Хитринки за всякакъв случай - тема 16

• 109 117
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
Шапката я дай на химическо чистене.
Възглавниците периодично отиват в контейнерите, купувам нови.
Фанелката няма да можеш да я спасиш, най-вероятно проблем е станал с материята и надали центрофугата е виновна. Прозорци обичам да бърша с такива блузи и потници, особено ако са памучни.
Много лошо ли ти прозвуча всичко това?
Преди години разбих една пералня с пране на възглавници и от тогава  - в казана.

# 631
  • Петрич
Моята възглавница е тигелирана от двете страни така, че не ми е проблем да я пера в пералнята.

# 632
  • Козлодуй
От този форум научих да пера възглавниците с тенис топки и не се степват Simple Smile

# 633
Възглавниците стават пухкави след химическо чистене.

Прозорци чистя само с микрофибърни кърпи и едни специални нетъкани хартии за почистване без власинки. Никога не бих бърсала с памучен плат.
От нарязани на ленти 2 см стари тениски на мъжа ми преди време си изплетох много сладко дебело и меко килимче за банята. Ако не ви се изхвърлят в нета има много клипчета и упътвания за такива.

# 634
  • до най-прекрасния мъж
Аз също ползвам стари тениски и потници за чистене на прозорци - предимно подпрозоречните первази отвън и да обера едрата пепел от стъклата и дограмата. После лъскам стъклата с препарат и с микрофибърна кърпа или с машинката за миене на прозорци.

# 635
  • България, София
Здравейте!
Имам нужда от съвет. При пране на яке с пух, след изсъхване на якето пухът не се разпредели равномерно и на места остана празно, а пухът - сбит на топка. Разбрах, че топки за тенис трябвало да се ползват. Купих две топки, отново изпрах якето, но ефект не видях. С едно яке на мъжа се получи същият проблем, въпреки че преди е прано в пералнята и си беше ОК.
Ако пробвам с топките за тенис, но в сушилня, дали може да се оправи якето или да го прежалвам?
Извинявайте, ако е коментирано в предишните теми, но аз четох само тази.
Благодаря предварително на всички, които дадат съвет Simple Smile

Видях, че на няколко пъти в темата са коментирани петна от дезодоранти / рол - он по дрехите. Аз спасих няколко блузи с препарат против варовик на Сано. И препаратът на DM против този вид петна съм ползвала, но от този на Сано съм изключително доволна. За мен той е по - добър. Пръскам до хубаво намокряне на плата, разтърквам и оставям да действа час - два. Може и да се повтори процедурата, пак да се остави за час - два и след това дрехата се слага за пране с останалото пране. При много капсулирани петна може и да не стане от първия път, с няколко опита всичко се маха. Дано е било полезно за някого. Преди няколко страници бяха изброени и други средства за борба с тези петна, ще ги имам и тях предвид Simple Smile

# 636
  • София
Здравейте!
Имам нужда от съвет. При пране на яке с пух, след изсъхване на якето пухът не се разпредели равномерно и на места остана празно, а пухът - сбит на топка. Разбрах, че топки за тенис трябвало да се ползват. Купих две топки, отново изпрах якето, но ефект не видях. С едно яке на мъжа се получи същият проблем, въпреки че преди е прано в пералнята и си беше ОК.
Ако пробвам с топките за тенис, но в сушилня, дали може да се оправи якето или да го прежалвам?
Извинявайте, ако е коментирано в предишните теми, но аз четох само тази.
Благодаря предварително на всички, които дадат съвет Simple Smile

Видях, че на няколко пъти в темата са коментирани петна от дезодоранти / рол - он по дрехите. Аз спасих няколко блузи с препарат против варовик на Сано. И препаратът на DM против този вид петна съм ползвала, но от този на Сано съм изключително доволна. За мен той е по - добър. Пръскам до хубаво намокряне на плата, разтърквам и оставям да действа час - два. Може и да се повтори процедурата, пак да се остави за час - два и след това дрехата се слага за пране с останалото пране. При много капсулирани петна може и да не стане от първия път, с няколко опита всичко се маха. Дано е било полезно за някого. Преди няколко страници бяха изброени и други средства за борба с тези петна, ще ги имам и тях предвид Simple Smile
Топкоите слагайте в сушилна, при пране не са необходими!

# 637
Две топки са малко, поне три.

# 638
  • България, София
Много благодаря!
Сушилня нямам, но мога да помоля съседка със сушилня да пусне якето. Остава да купя още една топка.
Трябва ли пак да го пера преди да се пусне в сушилнята? Извинявайте за тъпия въпрос.

# 639
  • София-в сърцата на моите деца
Много благодаря!
Сушилня нямам, но мога да помоля съседка със сушилня да пусне якето. Остава да купя още една топка.
Трябва ли пак да го пера преди да се пусне в сушилнята? Извинявайте за тъпия въпрос.
Когато е още влажно след центрофугата трябва да го тръскате във всички посоки докато изсъхне и пухът се разпредели равномерно.

# 640
Няма как сухо яке да се пусне в сушилня.

# 641
Петна от химикал /мастило/ с какво се махат?

# 642
  • България, София
Още веднъж - благодаря за съветите.
Ще видя какво ще го правя това яке.
По принцип избягвам да купувам с пух поради този проблем, а и защото пухчета пробиват през плата и се лепят по дрехите.
Но това е подарък...

Петно от мастило може да се махне със спирт. Но ако е на плат има риск да не стане по - голямо, като се намокри. Ако е на твърда повърност трябва да се внимава спиртът да не вдигне горния слой.

# 643
Петна от химикал /мастило/ с какво се махат?
Прясно мляко, Спот на Перилис

# 644
Няма как сухо яке да се пусне в сушилня.
Има как - на програма само с обдухване.
Пухените си якета, ако докато съхнат не се е разпределил равномерно пуха ги пускам само на това обдухване и повтарям, докато станат пухкави. С 5 топки по джобовете.

Общи условия

Активация на акаунт