Любители на кучета - тема 77

• 49 266
  • 753
  •   1
Отговори
# 105
Изчетох ви - сами сте Grinning
Ние сме деликатни, възпитани и нежни - не пръцкаме, не просим храна, не ядем боклуци - даже ни няма - дай й да легна на леглото ми и не я търси.
По цял ден играе със съседската кифла, яде и после ляга уморено да спи. Като я викна идва, но само ако иска Simple Smile)) Ако я разхождам на повод си късаме взаимно нервите и вече вдигнах ръце - има двор - да търчи. В по-добри времена, с по-спокоен стопанин пак ще пробваме разходки на повод и в горите - ние чат пат си ходим на планина, искам да я взимам и нея.

Светли и честити празници на вас и на мокрите носковци Wink

# 106
  • под тепетата
А, ние сме от грубияните  - пръцкаме, просим, оригаме и т.н.   Mr. Green
 Вчера мъжа ми се порадвал на комшийския бултериер ( естествено след като прибрал Макс зад вратата) и резултата е скъсан ръкав. Такава радост е било, че  онзи му  увиснал на ръкава и не пускал  Shocked

Честита Коледа на всички другарчета в темата! Да сте здрави, щастливи, спокойни и обичани с вашите четирикраки продължения!

# 107
Хахаха аз искам куче гаменче, но в граници. Джина е като ангел, чак скучна понякога. Обаче като гледам онова психопатче на МП Джака направо си се радвам на късмета с кротко куче Simple Smile) кротка и любвеобилна Simple Smile)

# 108
И Рекс ми е от мъжагите, слонче, понякога непохватен (май винаги), рядко ми ароматизира въздуха, не проси, щото от малък го изтормозих да го уча, че не трябва, щур е, див (е, сега вече леко поулегнал на моменти), но пък има най-милия и разбиращ поглед, най-добрата душа, вселенско търпение и е по-по-най-най-кучето за мен. Heart Eyes
Хубави празници на всички дву- и четириноги пожелавам и една нова година, пълна с радост, приятни емоции и успехи! Живи и здрави! bouquet

# 109
  • UK
Весели празници и от нас!
Джинкс си залепя носа на масата, когато има храна и седи и гледа тъжно. Не видял храна от поне 100 години! Подаръкът му беше легло, харесва си го и се свива като лисица на него. Редовният му номер като се наяде е да дойде да го чеша и да ми се оригне мазно Confounded

# 110
  • Русе
Честита Коледа, дами! Да сте живи и здрави, и косматите деца да са послушни Simple Smile

Нашето получи едно гумено прасе ама хич не му се радва. След малко изчезваме на селско гости където ще има много деца и голям двор. Дано поне това му донесе радост.

Ох, а на мен Дядо Коледа ми донесе хрема Sad

# 111
Вбесяват ме с тези гърмежи и пиратки #Cussing out Моят страхливко умира от шубе. На нова година ми е голям дерт, понеже няма да ни има....как ще седи сам горкичкият не знам, друг път в 12 часа вместо да вдигам наздравици аз го гушкам, че целият трепери Mr. Green

# 112
  • под тепетата
Ая, и на мен ми са голям дерт тези гърмежи! Моето говедо въобще не иска да излиза, дърпа се отчаяно и донякъде помага кашкавалената терапия. Трябва да зареждам кучешката чанта  Sad

# 113
Здравейте!

Имам си една прекрасна голдънка, която тъкмо навърши шест години. Подарък ми е от моя съпруг. Купи я от едно семейство в Казичене, които имат мъжки и женски голдън, но нямаме нито документ за родословие, нито нещо друго. Това, разбира се, не ни пречи да я намираме за най-прелестното и любвеобвилно същество Heart
Вкъщи стигнахме до момента, в който решихме, че искаме да й вземем другарче в игрите, но... ударихме на камък. Искаме женско бебе голдън, което да бъде с доказано родословие. Изчетох всичко възможно, включително и сайта на българския Голдън Ретривър клуб, откъдето си извадих легитимните развъдници в България, но последната информация за тях е от 2016 година и не знам, до колко актуална е тя. Писах на посочените имейли, писах и в контактната форма на българския Голдън Ретривър клуб, но отговор отникъде...
Ще съм ви много благодарна, ако по някакъв начин успеете да ме насочите, къде бих могла да намеря такъв легитимен развъдник.
А ето това е моето момиче:

# 114
polito_87, прекрасна е! Heart Eyes Преди да си взема моя лабчо, месеци наред гледах снимки на голдъни и лабрадори и бях в чуденка какво искам, и едните, и другите страшно ми харесват. Имахме хубав форум за лабрадори, но се преместиха в група във фейсбук и той замря. Не знам дали няма такава и за голдъни. Пробвай да се свържеш с Dessi199 (ако вече не си опитвала, де Peace), гледам, че последното им кучило е от май 2017 г, може би ще те насочи и към други развъдници, предполагам на нея са известни действащите. Дано си намериш приятелче на твоето момиче, аз така си останах само с намеренията по отношение на Рекс, за съжаление. bouquet

# 115
Честито Рождество на всички, желая ви само положителни емоции и прекрасни моменти с кучовците!
Имам проблем и реших да се обърна към вас, дано има някой да се отзове със съвет. Имам хъски на 5 години, прекрасна женска, пълна с енергия, добронамерена - най-прекрасното същество! Накратко - когато я взех живеех с нашите, тя е отгледана навън в двора и в нейно заграждение (6 на 3м), когато беше на 2 години се сдоби с приятел в игрите (чау-чау) и от тогава живеят заедно. След дълго местене по квартири, тя остана в къщата на родителите ми , но скоро си купихме собствено жилище с голям двор и ми се иска да си я взема при мен. Идеята ми е да е вътре с нас, поради ненадеждно ограден двор. И от тук идва проблема - нямам представа как ще реагира на това да е сама (без друго куче), чудя се дали ще мога да и създам хигиенни навици вътре и да не разруши цялата къща докато сме на работа. Притеснява ме и факта, че ни няма от 8 сутринта до 5 вечерта, мога да се прибирам веднъж на обяд, а мъжа ми в късния следобед (но не всеки ден). Чудя се има ли смисъл изобщо да я мъча да живее вътре, дали ще се справим с обучението и без катастрофални последици за мебелите. Моля ви за някакъв съвет как да подходя, много ми е болно, че не я гледат нормално. Не я извеждат, хранят я с некачествена храна (не мога да купувам и за двете кучета, а няма как да дават хубави гранули само на нея), не и се обръща изобщо внимание! Весели празници на всички и благодаря предварително за съветите!

# 116
  • София
desskka, нищо не пречи да опитате
хубаво е в началото да я извеждате и по обед, за да няма инциденти
пък после  може и друарче да и вземете

# 117
Моето хъски по принцип живее на двора, н големите студове  го прибирам вътре нощем, стои си кротко и  никакви бели не прави. Не си и помисля да се изпикае някъде, хем не е учен на хигиенни навици.

# 118
Влизам само да ви Честитя Коледата момичета! Kissing Heart
А също и да покажа магаре:Joy

# 119
  • София - Рим и обратно
Деска, ще споделя аз как бих подходила. Първо, правилно ти е усещането да не я оставяш там - с лоша храна и без социализация кучето ти води некачествен живот, не е казано, че е фатално и все пак - бих й подобрила условията и удължила живота. Второ, с право се тревожиш и как би понесла часовете, в които ви няма, при положение, че не е свикнала от малка да стои вътре сама. Аз бих измислила някакво хубаво заградено пространство на двора, в което да стои, докато сте на работа. Продават всякакви заграждения за двор в интернет, можеш да избереш подходящо и да го приспособиш. Сутрин и вечер - активни разходки и социализация. Тези 5 години са доста изгубено време за социализиране, обучение и игри навън. Това, че няма да има друго куче при нея не мисля, че ще е такъв голям проблем ако излиза редовно и се среща с други кучета навън. Но заграждението за през деня, според мен е задължително. Не само, за да не разруши къщата, но и заради нейната собствена безопасност - не се знае какво ще изяде и как ще се нарани.

Общи условия

Активация на акаунт