С какво ви дразнят свекървите- 89

• 79 490
  • 800
  •   1
Отговори
# 180
  • до едно тепе
Мир и разбирателство в семействата пожелавам на всички ви.
Моята предколедно порица сина си къде сме се помъкнали по цитирам тия тежки пътища с децата. Имахме много важен ангажимент с едното дете на 21- ви в София и решихме да дойдем при родителите ми за празниците като сме минали половината разстояние. Извън всеобщия трафик пътувахме. Времето е сухо и топло. Какво му е тежко на пътищата не можах да разбера.

# 181
Нищо им няма на пътищата тези дни, но предполагам, че тя се набира по същия начин, по който се набира и моята майка- повече от 20 години шофирам ежедневно, но като пътувам от София до нея и обратно, тя само повтаря да внимавам и да ѝ се обадя моменталически като пристигна, за да не се притеснява, че сме се изпотрепали. Майки, какво да ги правиш...

Весела Коледа и от мен! Здраве, мир и благоденствие на всички!

# 182
  • София

По-малко свекърви в къщата, повече усмивки на лицата и спокойствие на душата. Казах!

Те това е!
Кратко, ясно и абсолютно точно! Laughing

# 183
Нищо им няма на пътищата тези дни, но предполагам, че тя се набира по същия начин, по който се набира и моята майка- повече от 20 години шофирам ежедневно, но като пътувам от София до нея и обратно, тя само повтаря да внимавам и да ѝ се обадя моменталически като пристигна, за да не се притеснява, че сме се изпотрепали. Майки, какво да ги правиш...

Весела Коледа и от мен! Здраве, мир и благоденствие на всички!

Светли празници, дами!
Майка ми, всеки път като тръгне да шофира нощем, дядо ми я мъмри защо пътува по нощите. Нея никога не я притеснявало. Обаче ние вчера като казахме че тръгваме извън града в 8 вечерта, веднага скокна да ни укори къде сме тръгнали по това време и предупреждава да внимаваме и да се обадим веднага щом пристигнем. Майките навсякъде са едни и същи.

# 184
Здравейте . Моя проблем е следния .
С мъжът ми сме заедно от 2 години .Живеем заедно с майка му . Аз още от началото я отбягвам , гледам да не се засичаме много . Не я отразявах почти , за което ММ много ми се сърди . Проблемите започнаха от скоро , от както се разбра че съм бременна .  Тази жена стана непоносима , присъствието и ме дразни дори . Винаги когато намери възможност ми говори за нейната бременност и как не трябвало да ставам дебела и да ям много през този период , колко вредни били хапчетата които пиех ( утрогестан - пиех го за задържане ) Постоянно за нещо мрънка, и гледа да занимава сина си да и помага за някакви неща или нещо друго само и само той да не е при мен . Днес помолих ММ да ми изпържи картофки защото аз трябваше да изляза за малко и се скарах с него защото той не го направи , а причината била че майка му не искала той да пържи картофи защото и трябвали всичките за салата а и нямало къде да пържи защото тя си готвела . При наличие на 2 котлона нямало къде Neutral Face . Не съм споделяла с ММ тези неща защото съм сигурна че ще застане на нейна страна. Лошото е че бременността ми напредва , не можем да се изнесем в близките 1-2 г и не знам какво да правя . Проблемите ще се задълбочават все повече ..

# 185
  • София
Защо си се съгласила да живееш при нея, след като не я харесваш и защо си допуснала да забременееш при тези условия?
Да "не отразяваш" домакин/я е доста невъзпитано. Ако на мен ми дойде такъв "гост" е въпрос на време да затвори вратата на излизане.

# 186
  • Ямбол
Последната мантра, с която започна да ни манипулира е, как сънувала нещо за ядене и този сън трябва да се изпълни възможно най-скоро. Но с такъв тон, все едно е на смъртно легло и това ѝ е последното желание.
Днес съм сготвила за обяд, за вечеря имах идея за нещо интересно, на което децата щяха да са доволни, тя обаче пристига с поредния си сън за риба и провали моите идеи. Още преди била сънувала и друго и аз ѝ казах стига, няма да ни има няколко дни и ще остане много храна. Ми сънувала, прияло ѝ се. Тъпче се постоянно, започна да си позволява забранени храни и алкохол. Одеве залиташе, беше пила пелин. Не смеем да ѝ забраняваме, щото пак излиза с мантрата - яде ми се и ми се пие, друг живот не искам.

# 187
Защо си се съгласила да живееш при нея, след като не я харесваш и защо си допуснала да забременееш при тези условия?
Да "не отразяваш" домакин/я е доста невъзпитано. Ако на мен ми дойде такъв "гост" е въпрос на време да затвори вратата на излизане.
Първоначално нямах нищо против нея . Всичко беше добре.  Просто аз реших да не контактувам много много с нея и се радвам за това ми решение . И що за домакин е тя , като от 2 г аз върша всичко в къщата и пита ме дори кое как се готви . Абсолютно всичко е моя отговорност само дето къщата е нейна . Тя домакинства от дъжд на вятър . Забременяването ми няма общо с нея.  С мъжа ми се обичаме и искахме дете . Ясно е че няма да живеем цял живот с нея . Просто така се налага за сега . Всяка свекърва променя отношението си в един момент . Преди моята поява е свикнала вниманието на сина и да е в нея и сега осъзнава че повече няма да го бъде това . Сина и ще си има семейство което ще е на първо място . Аз лесно мога да я " наглася " че да го разбере още по хубаво , но не го правя заради съпруга ми. Така както той се държи уважително към майка ми и си мълчи за неща които го дразнят , така правя и аз . За нея изобщо не ми пука най-лесно ми е да и покажа кой води парада .

