Дневникът тема 86 - Да отслабнем всички заедно!

• 71 682
  • 744
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Аз в амазон гледах Atkins Endulge десерти с около грам-два нетни въглехидрати и смятам да поръчам. После си викам "що, като така или иначе не ми се прияждат десерти?!"...Иначе от тази серия има доста приятни неща.
Блеки, кетозата...кетозата. Сега ми е толкова трудно и не знам как лятото успях около месец и половина да живея в кетоза.

Започвам с 6 км. бягане и днес е един от примерно двата дни в годината, в които решавам да ям риба (и после съжалявам седмици наред...мирише ми и това си е!) В събота отчет за седмица на Липо 6, но е кратце- има светлина в тунела.

Амур, оздравявай бързо! Вземи вит. Ц от 1000 единици и давай ударно; ако ти е в повече лесно ще го изп****ш.

# 526
В лидл има xxl седмица и три консерви херинга в доматен сос са 5.50
това закусвах, на обяд - варени яйца 2 и пилешки крилца 3
млякото  и аз ще го махам, едно бри дояждам днес и до средата на февруари без
Бийпс, тези същите ли са https://www.iherb.com/pr/atkins-endulge-caramel-nut-chew-5-bars- … &gclsrc=aw.ds

на тиси успех, на Амур - бързо да оздравяваш, сняг казаха утре, може и в Пловдив Simple Smile

ето тези
Скрит текст:

# 527
Тофи_фи, много ти е сладко името Heart Eyes Не е за хора на диета, хаха. Висока съм 1,67, от 8 клас тежа 56 кила, а на 20 години поддържах 58 кг. Мисля, че под 58 не е разумно да падам за моята височина и кокал.
Сис, не мисля че и ти имаш за сваляне 5+ кила, ЪпсУрд...Hug Дано си промениш целта Nature Sunny
Лейди, блоковете са ми по 3 на основно и по 1 за междинно. Смятам, че грешката ми е в липсата на зеленчук в закуската, който да ми заеме място в стомаха. Имам зеленчук, но малко.
Духче, и аз си мисля, че самата ми нагласа е такава, но ще поработя над това.
Тиси, много добре, действай. За какво е обучението? Успех. 
Амурче, радвам се че при теб действат така нещата, но не и при мен. Сигурна съм, че това е заради твоята нагласа. Моята е, че не искам да съм на високомазнинен режим, тъй като това не пасва на моя начин на живот. Семейството ми, колегите, приятелите - никой не се храни така. А аз общувам, живея с тях и искам да сядам на масата спокойно и да хапвам от всичко по-малко. Понякога прекалявам с въглехидратите и когато съм хапнала и много мазнини какво се случва...знаем. Отделно така и не налучках с какво да вдигам мазнините и май на практика вдигам протеините, което не е добре. Бързо оздравяване Hug

# 528
Здравейте. Simple Smile
Пишех преди доста време тук, в последствие започнахне опити за забременяване, стигнахме до АРТ и съвсем не ми беше в главата да отслабвам, та спрях да следя темата.
Сега обаче вече е време да се взимам в ръце. Родих преди 3.5 месеца и в момента съм по-дебела отколкото бях след раждането. Ядях всичко с цел да имам кърма, съответно това + предразполагащият сезон и спокойствието, че съм родила вече, си казаха думата.
Та чудя се сега какъв режим да избера, какво точно да започна да правя с храненето си и как да се надъхам да стартирам най-вече.
Та записвам се при вас, за да си споделяме и да взаимствам идеи.
Hug

# 529
Сложничко е в зоната, но не чак толкова. Трябва да се свикне с меренето и напасването. Към момента приемам 11 блока, но ми е малка закуската може би, защото съм гладна още в 11. Добавям си още малко храна, хаха.

Зизу, какво например закусваш? Моята закуска обикновено е 2 блока и напълно ме засища до обяд. Днес например имах мекички с хуск от сайта на Катина и 200 грама плод. Количеството не се получи никак зле.  Blush За обяд имам зелена салата с пушена сьомга, царевица и маслини - също солидна кутия, защото не смятам зелената салата, а тя е обемиста. За следобед - "филийки" от трици с шунка и извара със 100 грама грозде. Довечера - тренировка с ластици и после за ядене не знам. Снощи минах с чаша айрян. Килограми - без промяна.

