Хитринки за всякакъв случай - тема 16

• 109 117
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
Ако са останали следи от варовик, от водата, която е вряла - почисти с оцет или лимонтузу. Но ако имаш загоряло, пръскало от крема в купичките, пробвай с препарат за фурни.

# 616
Не е от крема, не знам дали е варовик. Някаква реакция се е получила при печенето.Ще пробвам с оцет.

# 617
  • оттам, откъдето започва България
Аз също имам такива тъмни кръгове, но на алуминиева тава. Не се махнаха с нищо, но тя все пак е алуминиева, а твоята алпака. Дано успееш да ги махнеш.

# 618
Как се чисти с лимонена киселина? Прави се кашичка с вода ли? По душкабината имам варовик, пробвах с циф, доместос, абразивна пудра и кремообразен препарат, резултатът не е много задоволителен.

# 619
За душ кабината бих пробвала с препарата на Перилис Фаянс. Нямам душ кабина, но от години чистя варовика с него. При нас водата е много варовита.

# 620
+1 за Перилис!

# 621
Тавата от крем-карамела пробвайте да изчистите с Cif - досега винаги е действал безотказно.
Иначе варовик се чисти най-добре с SLK на фирма HMI е, не го продават по магазините по принцип, но ако имате в града фирма, която го продава, няма да ви откажат. Има разфасовки от по литър, освен 12-килограмовите туби. Сваляла съм варовик, натрупван с години буквално за минути. Само го заливаш с препарата, оставяш да подейства десетина минути и минаваш с някаква четка (За зъби, ако е по-финно).

# 622
  • оттам, откъдето започва България
Тя тавата принципно си е чиста, само че очертанията на съдовете, в които е бил крем карамелът, си остават и не са от варовик. Поне при мен е така от дълги години и нямат махане. Тавата си я ползвам, защото реално нищо друго й няма.

# 623
  • Петрич
С какво да изчистя жълто петно от бяла възглавница (незнам от какво е)?

# 624
Как се чисти с лимонена киселина? Прави се кашичка с вода ли? По душкабината имам варовик, пробвах с циф, доместос, абразивна пудра и кремообразен препарат, резултатът не е много задоволителен.

Душ кабината чистя директно с неразреден оцет. Даже ако намеря и с концентрат.
Лимонената киселина я посипваш на влажна гъбичка и търкаш с нея. Да си наравиш кашичка не е грешно, но е ненужно усилие за мен.

# 625
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

от калъфката или от възглавницата?

аз за бели неща ползвам бакпулвер: намокряп, посипвам, оставям да шушне и да постои 30мин. после в пералнята.
маха и засъхнала кръв.

# 626
  • Петрич

от калъфката или от възглавницата?

аз за бели неща ползвам бакпулвер: намокряп, посипвам, оставям да шушне и да постои 30мин. после в пералнята.
маха и засъхнала кръв.
От възглавницата.

# 627
Отново благодаря за съветите. Flowers Hibiscus Споделям, че изпълних стриктно препоръките, но използвах таблетки Aroxol, ароматизирани, но не са на основата на нафталина. Успешно ги преборих с тях. Изказвам мнение за таблетките по- скоро, тъй като на Райд и Брос ми се сториха скъпички, а тези са около 3- 4 лева, около 10 броя в пакета, като един брой таблетка е достатъчна за 1,17 м3(гардероб с размери 50x130x180 см). От Кауфланд ги купих.

# 628
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
ако може да се пере възглавницата, то пробвай с бакпулвера и я изпери. Peace
обикновено от пот се образуват подобни петна. Peace

# 629
Момичета, как да изпера бяла зимна шапка с изкуствен косъм?
Предполагам няма да е с пералня, но ме е страх да пробвам, Flushed преди да съм се допитала за  мнение. Smiley
Между другото как изпирате възглавниците? Че в къщи ММ ми е забранил да пера дунапренови и със силиконова вата, защото след първата пералня, която си остана последна де ( Anguished ) възглавниците се степиха гадно...

И още един въпрос - имам една разтеглена от центруфуга фанелка. Има ли начин да си я спася или да я отпиша тотално?

Последна редакция: вт, 29 май 2018, 18:45 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт