В момента чета... 56

• 81 000
  • 731
  •   1
Отговори
# 600
Прочетох"Прелест" на Маргарет Мацантини-прекрасно написана книга за пътя през който преминава връзката между двама мъже.

# 601
Току-що дочетох "Бъдеще" на Глуховски. Хареса ми, но не колкото първата част на "Метрото". Сега започвам "Рецепта за кошмари", видях, че доста я хвалят в темата за Стивън Кинг.

Корицата радва Mr. Green

# 602
Аз чета електронно "Славея", Кристин Хана и изключително много ми харесва как пише авторката, въпреки тежката тематика, чета с удоволствие! И на хартия чета книгата за Григор Димитров на журналиста Любомир Тодоров - "Григор Димитров - гордостта на България", която не ме впечатлява засега. Надявам се някога да излезе истинска биография, защото това не е!

# 603
„При хиперборейците“ Милош Църнярски
Това е книгата, която последно чета. И много ми харесва.
Скрит текст:
Един дипломат, който разбира, че е болен и неизбежното предстои. Започва са си спомня пътуванията и това, което е чел и преживял пътувайки. Спомня си за своите пътешествия в северните страни. Описва преживяното през призмата на Рим. Приема смъртта, като  нещо неизбежно, затова не намирам страх от нея, поне досега. Нататък ще видим.

# 604
  • Scotland
Сиси, 'Славея' е разкошна книга Blue Heart
Аз чета в момента 'The Time Traveler's Wife'.

# 605
  • Mediterraneo
След Крис Картър започнах "На един черпак разстояние". Гледала съм филма, но книгата нещо не успява да ме грабне за момента.

# 606

Харесва ли ти? На мен ми допадна, но въпреки това смятам, че по изключение, в този случай филмът е по-добър.

# 607
Наченах "Станция Единайсет" на Емили Сейнт Джон Мандел, но хич не съм във форма тази седмица за четене. Чувствам се като прегазена от товарен влак след работа и не мога да ѝ се насладя като хората doh

# 608
Започнах „Дяволският квадрат" на Дейвид Балдачи. Мудно ми върви действието за сега, надявам се да стане по-интересно скоро.

# 609
  • Scotland

Харесва ли ти? На мен ми допадна, но въпреки това смятам, че по изключение, в този случай филмът е по-добър.

Aз съм на около 1/3 от нея, харесва ми, но мога да си представя защо филмът би могъл да е по-добър Simple Smile Някак си след 11/22/63 на Кинг, където пак имаме пътешественик във времето, тази ми идва леко повърхностна, но рано е да се изказвам.

# 610
  • около Варна
Приключих "Произход" на Дан Браун, изтеглих "Мъжете, които мразеха жените", оказа се, че имам в хартиен вариант третата книга от трилогията, без да съм чела първите две /подариха ми я, без да забележат, че е част от поредица/ Simple Smile

# 611
  • Пловдив
Стилът на книгата е много далече от обичайния за автора. Мисля, че е можел да вмъкне още факти към написаното. Чете се много бързо.

# 612
Прочетох "Вила Пасифика" на Капка Касабова. Интригуващ сюжет на моменти, на моменти мудна и безинтересна. Част от героите така и не ги запомних кой кой е, но въпреки това четях с интерес и нямах търпение да стигна до развръзката. Финалът обаче беше тотално разочарование. И да искате, и да не искате, не мога да ви го издам, защото не разбрах какво се случи. Rolling Eyes Joy

През уикенда приключих с автобиографията на Мария Шарапова - Неудържима. От прочетеното - за Маша останах с впечатление, че е студена и неемоционална. За Гришо - че е нарцис. Малко ми стана криво, че го описва така.

Сега започнах "Балканска сага" на Кармен Мишу. Имам добро предчувствие. Simple Smile

# 613
  • Mediterraneo
Възкресение на Кинг започнах току- що. Не съм чела отзиви, даже не знам от кой негов период е книгата.

# 614
  • София
Дочетох "Бьорнстад" на Бакман. Излючително много ми хареса и ме докосна. Давам и 5/5 Heart Eyes.
Допадна ми психологията на героите, усещането за това, че всички са чупливи, раними, всеки се бори с неговите си демони, достигането до другите хора е трудно, близки хора се разминават в годините и с времето и се отчуждават. Усещането за това, че хората не са бели и черни, а многопластови и са едновременно и жертви и победители в рамките на собствения си живот и съдба.
Започвам "Крайбрежие" на Джоан Харис. Струва ми се достао описателна, но съм съвсем в началото още.

Общи условия

Активация на акаунт