8 клас - Новата година със късмет, да тръгне занапред(със щот..., нали си знайте)

• 97 561
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Честита нова година момичета, бъдете живи, здрави и благословени !
Нека новата 2018 година бъде по-успешна от всяка изминала с много положителни емоции и повече сбъднати мечти!   Hug

Моя младеж получи пъзел от 6000 части и вече го започнахме , надявам се до началото на лятото да сме се справили с него и да е в рамка  Peace

И при нас учебниците се излежаваха на бюрото и хванаха прах, може би днес ще бъдат забърсани от нея  Grinning

# 181
  • София
Честита, здрава и спорна да е Новата година  Peace

По-добре да са прашасяли учебниците, но на моя сигурно са се слепили страниците от неотваряне  Mr. Green 

Кой почивал - почивал! Отново сме на тръстиката  Laughing

Я да видя как ще се трансформират емотиконите от старата в новата  Rolling Eyes

# 182
  • гр. София
Мами, и от мен - Честита да е Новата ни 2018-та година Grinning
Нека да е здрава, сияйна, плодородна, мирна, добротворна и да сбъдва една по една мечтите ни smile3503
Да, отново сме на работа...  yes
За учениците утре започва първата учебна седмица от новата календарна година - да е спорна, успешна, зареждаща с положителни емоции!

# 183
За много години, момичета.
Пожелавам на всички най-вече здраве. Дано децата са си починали добре и от утре с нови сили. Вики е от следващия понеделник на училище.
Ние сме добре. Виктория я оставих няколко дни да си почине. От 28- ми пипа уж по малко учебниците, но май толкова колкото да ги подреди след ученето от котето Simple Smile.
Да минават и тези три класни и да се спира малко.
Един ден идва дете в нас уж да рисуват. Май повече си говореха, но съм доволна.
С друго  детенце ходиха на ледената пързалка. Изкараха цял следобяд. Бяха понамръзнали.
Утре ще се събират да правят един проект по музика. Трябва да снимат филм с тях и да го озвучат с подходяща музика.
Доволна е от подаръците за Коледа. Днес   беше последния, който трябваше да изпълним. Беше  полудяла да се постриже късо и да дари косата си. Аз лично не мога да я възприема, въпреки че изглежда добре.
Ирка такива неподправено радости много ги харесвам. Много мразя да ми се каже: знаех, че ще получа това.
Вики, видях че Чиби беше пуснала снимка на извора на Дунав и се чуди кой се крие зад тези имена. Ходили сме и ние там. На около 150 км. сме от Donaueschingen.
Нова година я посрещнахме в къщи. Тази година не сме вземали фоеверки, но от съседите имаше достатъчно. Личи си градът. Без малко да се затворим на терасата и да посрещнем там Новата Година Simple Smile.
Това е от нас. Лек ден.

# 184
Честита нова година и от нас! Simple Smile Пожелавам на всички ни да е успешна и в домовете ни да има много здраве и веселие! За нас предната година беше много добра година! Искам и новата да е като нея - да се случват хубави неща, болестите да ни подминават, ... а дано!

Ние новата година си я посрещнахме в къщи. Така ми е най-спокойно. Някак уютно, сред любими хора. За моя изненада, дансинга отворихме в 22 ч и приключи около 2 ч. Мисля че всички вкъщи останаха с приятни емоции от посрещането на новата година. А изглежда сме и много задобряли с хората. Simple Smile

# 185
  • България, София
Честита да е Новата година! Да донесе на всички много, много здраве, любов, късмет, успехи и сбъднати мечти Simple Smile

Изпратих старата година със смесени чувства. И добри неща се случиха в нея, детето успя да влезе в желаното училище, което си беше голямо постижение, и не толкова добри неща. Но гледам напред и се надявам, че 2018г. ще бъде по - добра Simple Smile

Наборката порешава задачи на 30.12 по математика, защото това беше условие да отиде на ледена пързалка.
Вчера цял ден се разхожда по пижама и си дочете третата книга за Хари Потър. Тя основно това прави през ваканцията. Нищо друго не пипна. Ама иначе не е доволна от оценките по математика и както не е доволна, така и нищо не прави. Заяви ми, че втория срок щяла да поправи нещата, а аз й казах, да започне още от този с опитите.

Ирка, много мило ми стана, като четох за реакцията на Лъчи. Това е най - хубавото на тези празници и на подаръците. Аз винаги съм за емоциите. Те ме топлят, те ме хранят. Вещите не са ми толкова важни, колкото усещанията и спомените от тях. Но понякога и вещ може да донесе много емоции, ако е желана и мечтана. Наборката много се зарадва на подаръците си. Под елхата намери книга и докато я разопаковаше мърмореше, че пак щяло да има тормоз, но като видя, че е втората част на "Изпитанията на Аполон" на Рик Риърдън, страшно много се зарадва. Отдавна искаше да я чете, но дълго време чакахме да я издадат. На нашия подарък също много се зарадва. Чак не вярваше, че го държи в ръцете си, защото получи къс суитшърт с надпис Металика, който се беше изчерпал в H&M есента. Поне нейният номер. А толкова много го искаше и беше много нещастна, като свършиха номерата.

Нова година посрещнахме с две съседски семейства по домашному. Много ми беше добре. Изиграхме някое друго хорце. Наборката беше ту при нас, ту в детската стая. Най - голямото дете на домакините (че си имат 3 Simple Smile ) е в седми клас и учи в бившето й училище, та си имаха общи теми.
Аз съм твърдо против 14 - 15 годишни да бъдат оставени да празнуват НГ без надзор от възрастен. Не бих я пуснала.

