ЮЛСКИ мами 2018 - Тема 2

• 77 003
  • 754
  •   1
Отговори
# 330
Гадднето си го имам от време на време, но от като спрях дуфастона, поне не връщам всичко.

За течението - хубаво е да се пусне микробиология, ако е чист секрета, няма страшно. Ако не, и свещичките не са страшни. ☺

# 331
  • София
    Момичета имате ли вагинално течение с бял цвят?Ползвате ли интимни гелове ?

Здравейте,

И аз да се включа - има го, но лекарката ми обясни, че е нормално, ако няма мирис и цвят, няма сърбежи и тн, но въпреки всичко пусна цитонамазка. Всичко изглежда наред засега. Ползвам интимен гел на лактацид - оранжевия.  Но течението започна малко след като започнах да приемам дуфастон. Не знам дали има връзка, предполага, че не, но просто като дни си съвпада.

# 332
    Боря се с бяло течение последнта една година. Пусках всякакви изследвания, всичките са ок в норма, пих разни хапове но общо взето без резултат. Накрая ми казаха от хормоните ти е. Забелязвам, че на моменти се засилва, после съвсем изчезва, но не мога да посоча някаква причина. Приех мнението на докторите и се опитвам да съм спокойна и да не се притеснявам.
    Относно гаденето, при мен са добри и лоши дни. Петък беше лош ден, стомахът ми къркореше от сутринта, гадеше ми се, прибрах се толкова изморена от работа, започна да ме боли и коремът, появи се и болка в яйчниците. Типичен лош ден, имах много такива последните два месеца. Установих, че ако изключа цитрусите и намаля количествата на порциите, се чувствам много по-добре. Продължавам да наблюдавам кои храни ми дразнят стомаха, защото при мен това често води до болки в цялата каремна област.

# 333
    Момичета напоследък и на мен ми се появи течение само че е жълто на цвят не ме сърби но се засили,няма неприятна миризма,отначало имах съвсем малко правиха ми изследвания и всичко беше добре.Записах си час за 31 януари да ми пуснат едни изследвания да съм спокойна.А, и да питам появиха ми се едни малки кафяви петна:рамене,бикини линията,дупето и няколко на стомаха,някоя мама има ли или тези който са раждали по веднъж имали ли са?Благодаря Ви предварително 😊😊😊

# 334
    • София
    Хей, не съм раждала преди, но съм чела, че появяването им към 14-15 г.с било нормално. Някои лекари изписвали някакви мазила за третирането им, но не знам да представляват проблем или опасност.

# 335
    Момичета здравейте.Искам да ви попитам за биохимични скрининг в 11-13 след издават ли диск със записа или не.Имам записан час в Щерев и много ми се иска да имам изследването на диск.Дали ще се съггласят да ми направят.

# 336
    • София
    Здравей,
    Изследването излиза в ПДФ формат, когато е готово. Можеш спокойно да си го изтеглиш от сайта на националната генетична лаборатория. А ако питаш за записа от ултразвук- това би си зависило от болницата.

Последна редакция: вт, 16 яну 2018, 18:11 от Lucy_lu

# 337
    Привет! Има съмнение, че нещо ме преметнаха в МЦ Фемина. Звънях да си запиша час за втората ФМ, комбинирано с БХС. И в техния сайт, и където и да прочетох, втората ФМ е най-оптимално да се направи между 20-22 г.с. А БХС-то между 15-19 г.с.
    Бях решила часът ми да попадне в 19-а седмица, с идеята, че и без това дребното върви малко напред, няма да има проблем да ги комбинирам, вместо да се мотая на 2 места и да чакам в пика на грипа. Но каката на регистратурата заяви, че няма как в 19 седмица да правя БХС и ми даде час в 18 седмица. Чудя се дали не сгреших?

Видях, че в МД може да е направи БХС до 19+3, а и без това на 19+1 ще съм на преглед при АГ-то. Тя ще ми даде данни за БХС, дали да не откажа часа ...

Някоя от вас дали се е записала вече? Как процедирахте?

# 338
    И аз не разбрах кога трябва и е най-добре да се направи 2ра фет.м.Чух различни неща 16-20г.с 18-21г.с 19-23г.с.. аз реших  в първият ден на 21 г.с. като бебето в 13г.с отговаряше на 13+6.Няма да правя второ бхс..поне аз така си мисля...Иска ми се беб да е по-оформен:)Не знам дали ще е проблем седмицата .

# 339
    Аз не съм правила първото БХС. За мен това изследване е излишно. Ама пуст бременелски мозък, гризе ме съвестта, че не съм го направила. На първата ФМ имах перфектни мерки на бебето и изобщо не се замислих, пропуснах статистиката БХС. И сега ме гризе.

Но май ще взема да си ги направя поотделно, пък ще стискам палци да не ме намери поредният бацил. Едва се оправих от първия ... Като чуя за някое място с повече от 2 души и направо ми прилошава ...

# 340
    • Пловдив
    Мен пък ме пращат директно на амниоцентеза. На ФМ всичко изглежда добре

# 341
    Мен пък ме пращат директно на амниоцентеза. На ФМ всичко изглежда добре
    здр, защо те пращат на амнио щом ФМ е ок? Поради възраст или нещо друго? Питам, защото съм на 38, имах БХС и ФМ на 4.01, но казаха че всичко е наред със синдромите...

# 342
    Момичета,едвам издържам.Задушавам се,лошо ми е,краката не ми държат.На какво се дължи?

# 343
    Момичета,едвам издържам.Задушавам се,лошо ми е,краката не ми държат.На какво се дължи?
    Да не си с ниско кръвно? Веднага  се чуй с лекар, може и от хормоните да е...

# 344
    Да не си с ниско кръвно? Веднага  се чуй с лекар, може и от хормоните да е...
    Незнам.Не съм го мерила.По принцип ми става така от глад но хапнах малко.Нямам сили и ми се спи постоянно.

Общи условия

Активация на акаунт