла  в Дели,но съм обикаляла почти навсякъде.Моите впечатления от хората са по-скоро от далеч(това ,което съм видяла по улиците,на приеми ,по различни места),в смисъл,че преки контакти съм имала само с няколко съученици индийци в колежа,където учих.Но те бяха всичките деца,възпитани извън страната.
   Индийците са типични азиатци...не може да се мине без шумутевица,бъркотия...изобщо ориенталското е на първо място.. #Crazy
   Thinking Може би повече контакти съм имала с индийци,когато живеех в САЩ,и имах колеги оттам.
  Честно казано обаче жалко,че са потомци на толкова духовна страна..като хора не бяха нищо особено,добри професионалисти...помня дори,че колеги специално ме предупредиха да внимавам с тях,понеже са много  много лицемерни и подли. Shocked ..Но личен опит ,в смисъл лош,не съм имала..но и съм се пазила..по-малко контакти и по-далеч .
   Иначе дъщеря ми имаше една много добре приятелка от Бангладеш,добро момиче,но например не я пускаха да идва у нас,нито да ходи на училище да ходи през лятото с потници или поли..все до ушите облечена,а пък по джапанки,дори и през зимата (не че е много студено,но никой не ходи така !)..и то страдаше детето,че е различно от останалите,но религия е това,обичаи и нрави...и съседката ми беше от Индия...мълчалива..все у дома с децата..никъде не излиза..и като се върнеха от пазар,за 5 човека само една торба пазар..какво ли ядяха...а не бяха слаби .. newsm78

# 182
  • Italia
Кала,честито за зъбчето!  Peace
И аз се сетих тези дни за Ванеса,нали и на нас предстои местене,после кой знае кога ще ни преместят телефона и интернета!  Thinking
Миленче,аз съм живяла  в Дели,но съм обикаляла почти навсякъде.Моите впечатления от хората са по-скоро от далеч(това ,което съм видяла по улиците,на приеми ,по различни места),в смисъл,че преки контакти съм имала само с няколко съученици индийци в колежа,където учих.Но те бяха всичките деца,възпитани извън страната.
   Индийците са типични азиатци...не може да се мине без шумутевица,бъркотия...изобщо ориенталското е на първо място.. #Crazy
   Thinking Може би повече контакти съм имала с индийци,когато живеех в САЩ,и имах колеги оттам.
  Честно казано обаче жалко,че са потомци на толкова духовна страна..като хора не бяха нищо особено,добри професионалисти...помня дори,че колеги специално ме предупредиха да внимавам с тях,понеже са много  много лицемерни и подли. Shocked ..Но личен опит ,в смисъл лош,не съм имала..но и съм се пазила..по-малко контакти и по-далеч .
   Иначе дъщеря ми имаше една много добре приятелка от Бангладеш,добро момиче,но например не я пускаха да идва у нас,нито да ходи на училище да ходи през лятото с потници или поли..все до ушите облечена,а пък по джапанки,дори и през зимата (не че е много студено,но никой не ходи така !)..и то страдаше детето,че е различно от останалите,но религия е това,обичаи и нрави...и съседката ми беше от Индия...мълчалива..все у дома с децата..никъде не излиза..и като се върнеха от пазар,за 5 човека само една торба пазар..какво ли ядяха...а не бяха слаби .. newsm78

Стига бе  ooooh! Не мога да повярвам  #Crazy А аз винаги съм си ги представяла по доста по_разли4ен на4ин...  Thinking 4ета вси4ко написано с голям интерес   bouquet

Кала,4естито зъб4е на малкото зай4е   Hug

# 183
  • Някъде под слънцето
Хеййй, здравейте и от мен в този така хубав и топличък ден тук в Бг-то Sunglasses Laughing Laughing
Дасе похваля:и изпита от вчера съм го взела Party Party Party
Много много ви благодаря за палчетата и за хубавите пожелания наистина  Hug Heart Eyes
Ани, стискам ти много много палци за твоите изпити. То твойто е досто по-трудно така, че стискам двойна доза. Аугурони и за срещата с Аморето...блаза ти (ама благородно Peace), да сте живи и здарви и да си изкарате супер Flutter!
гери и на мене много ми хареса разказа за Индия, и аз чакам да прочета продължение Peace Hug
Честито и от мен за зъбчето на беборанчето на Кала Peace
Систър, ей не мога да те засека мари  ooooh! верно, че аз все се пявявам по никое време, ама кво да правя шеф4ето тоигава ми пуска нета на пецето ooooh! Tired Много целувки Blush Hug и Джуджанката ни да се оправя и да не кашля
Та такива ми ти работи...
Айде до скоро писане
Хубав и усмихнат ден ви пожелавам   bouquet

# 184
ех, тук вали...

на студентите - да учат, кво се разсейват)) аз като бях студентка ... е хееее.. не е като сега младежта!  Mr. Green

каква любов Ани, аз пак пропуснах.....Симонето да не се е появил? Ще прочета назад...

