8 клас - Новата година със късмет, да тръгне занапред(със щот..., нали си знайте)

• 97 518
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
Успешен втори срок на всички набори!!
И моичкият е втора смяна, което хич не ми допада, но няма как.
Бележника е ясен, електронният дневник ме информира ежедневно.
Сутринта стана в 9.00 да се бръсне, къпе, разкрасява и да решава нещо по математика. В 12.00 като му звъннах да го чуя още не бе почнал нито едното, нито другото. Забравил!!!!
Хайде да отбележим, нашите този път се разминават ScreamАз звъннах в 9:10 - "Станал съм! Дааааа, оправил съм си леглото! Неееее, не съм закусил! Нищо нямам за учене и ДА готов съм за училище!", в 12ч звънна да ме пита кога трябва да тръгне, че да стигне навреме - ми да си провери разписанието на автобуса и да си го сметне с метрото..., днес да тръгне по-рано и да си напасне графика! Свърши тоя свински кеф с развозването... наобяд няма кой да се прибира и да го кара, сотрин по тъмно го карахме, амаааааааа...
ПП: Електронния дневник ме информира поне с 10 дни след като детето надлежно ме е информирало Simple Smile И щастливо се докопва до стипендия и за втория срок, след като се е постарал на класното по БЕЛ (не само че е 5, а не очакваното от него 3, а и го е похвалила доста госпожата...) и няма да вземам телефона (засега)

# 556
  • София
Моята ще учи и тази седмица с програмата за първи срок, че не им стигна времето за срочните работи и конферансите. Дори не са им събрали бележниците. Но с голям кеф отиде днес, липсват й съучениците.

# 557
  • София
Ох, emona, разсмя ме за пореден път.
Тийнът тръгна с нежелание и с мрачни обобщения: "Ако и работата ми е толкова скучна, няма да издържа" Simple Smile
Иначе най-сетне се загрижи за фигурата си и започна да ходи на фитнес. Много е слаб, слаб, та чак вдлъбнат. Дано си развие мускулите.

# 558
И моят иска на фитнес, защото е доста плътен към дебел. Аз съм пас. Баща му каза да поизчакал докъм 16 - годишна възраст, но не запомних доводите за това.
Много ме е яд, че се отказа от плуването.
 Доста порасна на сантиметри за една година и вчера видях, че има стрии около мишниците и на кръста. Някакви препоръки за крем?

# 559
  • София
Внимавайте с фитнеса.
Нека някой много професионално да му каже какво може да прави и какво - не.
Най-вече, нека да се пази от вдигане на тежести и от прекомерно натоварване на гръбначния стълб.
Наше приятелско дете ходи на фитнес и си е смазал дисковете между почти всички прешлени от вдигането на тежести. Според лекарите, които са го гледали, положението е необратимо. Рано им е на нашите момчета за такива неща.

# 560
  • София
Благодаря за коментарите за фитнеса! Той е с персонална инструкторка и се надявам, че тя знае какво прави. Аз бях много колеблива дали изобщо да го пусна.

# 561
Пак яхнах метлата.
Нашият попълва огромен брой страници в УТ по физика. Сега се сети. Ама кой да се разтича цяла ваканция пред зомбираща техника. Бясна съм.
Не се научи, че първо се прави здаължителното. Калпазанин.

# 562
  • София
Нашите са втора смяна. Павел е много щастлив. Буквално ненавижда първата, особено, че почват в 7,30, а училището му е много далеч. И макар и баща му да го кара, когато е първа смяна, пак часът на ставане е безумен.
В нашето училище са от 5 до 8 клас първа смяна първи срок и втора - втори. От 9 до 12 клас е обратното. Та сега му се събират, живот и здраве,  два последователни срока втора смяна, което много го радва. И мен, защото не ми се налага да разхождам кучето преди работа.  Mr. Green

# 563
Добро уто!
Успешен ден!
Контролното по МАТ на нашите остава за понеделник. Вчера потам: имаш ли проблеми със задачите , и той , ами май да. Ама това да си погледне първо теорията и решените към урока и в час, няма такива филми. И викам как ще стане иначе.

# 564
  • София
Сутринта стана в 9.00 да се бръсне, къпе, разкрасява и да решава нещо по математика. В 12.00 като му звъннах да го чуя още не бе почнал нито едното, нито другото. Забравил!!!!

Е, извинявай... ти знаеш ли колко много време са 3 часа... и ти да си, и ти ще забравиш SmileSmileSmileSmile

Иринка, като каза кучето... моите нали си поръчаха на Дядо Коледа немска овчарка. Аз яко се съпротивлявам, ама въпреки всички има мъънички моменти, в които се разпалва онази искрица. Е! После се сещам за извеждането и ресането и куп други неща и си мисля, че тамън се отървах от бърсане на дупета и няма да си причина това. А иначе обожавах кучето си! Heart

Емонка, според това, което аз знам стриите нямат оправяне. Ако може да ги предотвратиш третирайки кожата добре, ама образуват ли се няма махане. Вече са разкъсани влакънцата. Поне от бременностите си това знам. Моята също има стрии. От интензивния растеж е. Ще се позаличат с времето, ама няма да изчезнат.
Саше също ще има стипендия. 1 стотна не й стига за по-голямата Simple Smile)

