В момента чета... 56

• 81 005
  • 731
  •   1
Отговори
# 150
Ако видя още един цитат от Библията в бележка под линия в Разказът на прислужницата, нищо чудно да взема да я зарежа - окончателно и безвъзвратно. брррр Imp

# 151
  • Belgium
Лу, въпросните читатели явно не са чели "Пещерата на идеите" на Сомоса да видят какво се казва наистина бележки под линия Mr. Green

Ахахаха, да и аз за нея се сетих като почнах да пиша за бележките Grinning
Но те там са си част от действието на романа. Признавам, че това е оригинално хрумване, макар книгата адски да ми досади.

alvelly, виж ти. Аз я четох преди доста време на английски и нямаше такива бележки под линия. Или поне не бяха много. Атууд като цяло е труден автор. "Прислужницата" е най-универсалната ѝ творба според мен, защото се чете сравнително бързо и идеята е много добра. Ти да видиш в другите ѝ книги ква мъка е Wink

# 152
  • София
Аз пък се сещам за "Война и мир", в която половината текст беше на френски и преведен под черта 😌.

# 153
Alvelly, хмм..направо ме отчайваш с тези кофти отзиви за Прислужницата....

# 154

alvelly, виж ти. Аз я четох преди доста време на английски и нямаше такива бележки под линия. Или поне не бяха много. Атууд като цяло е труден автор. "Прислужницата" е най-универсалната ѝ творба според мен, защото се чете сравнително бързо и идеята е много добра. Ти да видиш в другите ѝ книги ква мъка е Wink
Да, особен автор е. Изплуване въобще не успях да го понеса. На Слепият убиец съм посредата - но там други неща ме завъртяха, та поизостана четенето.
Прислужницата много й се точих, обаче никак не ме завладява - никак. Sad Ще я дочета - наистина бързо върви - но мисля, че ще е по-скоро наинат.
Затова пък днес се сдобих с Шейбон ... Innocent

# 155
Alvelly, хмм..направо ме отчайваш с тези кофти отзиви за Прислужницата....
Mijjj, особена е Атууд. Ако искаш - като я свърша - мога да ти я дам да я четеш Прислужницата.

# 156
  • Belgium

Затова пък днес се сдобих с Шейбон ... Innocent

Йесссс Purple HeartPurple HeartPurple Heart

Аз мисля да си го препрочета на български Grinning

# 157
  • Scotland
Бележките под линия са си необходимост и обичам да са на същата страница, а не номерирани и после пренесени в края на книгата. Не искам да ги има на всяка страница, обаче,а да са за наистина необходими обяснения, които няма как да бъдат предадени в текста.
Това, което не ми хареса в 'Разказът на прислужницата' не беше самата история - като замисъл интересна, а начинът на поднасянето ѝ - наивно, набързо, незадоволително....поне за мен. Четох я на английски.

# 158
Това, което не ми хареса в 'Разказът на прислужницата' не беше самата история - като замисъл интересна, а начинът на поднасянето ѝ - наивно, набързо, незадоволително....поне за мен. Четох я на английски.
И на мен ми идва малко като "плъзгане по повърхността" - нито историческите събития са ясни, нито особеностите на обществото е достатъчно добре описано, и цитатите от Библията вплетени кой знае в каква идеология ... и.т.н.

# 159
  • Scotland
Момичета, взех 'Библиотека на Въглен връх' за племенницата ми. Тя е на 22 години. Кажете ми, моля, че съм уцелила  Grin  Малко след дъжд качулка, ама...

# 160
Аз в момента чета “Съкровищата на Валкирия” от Сергей Алексеев. Скоро ще я свършвам и за след нея съм си подготвила “Истината” на Тери Пратчет Simple Smile

# 161
  • София

Jinxey - ако харесва такъв жанр - най-вероятно си оцелила, хубава е книгата Simple Smile

# 162
Момичета, взех 'Библиотека на Въглен връх' за племенницата ми. Тя е на 22 години. Кажете ми, моля, че съм уцелила  Grin  Малко след дъжд качулка, ама...
Ще ми е интересно да видя какво мислиш. Тази книга е една от малкото (2-3 може би), които не дочетох тази година.

# 163
  • Scotland
На мен не ми звучи като моя, но племенницата ми харесва такива и се надявам да я хареса. Ако остане време, мога и аз да пробвам, но предвид списъка с над 70 книги на изчакване..едва ли Sad

# 164
  • Mediterraneo
Прочетох Момичето от влака. Хареса ми, въпреки че вече бях гледала филма. Тази вечер ще приключа с Аз още броя дните- тук съм малко раздвоена в мнението си до момента, едва ли ще се промени твърде в оставащите ми 30 стр. Не знам с какво ще приключа годината, ще подхвана нещо леко и розово, предполагам.

Общи условия

Активация на акаунт