В момента чета... 56

• 81 055
  • 731
  •   1
Отговори
# 270
  • Разпиляна във въображението
Снощи сложих точка на "Кралицата на Тиърлинг" на Ерика Йохансен И за да приключа 2017 с него по-добро ще продължа с "Играч първи, приготви се"   на Ърнест Клайн.

Последна редакция: нд, 31 дек 2017, 14:10 от Miriel

# 271
Снощи приключих "Никога не ме оставяй" на Казуо Ишигуро. С много тежка книга приключвам годината. Цинизмът в науката, това е изречението, с което я характеризирам.  Цинизмът на приспивателното на душите и умът.
Взех "Преди да се родя и след смърта ми" на Ивайло Петров. Все пак идва  Нова година.

На всички ви Весело посрещане на Новата година и по-често пишете през 2018.

# 272
  • Варна
Вчера дойдоха книгите, които поръчах. Едната беше "Болница на края на града", прочетох я за половин ден - 380 страници, изключително увлекателни и лесни за четене.
Това не беше ли сериал от нашето недалечно минало?
Да.

# 273
Не мога да правя списък ... купчината е толкова голяма - и постоянно се увеличава - че няма как да кажа кое ще съм в настроение да прочета в следващите 12 месеца.

Колко познато... При мен купчината не е чак толкова голяма, но расте всеки път и то главоломно. Колкото до списъците, този път си направих съвсем кратък за книги, които наистина искам да прочета. С Томас Пинчън малко се изхвърлих, но лакомията ми надделява и няма начин. Ще дам впечатления, само да стигна до него... и най-важното: да го получа, че покрай празниците ще се забави.

# 274
  • Mediterraneo
Вчера свалих една цяла колекция книги на една дама, която любезно я сподели. Купища, купища книги, различни жанрове и писатели, даже не съм я прегледала цялата. Отделно имам две огромни папки непрочетени, две, които даже не са свалени на четеца... Светът е пълен с хубави книги и съжалявам, че животът няма да ми стигне да прочета всички!

# 275
  • Дъблин
Още съм с "The Marco Effect" на Юси Адлер-Улсен. Учудващо, че още не мога да я прочета, но за разлика от всички негови книги досега, тази ми идва много разтеглена и някак плоска Sad Ако в оставащите 120 стр. няма някакъв страхотен обрат, ще я обявя за най-слабата книга от поредицата дотук.
Май нямам търпение да свърши, че да започна "Пътувам сама".

# 276
  • София
Аз няма да завърша годината с прочетена книга, защото ми остават около 300 страници от 'Хавра', но предвид готвенето днес, едва ли ще я дочета. Ще прескоча с нея в 2018-та Simple Smile
И аз така - с Хавра ще завърша 2017 и ще започна 2018 г. - малко след средата съм. Леко съм разочарована обаче, очаквах повече. Jinxey, ти как я намираш?

# 277
Вчера дойдоха книгите, които поръчах. Едната беше "Болница на края на града", прочетох я за половин ден - 380 страници, изключително увлекателни и лесни за четене.
Това не беше ли сериал от нашето недалечно минало?
Да.

И аз много харесвам "Болница на края на града". Много лека и приятна книжка.

# 278
  • София
Завърших Снежния човек. Напомня ми на Милениум, но ми се струва по-повърхностна. В някаква степен е увлекателна като сюжет, но няма кой знае каква психология на героите и е малко предвидима. Бих я оценила с 3 от 5, въпреки, че в темата за номинациите събра повече гласове от много по-любимата ми 1Q84. Та явно някои хора си я харесват.

# 279
  • Scotland
ДюДю,  много ми е трудно да изкажа мнение. Колебая се. От една страна - личи си, че авторът е човек четящ, проучване е правено, доста неща се казват вътре. От друга - личи си, че живее в Америка. Персонажите ми идват повече американци, отколкото българи. Особено следната сцена:
Скрит текст:
В кафенето, където Никола се срещна с онзи от Бизнесконсулт и той му дръпна речта за кафето Bowtie Типична американска сценка от екшън филм. Grin
Аз по принцип не чета съвременни български автори. Не ме карат да се пренасям на непознати места, каквото за мен прави четенето. Подарък ми е и затова си я чета, но едва ли ще прочета друго от него. Предполагам, че все пак ще дам не толкова ниска оценка, защото е по-добра от други книги, но не знам...

# 280
  • Разпиляна във въображението
ДюДю,  много ми е трудно да изкажа мнение. Колебая се. От една страна - личи си, че авторът е човек четящ, проучване е правено, доста неща се казват вътре. От друга - личи си, че живее в Америка. Персонажите ми идват повече американци, отколкото българи.

Изчакай до края да прочетеш американски екшън.

Харесах историческата линия на Хавра. Аз съм от Плевен и написаното за щурмовете искрено ме развълнува.

# 281
  • София
Много харесах "18% сиво" на Карабашлиев преди няколко години и тръгнах с големи очаквания да чета "Хавра" и може би от това идва неудовлетворението ми. Не е лоша, но не и мира да не ми дава, на места дори доста ме отегчава. Надявам се към края да ме изненада приятно.

# 282
Честита Нова Година!

Прочетох "Класацията" Стив Мартини. Интересен трилър, особено последните стотина страници бяха много динамични.

Сега започнах тази: .

# 283
  • София
Аз още съм на " Произход", но днес имах едно пътуване и прочетох набързо " Сделката на живота ти" на Бакман, за разлика от голяма част от вас аз съм му фен, но според мен разказите не са му силата. Можеше и по-добре да се справи.  Simple Smile

# 284
Аз също чета "Произход" и съм впечатлена! Дан Браун най накрая се е научил да пише. Или някой друг е писал книгата

Общи условия

Активация на акаунт