Последна редакция: чт, 08 фев 2018, 09:38 от Vache

# 565
  • в здрача
На яка въртележка съм, че половинът го събори грипа, с децата се държим и сме му отделили спалнята и тоалетната и при него се влиза с маска само за да питам как е и дали има промяна. Имам и доста болни колеги и ми е супер натоварено, а на здравата ми колежка дъщеря и влезе в болница заради този грип, обаче просто трябва да похваля наборката.
Детето се пребори за стипендия и втория срок въпреки тройката на последното контролно по математика. Още като им върнал контролните я вдигнал на дъската и я накарал да реши и двете задачи, които била объркала. Е, успяла да ги реши правилно и учителя чак я попитал какво е станало като е решавала контролното, а госпожицата вдигнала рамене. /все пак този тип задачи ги били взели предния час и нямала време да ги упражни, ама това не го споменала/. Оставил и 5 за срока.
Вчера се завърна с две шестици - по АЕ и информатика. Английския не го броим - тя е стара оценка от проекта, който правиха. Нейния беше на тема Digital camera - да напишат есе на темата и да го представят пред съучениците си като напишат на дъската всички нови думи, които са използвали. Тя била една от малкото, които изрецетирали целия текст, който са написали по темата.
Да я похваля обаче за шестицата по информатика. Докато още учат и им показват кое как се прави им казали, че за домашно ще трябва да напишат програма, която да смята лицето и периметъра на правоъгълник и да вмъкнат и картинка за украса. Госпожицата го направила още в час докато обяснява госпожата им и вдигнала ръка. Учителката погледнала компютъра и, казала - "Ето, тук имаме готов проект, ако си носиш бележника го дай, рарни го и ми го прати на пощата". Тя била единствената, която е готова още в час, чак съучениците не повярвали. Докато и давала бележника с оценката я разпитала госпожата дали е ходила на курсове, дали има опит преди това с Visual Studio, тя си отговорила, че не е ходила на курсове, има си го в къщи инсталирано и се упражнява понякога като вземат нещо.

# 566
Браво на Сашата и Теди!
Tsv, да оздравява половинът! Много е неприятен този грип...

# 567
  • България, София
tsv, браво на госпожицата. Все така да те радва с успехи. Бързо оздравяване на вашия татко.

Моята до края на седмицата остава първа смяна, от другата минават втора.
Вчера една от съученичките й не дошла на училище, защото си мислела, че са в новата смяна.

Иначе през ваканцията не пипна нищо. С хиляди къндърми успявах да я накарам да си преписва думи от тетрадката в тетрадката - речник, но и това й се виждаше много. Слушаха музика със сестра й и се беше отдала на четене.
Да видим как ще приключи срока. По музика и философия излагацията е голяма и се дължи на мързел и неглижиране на предметите, а не на реални затруднения. Стипендия едва ли ще хване, но каквото си направи, такова ще е.

Това с фитнес - уврежданията при младежите хич не го бях помислила.
Да, те се втурват да вдигат тежести, а костната им система още не е укрепнала и стават бели. На едни съседи синът, уж с инструктор тренираше, и на първа тренировка скъса мускулни влакна на бицепса, защото инструктурът го претоварил.
Призма, дано сте слуили на човек, който знае какво прави.
Плуването е чудесен спорт. Йога също, особено за деца с гръбначни проблеми. Аз самата от скоро ходя по - редовно и усещам ползотворното влияние на тези занимания върху все болящия ме гръб от ужасната поза пред компютъра. А и мускулите на кръста също се надявам да укрепя, че там също имам проблем.

Емонка, за да предотвратите появата на нови стрии, може да започне да се маже с нещо. Овлажняващи продукти или специалиризани. Докато стриите са по - пресни мисля, че може да се въздейства с добър резултат, но никога не се заличават напълно.
И аз в тяхната възраст си направих стрии тук - таме от рязко отслабване. Толкоз ми бил акъкът Rolling Eyes

# 568
Tsv, браво на момичето ти! Да продължава така и да те радва с успехите си!

В нашето училище на учителите им е даден срок да дооформят децата за първия срок. Нали бяхме в грипна епидемия...  Синът ми обаче е сигурен че хваща стипендия, не е сигурен обаче точно колко ще му е успеха и дали ще успее да хване по-голяма стипендия (разпределени са на няколко стъпки и за сега със сигурност хваща 35 лв, но си стиска палци да успее да взима 40 лв). Двоумението му идва от това, че не е сигурен кои предмети влизат в изчисляването на успеха от първия срок. Дали влизат и предметите с по един час седмично? Ако влязат, ще е идеално за него.

# 569
Нашият не е вземал досега и втория срок няма да има право взема стипендия. С триста зора се добра до успех 4,83.
Вяра, влизат оценките от всички предмети. Дори и по тези с един час трябва да имат срочни оценки точно заради успеха за стипендиите. Нашите имат по всички предмети, независимо от броя часове през седмицата. С разширен чужд език са.
Браво и на Йоан!
Амбър нещо се губи..

Последна редакция: чт, 08 фев 2018, 13:22 от Чиби

Общи условия

Активация на акаунт