В момента чета... 56

• 81 051
  • 731
  •   1
Отговори
# 240
  • Mediterraneo
Ами не запомням книгите, времето, както и прочетените след тях, заличават историите. Ако тръгна, обаче, да чета за втори път, историята се възвръща в съзнанието ми и това ми разваля удоволствието от четенето. Това си е мой бъг, аз така и учех - с четене само по веднъж. Чета, когато намеря време - има дни по много, други съвсем по малко - просто няма време за всичко Simple Smile Работа, деца, дисертация...живот...и то хвръкнало всичкото време на света Grin

И аз не помня сюжети и герои с подробности. Ако случайно подхвана вече четена книга, която съм забравила, максимум до 3та страница установявам, че книгата е четена.
Не си поставям четенето като цел, нито засичам колко време чета. Не мога да заспя без да съм чела, независимо в колко си лягам( често след втора смяна лягам в 3-4 сутринта, задължително чета). А книги си намирам случайно или по препоръка. Свалям наред, все нещо ме грабва.

# 241
Изобщо не помня добре сюжетите на книгите, много бързо забравям Flushed. Аз обичам да прерпрочитам и то точно като теб, Месечинке, когато не знам какво ми се чете или съм в дупка и имам нужда от нещо позабравено старо. Иначе мога да чета по цял ден и съм го правила Simple Smile)) Но обикновено вечер след работа; понякога и в офиса си позволявам да чета - случва се да има кухо време, да чакам отнякъде инфо, за да мога да си свърша работата и тогава също отварям книга.
Е, има си книги които периодично препрочитам. Особено класиците. Американска трагедия е препрочитам на 7-8 години, в друг етап от живота си откривам, научавам нови неща.  Виждам сюжета от друга гледна точка

# 242
Чета по колкото свободно време успея да отделя, час-два-пет, може и целия ден. Препрочела съм изключително малко книги, такива които са ме впечатлили много силно.
Дан Браун не успя да ми промени или разпали любопитството за каквото и да било. Първата му ми хареса много, втората бива и нататък всичко ми се слива, точно сменя 2-3 имена и допълва от Гугъл.
Радко Пенев съм си го кръстила българският Дан Браун, въпреки че прочетох с интерес. Просто холивудските прийоми не са ми по вкуса.
Имам ужасно много нови книги, които си чакат реда. Кирето и то пълно, никога няма да остана без книги за четене. Стари, нови, класици, научни, фантастика, трилъри, ужаси... Мисля, че само любовни и книги за самопомощ не са ми в интересите.

# 243
  • Дъблин
Гледам да отделям време за четене всяка вечер, през деня съм на работа, но през седмицата успявам едва по десетина страници да прочета. Сега обаче почивам 11 дни покрай празниците и съм в читателски маратон 🙂
Книги си избирам по препоръка от темата, много ми е полезна. Когато попадна на автор, който ми харесва, прочитам всичко, което успея да намеря. Имам библиотека под носа и я посещавам редовно, там намирам всичко. Е, за чисто нови книги понякога се чака няколко седмици, но "Произход" взе, че дойде изненадващо бързо.

# 244
Ако искаш да се запознаеш с Льоса, с коя книга е добре да започнеш?

# 245
  • Scotland
Аз дочетох 'Лабиринтът на духовете' и сега ще си сменям номинациите Grin
Ето и ревю, което не съдържа спойлери, но пак ще скрия:
Скрит текст:
'Лабиринтът на духовете' - над 700 страници блаженство. Ако имаше повече от 5 звездички, щях да ги дам на тази книга и на любимия ми Сафон. Толкова много страници, а нито една излишна дума, нито един въпрос, който да остане без отговор, нито едно слабо място! Признавам, че не съм почитателка на поредици. И тази имаше своите слаби моменти, а именно 'Затворникът на рая', която за мен е най- малко въздействащата от четирите книги. След нея смятах, че Сафон трябва да приключи с тази история. 'Лабиринтът на духовете' е достоен неин завършек и се радвам, че имах още веднъж удоволствието да се срещна с остроумния, и изключително забавен, Фермин Ромеро де Торес. С още по-голямо удоволствие установих, че малкият Жулиан Семпере е наследил всичко негово, благодарение не на кръвта, каквато не споделят, а именно на дългогодишното взаимодействие на този мой любим герой със семейство Семпере. Завиждам на всички, които тепърва ще поемат по това приключение, майсторски подбраните думи ще галят сетивата им и ще се питат как е възможно толкова бързо да свършат над 700 страници. Обичам Сафон!

P.S. А как става редактирането на мнение в класацията?

Последна редакция: чт, 28 дек 2017, 21:04 от Jinxey

# 246
  • София
Джинкси, цитирай си поста Wink.

# 247
  • Scotland
Джинкси, цитирай си поста Wink.
Така и ще направя! Благодаря Flowers Hibiscus

# 248
  • Scotland
Мисля да продължа с 'Чамкория' на Милен Русков.
Преди коментирахте кои думи и изрази ви дразнят. Мен много ме дразни 'него ден' Ill

# 249
"Него ден" и мен ме побърква, не знам защо.

# 250
  • Бургас
Благодаря за сайта за евтините книги - вече си поръчах една торба Grin
Аз не разбрах кой е сайта,извинявам се за което.
Може ли да го напишете!

# 251
  • Scotland
Благодаря за сайта за евтините книги - вече си поръчах една торба Grin
Аз не разбрах кой е сайта,извинявам се за което.
Може ли да го напишете!
Скрит текст:

# 252
  • Бургас
Много ти благодаря!

# 253
  • Scotland
"Него ден" и мен ме побърква, не знам защо.
Имаше го на две-три места в 'Лабиринтът на духовете' и ми избоде очите.

karzz, за нищо Flowers Hibiscus

# 254
Ако искаш да се запознаеш с Льоса, с коя книга е добре да започнеш?

Аз обожавам Варгас Льоса. 😊
Но не съм сигурна коя книга да ти предложа.
Може би "Лудориите на лошото момиче" или "Леля Хулия и писачът".

А иначе най-любима негова ми е "Празникът на Козела" 😊

Дано намериш подходящата за теб книга 😊

Общи условия

Активация на акаунт