Инвитро в клиника "Селена" - Пловдив, тема №16

• 86 473
  • 755
  •   1
Отговори
# 555
Тези честито и от мен!!Да са Ви живи и здрави малките бонбони,а на теб бързо възстановяване!
Аз да Ви кажа ,че мм ходи на оролог и му откриха Варикоцеле...много ме е шубе в петък живи и здрави ще му е операцията.Според вас дали ще му се оправи морфологията и дали това може да е било спънка за неуспехите ни.
Хиляди благодарности на Жана 🤗

# 556
Искре, при този за който говорихме ли бяхте ? Доволни ли сте и при него ли ще се оперира ТМ ?
Ако ти се споделя ми отговори, знам, че на човек не винаги му се говори...Hug

Иначе след операция от варикоцеле доста често нещата се подобряват много. Е, има и случаи при които няма подобрение или промяна в показателите, но сега няма да мислим така, нали ? Simple Smile
Кофти морфологията води до кофти ембриони съответно в повечето случаи, така че е напълно възможно там да е причината.

# 557
Ами в Херургията при Кадим ще го оперират...аз не го бях чувала ,но на джипито  в село зет й се е правил при него и е много доволен ,та реших да останем при него и ,ако нищо не се оправи по спермограмата ще ходим при този ,където ти ми предложи🤗

# 558
То доколкото знам след операцията се прави три месеца почивка и тогава нова спермограма.
Дано всичко е наред и вече нещата се случат.

# 559
Честита двойна радост, Теди! Бъдете много здрави и щастливи!
А на теб разбира се бързо възстановяване!  bouquet

# 560
По колко таблетки фолиева киселина пиете на ден - 1 или 2?

# 561
Искре, не искам да казвам нищо за твоя док,тъй като не го познавам,но дано случаят ви не е като нашия! И на мм 2010 един уролог в Тракия в един МЦ Димед го диагностицира с варикоцеле и му насрочи операция направо. Казахме си-еее дано това е причината и да се подобрят тея показатели най-сетне! Но свекървата ни посъветва да потърси и 2ро,и 3то мнение даже ако трябва за всеки случай. Все пак операция било,макар и рутинна,а и мм беше напълно ОК да я направи.Отидохме при 2ри уролог,който не просто не потвърди "диагнозата", но каза,че няма нищо такова,не е за операция и сподели,че имало лоша практика сред някои колеги,които правили тази операция наред(без значение дали има или няма нужда) заради клиничната пътека. Хм..стана ни странно и решихме за всеки случай да идем и при 3ти,на когото в началото не казахме диагнозата,а той си го прегледа нормално и му изписа едни добавки и инжекции+смяна на бельо и т.н. Тогава го попитахме за варикоцеле дали е възможно да има,а той категорично каза,че няма никакви признаци на това. В крайна сметка му давахме само добавките и инжекциите,но другите указания не ги спазихме. Не направи операция. През 2014 ,когато кандидатсвахме по фонда ни трябваше становище от уролог, когото също попитахме,а той напълно отрече да има нещо такова. Та това е нашият "опит" в тази насока.

Последна редакция: ср, 21 фев 2018, 22:38 от Rusalia

# 562
По колко таблетки фолиева киселина пиете на ден - 1 или 2?
По 1 табл. Неофолик мета пиех сутрин на гладно от преди трансфера до края на бременността.
Бях си самоназначила и Неоксид, бях чела Пънчето и Кристи, че са много доволни от него. Него го пиех също по 1 табл./ден, заедно с фолиевата.
Спрях го в 10-11 г.с. без никаква консултация с никой, както го и започнах.

# 563
Жана, благодаря за включването. Аз от дълги години пия по 2 таблетки Неофолик мета (така ми беше изписано), но се зачудих дали е добре да се пият по 2, след като прочетох, че ако имаш мутация обикновената фолиева е токсична, защото се натрупва. От друга страна метилираната, ако е в повече се изхвърляла от тялото, но не знам 2 таблетки ок ли са. Аз реално мутация имам само на б12 и пия метилкобаламин.
Днес най-накрая открих прословутия душ-гел от ДМ, който е без аромат и е подходящ за употреба преди трансфер Simple Smile (не че съм стигнала до там де).
Неоксида за какво помага - май пишеха Блинг и Кристи преди време, че подобрявал МБ или нещо такова.

# 564
Метилформата се изпишква ако има остатък, така че това не трябва да те притеснява. Но според мен 1 табл. е напълно достатъчна. Simple Smile Мутацията за Б12 и фолиевата е една и съща, MTHFR.

Неоксида е антиоксидант. Като цяло подобрява организма, аз се чувствах много добре докато го пиех, даже мисля скоро пак да го започна. Ей така, без конкретна причина. Simple Smile

# 565
Доколкото знам мутацията за б12 е MTRR, за MTHFR се водя нормален генотип, докато за MTRR - хетерозиготен. Ще помисля и аз за Неоксида, харесва ми пшеничния зародиш в състава му.

# 566
Не споря, не съм се задълбочавала честно казано. Аз знам, че MTHFR е мутация за витамините от група Б и си мислех, че е и за Б12, и за фолиевата.
Благодаря за уточнението, важно е Simple Smile

# 567
Моми4ета ,тези които имате мутации за не усвояване на витамини B9;B12 какви  комбинирани витамини пиете по време на бременност?

# 568
По принцип не е нужно да се пият комбинирани витамини през бременността, то и концентрацията на витамините в различните комбинации е доста ниска.
Д-р Минев ми спря Прегнакеър- а в 12-13 г.с. и каза, че по-добре да се храня качествено и разнообразно, отколкото да пия синтетични витамини.
Та ако имаш недостиг и неусвояване на обикновените форми на B9 и B12, просто си взимаш Неофолик мета и Б12 метилкобаламин.

# 569
Аз не съм пила фолиева предварително, единствено Прегнекеър малко преди трансфер, и го спрях в края на трети месец.
Относно варикоцеле - при един от прегледите на мм при уролог също го пратиха за операция.Но ние не се съгласихме и ходихме при още двама, те категорично отхвърлиха диагнозата.Тъй, че наистина е хубаво и консултация с поне още един спец.

Общи условия

Активация на акаунт