Жαнα, да ти е живо и здраво малкото съкровище! За диета трябва ти сама да избереш според вкуса и нагласата си. Ние тук ще се подкрепяме каквото и да избереш.  Hug

tissi, успех с новата работа!

# 530
  • София
Жαнα, кърмиш ли още? Ако кърмиш, не започвай затормозяваща диета или режим, който изключва групи хранителни вещества. Най-добре би било да намалиш леко количествата и щом досега си се хранила и с лоши храни, ако ги махнеш и започнеш да се храниш чисто - месо, салати, плодове и тн., ще имаш ефект.

Ако не кърмиш, тогава можеш да започнеш всеки един режим, но може би пак тези с многото гладуващи биха ти били трудни, защото бебето ще иска да имаш сили. Така че някакъв по-лек вариант.

# 531
Здравейте. Simple Smile
Пишех преди доста време тук, в последствие започнахне опити за забременяване, стигнахме до АРТ и съвсем не ми беше в главата да отслабвам, та спрях да следя темата.
Сега обаче вече е време да се взимам в ръце. Родих преди 3.5 месеца и в момента съм по-дебела отколкото бях след раждането. Ядях всичко с цел да имам кърма, съответно това + предразполагащият сезон и спокойствието, че съм родила вече, си казаха думата.
Та чудя се сега какъв режим да избера, какво точно да започна да правя с храненето си и как да се надъхам да стартирам най-вече.
Та записвам се при вас, за да си споделяме и да взаимствам идеи.
Hug
Ако наистина досега си се хранила с всичко, може би най-удачно би било да започнеш малко по малко (или пък от раз, това зависи от мотивацията ти и от нагласата ти) да орязваш вредностите:тесто, захар, джънк, безалкохолни, алкохолни-бири, сладки питиета.....Остави си естествените храни-зеленчуци, плодове, месо, риба, бобови/зърнени (ако ги обичаш) по-рядко....Така хем ще поставиш някакво начало, хем няма да ядеш боклуци, хем ще дадеш шанс на тялото да рестартира, хем може да видиш и леко отслабване.Което да те мотивира да си по-сериозна и занапред.
А пък като се нахъсаш достатъчно, може да си избереш конкретна диета, която да пасва на предпочитанията ти и начина ти на живот.

# 532
Момичета, благодаря Hug
Газирано не пия от години, подсладени напитки и сокове също. Тестото и сладкото са основният проблем при мен. Както и лакомията. Влезе ли ми в главата, че трябва да тъпча нещо, независимо гладна или не, веднага сядам да ям.
Та мислих си и аз за леко ограничаване първоначално, пък февруари един житен режим с лимец да спретна.
Кърма имам много малко, за съжаление въпреки огромното ми желание и старанието ми, бебето е 99.9% на АМ.
Два пъти съм правила по 10 дни режима на Лидия Ковачева, може би май месец ще направя пак една десетдневка.
Най-лошото при мен е, че като се хвана да отслабвам, ще успея. Обаче като започнат хората около мен да ми казват, че съм отслабнала, аз веднага започвам да си "вярвам" и да ям пак. Какво е това нещо, не знам. Все съм такава, несериозна в отношение към запазване на постигнатото.
Дано сега вече подходя по-различно като и ако постигна резултати.

# 533
Скрит текст:
Момичета, благодаря Hug
Газирано не пия от години, подсладени напитки и сокове също.
Тестото и сладкото са основният проблем при мен. Както и лакомията. Влезе ли ми в главата, че трябва да тъпча нещо, независимо гладна или не, веднага сядам да ям.
Скрит текст:
Та мислих си и аз за леко ограничаване първоначално, пък февруари един житен режим с лимец да спретна.
Кърма имам много малко, за съжаление въпреки огромното ми желание и старанието ми, бебето е 99.9% на АМ.
Два пъти съм правила по 10 дни режима на Лидия Ковачева, може би май месец ще направя пак една десетдневка.
Най-лошото при мен е, че като се хвана да отслабвам, ще успея. Обаче като започнат хората около мен да ми казват, че съм отслабнала, аз веднага започвам да си "вярвам" и да ям пак. Какво е това нещо, не знам. Все съм такава, несериозна в отношение към запазване на постигнатото.
Дано сега вече подходя по-различно като и ако постигна резултати.

Всъщност, ядеш не защото така си решила, а защото мозъкът ти така "решава"....  заради резките скокове на кръвната захар, породени именно от яденето на тесто и захар.
Яж храни, които не влияят рязко на кръвната захар, така дори и най-апетитната кифла няма да те съблазни.

