8 клас - Новата година със късмет, да тръгне занапред(със щот..., нали си знайте)

• 97 297
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
  • Русе
    В нашето училище шестица по литература е невъзможно да се получи, нищо ,че почти всички са влезли със шестици. Петици имат деца с определени таланти от всички випуски.  Освен че има високи изисквания им преподава в академичен стил с речник, който понякога и мен стресира. Днес си е извадил част от думите ,които е използвала и не е разбрал.
На едната и аз блокирах - "eрминии" , Иначе другите успях да му ги обясня - от сорта на теоцентристки, сакрален,трансцендентен.

# 106
Не се стърпях и украсих у нас   преди тийна да се накани, докато беше след обед на училище.
За него оставих  само да си накичи елхата.

# 107
  • Русе
 От един месец съм украсила и нагиздила. Той само ми събаря украсите в неговата стая. Изобщо не им обръща внимание. Само от време на време рови в чорапа да си извади някой тематичен шоколад и си отваря Календара с шоколадите всеки ден. Изобщо догодина ще търся шоколадова елха с шоколадови играчки и гирлянди. Тъкмо ще ми спести прибирането след празника.

# 108
Това ще бъдат най-вкусната елха и играчки.
Нашият и той не реагира на украсата ми, но пък аз си я харесвам и ми стана още по-празнично. Christmas Tree:

# 109
  • столицата
Ние украсихме заедно. Дори наборката повече настояваше. Шоколадовата елха ще е чудесен избор и за нас, но не зная дали би издържала до Коледа, камо ли до Нова година.
Амбър,  и аз бих се затруднила да разбера вашата г-жа по БЕЛ. Не считам за редно да се говори толкова високопарно. Дори напротив, смятам за добър професионалист този, който  може да поднесе информацията резбираемо на своята аудитория. Всичко останало е демонстрация на някакви уж знания. А колко хора съм улавяла, че не знаят смисъла на думите, които със самочувствие използват.
И нашата госпожа по БЕЛ е много взискателна, но без подобни залитания. Засега и при нас отличната оценка е мираж , но всеки път на една грешка разстояние. Хем разочароващо, хем мобилизиращо. Simple SmileНо БЕЛ-а е любим и детето продължава борбата.

# 110
Галимар, браво на амбициозната ти госпожица. 

# 111
  • Русе
  Днес обяснявах нова порция думи от сорта на аспект и фикция. Приятелката ми - гимназиална учителка по български , на последния инструктаж видяла нашата учителка, която направо плачела, как можело елитни деца да не разбират това, което иска. Инспекторката, която водела инструктажа я посъветвала да поснижи  претенциите, ама явно не хваща. Иначе пък го амбицира. Щом си прави речник на непознатите думи в часа и идва да ме пита е нещо, което не съм виждала досега.
    Много съм му сърдита и съм въвела рестрикции на удоволствията и забавленията през ваканцията. Нова тройка по музика. Имаше да прави проект за Моцарт и му казах, че му е постна книжката от два листа и трябва да го направи по-добре, ама кой чува.Сега освен че има да чете книга на ангилйски за домашно, ще решава задачи , но и ще учи класиците . Яд ме е че знае доста по предмета и само от безхаберие и конфронтация, може да му завърти някоя двойка накрая точно по музика.

Последна редакция: чт, 21 дек 2017, 15:57 от A m b e r

# 112
Амбър, спокойно. Няма да му завърти 2-ка по музика при наличие засега на две 3-ки.

# 113
Осмокласнижите от училишето ни снощи празнуваха Коледа в заведение в центъра. Харесало им на нашият и приятеля му.
Днес учене до последно без намалени часове.
Весели празници!
Приятна ваканция на връстниците!

# 114
Нашите днес са имали само БЕЛ и Математика, като по математика са правили класно. Изглежда на моя му е трябвало още малко време и госпожата му е казала, че ако не остави химикалката, ще му сваля точки Simple Smile . После са имали празнуване и размяна на подаръци, а сега са на кино. Wink

# 115
  • Русе
И моето приключи. Започнаха по-рано и са имали само тържество, без учене. По програма трябвало да пият кола ама имало и сайдер, и водка и .... Thinking
Моето само било пробвало сайдера. Една глътка само...  angel008

# 116
  • в здрача
Я, Чиби за първи път се разминаха училищата ни. Нашите днес имаха часове от по 20 минути като първия и последния час не са ги карали. Повечето от класа отишли на ледената пързалка, а моята госпожица ги зарязала и отишла на шопинг за подаръци.  Понеделник им беше класното по мат, вчера по литература. Тази седмица имаше и контролно по философия, но забравих кога беше.
Утре вечер им е коледното парти в една пицария. В 22 ч трябва да си ги приберем от там.
Вяра Д вашите обаче избиха рибата с класно в последния ден.

# 117
При нас винаги учат до дупка.
Вчера представяха проекти по немски. За днес си учи съвсем съвестно урок по история.
И те бяха снощи да празунват до 22,00 в заведението.
Мъжът ми прибира нашия и приятеля му.
Ели,  нямам думи за питиета на тържеството на вашите...
 Нашите бяха на хамбургер, торта и безалкохолни.

# 118
  • София
Нашите младежи днес не са учили, а си бяха спретнали парти в някаква пицария. Разменяли са подаръците. Нашият момък си има чаша и картичка с надпис "На Шефа с много обич". Това е новия прякор, просто не знам какво да кажа.... Аз бях командировка цяла седмица и днес се прибрах, за да сложа малко ред в мъжкото царство вкъщи. Радват ми се, ама ще е само до утре. Wink

# 119
Здравейте момичета. Весели коледни и новогодишни празници. Честита ваканция на децата.
На Вики последния учебен ден беше четвъртък. Имаха и класна по немски. Класния им влязъл в положение и премахнал едната задача. Вместо 90 минути са писали 60.   Каза, че била трудна. За сега е много добре с оценките. Да не казвам голяма дума. Останаха само още три класни след нова година и един проект по латински. Втория срок вече е по добре. Няма такова сбиване на класни.
Амбер, все ще пиша и все забравям. Виктория премина през животински лекар, през детски, през още много неща. Сега вече твърдо е заявила, че иска или да е адвокат или нещо в общините. Точно какво все още не знам. Има голям интерес към политиката. Често говорят с учителя си.
Та надявам се, че е почти ориентирана. За мен на този етап искането ми е да завърши гимназия. От там на татък да си решава тя. При нас във фирмата има доста хора които са с три години обучение. Може и нещо такова да е. Няма значение. Да са живи и здрави най вече.
От размяната на подаръците тази година почти всички са доволни. Каза, че голяма част от момичетата са имали лак. Тя получи два шоколада и един лак. Доволна е.
Аз опаковах тази сутрин подаръците. Елхата има 10 топки  на нея. Не знам как ще се разберем с малкия звяр ако сложа останалите.
Реших поне стъклените да не са на елхата.
Това е от мен. Лек ден на всички.

Общи условия

Активация на акаунт