Любители на кучета - тема 77

• 49 286
  • 753
  •   1
Отговори
# 180
  • Sofia
Здравейте. Имам йоркшир на 4 мес. Споделете как се научихте да пишкате навън? Моята пишка в къщи на памперс. Почти няма пропуски вече, но навън отказва категорично. Извеждам я редовно, носих памперс навън, ходихме на разходки по 2ч. .... не и не. Стиска навън и като влезе в къщи пишка на памперса. Не знам вече какво да направя. Приемам всякакви съвети.

# 181
  • София
избирате си хубав, топъл относително ден и цял ден висите навън
накрая ще се изпишка
веднага похвала и наградка и вкъщи
след два часа пак навън и пак одкато се изпишка, отново награда и веднага вкъщи

другото е да имате едно определено място за тези неща навън
най близката малка градинка например
и висите и чакате
не си играете, не се забавлявате, само чакате
ще си играете след като свърши работата
така им се създава условен рефлекс и като си отидете на мястото автоматично клякат
нужно е малко търпение, а сега не е правилния сезон за тия упражнения

но най-общо - това е начина

# 182
Жгмъц, много ти благодаря за думите и успокоението. Струва ми се, че раната зараства вече. В сряда ще я водя пак на лекар. Още веднъж благодаря!
Иначе си е игрива, тя не показва никакви признаци на болка, нито онзи ден, нито след това

# 183
  • София
Здравейте , моля за помощ. Моето куче е почти на 6 месеца. От около половин час забелязах ,че стои с езика отвън и леко отворена уста непрестанно , устата и седи изцяло отворена , принципно съм я виждяла да прави така когато сме в колата и и е лошо, но тогава е придружено с лиги. Пи три пъти вода. Енергична е и се закача , но постоянно държи устата си така. Дали би могло да и има нещо ? Да и е лошо или нещо подобно. Знам,че звучи нелепо , но съм доста притеснена. А не знам дали да я заведа на ветеринар , няма никакви симптоми за нищо.

# 184
  • Русе
Да не би да й е топло?

# 185
  • София
Не , пръцка често , може нещо да и е раздразнило коремчето. Надявам се да и мине, не мога да спра да я наблюдавам и да се притеснявам. Надявам се да и размине и да не и е лошо. Наистина се извинявам , мъжа ми казва ,че съм параноична , но все пак тя не може да си каже ... Ако не и е добре.

# 186
  • София
Paranoir, вярно е че не могат да си кажат, но имат начини да ни дадат знак. Примера не е от най-удачните, но нашата кучка като е навън и ожадне  сяда, гледа те и скимти, ако не разбереш, джафва. Като не е добре ходи с опашка надолу, провесена глава, като и говоря не маха с опашка както обикновено.
Дано всичко е наред!

# 187
  • София
Благодаря ви хора. Джу през цялото време беше много жизнена , което ми даваше надежда ,че беше добре . Пи много вода , ММ предположи ,че може да си е откраднала нещо от масата което е по соленичко / мазничко и да я е раздразнило. Дадох и препечена филийка. Мисля ,че вече и това мина. И сега се чувства доста добре.

# 188
Радвам се! Simple Smile

# 189
  • София
Една французойка от мен! Това е Киви, на 5 месеца и много енергия за изразходване. 😃

# 190
  • На морето!
Много обичам френчита 😍 Страхотна девойка!
 Нашето бебе (на 4м) реши да си доказва името (Тайсън) и на разходките лае по всичко живо. Децата му се радват, той се спуска да ги яде. 😶 Отстрани изглежда забавно, защото още е мъничък и слабичък (малко над килограм), но аз знам че го прави от страх и ми е мъчно за пъзльото, а и не е редно да плаши дечицата и искам да променя това поведение.  Знам, че трябва да го социализирам, но ме е страх да го събирам с други кучета ( повечето са доста по-големи и дори в играта могат да го наранят), а в къщи като дойдат гости той първо ги плаши, после се крие и накрая разрешава да го погалят. Но всеки път, с всеки преминава през този алгоритъм.
Приемам всякакви съвети, включително окуражителни да го събирам с други кучета.

# 191
  • София
ами окуражавам те
моята побойничка досега никого не е изяла, а редовно има френчита в градинката
и агресивни и дружелюбни
някакси се нагаждат според ръста на кучето и внимават все пак

# 192
Здравейте. Реших и аз да се включа при вас с моя новогодишен подарък.

От много време си мечтаех за френчи и ММ ми направи страхотна изненада с тази малка госпожица,която нарекох Енджи. На 2,5 месеца е. Доста поспалива,но като се събуди е фурия. 😃 Голяма игра пада. За сега се учим на хигиенни навици,но е много мъничка и е трудно. Постоянно я дебна,но има ефект.
Ще се радвам да бъдем част от групичката ви. 🤗

# 193
  • Sofia
Ooo, добре дошли на френчитата!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Прекрасни са!

Менина, като взех Страхо, поне месец го разнасях навсякъде с мен. И той беше около кило и половина Simple Smile Навсякъде значи в офиса, в магазина, на гости, на фризьор, навсякъде с мен Simple Smile В началото се криеше, после свикна и сега е доста дружелюбен и социален Simple Smile Пробвай, със сигурност ще има някакъв ефект  Peace

Радвам се, че болничките са добре вече! Hug

От мен една любопитна муцуна  Mr. Green

# 194
Здравейте момичета и за много години! Радвам ви се на кучковците и ви желая здраве и щастливи моменти с тях.
Ние като разхождам Спайки видяхме, че някой е изхвърлил 4 бебета до стадиона, на 2 месеца са сигурно. Двете са смели, двете много страхливи, но всички изглеждат добре, явно им носим доста хора храна.

Общи условия

Активация на акаунт