Операция на миома - 5

• 86 005
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
Мисля, че билките не са подходящи за всеки. При мен точно след почването им (прием 1 месец) се получи едно 10 дневно закъснение на цикъла. Преди това си беше редовен. Веднага ги спрях и следващия ми цикъл си дойде на време.
Може би точно тази комбинация не беше точната за мен. Сега мисля профилактично да си пия само тинктура от турта.

# 676
Здравейте,

Хайде и аз хоп с търсене на най-добрия лекар. Отидох на преглед по две причини, едната - ей така да се прегледам  и да видя дали ще ми допадне д-р Янакиева и втората - от месец и половина два си напипвах нещо в корема. -Между другото корема ми порасна.... И хоп миомен възел 9,5 мм/6,7 мм. Еми създава ми дискомфорт. Не ме боли, по принцип имам обилен цикъл, но ме си пишка вече много често..... Предишният ми преглед е преди около 7-8 месеца. Лекарката беше изумена, че не знам за този възел. Еми не знаех. Каза операция, та даже препоръчва отстратяване не матка, яйчници и т.н. На 44 години съм и нямам намерение да раждам. Естестевно ще се консултирам, ама сега се чудя с кой точно доктор. Тя спомена доц. Василев - сега в СофияМед преди е бил във ВМА. Та.........моля за мнения.

# 677
Ако размерите са тези нищо не се прави, само наблюдение.
Да не става дума за сантиметри?

# 678
Diva, миомата не е малка, но както сме коментирали много пъти в темата, не мисля, че е нужно отстраняване на цялата матка.
Добре е да се консултираш и с хирург по въпроса.

ПС: аз разбрах, че става дума за 9 на 6 см. Ако е в милиметри, реално нищо не се прави. По-малка от сантиметър миома изобщо не е проблем. Но понеже авторката каза, че я напипва и че и създава дискомфорт, предположих, че е СМ. Simple Smile

# 679
Diva, миомата не е малка, но както сме коментирали много пъти в темата, не мисля, че е нужно отстраняване на цялата матка.
Добре е да се консултираш и с хирург по въпроса.

ПС: аз разбрах, че става дума за 9 на 6 см. Ако е в милиметри, реално нищо не се прави. По-малка от сантиметър миома изобщо не е проблем. Но понеже авторката каза, че я напипва и че и създава дискомфорт, предположих, че е СМ. Simple Smile

Офффф сантиметри е. Ха ха ха. Много съм смотана. Сега обаче кой хирург за избера...............

# 680
Това е Въпросът, с голямо В. Бих ти препоръчала моя, но той също е на мнение, че при жени след 44-45 е по-добре да се маха матката. Иначе като оператор е добър. Може би ще е добре ти да си намериш някой, който ще предпочете да запазите органа. Ако това разбира се е и твоето желание.
Ако си от София имаш голям избор. Ако си от по-малък град е добре да обмислиш поне една консултация със специалист от столицата.

# 681
Това е Въпросът, с голямо В. Бих ти препоръчала моя, но той също е на мнение, че при жени след 44-45 е по-добре да се маха матката. Иначе като оператор е добър. Може би ще е добре ти да си намериш някой, който ще предпочете да запазите органа. Ако това разбира се е и твоето желание.
Ако си от София имаш голям избор. Ако си от по-малък град е добре да обмислиш поне една консултация със специалист от столицата.

Rocket моля те за координатите на твоя лекар. Аз нямам драма да запазя матката. И ако е по-добре така, аз съм ОК. Би ми си искало да имам доверие на лекаря и да разговаряме. Не искам да се чувствам като касичка. Не да ми махнат всичко, не по медицински причини, а за да се усвоят пари от касата.....

# 682
Моят лекар е Янчо Делчев. Завежда гинекологията в МБАЛ “Доверие” София.
За жалост е частна болница и процедурите се плащат като за такава.
Мен ме оперира преди 3 месеца от миома 6-7см. със запазване на матката, понеже съм на 30 и нераждала. Телефон не знам кой да ти дам, защото той има и кабинет в Хасково и аз там ходя на прегледи.
Нека и другите момичета се включат с предложения Simple Smile

# 683
Реално причина няма за махане на матката. Тук има момичета с по 18-сантиметрови миоми, които после и бебета са раждали. Но при вече приключили с раждането жени и особено над 40 г., на лекарите им е най-лесно да изрежат всичко.
Аз съм в твоето положение, моята даже беше 16.5 см, с билки я смалих до 8 на 9 см и ще се опитам да дочакам менопаузата, когато ще се свие.
Но на мен не ми пречи особено, нямам проблем и с тежък цикъл, затова се ослушвам до последно. Не ми се дава такъв основен орган, винаги има последствия, дори да са оставени яйчниците.

Ако се стигне до операция съм решила да се доверя на д-р Попов във Вита, има голям опит с миомите.

Последна редакция: пт, 22 юни 2018, 15:29 от Не се сърди, човече

# 684
  • София
Аз махах миома 4/6 см в Майчин дом при д-р Светослав Славов. Бях на 39. По това време той беше "дясната ръка" на проф. Славчев. Изобщо не е ставало дума да ми маха матката. Възстанових се бързо и не съм имала проблеми след това. Препоръчвам с две ръце.

# 685
Какви са последствията за организма, ако се махне матката и се оставят яйчниците? За неискащите бременност става дума. Според моята гинеколожка (доцент) няма такива.

# 686
Какви са последствията за организма, ако се махне матката и се оставят яйчниците? За неискащите бременност става дума. Според моята гинеколожка (доцент) няма такива.
Да Бе, тя защо не си махне матката.....
Обърква се целия организъм, всеки орган е необходим, за да работи организмът в синхрон Simple Smile Дори според последни изследвания и апендикса.....

# 687
Болки, сраствания, проблеми с пикочния мехур, остеопороза, смъкване и сухота на влагалището, болки при ceкc, менопаузата, дори при запазени яйчници, настъпва по-рано от нормалното и др.
В повечето случаи проблемът избива и другаде, т.е. друга болест заради причината, която Надежда Спасова посочи.
Лекарите гледат много леко на процедурата, защото за тях се води успешна, но последствията са си за осакатените жени.

Разбира се при злокачествено образувание няма какво да се коментира, спасява живот и всичко друго е маловажно, но когато има начин да се запази...

Последна редакция: пт, 22 юни 2018, 17:18 от Не се сърди, човече

# 688
Аз, не мога да разбера, защо има толкова много касапи

# 689
За мен нещата в случая са 50/50. Ако не се намери първопричината (емицонална/психическа/физическа) без матка или с проблемна такава, все ще има последици.
Миомите също разбъркват хормоните и натоварват съседните органи (най-вече пикочен мехур, а от там и нагоре по веригата бъбреци и тнт).

Общи условия

Активация на акаунт