Любители на кучета - тема 77

• 49 275
  • 753
  •   1
Отговори
# 120
Аз не съм веща в отглеждането на животни, но моето "хъски микс" по паспорт сега е на около 3 години. До юни месец тази година е живяла на двор, сама, на синджир една година, година и нещо, а преди това никой не знае какво е било.
Аз не работех, така де, научния труд много не се брои за работа у нас, та докато пишех имах възможност да й обвършам внимание. Тя също нямаше хигиенни навици и я взех с намерението да живее на двора. Но се разболя и се наложи да я гледам у дома - имахме един единствен ицидент с изядени сандали. Не е яла обувки, не е гризала мебели, подходи много внимателно с мебелите, чак сега почна да се катери по леглата, но защото й се разрешава.
С пишкане и акане беше малко по тегаво, месец се възпитавахме и учехме, но вече сме на етап, в който от 7 вечерта до 7 сутринта стои понякога сама и не прави никакви бели.
Т.е. искам да кажа, че е възможно дворно и пораснало куче да изгради навици за живеене в къща и двор. Зависи и от темперамента на кучето, но както чета тя е като моята - кротка и любяща.
Ти къде искаш да я гледаш за постоянно - вън или вътре, не ми стана много ясно? Т.е. видях, че двора не е надежно укрепен, но освен този проблем ти къде би искала да я гледаш ? Моята е вън и вътре постоянно, дворът ми преди да я взема беше доста открит, но с малко усилия и помощ от съседа и с подръчни материали вече е сигурен.
Питам за да знаем в какви насоки да мислим - идеи за укрепване на двор или идеи за създаване на навици в апартамент.
Пос е права - опитай и ще видите как ще се държи, но й дайте време, месец и повече, за да свикне ( така поне при нас се случиха нещата, след месец два започнаха безпроблемните ситуации)

# 121
Labrex, искам да ти благодаря за координатите на Деси. Свързах се с дамата и тя веднага ми даде информация за развъдник, в който евентуално очакват ново кучило. От българския Голдън Ретривър клуб пък ми дадоха информация за още един развъдник, където се очаква две от кучетата им да са бременни. Веднага се свързах с тях и се оказа, че още днес трябва да се потвърди бременността на двете женски кучета, а в средата на януари ще има информация и за третото куче от другия развъдник.
Моля ви, стиснете по едно палче днес, защото, ако ще има бебета, собственичката на кучетата иска да се запознаем лично и да ми представи двете бъдещи майки. Много се вълнувам, защото сега съм много по-информирана и с много повече опит, отколкото към момента, когато взехме Чара. Същевременно, стоя и я гледам и имам усещането, че сякаш я предавам. Знам, че е глупаво и че така ще си има другарче в игрите, но ме гони някакво чувство на вина спрямо нея Confused
Отделно се притеснявам, дали хората ще искат да ни дадат кученце при положение, че имаме три деца и още едно куче. Напрегнато ми е малко, но ще се надявам на благоприятно развитие на нещата Simple Smile

# 122
polito_87, чудесна новина! Стискаме палци и лапи всичко да се уреди. Не виждам защо да са причина трите деца и Чара, напротив, ще бъдат страхотна компания. Работата, т.е. грижите и всичко останало е за теб! Simple Smile bouquet

# 123
Благодаря на всички за съветите. Идеята ми е да я гледам вътре, не желая да я оставям повече навън. През лятото ще има постоянен достъп до двора, зимата - когато сме си в нас, също. За радост не сме изгубили 5 години по този начин, в началото, когато живеех там тя беше свободна, въпреки това я разхождах всеки ден, знае основни команди, хранех я по-добре (преди да вземат другото куче). А относно двора - той ще бъде обезопасен най-късно до следващата есен - в момента приключихме с ремонтите вътре и пролетта се насочваме навън.
Чудя се дали е удачно докато сме на работа да и заградим място и да стои навън, а като се приберем да я вземаме вътре - не ми се ще да я обърквам още повече.
PS Отворена съм за още съвети, ще ми се да се информирам максимално преди да я взема, за да не се наложи после да я връщам отново при родителите ми (а те едва ли ще я приберат, щом веднъж е излязла от там)!
Изпращаме усмивки на всички ви!

# 124
  • Sofia
Весела Коледа, момичета! Пожелавам на всички да са здрави, игриви и нослетата да са мокри (само на кучовците, на двукраките - не!)   Hug Hug Mr. Green

Ние сме добре горе-долу, нещо го болят предните крачета, като го мия, а иначе подскача и не куца и се чудя какво да го правя... newsm78 Ще му дам още ден-два да видя няма ли да отшуми и ако е все така, ще го водя на доктор. Нямаме коледни снимки, загубили сме му малката шапка и нямам с какво да го "украся". За негово огромно щастие  hahaha

Пожелавам на всички весело посрещане на новата година и големи купони!  Heart Eyes

# 125
  • Sofia
Пак аз. Да ви питам, цените в Добро хрумване така страшни ли са,като в ЦВК?

# 126
  • София - Рим и обратно
Не, мисля, че никъде няма цени като в ЦВК... Може би само в Син кръст могат да ги конкурират по безумни цени.
Относно крачетата - Кира така я боляха като я мием, когато я взехме, даже понакуцваше след по-упорито търкане. Водихме я на ветеринар, правиха й снимка даже, нищо й нямаше. Дадоха й добавки за костите и се оправи.

# 127
  • София
ние сме добре
направо цъфтим
днес така я уморих, че сама си ме прибра накрая
и сега спи така дълбоко, че пропусна да гледа жално за вечерята, а имаше пържоли

сутринта игра с кварталните другарчета два часа,
после час и нещо на каишка с каката около блока /че не я слушаме и тя се страхува да не я изпусне/
и накрая три часа в ловния парк тичане напред-назад, че и игри с няколко кучета
сега направо е размазана на дивана

# 128
  • София
Ето две снимки от нас Simple Smile Телефонът ми е категоризирал снимката на Лили в категория Мода->Чанта, не знам защо и как, но изпопадахме от смях с половинът Simple Smile
Скрит текст:

# 129
А моят мъж все ми се кара, като завия моето хъски с овчи кожи /подплатата от някаква шуба от соц-а/ Laughing
То било сибирняк и обичал студа, да, ама като го завия с кожата си лежи и не я маха Naughty

# 130
Хахаха Лили... Айде и ние да покажем една в същата тематика. Тук не спи, просто я хванах в поза. И една история от снощи.
Знам аз, че имам куче човеколюбец, но ме изненада. Преди време ви бях разказвала за бебето на моя приятелка, от което Джина беше е шок. Вече не е бебе, а ни идват и на гости та свикна с него. Миналия път, в начина на декември, моята приятелка каза, че докато момченцето е спало и тя го е обличала да тръгват, той се размрънкал и Джина изръмжала. Викам да бе да, прозявала се, тя издава звук като се прозява. Приятелката ми настоява, че ръмжала и пазила бебока. Чак леко се ядосах, познавам си кучето и то НЕ ръмжи на хора. Точка.
ама май е многоточие.
Снощи хапваме, малкия направи беля и майка му го скастри, малчо заплака. Джина както си лежеше под масата скочи, дойде до краката ми и почна да лае. Не спря да лае, докато детето не спря да плаче, той бързо спря де, много е усмихнат и жизнерадостен и не мрънка дълго. Но се учудих много.
А накрая аз се смея (шумно, високо и от сърце) и го гъделичкам, и той се смее и изобщо-глъчка и смях, Джина скочи и се настани с глава върху скута ми - ревност ли беше, пазене ли, не знам, но се изненадах много.
Вече не съм толкова сигурна, че ако някой ме нападне тя ще се скрие...

# 131
Здравейте Grinning

Бързам да се похваля, че едната от двете женски Голдънки от развъдника е бременна. Живот и здраве, в началото на февруари чакат бебетата. Собственичката на развъдника ме покани у тях след празниците, за да видя майката и другите кучета, наградите и всички необходими неща, а и да се запознаем лично. Имало доста желаещи за кученца и те търсели възможно най-добрите хора за тях. Малко се притеснявам, дали ще ме одобрят, дали ще ме харесат, но... Ще се разбере скоро 😉

Ето и една снимка от тази сутрин. Това е любимото й място. Голяма клюкарка е. По цял ден стои там и наблюдава.

И забравих да кажа, че четох и старата тема. Всички кучовци са страхотни сладури Heart Като дете така и не ми позволиха да имам куче и Чара ми е първото. Толкова много любов има в тях, толкова много преданост...

# 132

polito_87, брат,чеда Рексю (нали са ретривъри) и той така, имат си клю-заложби, много обича да гледа през прозорец, тераса, седнал на стъпалата на стълбището.  Simple Smile

Ще те одобри собственичката, още повече, че имаш едно такова съкровище вече. Ще стискаме палци и лапи, ще стане! Peace bouquet

# 133
  • София
Бери повръща по един път на ден от 3 дни и мирише гадно, което е необичайно за нея. Следобеда ще я заведа на доктор.

Иначе - от една страна е много добра и търпелива, от друга - прави бели. Оригва се супер сладко. И проси храна. И носи играчки на когото харесва.🐕💓

# 134
  • UK
Привет от нас и честита Коледа!

При нас днес вали сняг и с Джинкс се възползвахме бързо от този факт - не е имало досега толкова много и падна голямо скачане и ядене на снежни топки. Grinning Сега се е тръшнал и спи до парното.
Скрит текст:

Agent, дано не е нищо сериозно!

Весело посрещане на 2018!

Общи условия

Активация на акаунт