ЮЛСКИ мами 2018 - Тема 2

• 77 012
  • 754
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Момичета, може да ви се стори малко too much info,  обаче аз забелязвам тежест и болки предимно когато  съм със запек, а откакто забременях това си е често срещано събитие при мен.
Лекарката ми обясни, че ако болките са като менструлни. т.е контракции, тогава има повод за притеснение и то, ако са повече от 4 за 1 час.

# 421
Момичета има ли някой с изчислен риск за даун  1:940 след биохимичен скрининг?

# 422
  • София
Момичета има ли някой с изчислен риск за даун  1:940 след биохимичен скрининг?

Дай малко повече инфо, това е резултатът за бременната или този за лекаря е. На какви години си? А и резултатът ти е над “опасните” уж. Това е само статистика, но е хубаво лекарят да ти обясни ситуацията и опциите за изясняване.

# 423
На34год съм след ултразвук беше изчисления риск 1:5500 и след като излязоха хормоните ми се обади докторката че са изчислили риска на 1:940!А от това което виждам те са в норма !papp a-1.62 iu/l(0.04-10) и free hcg-83.91iu/l (0.1-190)

# 424
  • София
На34год съм след ултразвук беше изчисления риск 1:5500 и след като излязоха хормоните ми се обади докторката че са изчислили риска на 1:940!А от това което виждам те са в норма !papp a-1.62 iu/l(0.04-10) и free hcg-83.91iu/l (0.1-190)

Доколкото знам от разпитите, на които подложих моята лекарка преди взимането на кръв и урина за теста - заради годините риска може да е по-висок, но това не значи на 100% , че ще има проблем с бебчето. В повечето случаи, по лекрско предписание и разбира се желание на майката, се прави амниоцентеза, където на 99% процента ти казват дали изобщо има от какво да се тревожиш. В повечето случаи - няма, но за собствена сигурност преговорете опцията с лекарката ти.

Поздрави и успех Simple Smile

# 425
Благодаря!

# 426
Защо си губите времето и нервите с тези остаряло методи..това е просто една статистика, никога не може да е точна. Ако искате да сте 100% сигурни направете си генетичен тест, праща се в Швейцария до 5 дена е готов и няма мислене ама ако или евентуално...всичко е точно и доказано и после не ви дупчат след глупавия БХС за да видят има ли нещо или не. Толкова обичат бг докторите да ни стресират..

# 427
И аз съм на същото мнение! БХС е теория на вероятностите. Дори резултата да ви е 1:100 000, пак не е гаранция. Най-сигурно е генетичен неинвазивен тест или в краен случай инвазивен - хорион биопсия или амнио. Успех на всички! 😚❤👶

# 428
  • София
Донякъде съм съгласна, но не забравяйте, че не всяка бременна може лесно да отдели от 800 лв нагоре за пренатест. Пък и аз като бременна за сефте, не ми се мисли да пропусна БХС или някой друг тест, който ще ми даде още инфо за бебока. Знам ли, след време може и по друг начин да го мисля.

# 429
Мацки, успокойте се с тия тестове и резултати. Приемете, че щом сте решили да имате дете, поемате риск и каквото и да направите не можете да избегнете всички рискове. Поемете дълбоко дъх и се насладете на бременността и  живота си, ако е писано да ви застигне буря, то ще ви се наложи да минете през нея и това е.
Хубав ден! Опитайте се да бъдете позитивни!

# 430
Привет от мен Simple Smile
С два съвета ще се включа - първо за венците. Моят мъж ужасно много му кървяха венците, дотам че сутрин имаше кървави петна по възглавницата. Проблемът го реши с редовно чистене на зъбен камък и сода за хляб.

