Операция на миома - 5

• 86 110
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
  • Пловдив
Emma_07, честно да ти кажа, между 1.8 и 2.2 не е чак толкова голяма разликата. Най-важното е да разбереш ще пречи ли за забременяване и при евентуална бременност. Не мисли колко ще нарастне. Моята нарастна от 5 см. на 8 см. за две седмици, душо. Ей това е разлика като за света. Твоята в сравнение с моята едва е мръднала. Ти от кой град си?

# 451
 Elsefi,ЧХГ се използва и като туморен маркер. И за мъже ,и за жени.
Може би лекарят го е казал във връзка с миомните възли и полипа.

# 452
  • Пловдив
didka-moni, благодаря ти за уточнението, сега вече ми се изясни.

# 453
При мен през бременността намаля. От 7 см се сви до 4.5 см. Имах още 2, едната около 1 см, другата 2-3 см. Те не мръднаха.
Няма правила.
Ако знаех за нея преди да забременея щях да я махна. Но бях млада и глупава, не ходих на лекар и нямах никаква представа, а и забременях от един единствен опит, после ходих на лекар в 6 г.с., след това в 11 г.с. и никой нищо не ми каза, чак 2 дни след втория преглед, когато вече бях в 12 г.с. трети лекар ме сюрпризира.

Миома 1-2-3 см не бих пипала.

# 454
 До Не се сърди, човече
да... едни доктори казват * ще я наблюдаваме * , а други , че пречела .. лошото в случая е , че 2 пъти в лизам в болница да я махат - точно нея - и двата пъти не я махат .. Пъвия път излязаха с аргумента , че е на лошо място и  не могат да я стигнат . Втория,  че така както мислели да я махнат -  с лапароскопска не станало и сега да се прави хистероскопия. Само да кажа , че първата операция беше точно хистероскопия .....

# 455
  • Пловдив
Emma_07, отиди при Попов в болница Вита. Все хубави отзиви има за него. Аз съжалявам, че не отидох там, а избързах да отида в Плевен при Горчев

# 456
Момичета,има тема във fb "Миома на матката".Някой беше питал за емболизация.Там може да попита/прочете.
Emma07, казваха,че миомния ми възел е на мнение трудно място.Само един лекар ми обясни защо възела е започнал да некротизира.И,само той каза,че ще се опита да запази матката.Възелът беше малък,но с възможност за отстраняеане единствено чрез отворена операция.Подктепям за поне още една консултация с друг лекар.Ако имаш възможност.
Elsefi,на мен са ми казвали,че миомата сама по себе си не пречи на забременяването.По-скоро един от проблемите при имплантация и износване на плода.
Пожелавам ви скоро да намерите вашите лекари и да се отървете от гадините.

# 457
Искам да попитам има ли сред вас пушачки?
И към отказалите се - как се отрази спирането на цигарите в/у размера на миомата?

# 458
Здравейте,
може ли мнения за д-р Яков

# 459
Да,ще отида...най- малко ще чуя поне още едно мнение...виждала съм Попов,
предишната ми аг работеше във Вита...

Emma_07, отиди при Попов в болница Вита. Все хубави отзиви има за него. Аз съжалявам, че не отидох там, а избързах да отида в Плевен при Горчев

# 460
Записвам се в новата тема. Ще я следя, и ще пиша. Последно декември бях на преглед, докторът каза, че засега операция не се налага, и да пия билките и Дуфастон. Добре, ама с тия кръвоизливи как да стане. Понякога свят ми се вие. Пия си желязото, ама не е това н-на.  Предвиждам преглед при друг лекар.
Иначе си ги пия билките 1 и 2 част, беше се свила 1 см., и в началото кръвоизливите понамаляха, но сега пак е ад, и временно ще ги спра, т.к. си разсъждавам, че предизвиквайки свиване на миомата,  едновременно този "материал" трябва да се изхвърли, и от това да са кръвоизливите. Но не съм мед. лице, само допускам...

# 461
Хормони пускала ли си? Полови, на щитовидна?
Ако при тях всичко е в норма, и е отхвърлена вероятността за полип/дисплазия/кисти и др. подобни, може и миомата да е причината.
Лошото е, че когато е налице миома лекарите просто не изследват друго, а то си работи и проблемът се задълбочава.

# 462
Хормони не са ми изследвали. Попитах за полипи, казах, че са ме кюртирали преди време, докторът каза, че не вижда нови полипи, но ми гледа с ехограф корема. Не знам такъв преглед дали е достатъчен да отхвърли полип.
Каза, че най-вероятно миомният възел е засегнал кръвоносен съд, а това, което изхвърлям, е лигавица от матката , и затова. Изписа ми Дуфастон, който аз така и не почнах засега.

# 463
Ако не е наложителен Дуфастона, т.е. ако не си с кръвоизлив в момента, наистина изчакай. Пусни си хормони, подобни оплаквания имат жени с нисък прогестерон, например. Може да е симптом и на проблеми с щитовидната. Има много вероятности и лекуването на сляпо е безсмислено.
Полип не винаги се вижда с ехограф. Понякога се открива чак при хистероскопия, но при него ще има и други симптоми, така че засега виж хормоните и наблюдавай редовно миомата дали расте.

# 464
Благодаря, НСЧ!
Съгласна съм за хормоните. За тези на щитовидната вероятно ендокринолог трябва да посетя. А половите мога, доколкото разбрах и сама да пусна, но ще чета точно кои дни.
За полипа, може и да имам, и да не го е видял, те понякога рецидивират  за жалост,  когато се наложи да ме кюртират, точно заради него беше кръвоизлива.  Но наистина причините могат да са много, и в комбинация. Но не на всички лекари им се занимава с изследвания, по-лесно е направо хормоналните таблетки. И при друга съм била, тя направо пък Оргаметрил ми преписа.

Общи условия

Активация на акаунт