Инвитро в клиника "Селена" - Пловдив, тема №16

• 86 450
  • 755
  •   1
Отговори
# 600
crowned не че аз съм решила така да раждам, но тук в Германия секциото е при нужда, а за сега лекарите казват, че съм си за нормално раждане. Имам още 4 дни до термин, но за сега само от време на време бебка дава признаци да излиза.
Радвам се, че ти и близнаците сте добре.
zauberinen ще чакаме новини и от теб.
Краси никакво назад, щом веднъж сме се хванали на това хоро до края ще го играем. Успех и скоро да пишеш, че сте стартирали.
Прегръщам ви.

# 601
  • pLOVEdiv
Миленка, като се замисля, може би е по-добре така. В бг до сега щяха да те напънат за секцио, което за мен лично не е най-добрият вариант ако няма усложнения. Пожелавам ти нещата да се случат бързо, без проблеми и най-вече тези дни да гушнеш това съкровище, което чакате толкова дълго Heart

# 602
crowned и аз това си мислех, че до сега, ако бях в Бг щях да съм родила със секцио. Вече нямам търпение бебка да излиза и да си я гушкаме, че накрая си е доста тежичко и трудно. Аз не вярвах, че се устиска до термина, но явно от сега си е с характер.

# 603
  • Пловдив
[video][/video]
zauberinen, толкова се радвам, че писа. Simple Smile
Желая ти леко раждане, спокойствие и най-сладкото бебенце накрая !
Чакаме те с хубави новини съвсем скоро Heart
Благодаря Жанче, още докато чаках резултатите след трансфера ми даваше кураж.Мерси и на останалите момичета за подкрепата.Вчера насрочихме дата 08 Март,госпожицата е вече 3200.

# 604
Момичета, наясно съм, че при всеки е индивидуално, според това как растат фоликулите, но на кой ден ви беше пункцията? Също кога изписват Фраксипарин - след пункция или трансфер?

# 605
12 дни стимулация, на 13-тия пункция. Фраксипарина се изписва от деня на трансфера до... когато каже док:)))

# 606
Ще съм благодарна за информация при кандидатстване с мъжки фактор за ЦАР, консултация с уролог къде сте правили? И малко информация какво представлява тази консултация, представят се двете спермограми или и други изследвания? Ние ще сменяме от женски на мъжки фактор преди подаване на документи и понеже днес разбрах съм леко неориетирана.

# 607
Момичета честита Баба Марта.Искам да попитам тези от вас,които са при Минев ходили ли сте тази седмица и дали той е в клиниката.

# 608
Мира, ние правихме консултация с д-р Кабадозов.Носехме спермограмите и обяснихме, че ще подаваме за инвитро документи.

# 609
Честита Баба Марта! Бъдете здрави, весели и засмени!

# 610
Момичета здравейте.Вече втори месец отлагаме стимулация заради висок прогестерон на втори ден от цикъла.Миналия път го изследвахме и на четвърти ден и пак беше висок.След това пих 10 дни фемоден и пак ми дойде цикъла.И днес на втори ден хоп -пак висок.Искам да ви питам някоя от вас сблъсквала ли се е с подобно нещо и на какво евентуално може да се дължи?

# 611
При мен също беше висок на втория ден, но на третия влезе в норма. Само че се оказа,че имам задържан фоликул 15 мм. И аз пия фемоден, но за 21 дни. До колкото знам при наличие на киста прогестерона дава отклонения.

# 612
Знам ли вече.В неделя пак ще го изследвам ама нямам надежда и просто ми беше чудно на какво може да се дължи.

# 613
Здравейте, можете ли да ми дадете отзиви за ранна фм при Стратиева? Доволни ли сте?
Благодаря!

# 614
Здравейте на всички, имам нужда от съвет. Ще съм изключително благодарна ако ми отделите малко време и ми помогнете с информация.

Живея в Англия и не ми се полага инвитро по нашата здравна каса - имам нисък АМХ (на 38 години съм). Миналото лято направихме 2 инсеминации и един цикъл инвитро през частна клиника и ни одраха кожите.

Сега поспестихме пак малко средства и се колебаем дали да не пробваме в България ако е по-евтино (трябва да взема напредвид и допълнителните разходи около пътуването) - от всичко което чета българските специалисти са на европейско ниво, а цените доста по-поносими.

Намерих разни ориентировъчни цени но не съм сигурна какво се вклучва и какво се заплаща допълнително.

От това което съм намерила:
Изследванията са около 200-500лв.
Инвитро цикъл с ИКСИ е около 2200-2500лв.
Лекарствата са между 1500-2500лв.

Това което не съм сигурна е какво точно включва инвитрото (или по-скоро какво не включва). Например - в Ангиля вкючва скановете/прегледи, включва изваждането на яйцеклетките (не зная какъв е българския термин) и култивирането им до ден 5 (бластоцист), също включва трансфера на ембриона и замръзяването на останалите ембриони (ако има такива) за продължителноста на пакета. Единственото което се плаща допълнително са лекарствата, кръвните изследвания (тестове които правят през ден последните ниаколко дни преди изваждането на яйцеклетките да следят хормоните) и упойката по време на изваждането на яйцеклетките.

Видях в ценоразписа на една от клиниките че култивиране до бластоцисте отделна цена около 400лв. и ембриотрансфер също около 400лв. - това означава ли че тези процедури не са вкючени в инвитро пакета (2200-2500лв.)?

Tрябва да взема на предвид и самолетните билети и други доплнителни разходи и да преценя дали си заслужава или зената ще е подобна (за сръвнение за инвитро пакет платихме около £4200 (това включва всичко)...

Смятам да се обадя в една две клиники утре, но предпочитам (вярвам) на информация от вас отколкото клиниките.

Благодаря предварително за отделеното време.

Общи условия

Активация на акаунт