Hell’s Kitchen България

• 116 727
  • 901
  •   1
Отговори
# 720
  • Sofia
И защо те съмнява, тази дума се ползва само в определени райони на България. Аз също не я бях чувала доскоро.

# 721
И аз не знаех до скоро за мисирката. Даже в моя край или поне баба ми казваше мисирка на кокошката... Също съм чувала, че някъде казват на пуйките фитка или нещо подобно. Мен повече ме озадъчи това с леФтера, в смисъл освен, че не си чувал думата, ами бе може да я запомниш отпреди 10 секунди 😀

# 722
  • Велико Търново
Следя го с интерес! Определено мъжете изглеждат по в час от жените, освен това са по-спретнати и организирани!

# 723
Не случайно най-добрите готвачи в света са мъже.

# 724
  • София
Освен това там повечето не са главни готвачи, а помощник, студена кухня и т.н.

Обобщено концепцията е едно към едно с оригиналната и вече е въпрос на вкус дали ви харесва или не.
Абсолютно.  Peace То и няма особена логика главен готвач да зареже поверения му ресторант за три месеца за съмнителното удоволствие да заеме по-ниска позиция в ресторанта на Виктор.

# 725
  • Буркина Фасо
....ааааа,не съм съгласна,аз поне знам какво е мисирка Grinning
[/quote]
аз пък я знам думата. даже и от мъжки род знам как се казва - мисир.
ама мъжки род на пуйката признавам си  не знам  Joy

Мен повече ме озадъчи това с леФтера, в смисъл освен, че не си чувал думата, ами бе може да я запомниш отпреди 10 секунди 😀
на Гичка и секунда и е много за да забрави какво и казват. така че 10 сек. са доста време под рекорда  hahaha

# 726

Пуяк.  Grinning

Няма ли някой от разложкия край, за да каже как се нарича пуйката на местния диалект? Съмнявам се, че е пуйка, като знам как се говори там...

# 727

Пуяк.  Grinning

Няма ли някой от разложкия край, за да каже как се нарича пуйката на местния диалект? Съмнявам се, че е пуйка, като знам как се говори там...

И как се говори...
Аз съм от Разлог.Ами пуйка  си казваме.Не използваме мисирка.

# 728
Ама и муйка не използвате предполагам.  Grinning

# 729
И как се говори...

Ами много интересно се говори.  Laughing
Не съм ходила в Разлог, но питах Гугъл и ми изкара някакви примери.  Peace
Благодаря ти за отговора, наистина се изненадах, че пуйката е пуйка при вас.

# 730
И как се говори...

Ами много интересно се говори.  Laughing
Не съм ходила в Разлог, но питах Гугъл и ми изкара някакви примери.  Peace
Благодаря ти за отговора, наистина се изненадах, че пуйката е пуйка при вас.

Сийке, а при вас, в Ст. З. не е ли фитка? Като зададоха въпроса, аз не за мисирка,  а за фитка се сетих.

# 731
  • Испания

Сийке, а при вас, в Ст. З. не е ли фитка? Като зададоха въпроса, аз не за мисирка,  а за фитка се сетих.

Има и още.

Пуйката е домашна птица от семейство Фазанови. Други наименования: мисирка, фитка, биба, пипа.

# 732
Фитка е при нас, да. А мъжката фитка е фит или фиток.  Laughing

# 733
  • София
Джолева, а пуйки гледат ли се при вас? Аз съм на 40 км. под вас, пуйка видях за първи път в живота си като студентка на гости по пловдивските села.

# 734
Ама и муйка не използвате предполагам.  Grinning
Не ,за пръв път я чух в предаването.Ама да се смята измислена в Разлог...хахаха
Джолева, а пуйки гледат ли се при вас? Аз съм на 40 км. под вас, пуйка видях за първи път в живота си като студентка на гости по пловдивските села.

Не, не се гледат или е нещо мноого рядко.Спомням си като дете един съсед гледаше и ходехме да ги дразним. Но не се гледат по прицип

Сийке , наистина говора ни е интересен.Ако говориш с човек от Разлог може и нищо да не разбереш.

Общи условия

Активация на акаунт