Любители на кучета - тема 77

• 48 954
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
  • София - Рим и обратно
Аз ги давам сурови и току що излезли от фризера.

# 601
  • София
ние сурови, телешки и свински джолани
и пилешки крилца и фенери
друг кокал не
гръкляни и давам редовно, телешки имаше
и свински муцки, купувам двайсетина и и мяткам по една на ден, да джвака

иначе закуската се състои от свинско/телешко месо, някакви вътрешности - далак, сърце, дроб, ама съотношение 1/4 и пилешко крило
съответно вечерята е гранула
пак съотношението е 2/3 в полза на гранулите
засега е добре на вид, ще видим
понеже ми е трудно да изчислявам грамаж за храната, карам на вид на кучето
засега не сме се отрътлявили

# 602
  • София
Имай предвид, че при младите кучета по-трудно проличава неправилното хранене, т.е. имат по-бърз метаболизъм и по-бързо изгарят калориите. Може да пуснеш някакво изследване да видиш как са нивата на минералите и микроелементите (мисля, че имаше такова, ама може и да бъркам. За калций знам със сигурност, че има изследване) и да се водиш по тях (ако не са много скъпи).

# 603
  • sf

А тази ми я пратиха днес от вкъщи  😂

# 604
  • София
има изследване, ПКК с нещо си
50тина лева беше, по спомени, като пусках за дирофилария ги правих и тях
беше кукуряк тогава
чоже да ги пусна пак, ама като и мине разгонването и мине малко време на сурово хранене, да съм сигурна, че има ефект
калция го спряхме вече и мисля да не давам повече, ако не се окаже необходим

сега лежи и скимуца нещастно
не и се ходи до тоалетна и е разходена
не си е играла с кученца, обаче, а това е голяма драма
сърдита е и нещастна
оф, да свършва по-бързо това разгонване, че е мъка да я гледа човек

# 605
Хахах,и вайма има такъв лай,още от малък.   Лай тип "Страшко дебне"  .

А може и да дебне, не се знае  Mr. Green hahaha Той е много смел от зад краката ми, чудя се кога ще ме изядат заради него ...

Хахахах,хич нямам даже предвид ваш Страшко Simple Smile  Стар семеен израз на имагинерен плашилник е наш Страшко  hahaha

Нашия все по-яко го пердаши пуберитета и не слуша,ядосва ни. В чудо се виждаме понякога. Сигурна съм,че в очите на нормалните хора изглеждам леко куку -подсвирквам,викам,пляскам с ръце.....Като се опитвам да го хвана в нагъзена поза "вратар на ъглов удар"  е най -яко. Вероятно и в очите на кучето също не съм баш в ред. Поне то се забавлява  Laughing

Наша близка този уйкенд е имала  интересно преживяване с хъски- някакво самотно мъжко хъски я причакало току пред тях,на заледеното и започнало да я качва. Буйно,едро ( сестра ми 45 кила клечка). И ай посегне да види медальона му  за номер,онова ръмжи и се зъби. И за да не я събори докато се опитва да се откопчи от любовната хватка ,тя се хваща където свари - за оградата,за трафопоста,за паркирали коли....Еле с помощ от преминаващи разчели номера и пристигнал собственика  . Плонжирал изненадващо и озаптил мераклията. Оказало се,че избягало,понеже не му се прибирало от разходка .  Joy 

Нашия поне още на хора не посяга  Laughing
 hahaha

# 606
  • София
аа и ние много внимателно наплашваме всички по-едри непознати предмети в градинки и по полянки
голямо лаене падна, когато в София се прибираха нападалите листа
много ясно, бяха сметени и натъпкани в големи черни торби, които бяха зарязани със седмици по тротоарите
всяка торба беше надлежно сплашвана

# 607
  • Sofia

Хахахах,хич нямам даже предвид ваш Страшко Simple Smile  Стар семеен израз на имагинерен плашилник е наш Страшко  hahaha

Ааа, разбрах аз, ама нали все смелчаци сме се събрали тука...  Mr. Green Mr. Green

# 608
  • София
Да покажа какво е заснел тази нощ половинът (ще прощавате, че не съм сресана, вчесана,  белосана и гримосана Joy )
Скрит текст:

# 609
  • София
Коте, станал ТП до тоалетната и хоп някой му заел мястотооо ?  hahaha

# 610
  • София
Не точно Simple Smile Ние си заспахме сгушени, но явно с Лили сме се скарали през нощта и сме си обърнали гръб Joy Joy Joy

# 611
Коте точно за снимка сте били, завити и заспали. Hug
жгмъц отдавна не беше показвала твоята красотичка тук. Heart Eyes
И всички други показани муцуни са страхотни! Hug
За страховития лай няма да ви казвам Макс какъв глас вади, че за капак има специфичен лай, придружен с ръмжене. Види ли куче на каишка човек ще реши, че ще го разкъса ако го докопа. Joy Ама те хората се плашат, щото си изглежда страшен и като нададе вой става още по страшен. А пък само аз знам, че ако ще напада не издава и звук, а директно се спуска. Та по повод на това че всички си мислят че е лош, реших напролет да изчистя градинката около блока и на всяко дърво да залепя снимка на Макс с призив към хората с кучета да си почистват след тях или ше започна да разхождам магарето без повод. Joy Честно казано ми писна от целия квартал да ми идват кучета и акат около блока и после да ги настъпвам като разхождам моето. И може да звучи егоистично, ама го оставям да ги лае всичките за да спрат да идват щом не почистват след питомците си, а да не говорим че около всеки блок има полянки, ама там си ги пазят техните. Angry

И ние тук в северозапада видяхме за ден сняг:

# 612
Сиви, харесва ми тактиката ти. На твое място и аз бих използвала четирикракото си предимство да плаша посерковците Grinning

# 613
хахаха Коте, страхотни сте. И ние стутринта в тая поза бяхме, само че аз я бях гушнала.
Ей, вече с характер - не ме оставя да уча и пиша, скача и сяда до мен и ме гледа в очакване, да я пусна на двора. Като дете по Коледа е.
Ние имаме космат проблем - Божке от месец пада козина като за световно. Вече откачам, няма ъгълче и дреха у дома, без сериозно количество козина. Ако я погаля падат вълма. От време ли е, от сезон ли е ама.... косъм до косъм е у дома.

# 614
Духче аз на моя му давах един месец Петнил значително намаля падащата козина. Ако искаш пробвай при Джина дали ще помогне. А също и стабилно разресване. Аз купих още докато беше малък Макс от четките на Фурминатор и още с първото разресване падна толкова много козина, но след първото стабилно разресване, повече толкова не е падала. В момента дори не се пълни четката, а само по няколко косъма.

Общи условия

Активация на акаунт