Забременели след ин витро - Тема 42

• 100 388
  • 768
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Ооо я стига сте се психирали.
Цялата работа с В12 е силно преекспонирана. Някой иска да си продава хапчнцата... Фармацията управлява цялата икономика.

# 511
Да, и аз така мисля.
Гледам да не предозирвам. Примерно калция ми е добре, не пия.

# 512
Въпросът е, че аз приемам B12, затова се психирах. А отдавна не съм го изследвала, но доколкото знам, тези витамини се пият най-вече заради майката, детето си взима, колкото има нужда. А и витамините от Б групата не се усвояват добре, та не знам колко трябва да пиеш, за да се предозираш.

# 513
  • София
О мн лесно се вдигат. За 2 седмици вдигнах В12 от 46 на 980

# 514
Но пък сега четох, че не може да се предозира. Само B6 и то изключително рядко. Ох, само си пълня главата с глупости, чак се ядосах, че влезнах да чета тук.

Последна редакция: пн, 22 яну 2018, 14:14 от ~Mystic~

# 515
  • София
Но пък сега четох, че не може да се предозира. Само B6 и то изключително рядко. Ох, само си пълня главата с глупости, чак се ядосах, че влезнах да чета тук.
Естествено, че може да се предозира.
Единствено вит. С не може да се предозира

# 516
Те са водноразтворими като витамин C и излишъкът веднага се изхвърля с урината. Не се натрупва в организма.

# 517
Здравейте момичета, стискам палци на всички в очакване!
Искам да ви попитам нормално ли е да имам стягане на матката в 18-19 седмица? През последните 2-3 дни ми се случва по 2 пъти на ден да се стегне като камък и се отпуска като полегна за 2-3 минути, но чувството за напрегнатост остава още за около 30 минутки. Болка няма, но се притеснявам. Пия 3х1 Магнерич, от вчера на своя глава вдигнах дозата на 3х2. Лекарката каза да пия и но-шпа. Дали има място за паника?

# 518
  • София
Те са водноразтворими като витамин C и излишъкът веднага се изхвърля с урината. Не се натрупва в организма.
Не е точно така.
Вит. В12 в организма винаги е свързан с белтък, та изхвърлянето му, чрез урината не е толкова просто като при вит. С.
Това в какво се разтваря един витами (вещество) няма отношение за натрупването и изхвърлянето му от организма

# 519
Здравейте момичета, стискам палци на всички в очакване!
Искам да ви попитам нормално ли е да имам стягане на матката в 18-19 седмица? През последните 2-3 дни ми се случва по 2 пъти на ден да се стегне като камък и се отпуска като полегна за 2-3 минути, но чувството за напрегнатост остава още за около 30 минутки. Болка няма, но се притеснявам. Пия 3х1 Магнерич, от вчера на своя глава вдигнах дозата на 3х2. Лекарката каза да пия и но-шпа. Дали има място за паника?
Чак място за паника ,не. Хубаво е ,че си започнала магнезий 3х2,и ще е добре да проследявате шийката да не започне да се скъсява от контракциите.  Peace

# 520
И аз много се притеснявах тези контракции,които при мен бяха сигурно над 100 на ден и то болезнени,но явно просто съм от хората със свръх чувствителна матка.Изкарах си цяла бременност без да мърдам почти никъде,но в крайна сметка всичко мина благополучно.Повече почивка и всичко ще е наред. Wink

# 521
kokos-ka, *Steffie*, много ви благодаря за бързите отговори! Надявам се магнезия да помогне и още днес да се поуспокоят нещата Simple Smile

# 522
Не е точно така.
Вит. В12 в организма винаги е свързан с белтък, та изхвърлянето му, чрез урината не е толкова просто като при вит. С.
Това в какво се разтваря един витами (вещество) няма отношение за натрупването и изхвърлянето му от организма

Е, все нещо остава, няма как. Както и да е, ще пусна за всеки случай изследване да видя как е. За един ден ли става резултата?

# 523
Абе, Герда - не може ли малко по-ведри постове да пишеш? Чак се чудя от къде ги вадиш тези информации, които са по- скоро от сферата на догадките, отколкото действителност.
Разбирам желанието да ровиш и да разбираш от всичко и да се изказваш по всички въпроси като експерт, но имай предвид, че зад такива изказвания трябва да стои много четене, учене и доказателства преди да изтърсиш нещо подобно.
Знаеш, че тук пишат много мами, които са изстрадали своите бременности и най- малкото имат нужда от още стрес! Ако за теб е ОК да се шашкаш за всичко, предполагам за другите не е Ок.
И не на последно място - след като знаеш много - очевидно си наясно, че добавка калции не се приема - порови сега за инфо и ще разбереш защо.

Момичета, моля да ми простите за тона, но нещата никога не са само черни или бели, а в повече случаи в сферата на сивото.

Мистик, ще си дочака и всичко ще е наред. Спокойно. Имаш нужда от хубави мисли, а не от тормоз дали всичко с витамини или нещо друго е наред. Ей го на - не остана.

Последна редакция: пн, 22 яну 2018, 15:57 от DundyS

# 524
Дънди, не ми харесва тона ти. Не ми е приятно да се правиш на детска учителка в темата и да ми оппеделяш какво мога да пиша или не мога.
 Извинявам се на Мистик, че не съм искала да я "психирвам" с постовете си.
 Но покрай натоварването с глюкоза ми направиха изследване на цялата менделеева таблица, хемостаза и т.н  в Ендокринологичното отделение на Университетска болница и всяко едно изследване ми беше коментирано, а също така и примерно   меню ми направиха и всичко това е по здравна каса. Останах много доволна от вниманието и отношението и най-вече от безплатната услуга.

Последна редакция: пн, 22 яну 2018, 16:27 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт