Забременели след ин витро - Тема 42

• 100 364
  • 768
  •   1
Отговори
# 615
  • София
И аз като Нандин мога да кажа, че тези 180 дни при мен ги брояха като непрекъснат болничен от ЛКК с една и съща диагноза. За цялата 2017 г. ЛКК ми искаха бележка от работата за изразходваните болнични през цялата година. Към началото на декември бяха 170 общо (за пункция, бях болна след това и непрекъснатия), но непрекъснатия от ЛКК с една и съща диагноза (заплашващ аборт) бяха общо 153. И така ЛКК ми издадоха още 27 дни (до 31.12.2017) до въпросните 180, т.е. за календарната година ми се събраха повече от 180 общо.  И на мен в амбулаторната карта всеки път ми пишеха дните и така до 180, а преди тях имах и други от ЛЛ в началото на 2017 г. Специално ходих да питам в НОИ, но за съжаление не стига, че не ми обърнаха внимание, но явно ме и излъгаха, че тези 180 са за годината всички болнични....
След това се наложи да мина на ТЕЛК за 10 дни преди 45 дневния болничен, защото не исках да си пускам отпуска. Ееее, още чакам да мина ТЕЛК-а де... На 20.12.2017 подадох протокола, а чак на 02.02. ме викат и ще видим какво ще стане... Та май практиката е различна, незнайно защо.....

# 616
Имат значение календарните години. Може би оттук идват разминаванията. А иначе мисля се броят всички дни.

# 617
  • София
При мен се броиха всички болнични за годината. Минах ТЕЛК, не е драма, само е малко мотане, лошото е че се налага, когато бременноста е напреднала.

# 618
Здравейте,искам да питам тези които са на л тироксин през бременността след раждането продържава ли се приема му при положение че кърмим?

# 619
Консултация с етдокринолог трябва. Ако си от София - др Начев.

# 620
  • пазарджик
Аз съм го питала Начев и той ми каза,че живот и здраве след спиране на кърменето ще спра л тироксина.Това обаче незнам дали се отнася за всички,най-добре да каже който те консултира.

# 621
Аз съм го питала Начев и той ми каза,че живот и здраве след спиране на кърменето ще спра л тироксина.Това обаче незнам дали се отнася за всички,най-добре да каже който те консултира.
Значи може щом си го взимала и ти.

# 622
Може, но има схема на взимане на еутирокса спрямо часовете за кърмене. Трябва да се видиш с ендокринолог.

# 623
Аз пия Еутирокс и онзи ден моята док ми каза,че като рода и кърмя, мога да спра хапчетата за 2 месеца и след това да направя преглед..организма имал запас от хапчетата и няма проблем да се спрат за  2 месеца.
Дано да не бърка Simple Smile

# 624
Тъй. А после? Или, ако все още има проблем със щитовидната, ще ги започнеш наново? Несериозно е това, консултирай се с още един лекар.

# 625
Момичета, един полезен линк за медикаментите и кърменето http://www.e-lactancia.org
Там може да проверяваме кои медикаменти до колко съвместими са с кърменето. Разбира се, това не отменя консултацията с лекар.

# 626
Здравейте
Искам да задам въпроса си тук тъй като преминалите инвитро повече се сблъскват с проблема да не им стигнат болничните и да и да търсят продължение от ТЕЛК.
Първо да уточня не съм бременна след инвитро.
След като забременях лежах за задържане август месец миналата година и ми беше издаден 36 дена болничен от болницата с диагноза заплашващ аборт.
След това се записах ЖК и съответно издаваните ми болнични продължиха със същата диагноза. Доколкото ми стана ясно от предните страници щом болничните са продължили без прекъсване влизат с една и съща диагноза в тия 180 независимо от къде са издадени болница или ЛКК.
Подала съм документи за ТЕЛК и в момента чакам да ми дадат час и дата за срещата с тях. Уведомих уж и работодателя че този месец ще мина ТЕЛК и тогава ще занеса болничния.
Лошото в случая докато чакаш за дата и час не ти дават никакъв документ който да го представиш пред работодателя освен един вх. номер. Питах ги и ми казаха че няма такъв документ.
Та въпросът ми е вие как уведомихте вашите работодатели ,че следващия ви болничен ще е чрез ТЕЛК?
Ще ви съм благодарна ако ми отговорите Hug

# 627
Аз предупредих моите работодатели, че следващият болничен може да се забави, защото трябва да мина ТЕЛК. Но те са много разбрани и не ми правят проблеми. Решението ми излезе много бързо - за две седмици и сега си чакам болничния. Той може да се издаде със задна дата, така че в това отношение няма да имаш проблем. Аз не си дочаках писмото, на 14-ти ден звъннах в РЗИ да питам какво става и защо нямам писмо и от там ми казаха направо в коя болница съм насочена. Отидох и още същия ден си взех решението

# 628
Здравейте,
От няколко дни имам отток на ръцете и краката. Какви изследвания да си пусна и какво мога да правя за подобряване на положението.

# 629
А кръвно имаш ли?
Аз изследвам белтък в урината, седмимент.
А в кръвта белтък, урея,креатинин.
Най-добре звънни и се консултирай с аг-то, кое то. те следи и си мери кръвното по два пъти на ден.

Последна редакция: нд, 04 фев 2018, 09:41 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт