Любители на кучета - тема 77

• 49 290
  • 753
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Ох сладурка Simple Smile Моите не са акали зелено хахах Wink Но Балу е всеяден, а принцесата... тя не яде какво да е. Балу хрупа марули, айсберг, карфиол, тиквички, а Лилян подбира парченцата ябълка, които да хапне.
Духче, разстройство има ли госпожицата?

# 226
  • София
Написала съм ,че е на 6 месеца , не ме гледаше , но не се и изпусна неволно , клекна си както обиктовено.

# 227
  • София
В такъв случай не виждам нещо необичайно. Просто й се е допишкало и се е изпишкала. Медицински проблем едва ли има, ако няма промяна в честотата на уриниране, в цвета/мириса на пишканото и няма показания да изпитва болка/дискомфорт при пишкането. Все още е малка, Балу се научи да върши нещата изцяло навън след 8 месечна възраст.

# 228
paranoir, и аз смятам, че е малка още. ъм 10 месеца, една година, че понякога и по-късно, според колко се занимавате с нея вече ще се научи.
Дано Лили се оправи бързо, а пищенето явно ще се наложи да го изтърпите...много е жално, знам Sad

# 229
  • У Диспансера ...♥♥♥
Охооо, моя имаше период също към шест месеца беше , редовно се качваше на дивана или спалнята и си пикаше 😒
Направо съм ревала.
Но мина уж тоя период, че с тях нищо не е сигурно .
Да оздравяват бързо всички муцунки .
А хъскитата принципно малко повече преувеличават от другите, моя беше ял нещо като беше бебе и се спука от повръщане та като го заведохме на лекар и се наложи система .
Ей цялата клиника ни чу, такъв вой нададе ...
Та доктора каза тогва,  че хъскитата малко лигльовци били
Не че не я боли милата, ама в кръга на майтапа го казвам това 😉
Дано по-леко да минете с воя ❤

На Макс честит рожден ден!
Още дълги години да ви радва ❤🎂

# 230
  • София
ЧРД и от мен на сладура Макс! Жив и здрав и див дълги години.  Heart Eyes Hug

И на Лили бързо да минава.  Heart Eyes

# 231
  • София
може да съм расист, ама дребнитепороди по-докъсно правят бели вкъщи
или бъркам, то аз дребно несъмгледала

Рея през цялото си пребиваване при мен е правила беля 4 пъти, като 3 от тях бяха по моя вина
само че аз съмвисяла навън целодневно, а и не е оставала сама повече от три часа, като бебе
сега си стиска без проблеми по 8 и нагоре часа, ама и аз рядко я карам де

даже ми лази понервите понякога с принципите си
има си определени места и другаде е голям зор да клекне
в работата цеха е в един голям двор с халета
има итревички и тн, ама тя в двора няма да клекне, трябва да излезем отвън и на още 500 метра, иначе не става
и ако не я заведа през деня, чака да свърша работа и да идем

похвалих си гарджето, сега да се оплача
направила съм я невероятна лигла
ако не и обърнеш внимание започва да скача потеб, да се лигави...
а ако е вързана и и е скучно реве като бебе
ще я ошамаря тия дни
реването е само в работата, вкъщи е оставала цял ден сама и си лежи пред вратата или на дивана и си мълчи

# 232
  • София - Рим и обратно
Здравейте , имаме странно поведение вкъщи. Моето момиче никога , дори като бебе (сега сме на 6м) не е пикала на легло /диван и тн. Преди малко , както си лежахме (даже се гушкахме с нея ) слезне все едно да спи на леглото долу в краката ни , както обикновено , но се изпика. Направо не мога да повярвам. Веднага и се скарах и сви ушите , но просто не мога да повярвам ,че го направи на леглото. Още прави бели вкъщи , но си пика на едно място в коридора , въпреки,че се караме , тупаме и се учим още. Притеснявам се да не е нещо здравословто , но няма нищо друго в поведението и .
Кира имаше същия кратък период (2-3 случая) на абсолютно същото нещо на около 5-6 мес. възраст, точно когато уж вече спираше с инцидентите. Просто клякаше и пишваше на леглото. Слава богу, хващахме я и двата пъти и се карахме. Оттогава не е правила такова нещо. Явно е някакъв детски лигав период при някои.
И Кира си има определени места за пишкане навън и други за акане. Даже в парка си е набелязала "тоалетните" и само там. За дребните породи и аз имам такива наблюдения - някои и цял живот си препикват.

Последна редакция: вт, 09 яну 2018, 10:55 от 'Кафе с мед'

# 233
  • Sofia
Милата Лили, дано днес мине по-леко..  Praynig Praynig

Явно много ги боли, обаче, защото Страхо освен, че ужасно скимтя и се мята, чак и сълзи му потекоха (аз там вече не издържах и ревнах и аз), че и с аналните жлези ги напръска мъчителите.... ooooh!
Вчера след разходката забелязах, че му е паднал спуканият нокът и има нещо като много мъничко нокътче, което се показва и започва да расте. Отделно от него стърчи нещо беличко, което реших, че  живец и направо ми прилоша  Whistling Съвсеееем лекичко го докоснах, не реагира, после го понатиснах, пак не подскочи, явно не го боли...Явно стария нокът го няма вече и си расте нов, като при хората...

Ех, болничките, как сте днес?

А за пишкането по леглата - мислех, че сме минали тоя момент, е, направи го навръх Коледа, след което снижен до земята отиде да се крие.... Е, скандали, наказания, всичко си отнесе, ама така и не разбрах защо го направи... Не се беше случвало от много време... Добре, че завивките са пухени и дебели, та прах само тях, до матрака не стигна...  Crossing Arms

# 234
  • София
Живият живец обикновено е розов и се вижда много добре на бели нокти. Може да е част от стария, умрял вече живец. Той губи чувствителност и умира по някое време, но дотогава много боли.
Страхо е герой.
Лилянка се наложи да й сложат намордник за нейна и наша безопасност, аз предупредих, че не хапе, но не гарантирам в този случай (защото знам, че в болката и паниката си животните са способни не просто да нахапят някого, а да отхапят направо нещо). И този път ще кажа да й сложат намордника, иначе нямам проблем с удържането й. Тя се тегли все към мен, все се гушка с надеждата да я измъкна, но няма начин, за нейно добро е и ще трябва да го изтърпи.

# 235
  • Sofia
Моля споделете колко често давате Дронтал и как го понасят вашите кучета? Мен ми притесняват две неща. Първо навсякъде в листовките на препарата пише да се дава на 3 мес, а двама ветеринари ми казаха всеки месец. И второ - много й дразни стомаха. Миналият месец след дронтала повръщаще и направи коремна колика - подуване, газове, болка.... беше като препикано мушкато, изкара ни акъла. Сега вчера дадох дронтал и днес прави неуспешни опити за повръщане. Дадох й но шпа и пробиотик и като че ли се успокои, но ако ще е така всеки път.... При вас как е?

# 236
Сподели с ветеринаря и сменете препарата.Противопаразитните се дават ежемесечно( максимум на 45 дни )  поради цикъла на размножаване на паразитите. Изборът е твой,може изобщо да не даваш,но е рисковано и за кучето и за хората.

# 237
  • Euskal Herria
На Макс даваме таблетка на всеки три месеца. Винаги така е било, от клиниката ни дават 4 таблетки - за годината и като наближи време, пращат смс и напомнят.
Давам Милбактор.

# 238
  • София
Ние вчера взехме дронтал, така и така бяхме в клиниката. Лилянка пак опищя света, този път по-малко писука, но съм сигурна, че всички разбраха, че отново е там. Добре, че този път нямаше публика, че щяхме да изгоним "клиентите" Simple Smile В четвъртък ще повторим упражнението...
След манипулациите забрави, че трябва да куцука уж и директно си заподскача на задните лапи, без да й пука, че едната й е наранена. Разбира се, този "танц" беше предизвикан от вида на лакомства.

Балушан бил много послушен, похвалиха ми го вчера. Той си е душичка. Как ми липсва муцунчото...

savina_33, обсъдете ефекта на хапчето с вашия ветеринар и го сменете. Не е нормално да предизвиква такива реакции, може би кучето има непоносимост към някоя съставка.

# 239
  • о`майна лунна нощ е
Момичета, не съм добре.
Във вторник ми предстоеше пътуване, голямо вълнение, голямо чудо. Съответно през 6-те часа, в които се опитвах да спя, всъщност дремех в просъница. Сънувах, че отивам на среща със ... Страхо. Да - със Страхо. Видях го дори "на живо". За капак носех със себе си едно от френчитата в темата, а на срещата имаше и още едно.
Изповядах се.

Последна редакция: ср, 10 яну 2018, 09:10 от `ТуиГ

Общи условия

Активация на акаунт