# 534
Добре дошла, Жана и успех с намирането на правилния режим. Тук споделяме много и различни, важното е че сме мотивирани Animal Heart Eyes Cat
Тони
Скрит текст:
за 4-те дена закуските ми са:
- 2 яйца, бекон, кисели краставици
- палачинка с овес.трици и извара, намазана с тахан + печени чушки
- питка с нахутено брашно и маслини по една зонова рецепта - и за 2-та дена е това.
Изчислени са по таблицата за 3БПМВ.
Харесала съм си няколко идеи от Какводаям и скоро ще ги направя.

# 535
Това пък е моя любим протеинов бар, но вкуса, който вземам аз е с фъстъчено масло.Той е един протеин ми бяха вечерята снощи.Забравих да кажа, че махам за известен период от време кисело мляко от менюто си.Очевидно това е сериозния препъникамък Blush
https://apteka.framar.bg/30047337/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5 … 100-%D0%B3%D1%80-
Оф, намерих инфо за тоя бар...ма той истинска калорийна бомба.....
426 калории за 100 гр, 60 гр въглехидрати.....състава му само брашна и захари.По-скоро е обикновен сладкиш, а не точно протеинов бар....

Аз съм намерила един вид протеинов бар, ако намеря снимка, ще я пусна....И една протеинова бисквита...
Ето, това е бисквитата, наистина протеина е най-много като състав.
https://www.ebag.bg/biskvita-fit-spo-proteinova-krem-i-steviia-4 … otein-60-g/532803
А това е протеиновия бар....има всъщност различни видове.
Но наистина протеина е повече от въглехидрата и мазнините.
https://bodyconstructor.com/pictures/pic_big/gallery/IMG_DEC_2014/Active.jpg

# 536
Аз също смятам че между 58-60 ще съм най добре, дълго преди празниците бях заковала на 64, правих упражнения всеки ден и се чуствах добре, с дрехи се харесвах, но имам много мазнини почти навсякъде, най много около корема.Сега съм 66 ,усеща се разликата макар и малка.Чуствам се като кошче за боклук, кой каквото остави недоизядено аз го омитам, последните 2-3 дни е по добре започвам да се вземам в ръце.Исках да изкарам 3 дни на плодове но не можах, стана ми много лошо към 5ч.вечерта, бях с малкото в къщи, уплаших се и хапнах малко сирене и кис.мляко.

# 537
  • София
Аз си поставям цел до 14 февруари да съм 59.9кг т.е. - 4кг.  Миналата година, когато си поставих цели точно за 14 февруари си ги изпълних, а сега също съм стриктна, така че се надявам да имам воля за устояване на изкушения.

Не празнувам нещо специално 14 февруари, че да трябва да съм в някаква специална рокля примерно, просто ми харесва, че е в средата на февруари, а след това края на март имаме рождени дни, така че си разделям целите на две, една до 14 февруари и една до края на март.

# 538
Барът на Сис съм го яла точно веднъж, защото се подлъгах по картинката отпред. Купих го и видях съдържанието, та реално го ядох на три пъти - 3 дни Grinning То захар, то брашно, то калории (дето аз по принцип не броя... Grinning )

От баровете, които си позволявам, е първата бисквита на Амур. Като съдържание ми е ок, а като вкус е просто.... Heart Фитспо имат и още едно барче, което много напомня на Марс, то също е със стевия. Наскоро пък пуснаха и нещо като Сникърс, пак с много малко захар и предимно стевия, но не съм го яла.

От фитнес баровете ви препоръчвам Quest Bar, който е с 1 гр захар. Цената е висока, но си струва всяка хапка.

Харесвам и на Pure Nutrition бисквитки и крем, но захарта там е повечко.

# 539
  • Велико Търново
Амур, харесва ти да звучиш като последна инстанция Simple Smile
Въглехидратите са 45 грама на 100 грама.В случая съм го изяла след дълга кардио тренировка плюс един протеин, който има 120 калории.На моят бар калориите му са 380 или 390 плюс протеина стават 500 калории Peace
Тук според мен няма нито една потребителка, която да е с умствен дефицит, можем да четем етикети и да разбираме какво пише на тях.Освен това мисля доста пъти съм показвала резултата, който съм постигнала с моето тяло Peace

Общи условия

Активация на акаунт