8 клас - Новата година със късмет, да тръгне занапред(със щот..., нали си знайте)

• 97 585
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
  • софия
Дайте някакви примерни тестове по ИТ и философия, ако някои е намерил  - че и по това остава да ги оформят. Чувствам се изморена, ама на нея не ѝ пука. Все си е ангажирана с концерти и минава транзитно през училище за класните , които са тази и другата  седмица.

# 241
  • Русе
Гледам, че са правили разни тестове, но е преди Нова Година.Нещо си за философията. Ако искаш пиши ми да ти ги снимам. Обаче според мен по този предмет нещата може да са изключително разнообразни и по-скоро трябва да се разсъждава върху въпросите.

# 242
A m b e r, не сме сигурни какво точно ще представлява олимпиадата по ИТ, за това първо ще разговаря синът ми с преподавателя. Но не е само хардуер. Ето това е качено на сайта на тяхното училище http://tues.bg/novini-i-sybitija/novini/nacionalna-olimpiada-po- … ni-tehnologii-234 (за съжаление не мога да проверя дали връзката работи, защото имам проблем с интернета). Това, което горе-долу ми стана ясно е, че за учениците до 8 клас участието е с мултимедия или уеб сайт - каквото и да значи. В общински кръг е идеен проект, в областен -проекта трябва да се изработи предварително и качи на сайт, а в деня да се защити, на национален (ако се стигне до там) - защита и тест с право на доизкусоряване на проекта. И изглежда може да се участва в екип от две деца. Simple Smile Това е, което за сега знам.

# 243
http://edusoft.fmi.uni-sofia.bg/
Сайтът на олимпиадата по ИТ.

# 244
  • Чикаго / София
Мирта и Жълто Цвете дано се класират децата за екскурзията! Ще стискам палци да се похвалите.

Вяра Д браво на твоето момче! Все така да се представя добре. И браво на директорката от бившото му училище. Хубаво е,  да има разбрани хора.

# 245
Черна завист загриза майчиното ми сърце Joy олимпиади, отлични представяния... Браво на децата!
При нас все още е на дневен ред адаптацията. Всъщност едно нещо му стана кристално ясно на моя мързеливец - абсолютно няма да е като в старото училище! Ако не учи резултатите са плачевни.

Амбър преди ваканцията правиха класно по БЕЛ. Есето е новост за почти всички в класа. Учителката е дала пет теми и във всеки клас са теглили жребий по коя тема ще пишат. При нас е била “Любовта като страдание”.
Детето заби четворка - на повече не съм се и надявала...

Иначе игрите на компютъра пък много му вървят Grinning

# 246
  • София
Учителката е дала пет теми и във всеки клас са теглили жребий по коя тема ще пишат. При нас е била “Любовта като страдание”.
е, нееее  Joy
Просто си представих цветно Павел да пише по точно тази тема, а не е като да няма дар-слово.  hahaha

# 247
Вяра, браво на Йоан!
Нашият е далеч от олимпиади...
Честито и на днешните именици!

# 248
Иринка, докато чаках резултата от класното и на мен ми беше доста цветно, тъй като това с писането не му се отдава особено Joy
Така че тази четворка ми е приемлива засега.

# 249
  • София
Амбър, кажи точно какво ти трябва като информация. Ще помоля детето да пита учителя по латински. Той по принцип е много отзивчив. Иначе нашите деца са съвсем в началото на изучаването на езика и ползват само учебника. Други материали може да им дава учителя, но не съм се интересувала конкретно.

# 250
  • Русе
Амбър, кажи точно какво ти трябва като информация.
  Не е много за казване, обаче ми се върти в главата една идея за една книга, с която зарибих една 10 годишна приятелка и тя ме проверява, започнала ли съм я. Абе не звучи много сериозно и си споделям идеите само с хора, които ме познават добре и допускат, че съм нормална.

Mrs. L, аз на 4 по литература черпя, раздавам подаръци и си е един малък празник. Въпреки че миналата година писаха есета и тези до откат, тази година ми обясни, че часовете по литература му приличат на часовете по философия, само дето учителката по философия била мила и предразполагаща, и кабинетът по философия бил един уютен и там му идвало писането, пък по литература, кабинетът бил голям и студен, а учителката мразеща и дебнеща ги.   И  между другото - трябва да се съюзим срещу гейм-дружинката Светльо-Волен с няколко девойки зрителки, че като гледам доста се подкрепят във виртуалното пространство.

# 251
  • София
Моят младеж е тотално скаран с математиката, но по литература се справя идеално. Добре, че не настоявах да учи в някой мъжка професионална гимназия, както всъщност исках аз. Щеше много да го закъса с математиката. Сега си е в свои води. Днес беше канен на рожден ден и пак е ентусиазиран от запознанството си с нови момичета. Wink

# 252
Габи, хубавец е твоят юнак. Затова и има много  момичета винаги около него.
И нашият младеж не е за профил с математика.
Добре, че класът им е с две учителки по НЕ. Едната е претърпяла операция и ще отсъства поне до края на месеца, но пък другата ще взема часовете.

# 253
Добро утро!
Здрава и успешна седмица!
Питам вчера нашият: "Кога ще правите класно по НЕ?" , а той отговаря : " Госпожата каза, че скоро ще правим контролно..."
Пак не е разбрал, както трябва. Завеяна работа...
Поне е запомнил датата на класното по БЕЛ.

# 254
   И  между другото - трябва да се съюзим срещу гейм-дружинката Светльо-Волен с няколко девойки зрителки, че като гледам доста се подкрепят във виртуалното пространство.

Това и аз си го мисля от известно време.
Много време отделят на това си занимание.
Току-що ме изненада неприятно с 3,42 на последното контролно по английски.

Общи условия

Активация на акаунт