на новите зъбчета - Кала, ми пробвайте го с един шашлик, ква фиорентина))))

Flutter

# 185
Поздрави,моми4ета  bouquet
Абе имам едно въпрос4е:Вие как водихте бебоците на море?С бански,с памперс или с бански върху памперса/което ми се вижда сме6но/???Не ми се оставя по голо дупе,4е плажовете не са особено 4исти,а сме о6те малки и пи6каме,пи6каме....Вие как се справихте с този проблем?
Гери,какъв разказ само то в Индия до улица да не стига6 Naughty

# 186
ааа, да Ани,сега прочетох.... Аморето.. 4 дни... мамма мия))) суперрр
какви са плановете за тия дни? ще ходите ли някъде или  ще се гледате флюбено на пейка в парка?  Wink

и никакво отлагане на изпити за догодина. нали ще те правим италианска снаха.
аз почнах оперативно-техническия план за сватбата ти изпити ще ми влачиш! #2gunfire

айде)

и кой е тоз роман на Рушди? в БГ има ли изобщо издаден и преведен такъв? Blush

Италина, ми аз не съм водила бебе на плажа, но все са по дупета, или папмерси.  не съм вижала памперс и бански... май. newsm78

# 187
Леля ми, брава  Peace Айде взимайте изпитите,та и ние да се радваме  Crazy
Днес една приятелка е родила...всъщност вчера ве4ерта де,но днес ми прати смс-4е...защо ли се разревах като 4етях смс-а  Whistling
Лени, майчето ти докога е в Италия?(тъй като забелязах,че 4етеш по диагонал  #2gunfire времето при нас е променливо слъчево  hahaha
Италина, Аз определено ще  пазя Марко от слънцето,но ще е по памперс и потник,а като го плискам с вода например голичък и после пак пампа и обратно на сянка;)Аз не че съм се затичала към плажа де(каманяка разбирайте),но ще се занеса като се затопли;)

Щях да питам  мамитата с кое сирене сте захранили?!(Пиша тук,че в захранване ако  напиша,че ще давам сирене на 8 месеца ще ме почнат пак с алергиите! )Та споделете...2 дни поръсвах с Пармиджано Реджано   Whistling

Айде нямаме  Joy

# 188

и никакво отлагане на изпити за догодина. нали ще те правим италианска снаха.
аз почнах оперативно-техническия план за сватбата ти изпити ще ми влачиш! #2gunfire

Това все пак е свадба, а не пионерска сбирка ...моля дружинната ръководителка да чупи гипса  Joy  Joy  Joy

# 189
Italina аз все още не разбирам от бебета / но в най-скоро време  се надявам на промяна   Wink/, но така като ги гледам все са по голи дупета на плажа
Dessinka браво и за поредния взет изпит!  
Lennie тук не вали, напротив-слънчево е, но пък цял ден има много силен, на моменти почти ураганен вятър, страшна работа ... и отново прахоляк. Мъжа ми сега се обади от Bologna каза, че и там така духало.
Кала честито зъбче и от мен  Simple Smile
Piccolina  знам колко много се радваш, че идва аморето, като знам аз преди как бях на седмото небе като идваше Роберто или като му гостувах аз, преди да се съберем окончателно и заженим щастливо  Grinning пу, пу, пу  Laughing
Гери,  абе що така тея индийци ... аз така я обичам тази страна, а виж ти хората какви били .... ама до голяма степен нещата идват от религията и възпитанието. Иначе разказчето е супер, особено частта за автобусите и правилата за движение  hahaha А какво стана с твоята книжка? ... подновиха ли ти поне документа, докато си на изчакване?
mcdirock и на мен за различните страни най са ми интеренси личните впечатления, някак ти помагат да научиш повече за страната по един особен интимен и много естествен начин, няма нищо по-хубаво от личния разказ, нали ...  

