Инвитро в клиника "Селена" - Пловдив, тема №16

• 86 476
  • 755
  •   1
Отговори
# 180
Момичета , резултат от SDI теста- 50.8% сперматозоиди с фрагментирана ДНК при норма 15%!!!! Най-после след като от 5 години се опитвам да убедя докторите , че трябва да направим този тест, го направихме и сега вече поне знаем къде е проблема! Чакаме сега резултат от хормоналните и пак консултация с уролог и Градинарска в петък, защото в неделя летим!
 Аз малко или много очаквах този резултат, не сме разстроени, напротив - още повече сме амбицирани да се борим ! Каквито и прогнози да се дадат, ще добавя още неща към коктейла на ММ и ще правим следващи опити , дори и шанса да е един процент!
Между другото за пръв път морфологията ни скочи от 2% на цели 8% в последната спермограма!!!!!Така че на фона на SDI тест резултата , все пак днес се радваме на подобрението в морфологията!
Няма невъзможни неща!!!!!

# 181
  • pLOVEdiv
Браво, Клео! Точно така трябва да подхождаш към проблема. Горе главата и само напред , момиче! Hug

# 182
Клео, браво! Как успяхте да постигнете този резултат от 2% на 8%? Какви добавки пие мъжът ти? При ММ морфологията беше 2% преди 3 месеца. От тогава пие много добавки, но не е правил нова спермограма. А от SDI тестът не виждам много смисъл, след като морфологията е лоша, се предполага че и при този тест резултатът няма да е добър.

# 183
За нас този тест имаше смисъл , за да знаем къде е проблема . Лошата морфология предполага проблем в ДНК - то, но не е сигурно . Понякога мъже с перфектна спермограма имат висок процент ДНК фрагментация.
ММ е пил много неща включително Фертилайд и Пикногенол, от които ефект нямаше ! За последните 6 месеца пие следния измислен и дозиран от мен коктейл :
L-arginine-1g
L-carnitine-500mg
N- acetyl-cistein NAC- 500mg
Q10- 100mg
Vitamin E- 200mg
Zinc-40mg
Folic acid-800mg
Selenium-60mcg
Vitamin D- 25mg
И още мака, бабини зъби, магарешки бодил
Освен морфологията, която се покачи сега, още преди 3 месеца имахме и подобрение в бройката и буолигичната преживяемост , която от 0.00% през април скочи на 12.50% в спермограмата от юли !
Вярвам, че трябва да се пробва всичко ! Дори докторите кимат и цъкат как от тия добавки имаме подобрение, та макар и минимално ! Сега ще се борим и с ДНК фрагментациите! Пък и с всички тия добавки и витамини ММ нито се разболява дори  от обикновена настинка за последните години и кожата на лицето му се промени - все повече младее! Чак се чудя да взема и аз да гълтам аминокиселини и витамини , вместо всичките тия кремове против стареене!

# 184
  • pLOVEdiv
Клео, отново - възхищавам се на начина, по който се справяш със ситуацията и самоинициативата ти! Доказваш, че с борбеност и положителна нагласа всичко се оправя! 8% морфология изобщо не е малък напредък! Това си е спермограма на границата! Евала! Вярвам, че нещата ще се наредят и го заслужаваш! Успех Heart

# 185
Клео, това си е за Уаууууу!
Шанса се увеличава 🍀

Блис, чакаме добри новини от теб 😇🤗

# 186
MM в общи линии пие същите неща, но от поливитамините пие Прегнакеър зачатие за него, но сега мисля да му ги сменя с ортомол. При него се оказа мн. нисък тестостерон, LH и FSH на долни граници, също мн. нисък вит. Д, за него пие вигантол. Останалите изследвания са в норма, а той направи какви ли не. Генетичните изследвания и на двамата са ни в норма. С имунологичните при мен също всичко е наред, НК клетките са ок, само излезна Хетерозиготен носител 4G/5G. Което си нямам идея какво представлява, Градинарска каза, че и това е ок, надявам се да не създава проблем в бъдеще.
Иначе ти пожелавам успех за напред, сигурна съм, че ще намерите някакво решение на проблема. Ще ми бъде интересно да пишеш след консултацията, относно SDI тестът и фрагментацията, дали са изписали нещо допълнително на мъжът ти.

# 187
Wellman и Pregnacare за него - ние с това започнахме през 2012 , тъй като живеем в Лондон , а там това е най-препоръчвано! Ефект никакъв, спермограми сме правили непрекъснато най-много през 6 месеца, че и по-често, за да следим за промяна. Моето лично мнение , а и вчера Ибришимов ми каза същото е че в подобни комбинации каквито са също Ортомол и Papa - съдържанието на всичките съставки е доста ниско и е по-добре да се пият в ударни дози! Затова аз си ги купувам поотделно и ги комбинирам! Истина е, че при някои мъже дозите в готовите са достатъчни, при нас определено разбрах, че не са!
Разбира се, че ще пиша какво ще ми кажат на консултациите, утре чакаме да излязат и хормоните. В цитогенетичните и имунологичните всичко е наред, правихме ги още преди преди последния опит .

# 188
Здравейте, момичета. Някоя от вас пила ли е Фемоден? Взех последното хапче на 31.12.17, но днес е трети ден, а цикъл няма... Чакам цикъла, за да направим изследвания на втори ден от мц и да заппочваме евентуално стимулация.

# 189
Момичета, аз да попитам още нещо. Ще може ли да споделите, какви бяха при вас стойностите на естрадиолът на 7 ден от подготовката за трансфер? Притеснява ме това, че на 2 ден от МЦ стартирах с естрадиол - 40, а на 7 ден беше 4080. Това нормално ли е? Пия само естрофем, и слагам по 2 лепенки климара. От вчера започнах и втората рецепта. Докторът каза, че лигавицата върви мн. добре, на преглед повече не са ме викали. То по време на стимулацията естрадиолът ми беше стигнал 5800, но сега преди трансфер тази стойност не е ли твърде висока?  В петък е трансферът, преди него ще ме прегледа.

# 190
При нито един от двата ми ЗЕТ-а не съм изследвала никакви хормони, та не мога да ти помогна за стойностите. Щом д-рът казва, че всичко е наред и лигавицата е добре, няма от какво да се притесняваш.

# 191
Права си Жане, имам му доверие на докторът, може би не трябва да объщам чак такова внимание на малките детайли.

# 192
Клео радвам се, че действате вече по проблема и даже са на налице резултатите. Стискам палци скоро да се похвалиш с още по - добри и хубави резултати.
Успех на всички, на които им предстой стимулация и трансфер.
Аз днес бях на лекар всичко е ок. Бебка продължава да върви по - голяма и вече е около 2,300 кг. Застанала е за сега както трябва с главата надолу и лекарката каза, че за сега нормално раждане се очертава. Днес беше кротка на тоновете. След две седмици пак съм на преглед.
Прегръдки на всички.

# 193
Притеснява ме това, че на 2 ден от МЦ стартирах с естрадиол - 40, а на 7 ден беше 4080. Това нормално ли е? Пия само естрофем, и слагам по 2 лепенки климара.

Привет, климарата не е ли естрадиол? И мен ме интересува, понеже вероятно другата седмица започвам подготовка за трансфер. А лигавицата колко ти е?

# 194
Да, естрофем и климара са естрогени. А за лигавицата не попитах колко е, докторът каза, че се развива добре, и от 7 ден на МЦ не съм ходила повече на преглед, но в петък ще попитам. С втората рецепта, която започваш 3 или 5 дни преди трансферът, са включени и прогестероновите препарати.

Общи условия

Активация на акаунт