В момента чета... 56

• 81 050
  • 731
  •   1
Отговори
# 255
"Бавната смърт на Лусиана Б." на Гийермо Мартинез

# 256
О, и аз от известно време му се каня на Гийермо Мартинес, най-вече на оксфордските убийства.

# 257
  • Scotland
Снощи прочетох около 30 страници от 'Чамкория' и я оставих Disappointed Диалектът, който се използва в нея ми пречи на четенето. Аз съм от този район и този говор ми е съвсем нормален, част от ежедневието, но не съм свикнала да го чета Grin Кажете, заслужава ли си наистина книгата, за да се помъча? След нея мислех да захвана 'Хавра', но май ще се озова с нея по-рано от очакваното Grin

# 258
Аз се запознах с Льоса с "Лудориите на лошото момиче" и много го харесах.
После четох Леля Хулия.
Лошото момиче ми хареса повече.
Снощи приключих "Пътуване към себе си" на Блага Димитрова.
Много ми хареса,въпреки соц.тематиката.
Такъв език,такъв стил на изразяване! Истинско удоволствие!
Жалко,че вече не се пише така!

# 259
  • София
Прочетох Треска за лалета на Дебора Могач и горе-долу ми хареса. Езикът е образен, историята е интересна. Не ми хареса, че нямаше повече подробности за Амстердам по това време и особено за бума на търговията с лалета. Любовната история особено в началото стои много клиширана и плоска, да не говорим, че все едно изниква от нищото. Книгата е тънка, но е разчленена на десетки кратки глави, което намирам за напълно излишно. Доста хейт стана  Simple Smile, но все пак според мен си струва заради атмосферата и изящния на моменти стил.

От Льоса на мен са ми любими Лудориите на лошото момиче и Празникът на козела. Никак не харесах Панталеон и посетителките, Леля Хулия и писачът и последната - Кьошетата Simple Smile

Не знам още какво да чета, май ще е нещо скандинавско.

# 260
"Градът и кучетата" беше първата ми среща с Льоса и началото на любовта ми.  Grinning Но май не е преиздавана скоро.
"Разговор в катедралата" също не е лоша.

# 261
„Не разбираш защо беше нужно толкова време, за да осъзнаеш нещо очевидно. За теб мама винаги е била мама. Струваше ти се, че никога не се е учила да ходи, нито пък е била дванайсет или двайсетгодишна. Мама беше мама. Тя се беше родила мама. Докато не я видя да тича така към чичо ти, не ти беше хрумвало, че и тя е човешко същество, което изпитва същите чувства както ти към твоите братя, и това те наведе на мисълта, че и тя е имала детство. Оттогава започна да мислиш за мама като дете, като момиче, като млада жена, като младоженка, като майка, която тъкмо те е родила.“

Рядко може книга да ме разплаче, но тази успя......

# 262
  • Ямбол
“Хладнокръвно” на Труман Капоти, с нея ще завърша годината. 2018-а смятам да започна с “Аркадия” на Иън Пиърс.

# 263
Аз завърших годината с "Колибата". За съжаление това не беше моята книга.
Още не съм решила с какво ще започна 2018-та.

# 264
Вчера дочетох "Момичето, което изпи луната" на Кели Барнхил и не беше от най-добрите истории.
Въпреки огромното ми желание да си влюбя в героите и особено в дракона, ни ми су получи. 😊
Новата година ще започна със "Зулейха отваря очи" на Гузел Яхина. Бях запланувала друго, но я получих като подарък, а пък и много я исках. 😊

# 265
  • Варна
Вчера дойдоха книгите, които поръчах. Едната беше "Болница на края на града", прочетох я за половин ден - 380 страници, изключително увлекателни и лесни за четене. Днес ще започна "Животът, казват е един" на Татяна Устинова.

# 266
  • Scotland
Аз няма да завърша годината с прочетена книга, защото ми остават около 300 страници от 'Хавра', но предвид готвенето днес, едва ли ще я дочета. Ще прескоча с нея в 2018-та Simple Smile За другата година няма да си правя списък, имам около 90 книги в to read на Goodreads и няколко в библиотеката у дома, които чакат ред. Все пак мисля да заложа повече на нехудожествена литература - биографии, Сейгън, Хокинг и т.н. Да видим Simple Smile

# 267
"Мартин Идън" на Джек Лондон Heart

# 268
Вчера дойдоха книгите, които поръчах. Едната беше "Болница на края на града", прочетох я за половин ден - 380 страници, изключително увлекателни и лесни за четене.

Това не беше ли сериал от нашето недалечно минало?

# 269
Не мога да правя списък ... купчината е толкова голяма - и постоянно се увеличава - че няма как да кажа кое ще съм в настроение да прочета в следващите 12 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт