Любители на кучета - тема 77

• 48 952
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Писала съм и преди за фурминаторите... Бела, първото ми куче, е с опашка без козина благодарение на такъв гребен (подозирам, че е фалшив, защото беше прекалено евтин). След няколко разресвания по тялото с него, после се виждаха следи от одрано. По принцип тези гребени не са подходящи за кучета с двойна козина като хъскитата, а и режат косъма. Имайте едно наум, когато купувате подобни гребени/четки и купувайте само оригиналите.
Може и да се пробва с Омега 3, рибено масло (масло от сьомга и т.н.). На моите им светва козината след употребата на такова масло.

# 616
  • София - Рим и обратно
И на моята козината свети, откакто минахме  на гранули изцяло с риба, без зърно. Не пада почти.

# 617
  • DE
Голям е проблема с тези изпражнения по улиците. Просто не ги разбирам тези хора...нашата махала е китна, зелена и чиста. Всеки се грижи пред оградата да е чисто, с тревичка
Тръгна ли на разходка из уличките обувките ми са все омацани -минирано навсякъде.
Миткат вечер с кучета свободно пуснати и нали е тъмно хич не ги е грижа.
Обаче ако направя забележка на някого-все имат торбички и все събират акитата.
Лятото имам цветя на оградата и преди да почистя се оглеждам за л..на.
----------
Моето никак не се скуби и не знам кога и е прехода на козината от студен към топъл сезон.
Тази зима е доста топла и забелязвам, че почва пак да осветлява козината.
Предимно зимата става тъмно кяфява а лятотро е почти жълта.
Все и трепери дупата и ако е малко към нулата и ветровито, чака да и облека якето
иначе не излиза навън

Сиви, Макс е много хубаво куче!

# 618
  • София
Моля за съвет , на 6 месеца сме , голдън. Редовно си върши тоалетните нужди вкъщи... разхождаме се по около 3-4 пъти на ден, но дори след 2 часа след разходка , пак си кляка и пика. Карам и се и я наплясквам , тя още когато се изпика свива уши и знае ,че е виновна .. но продължава. Какво да я правя , на места чак ламината се наду.. започва да ми писва със свикването и , знам ,че е малка ,но имам чувството ,че грам не се стиска , а просто си пишка постоянно...

# 619
  • Пловдив
Моля за съвет , на 6 месеца сме , голдън. Редовно си върши тоалетните нужди вкъщи... разхождаме се по около 3-4 пъти на ден, но дори след 2 часа след разходка , пак си кляка и пика. Карам и се и я наплясквам , тя още когато се изпика свива уши и знае ,че е виновна .. но продължава. Какво да я правя , на места чак ламината се наду.. започва да ми писва със свикването и , знам ,че е малка ,но имам чувството ,че грам не се стиска , а просто си пишка постоянно...

Аз моята бебка я уча да пикае в тоалетната, като я водя от време на време и я чакам да си свърши работата. Когато го направи и давам лакомство. Вече свиква там пикае, но не всеки път го прави, когато сме си вкъщи. Когато ни няма все в тоалетната си върши нуждата.

Ето една муцунка от нас от сутринта

И кралицата на леглото... 😄

Кой е като нас- изкъпани, чисти и меки като облаче 😄

# 620
  • София - Рим и обратно
Какво означава редовно? Всеки ден ли? Има ли поне седмица, в която да не е пишкала?
Ако е всеки ден, може би трябва да пуснете една урина за изследване. Понякога циститът създава такива проблеми.

# 621
  • DE
Лелеее, това бебе е като плюшена играчка-да мачкаш, мачкаш:)
paranoir, кученцето ти пишка вътре от "саклет". Демек от скука, не че не може да държи или пък, че вече не знае, че за това се излиза вън.
То и е още бебе и на някои им трябва повече време да се научат да стискат.
Пикват понякога и от превъзбуда.
Не се карай и не викай-така изпитват срах и не се учат
Аз съвет не мога да дам, че при всяко пале е различно.
Не, че и аз не съм чистила локви и пацулчета, но моята свикна за седмица да се изхожда само навън
---------
Сладко Коте, ти що не си сресана ами спиш такава чорлава, а?
Сега зимата и аз обичам да си топлим гърбовете с косматото въпреки, че куче няма работа в леглото на човеците-обаче аз го допуснах и сега няма оттърване

# 622
  • София
Всеки ден редовно си върши нуждите в нас. Разхождаме се често и по много , сутрин по 1.30 мин , преди работа , веднага след работа отново , около 1ч и вечер след нейната вечеря , пак около 1 час за да потича ,след като и е слегнало , ако съм почивка , ходим в парка за повече време през деня. Но излезна ли ,дори веднага след разходка и се прибера след 1ч-2ч , тя вече е пикала задължително , и не не малко , а доста . Ако не и се карам ,няма ли да свикне ,че е нормално и няма проблем да прави така ?

# 623
  • Sofia
А навън пишка ли?
И според мен няма полза от карането, още по-малко от боя. Най-ефикасно по мои наблюдения е поощрението. Не й се карай като го направи в къщи, а я поощрявай като го направи навън. Купи й специални награди. Храната която яде обикновено не е подходяща за награда. И давай наградка винаги, когато се изпишка навън. Тя свива уши не защото се чувства виновна, а защото вече е научила, че ще й се караш. Ама дали знае за какво й се караш.... много се съмнявам.

# 624
paranoir, на 6 месеца не е чудно, че пишка и ака (може би) вкъщи, тя просто е малка още. При някои кучета това продължава до 9 месеца, понякога до годинка. Така че не се карай много, пробвай да я свикнеш в тоалетната, по-лесно се чисти. Рексун успях да го науча там да си върши работите от малък, та си облекчих чистенето, но той точно на 6 месеца спря да пишка вътре. Просто е различно при различните кучета. Peace

# 625
  • София
Много силно се надявам , за не  я бия защото просто не мога , не ми дава сърце , но се карам и и соча с пръст. Навън си прави всичко когато излизаме , казвам и браво и преди и давах награди , пак ще започна. Дано свикне бързо ,защото вече е еднирча и прави големи подаръци вкъщи хах.

# 626
paranoir мисля че разковничето се крие в това, че има едни часове, поне осем сигурно, в които си на работа, а кучето все още е малко за да стиска толкова време. Поне според мен от там идват изпусканията вкъщи, просто има нужда от чести разходки, а не от дълги такива.
Коте възможно е от кофти четка да пострада окосмението, но аз с моята се родих.. ама той си е късокосмест моя и щети по трудно май могат да се получат.

# 627
  • София
като бяхме малки, имаше един период в който я извеждах в 8 и в 10 пак, защото задължително и се допишкваше
защо вместо да се карате, не я извеждатеотново, само до тоалетната около часа, когато прави белята вкъщи
така ще свикне, че нещата стават навън

# 628
  • София - Рим и обратно
Другото, което се сещам, че веднага след като направи локвата, строго НЕ (няма смисъл от повече викане), веднага я свалях долу. По тоя начин уж разбира къде е мястото. Навън пишка - Браво. Пишка вътре - Не. Към 9 месеца всички свикват напълно. Ако не - търси се здравословен проблем.

# 629
Sivi  е права-кучето има нужда от по-често извеждане. Нашия на тази възраст го сваляхме почти през час-два. Според мен е малко още,имайте търпение.Ще мине и това.

Общи условия

Активация на акаунт