# 188
  • София
Първоначално нямах нищо против нея . Всичко беше добре.  Просто аз реших да не контактувам много много с нея и се радвам за това ми решение . И що за домакин е тя , като от 2 г аз върша всичко в къщата и пита ме дори кое как се готви . Абсолютно всичко е моя отговорност само дето къщата е нейна . Тя домакинства от дъжд на вятър . Забременяването ми няма общо с нея.  С мъжа ми се обичаме и искахме дете . Ясно е че няма да живеем цял живот с нея . Просто така се налага за сега . Всяка свекърва променя отношението си в един момент . Преди моята поява е свикнала вниманието на сина и да е в нея и сега осъзнава че повече няма да го бъде това . Сина и ще си има семейство което ще е на първо място . Аз лесно мога да я " наглася " че да го разбере още по хубаво , но не го правя заради съпруга ми. Така както той се държи уважително към майка ми и си мълчи за неща които го дразнят , така правя и аз . За нея изобщо не ми пука най-лесно ми е да и покажа кой води парада .
Значи накратко:
Първоначално всичко е било наред, но на теб ти е хрумнало да се правиш на интересна, което прави нея лоша, но ти ще ѝ покажеш кой води парада.
Най-мекото, което мога да кажа е, че се учудвам, че тя те търпи. Аз не бих. Гонила съм хора от дома ми, абсолютно буквално, за много по-малко.

# 189
За промяната в отношението не мога да се съглася, не може да слагаш всички под един знаменател. Моята свекърва беше наясно, че вниманието към нея вече няма да е същото още когато се сгаджосах със съпруга ми, а след сватбата нищо не се промени.

# 190
За промяната в отношението не мога да се съглася, не може да слагаш всички под един знаменател. Моята свекърва беше наясно, че вниманието към нея вече няма да е същото още когато се сгаджосах със съпруга ми, а след сватбата нищо не се промени.

Не съм слагала всички под общ знаменател . Има и късметлийки като вас . Някой жени имат наистина свекърви съкровища

# 191
  • Варна
В момента, в който аз усетих прекалено внимание от свекървата в посока "аз дойдох само да те видя" и казах следното: "Виж, отне ми време за отуча майка ми да ми звъни само за да ме чуе, без да има нещо. Няма нужда от такива виждания и посещения." Идваше винаги в 20ч. когато почивам и искам да изключа от ежедневието. Няколко пъти ме е будила от дрямка на дивана. Спря за идва вечер, почна да идва раво сутрин да остави я нещо за ядене, я друго. Стряскаше ме като отваря вратите, казах и и това, благодаря ти, знам къде е кухнята и хладилника. Свикна. Не говорих с мъжа ми, но веднъж пак зяпаме нещо, навсякъде тъмно, само телевизора свети, наща отваря вижда тъмното и идва. Последва разговор между майка и син, и вече визити без причина и дарове няма. Живеем в една къща, но не живеем заедно и това трябва да е ясно на всички. Искам да кажа, че с тактично мълчание не се оправят нещата, комуникация по темата е начинът, при мен работи ок.

# 192
Мисълта за свекърва ти те дразни и затова толкова се нервираш на постъпките и думите ù.

Иначе за неизпържените картофки се сърди на мъжа си, не на свекървата, защото той е мекошав.

# 193
Значи накратко:
Първоначално всичко е било наред, но на теб ти е хрумнало да се правиш на интересна, което прави нея лоша, но ти ще ѝ покажеш кой води парада.
Най-мекото, което мога да кажа е, че се учудвам, че тя те търпи. Аз не бих. Гонила съм хора от дома ми, абсолютно буквално, за много по-малко.

Не виждам по какъв начин се правя на интересна след като продължавам да си мълча и да не говоря с нея . На никой нищо не казвам . Колкото до гоненето , единствения който има право да ме изгони е мъжа ми , а ако той допусне някой да ме изгони дори това да е майка му значи не съм с правилния мъж . А до воденето на парада - да нищо чудно да ми кипне някой ден и да и покажа че съвсем не съм толкова добричка като ми се качат на главата .

# 194
Мисълта за свекърва ти те дразни и затова толкова се нервираш на постъпките и думите ù.

Иначе за неизпържените картофки се сърди на мъжа си, не на свекървата, защото той е мекошав.

О аз него го направих на 2 стотинки вече . Но вината е 50 % негова и 50 % нейна , защото тя го била навила да купи готови ,че било по лесно .
Що пък сина и да прави нещо за жена си . Дразни ме това че аз винаги абсолютно винаги мисля за тях и правя какво ли не за тях а за мен едно нещо не се направи и то заради кой -заради свекървата . Мъжа ми е виновен че я е послушал да . Но тя за какво трябва да се меша ?!

Общи условия

Активация на акаунт