# 190
  • в едно миланско село

Щях да питам  мамитата с кое сирене сте захранили?!(Пиша тук,че в захранване ако  напиша,че ще давам сирене на 8 месеца ще ме почнат пак с алергиите! )Та споделете...2 дни поръсвах с Пармиджано Реджано   Whistling

Айде нямаме  Joy

ами карай си на пармиджиано, лоШо няма, то му дава достатъ4но калций на детето и не прави никакви алергии. (пък мен ако питаШ на 8 месеца можеШ и с други сирена да пробваШ : робиола, рикотта, на нестле сирената дето се разтварят в супите и пр.Избор има... мисля 4е само за таледжио и горгонзола му е рано Mr. Green)

поздрави на вси4ки...попро4итам ви редовно, ама за писане няма време Confused
и се присъединявам към мнението на сонита и mcdirock... ниЩо по_добро от ли4ни впе4атления, Щото ина4е нали материали много, ама си остават все някак стерилни тъй да се каже...

# 191
Вярно е за личните впечателния, но пък е вярно и че са субективни,затова се старая , да дам по-пълна картина затова ви пиша и малко обща информация...
   А като богатство на култури и религии Индия няма равна на себе си.Има още много любопитни неща като например ,че в Индия около 250 години пр.н.е. съществували закони, покровителстващи животните и горите. Горски местности, наричани абхайярана, представлявали защитени територии.Един от най-известните азиатски резервати е националния парк Казиранга в Индия, където под закрила са редки видове животни като индийският панцирен носорог, еленът барасинг, азиатският слон. А последните в света азиатски лъвове обитават резервата Гирска гора.
  Има и много неща,които за нас европейците имат различен смисъл да речем музиката,за  индийците тя не е само професия,а начин на живот.Да си музикант в Индия означава да отдадеш целия си живот на това . Музиката дава смисъл. Hug
    Thinking Или пък астрологическата традиция, съществува от преди 5 000 години. Индийците са космични същества,свързват всичко в човешкия живот с многообразните движения в Космоса.
  А и не на последно място учението на йогите , възникнало също там.И то не само като група физически упражнения,а и като философска система..
  Така,че щрихите са много и разнообразни,че страната има и своите недостойни представители е нормално,има ги навсякъде.  Peace
  Аз съвсем забравих да се похваля,взех я книжката!Най-после макар,че за момента не ми е много на зор.Колата е цяла седмица в Милано,ползва я Масимо,а пък и аз имам нужда от още някой час опресняване на карането..много лошо това да караш автоматик,все едно за пръв път се качвам в кола  Embarassed ,а съм шофьор от 10 год.

# 192
  • в едно миланско село
Вярно е за личните впечателния, но пък е вярно и че са субективни,затова се старая , да дам по-пълна картина затова ви пиша и малко обща информация...

Giorgia, давай с обЩата информация, поднесена мнооого субективно Twisted Evil Twisted Evil
така е най_интересно...после като се разходи някоя от нас до индия, или до Щатите, субективно Ще се съгласи или не... ами то така е интересно...свят Широк и хора разни...

(за карането не се притеснявай, я ги виж само какви Шофьори са като паднат 2 капки дъжд...)

А работа? продължаваШ ли да търсиШ?
гледам се уговаряте с mcdirock за кафе... ами свиркайте, нали и аз съм наблизо Wink

майкоо, кво бях написала...

Последна редакция: ср, 31 май 2006, 11:13 от feiam

# 193
Миленка докато я чакам... Crazy ..много е заета..вярно е бачка ,а и има малко дете..така,че я разбирам... Peace Ако ти имаш път насам или малко свободно време свиркай!  Hug
  За работата какво да ти кажа,засега пълен застой...аз си пращам автобиографията..и от никъде не се обаждат...  #Cussing out Сончето и тя като мене..поне да не си мисля,че е нещо лично...обменяме имена на фирми и обяви,които не си струват губенето на време(защото все едно и също се върти).. отгоре на всичко иде лято...още по-зле.. ooooh!
  Поне ми остава местенето в новото жилище ,юли да съм ангажирана с нещо...
  Лошото е,че съм свикнала да работя и не ме свърта на едно място...а и такава принудителна почивка никога досега не съм имала...

# 194

Аз съвсем забравих да се похваля,взех я книжката!Най-после макар,че за момента не ми е много на зор.Колата е цяла седмица в Милано,ползва я Масимо,а пък и аз имам нужда от още някой час опресняване на карането..много лошо това да караш автоматик,все едно за пръв път се качвам в кола  Embarassed ,а съм шофьор от 10 год.

Еееееее, браво бе Джорджа, най-после, тъкмо се бях бая позамислила, реших че ако се бавят така и  моята ще дойде с един от подаръците на Дядо Коледа чак ...  Laughing
Хайде честита книжка!!!! Да си караш с кеф по италианските аутостради и да спираш винаги на стоповете  Wink
И друг път бързичко да ни казваш за тези добри новини, та да не се ядосваме безпричинно и да укоряваме италианската бюрокрация. Гледай ти  колко навреме си свършиха работата хората, а  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт