ЮЛСКИ мами 2018 - Тема 2

• 76 926
  • 754
  •   1
Отговори
# 525
Напълно подкрепям Dakota 1и  ada123 относно домашния доплер. Тук навсякъде са разлепени постери против ползванто на подобни устройства. Ще се повторя, но аз се старая всячески да запазя вътрешното си равновесие и спокойствие, подобни джаджи според мен по-скоро вредят. Старая се за съм заета постоянно с нещо, не искам дори да си помислям да спирам работа, намирам си хобита и занимания за предпочитане навън (проектът ми за тази пролет е да засядя и отгледам салатки и моркови в градината), мисля позитивно и се съсредочавам върху неща, които ме мотивират като колежката която в третия месец се записа и финишира благотворителен маратон. Най-лошото, което може да направите е да се вторачите в бременността си и да забравите да се радвате на толкова други неща в живота си.
Не съм запазвала стволови клетки, цените тогава ми се стоиха много високи, но не го отхвърлям, ще ми е любопитно да видя какви са опциите в момента.

# 526
Аз искам да повдигна темата за стволовите клетки, някой възнамерява ли да запазва и ако да към коя фирма сте се насочили. Доста противоречиви мнения има, някой казват че е пирамида това и е доста съмнително, други много надежди хвърлят. Аз още го обмислям за здраве инвестицията е най-правилна, но ме смущават сроковете за 20 и 30 години, ами след това .?
В генната банка на Александровска болница съхраняват стволови клетки безплатно, не съм ходила да проверя, но ми казаха, че 1 месец преди раждане се отива там, за да се даде инфо за болницата, в която ще се ражда, след което банката координира преноса на клетките...

Тони, ако проверяваш тази информация, моля те да пишеш след това. Някак не ми се вярва да е безплатно, но дори да е на по-човешки цени ще е от (+)
Да, като проверя ще пиша...един роднина ми каза, че било безплатно, но може вече да има цени,,, за мен стволовите клетки са безценни, с темповете с които се развива науката, не се знае какво ще се лекува след 30 години...
В Александровска е Националната Публична Банка за Стволови клетки. Може да се дарят там и да се ползват от нуждаещ се. Не се пазят поименно, както е в частните места за съхранение, но е чудесен вариант, ако така или иначе не планирате да запазвате.
Поне преди обаче, процедурата им за даряване беше изключително тромава и неудобна, дано са я подобрили междувременно.

Аз лично предпочитам кръвта от пъпната връв да отиде максимално в бебето, т.е. да приложим отложено клампиране, вместо да пазя за в бъдеще.

Ако обмислях все пак запазване, бих проверила преди това колко опит има със замразявани стволови клетки, каква достоверност имат отделните банки и т.н. Т.е. като цяло бих проучила подробно темата, преди да взема решение.

# 527
  • София
Благодаря ви момичета за мненията за доплера. Спрях да се притеснявам честно казано, сигурно наистина съм хванала моя пулс.
Иначе съм в 16 гс и усещам движения, така че...
Ще изчакам датата на прегледа както сме се разбрали с док, към 10.02, няма да ходя по-рано, и без това нямам време да се обърна, уча за един изпит, добре че децата излязоха в грипна ваканция, та да я пратя на баба й Wink

Относно стволовите клетки, имам няколко примера на хора излекувани от стволови клетки взети от зъбите им, така че не смятам, че това е единствената алтернатива.

Също така , четох че е хубаво да пазим млечните зъбки на децата, защото там също има стволови клетки, които се изполват за лечение. Ние имаме кутиика (подарена ни от Феята на зъбките Simple Smile ) в която редим млечните зъбки и ще ги пазим.

# 528
  • Пловдив
Здравейте, от 2 дена имам на моменти тъпи болки ниско долу, в 14гс съм. При друга мама появявали ли са се? Възможно ли е това да са контракции?

# 529
  • София
Здравейте, от 2 дена имам на моменти тъпи болки ниско долу, в 14гс съм. При друга мама появявали ли са се? Възможно ли е това да са контракции?

Контракциите наподобяват менструални болки. При мен тъпи болки се получават, когато не мога да ида до WC по голяма нужда. Ако болките ти са като менструални болки - посети / консулатирай се с лекар. На мен като превантивна мярка ми изписваха Магнерот, без да съм имала болки, просто за всеки случай. ( а преди това и Но Шпа ми разрешаваха да пия, ако изпитам идскомфорт)

# 530
В началото на бременността и моите болки бяха като менструални, но вече го усещам като тежест, опъване и дискомфорт ниско долу. Казват че е нормално щом се търпи, тъй като се разширява матката и таза, но и аз за мое успокоение ще кажа на АГ при прегледа.

# 531
  • София
Преди да разбера изобщо, че съм бременна, бях сигурна, че аха-аха всеки момент ще ми дойде. Имах си всички симптоми, ама ей го - вече 17 седмици си бременея. Проблемът е, ако продължават болките и занапред във времето. Нормално е да усещане тежст и опъване - матката се разтяга, половината ти коремни органи ше мигрират... ама това е то Grinning

# 532
Момичета,не се спи.При вас как е ?Аз тъкмо заспя и трябва да ставам до тоалетна по малка нужда.Това е поне 5 пъти на вечер през 2 часа.Изморена и изтощена съм на другия ден и спя и целия ден,

# 533
  • София
Скрит текст:
Момичета,не се спи.При вас как е ?Аз тъкмо заспя и трябва да ставам до тоалетна по малка нужда.Това е поне 5 пъти на вечер през 2 часа.Изморена и изтощена съм на другия ден и спя и целия ден,

ТОооолкова много ми се спи, че ако откъртя, чак рано сутрин към 6 усещам, че ми се ходи. Опитвала ли си да намалиш течностите след 18 часа например?

# 534
Скрит текст:

ТОооолкова много ми се спи, че ако откъртя, чак рано сутрин към 6 усещам, че ми се ходи. Опитвала ли си да намалиш течностите след 18 часа например?
Вярвай ми,почти не пия вода.И постоянно съм в тоалетната.

# 535
И аз ставам поне през 3 часа до тоалетна. Мноого ме изморява това , но все пак като легна и заспивам повечето пъти.
Вие как сте с килограмите, започна ли да ви личи? Аз хапна ли и пак си ставам балонче, но иначе съвсем леко ми личи. Мисля че съм качила 2 кг. за 14 седмици!

# 536
И аз ставам поне през 3 часа до тоалетна. Мноого ме изморява това , но все пак като легна и заспивам повечето пъти.
Вие как сте с килограмите, започна ли да ви личи? Аз хапна ли и пак си ставам балонче, но иначе съвсем леко ми личи. Мисля че съм качила 2 кг. за 14 седмици!

3-4 кг за 17 седмици

# 537
  • София

Аз да кажем 1 кг да съм качила за 17 седмици и вече си ми личи лекичко, ако съм с по-прилепнали дрехи. Апетитът ми си е все така същия, но съм като водоноска напоследък. Мога да се наливам по цял ден.

# 538

Аз да кажем 1 кг да съм качила за 17 седмици и вече си ми личи лекичко, ако съм с по-прилепнали дрехи. Апетитът ми си е все така същия, но съм като водоноска напоследък. Мога да се наливам по цял ден.

И аз се наливам по цял ден с вода. Може и заради това да ми е подут корема, знам ли! ?

# 539
  • На зелено
Случвало ли ви се е да се притесните за нещо и да ви заболи отзад главата ?

Да, на мен ми се случва и тогава качвам кръвното. Ако имаш възможност /мери го.

Днес, най-накрая успях да получа телфонно и резултатите от кръвната проба при първи скрининг.
Рискът е оценен като много нисък и от лекар не се препоръчват по-нататъшни изследвания.
Като опция остава да помисля и за Хармони тест, за мое успокоение. Утре трябва да взема решение. Засега клоня към ЗА.

Относно кг., не мисля, че съм качила, защото почти спрях консумацията на захарни изделия. Нямам желание за нещо сладко, освен плод или домашен кекс, който правя без захар. Но за сметка на това ми се ядат всякакви солени и тестени изделия. Вече без хляб не мога да ям. Имам голям проблем и с приема на кашкашал. Обожавам всякакъв вид, а сега суров не бива да се консумира.

След 20.00ч. избягвам прекаленият прием на течности и тогава ставам само един път през нощта.

Общи условия

Активация на акаунт