Другото е за парацетамола. С първото ми детенце докато кърмих се разболях и вдигнах висока температура. Пих парацетамол. На следващия ден се събудих с жестока уртикария. По цялото тяло и се движеше и сърбеше ужасно. Като филм на ужасите беше когато обривът тръгна към лицето ми. Веднага при кожен - оказа се, че съм развила непоносимост към някоя от съставките на парацетамола. А досега никога не съм имала такова нещо.
Оттогава и откакто педиатърката на малкия каза, че има резерви към парцетамола нито аз ползвам, нито на малкия давам.
Та имайте едно наум момичета:)

# 431
  • София
Девойки мили,
днес в метрото, усетих едно познато чувство. Леко подкосяване на краката, последвано от топли вълни, причерняване и за малко да се тупна. Веднага слязох на метростанцията, за да си поседна и да се разсъблека, защото имах чувството, че прегрявам. Та накратно - за 3ти път прежи живота ми ми пада така кръвното и за сефте, откакто съм бременна. По принцип съм с ниско, но това вече започва да ме притеснява, тъй като не знам как се отразява на човека в мен. Ще взема да пусна един хемоглобин за вс случай, че може и той да е причината.
По принцип закусвам сутрин, но явно нещо сладичко, кафенце си трябва... знам ли? Дайте някой съвет.

# 432
Девойки мили,
днес в метрото, усетих едно познато чувство. Леко подкосяване на краката, последвано от топли вълни, причерняване и за малко да се тупна. Веднага слязох на метростанцията, за да си поседна и да се разсъблека, защото имах чувството, че прегрявам. Та накратно - за 3ти път прежи живота ми ми пада така кръвното и за сефте, откакто съм бременна. По принцип съм с ниско, но това вече започва да ме притеснява, тъй като не знам как се отразява на човека в мен. Ще взема да пусна един хемоглобин за вс случай, че може и той да е причината.
По принцип закусвам сутрин, но явно нещо сладичко, кафенце си трябва... знам ли? Дайте някой съвет.

На мен ми помага солен айрян и пълна почивка в хоризонтално положение, но ако има как естествено!

Аз да питам тези от вас, които бяха понастинали как отпушихте носовете ? Не успявам дори да хапна като хората, а за спокоен сън да не говоря. Трябва ми нещо силно, моля дайте съвет!

# 433
Девойки мили,
Lucy_lu, за ниско кръвно по-добре айрян със сол, отколкото кафе. И, ако пак ти стане така, по-добре вдигни някой или направо сядай на земята, отколкото да чакаш метростанцията, защото може да припаднеш и лошо да си удариш главата - случвало ми се е, не е добре. Носи винаги вода в себе си и нещо сладко - бонбон, примерно. Дано не ти се случва повече. Flowers Hibiscus

# 434
  • София
Девойки мили,
Lucy_lu, за ниско кръвно по-добре айрян със сол, отколкото кафе. И, ако пак ти стане така, по-добре вдигни някой или направо сядай на земята, отколкото да чакаш метростанцията, защото може да припаднеш и лошо да си удариш главата - случвало ми се е, не е добре. Носи винаги вода в себе си и нещо сладко - бонбон, примерно. Дано не ти се случва повече. Flowers Hibiscus

Благодаря Ви и на двете. И преди ми се е случвало, и по принцип знам какво да правя,ако усетя, че ще ми се случи случката - просто днес за късмет стана, точнo преди да се отворят вратите и буквално полетях към седалките Grinning Все едно се носех, крака не усещах Grinning Иначе да, имах ментови бонбони,които ми действат супер в такива ситуации, както и вода, но най-много студа ме оправя. Малко да ме лъхне ветрец или да ми е хладно и се закрепям. Като пристигнах в офиса се наградих с малко парченце пица и голям айрян със сол. Вече се замислям дали да не си взема от онези значки "бебе на борда". Хич не ми се иска мн хора да знаят, ама ако ще ми пада кръвното ей така, по-добре да съм си седнала и да си почивам.

Мерси за отзивите отново, момичета.

Общи условия

Активация на акаунт