# 186
  • Русе
Явно само аз ще се окажа безотговорна майка която ще остави нацупеното си синче да празнува с 2-3 другарчета, сами у дома. По-добре така от колкото да му гледам намръщената физиономия цяла вечер и да слушам мрънкането му.
Има 2-3 деца с които беше от ДГ до 7 клас заедно, познавам и родителите им, и не виждам причина догодина да ги оставя сами у нас. Трябва и някаква вяра да им имаме на тия деца.

Решава задачи. След всяка идва да ме пита дали стигат толкова  ooooh!

# 187
Честита Нова Година!
И аз все прънкам че са малки това... за онова... а като се сетя, че на 16 и половина заживях в студентски град и ни телефони имаше (пък мобилни да не говорим)...  Майка ми ме чуваше по веднъж седмично, а дали съм се прибрала вечерта, кога и как, нямаше никакъв начин да знае Rolling Eyes Пък, на, оцелях! Та да ги научим да са отговорни към себе си и да им дадем доверие. И да си треперим само тихичко Wink

# 188
  • София
Моят тийн пък от сега се пазари да не идва с нас на почивка следващото лято, а да го оставя в София с големия ни син ooooh! Казах му, че съм съгласна при две условия - брат му да поеме ангажимент по неговото наглеждане и да ходи на интензивен курс по английски в ИЧС Mr. Green Веднага рипна, че не е съгласен. Ама то не може така - по цял ден съвсем без надзор (през деня синът ми ще е на работа) и ангажименти! Да си мисли от сега и да решава Crossing Arms А и доста мили очи ще трябва да прави на брат си, че той да се съгласи да го наглежда Crazy

А сега Честита Нова Година! Да са живи и здрави всички наборчета и родителите им! На децата пожелавам много успехи в училище, на родителите - здрави нерви! bouquet

# 189
  • Русе
За много години! Пожелавам всички да са живи и здрави!
Ние вече сме на родна земя. Наборът направи някакъв проект по ИТ, а после уж решава задачи. В Германия се оправдаваше, че тетрадката му останала вкъщи.
Новата година и ние посрещнахме в домашна обстановка. Добре, че съседите отдолу отсъстваха, че сигурно щяха да викнат полиция. Пода на къщата се тресеше от танци. Grinning Момчил с радост участваше в програмата, която беше по сценарий на племеницата. С него бяхме двойка. Но, за да няма сърдити(защото Вероника и големия син на племеницата също участваха) всички бяха победители. Посрещнахме новата година и по българско време с речта на Президента, химна и дунавското  хоро и после и по немско време. Съседите от околните къщи се бяха погрижили за зарята. Слязохме на улицата и се наслаждавахме на гледките.
Хекси, ние бяхме на 69 км. от Донауешинген. Отдавна ми беше мечта да ида там. Все пак съм "дунавско" чедо Wink Преди час обаче четох статия на Костадин Филипов, който пише, че лятото е ходил и е разбрал, че истинското начало на Дунав е на 35 км. от там, а на Донауешинген двете рекички се вливат една в друга и така образуват Дунав.
Големи пазарлъци утре да не са на училище и май ще ги огрее. Уснановихме, че всичките учебници, барабар с домашните, които Вероника си беше взела в Германия са останали в багажа на майка. Тя утре ще дойде до Русе да ги донесе, но ще стане по обяд. Няма друг транспорт. Момчил като чу и каза, че не било честно така. И той имал извинителна бележка, а и тъкмо щял да има повече време да се подготви за контролното по Философия в четвъртък.

# 190
Хекси, браво на Вики за благородната постъпка!

# 191
  • София
Ние посрещнахме Новата година в ресторант в Сърбия заедно с приятелско семейство. Хубаво си беше, особено хапването и пийването, а и ми спести слугуването вкъщи. Имахме си двама тийнейджъри в компанията, които на моменти доста се отегчаваха с нас, ама нямаха избор и стоически издържаха. Утре ще стартираме с училището пак, да видим какво е позабравил през почивните дни...

# 192
Привет!
Днес вероятно госпожата по МАТ ще им върне класните работи.
Дано да е хванал 3-ка, пу-пу.

# 193
  • София
Честита Нова година, момичета! Да е изпълнена с много здраве, щастие, успехи и прекрасни мигове за вас и семействата ви.
И аз изпращам старата година със смесени чувства - случиха се много хубави неща, но и изживях мниго големи разочарования и раздели с много близки приятели, наложи се да взимам трудни решения,  като се надявам последиците от това да са добри и за мен и за семейството ми.

Ние празнувахме с приятели в София (в заведението на едно от семействата) - бяхме една солидна група от 10-на семейства и много се забавлявахме. Смяхме се, танцувахме, хапнахме доволно. И хлапетата (и по-големите и по-малките) се забавляваха.

За съжаление не успяхме да отиден на ски, мъжа ми трябваше да работи. Заменихме това обичано занимамие с лежане, спане, кино, филми, кънки на лед и мноооого настолни игри. Когато съм отпъска си давам почивка от Интернет и ми се отразява много добре.

Наборката е на училище чак на 8-ми, и до тогава ще трябва да учи - има план, всеки ден по няколко часа, за да може да си помогне за предстоящите изпити. Иначе домашните ги написа още преди Коледа. Трябва да довърши само някакъв проект по ИТ, правят сайт с нейна съученичка.

# 194
За много години, момичета!
Нека 2018г. да бъде по - добра и благодатна за всички!!

Завъртяхме се в матрицата вече.
Господинчото беше като зомби сутринта, дано да не е заспал отново след като тръгнах на работа. Изчаках го да влезе в банята и тогава тръгнах, но...

Общи условия

Активация на акаунт