ЮЛСКИ мами 2018 - Тема 2

• 77 008
  • 754
  •   1
Отговори
# 450
Привет, момичета!
За хремата - смуча Цинабсин, защото ме повтори около седмица сред като имах зверска хрема + кашлица. Майй помага, но не мога да се закълна Simple Smile Освен това си правя провимки със солена вода. За мен всичките спрейове с морска, океанска и не знам каква още вода са неоправдано скъпи - чаша проста, чешмяна вода с лъжица сол вътре ми върши чудесна работа. Относно Naso libero, това е обикновен физиологичен пазтвор, но е в пъти по-скъп. Разфасофката е удобна за бебоците после, ако се налага промивка на нослето, но вече от доста време процедирам със спринцовка. Банка половин литър струва 2 лв и стотинки Simple Smile
За витамини - пих Биозин мама в началото, като се сетя пак ще си купя. В момента само фолиева киселина пия.

# 451
Аз си забърквам сама носни капки по рецепта на д-р Михайлов (хомеопат). В малко бурканче (от 50-100 мл.)изливам половин шишенце сребърна вода, която е с антибактериален ефект, добавям малка шипка морска или обикновена сол, съвсем мъничка щипка сода и 5 капки прополис. Ако имате тинктура от невен също може да се добавят 3-4 капки. Пробва се дали е добра концентрацията на солите - не трябва да дразни изобщо лигавицата на носа. Ако е много солен разтвора се разрежда още със сребърна вода, и обратно - добавя се малко сол. Безвредно и естествено е и се капе неограничен брой пъти. Действа отпушващо и облекчаващо. С по-бавен ефект е, но става за бременни. Доволна съм и от хомеопатичния спрей с отпушващо действие - еуфорбиум, също подходящ за бременни и ги комбинирам с разлика от 30 минути примерно.

# 452
Момичета, привет.
Минах преди малко на ранна ФМ.
Шийката на матката е вече 32 мм, доктора е доволен, аз също, че няма да се наложи серклаж.
Мечтаех си за момиче, но доктора каза да се запасявам със сини гащи.
Разгледа, мери: глава, корем, бъбреци, ръце, крака, гръбнак, мозък и тн и каза че всичко е наред.
От плацента превия сега е предна видока та и там съм ок.

Относно витамините: аз съм дамо на фолиева и биозин мама

# 453
Момичета един невеж въпрос.ФМ и БХС в   първия триместър едно и също ли е или не.

# 454
Някой взимал ли е Биозин мама, като профилактичен имуностимулант?

# 455
  • Варна
Пия го от преди да забременея Wink Точно с тази цел ми е изписан.

# 456
Пия го от преди да забременея Wink Точно с тази цел ми е изписан.
А пречи ли ако се вземат и други витамини и мислите ли, че има ефект Simple Smile

# 457
  • Sofia, Bulgaria
Някой взимал ли е Биозин мама, като профилактичен имуностимулант?

Аз пия Биозин Мама. Попринцип съм доста кекава, но мисля че има полза от него. Освен него пия и Огестан. Като се записах  на ЖК, обсъдих с лекарката какво пия и тя каза , че са били много добре и не е проблем да ги пия през цялата бременост.

# 458
  • Варна
Доли, биозинмама е лактоферин. Не мисля, че не може да се комбинира с други добавки. Аз пия и фемибион 2. Малко по-назад в темата коментирахме Wink

# 459
По мои наблюдения смятам, че в България масово хората си самоназначават лекарства и витамини и пият кой каквото свАри. Аз лично не го одобрявам, но това си е лично мое мнение и не ангажирам никой с него! Винаги се съветвам с доктора си, особено пък при бременност! Все пак дори и витамините не са безопасни, ако се вземат без да имаме нужда! Успех на всички момичета! Яжте повече сурови плодове, зеленчуци и ядки и бъдете спокойни! 😌

# 460
Доли, биозинмама е лактоферин. Не мисля, че не може да се комбинира с други добавки. Аз пия и фемибион 2. Малко по-назад в темата коментирахме Wink
Аз също пия фемибион 2 и за това попитах дали са съвместими Simple Smile

# 461
Момичета един невеж въпрос.ФМ и БХС в   първия триместър едно и също ли е или не.

Точно така!Първото изследване се казва БХС(11-14Г.С.)

# 462
   Моля за мнение.

# 463
Ами всичко изглежда наред, то си пише, нисък риск. Ако смятате статистика за точен резултат може да сте спокойна Wink

# 464
  • На зелено
И аз да пиша за опита си с витамините, без да ангажирам никого с мнението си. Витамините не са толкова безопасни и трябва да бъдат съобразени едни с други, и по мое мнение предписани от лекар. Правя втора алергична реакция за два месеца, болезнени са и лечението им трае дълго време. Всички витамини бяха предписани от лекар и въпреки това няма гаранция, как ще бъдат приети от организма. Сега се въртя в омагьосан кръг от лекари и всички си прехвърлят топката. Но върхът беше един кожен лекар, който ми каза, че аз сама мога да си проверя, дали предписаните лекарства са подходящи за бременни. Та, сега при мен приемът на медикаменти е спрян, моля се бебо да се развива нормално, защото дори и  фолиева не мога да приемам.

Общи условия

Активация на акаунт