Забременели след ин витро - Тема 42

• 100 369
  • 768
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Катлея, честито! Много здраве и късмет на цялото семейство! Бързо да се възстановяваш, че трябва да си силна - за двама .Blush

# 601
  • София
Катлея, честити съкровища! Да са ти живи и здрави и много щастливи и обичани! Бързо възстановяване!

# 602
Честито и от мен, Катлеа! Нека са здрави най-вече, да растат щастливи и безгрижни! Радостите ще са много със сигурност Simple Smile На теб бързо възстановяване и по-спокойни нощи Simple Smile

# 603
    Здравейте, момичета!
    Бременна съм и имам молба относно издаването на болничен лист. След трансфера и след първия преглед от болницата ми издадоха болничен с диагноза заплашващ аборт, но сега не могат да ми издадат продължение докато не започна женска консултация. Обясниха ми, че личния лекар има право да ми издаде до 14 дни. Въпросът ми е диагнозата същата ли трябва да бъде заплашващ аборт и дали личния лекар да издаде болничния или гинеколог.
    Предварително Ви благодаря!

# 604
    Личният издава друга диагноза.

# 605
    Личния издава за 14 дни, без значение от диагнозата. Ако след това е още рано за ЖК, личният може да даде направление за специалист, който има право да даде още 20 дни болничен с ЛКК.  Имай предвид, че за една година имаш право на 180 дни болничен с ЛКК, след това се минава ТЕЛК за дните, които са над 180 до излизането по майчинство.

# 606
    На мен пък ми обясниха, че ако вече си ползвал 14 дни болничен, личния лекар не може да ти издаде още. Общо от всички имаш право на 14 дни непрекъснат. Повече само с лкк или болница.

# 607
    Имаш право Общо на 180 дни  годишно болнични и след това минаваш през Телк.

# 608
    • София
    180 дни не прекъснати от ЛКК, общо може да са повече

# 609
    Не, аз минах телк. 180 дни общо, независмо, за една година. Всеки един ден ми брояха, всеки един, независимо дали бяха от личен, от комисия. От личен имам право на 40 дни годишно.

# 610
    • София
    Не, аз минах телк. 180 дни общо, независмо, за една година. Всеки един ден ми брояха, всеки един.
    Аз пък имам повече от 180 дни (общо) и не съм минавала на ТЕЛК.
    И от ЖК ми казаха, че се броят непрекъснатите 180 от ЛКК. Дори в амбулаторната карта, на всекш болничен ми пишеха колко дни са ползвани

# 611
    Аз и в НОИ питах, и казаха пребройте всичко много хубаво да не стане за едн два дни проблем.

# 612
    Явно навсякъде процедират различно. Аз от преди да мина на ЖК имах издаден болничен от ЛЛ за 14 дни, които ми броят към следващите непрекъснати болнични и сега ще имам дупка преди 45 дневния за майчинството, и затова ще минавам и аз през ТЕЛК за тази разлика.

# 613
    Нандин, тогава реално ЖК дните не се броят изобщо, така ли? Че при мен с този кюретаж стана страшно мазало заради ползван отпуск от втория месец и трябва да знам оттук нататък какво мога/не мога да ползвам.

# 614
    • София
    Нандин, тогава реално ЖК дните не се броят изобщо, така ли? Че при мен с този кюретаж стана страшно мазало заради ползван отпуск от втория месец и трябва да знам оттук нататък какво мога/не мога да ползвам.
    Аз като се записах на ЖК и не са ми издавали болничен, деректно ме пратиха на ЛКК. Преди това имах болнични след трансфера(16 дни), после малко отпуска, след това от ЛЛ 14 дни и пак отпуска (мисля, че и след пункцията имах някакви дни болнични). След последната отпуска директно ме пратиха на ЛКК от ЖК

Общи условия

Активация на акаунт