С какво ви дразнят свекървите- 89

• 79 501
  • 800
  •   1
Отговори
# 165
  • София

Хората не са отишли в Гърция да правят купони,
ами просто да си отпочинат, да сменят малко обстановката, да се разсеят.
Не виждам абсолютно нищо лошо.
Понякога си отиват хора от днес за утре и без да са болни. инфаркт например.
Дайте да спрем да живеем и да очаквам само най-лошо. Не може така.
Хората си имат и деца, дайте да лишаваме и тях от всичко, да се затворим вкъщи нараво налудничево звучи.
А и отиват само за 3 дена. Могат още на следващият ден да се приберат при нужда.
Ами ако свекърът следващите 2-3 години още е жив, какво правим, означава ли че през следващите години, никъде не трябва да мърдат?

Всичко зависи от близостта между бащата и сина, и сина и майката.
Ако не са близки и няма да му повлияе на настроението, проблемът е никакъв.
Няма и да го притеснява, че майка му сама ще трябва да организира погребение.
Но, ако е обратното и празнува, чакайки евентуално обаждане за погребение, просто не си заслужава.

# 166
  • София
Моята свекърва също се прояви много мило тия дни. Свекърът е болен. Бавно си гасне и отива. Има няколко диагнози, но и някои неуточнени неща също. Дават му няколко месеца живот максимум, но може и по-малко да е. Никой не знае колко. Ние за първи път от 10 години решихме да ходим някъде за Нова Година. Резервирахме в Гърция за 3 дни. Последните години поради финансови проблеми и също заради състоянието на малкия, много трудно ходим по шумни и натоварени места, но тази година мъжът ми реши - ще ходим. Свекървата пък тия дни да му каже: Ами какво ще правим, ако баща ти умре докато сте в Гърция ooooh! Скапа му настроението и ентусиазма отвсякъде Close Казах му, че ако стане тогава ще мислим. Сега какво да правим - да седим и да чакаме дали някой няма да умре? Че той баща ми е с един инфаркт и може да направи втори.  Sad То така никъде не трябва да ходим и нищо да не правим.
Цяла година работим, гледаме дете с увреждане, никой с нищо не ни помага, защото няма кой. Баща ми е инвалид, тя гледа свекъра. Вместо да каже - Браво сине, иди се разсей и си почини за 3 дни, и децата ще се разнообразят също, тя взела да пише черен сценарий.  ooooh!
Вече ми писна! Как пък едно хубаво нещо не казва, един път не го насърчи, един път не го пожали ooooh!
Леля ми е такава – от възможните сценарии си избира най-лошия и започва предварително да се вайка. Вече никой не ѝ се връзва.
Приятно прекарване в Гърция Simple Smile

# 167
Тук малко съм със смесени чувства. То хубаво да отидете някъде да се разсеете, ама пък наистина ако стане нещо през това време? Тя сама как ще се оправи? Как се организира погребение? Все някой трябва да помогне. И вие ще бързате да се прибирате.
Ама и нищо да не стане, сякаш не е прието да се забавлявате, докато свекърът или който и да било предава Богу дух.
Ама тоя свекър може да предава Богу дух месеци, дори години наред. Какво предлагаш? Да сложат траура предварително и да застанат в жалейна поза? А относно това как се организира погребение, организирала съм две. Става за отрицателно време- свързваш се с погребална агенция и те правят всичко вместо теб. Абсолютно всичко.

# 168
  • София
Разбира се, че ако се случи най-лошото ще си тръгнем и никой няма да празнува. Как може въобще да бъде допуснато друго? В Гърция намерихме хубава оферта и затова решихме там. На практика няма значение дали ще сме в Банско или в Солун. Разликата в разстоянието до София е малка. Палим колата и тръгваме. Един час повече не е фактор.
А свекърът може да почине на Коледа, на Нова Година или пък на Великден? Ние какво да правим до тогава? Да спрем да се усмихваме и да се радваме на живота ли?
Мъжът ми работи на две места, аз работя също от вкъщи и гледаме дете с увреждане. Освен това клоним към 50 те вече и задълженията все повече натежават. По-бързо се уморяваме. Няма нужда да ни бъде вкарвано повече напрежение и чувство за вина Crossing Arms

# 169
Скрит текст:
И аз това си мислех, то НГ се кара за 2-3-4 дни макс. Да беше за седмица, две, разбирам да се притеснява, но за толкова кратко време...
Много рядко се включвам в темата и обикновено не се оплаквам от свекъри, но онзи ден почти ме докараха до рев.
Скрит текст:
(Овладях се де). Току-що изкарах шофьорска книжка. Свекърът цял живот е професионален шофьор, карал е със съпруга ми навремето, когато ММ е взел книжка. Говори ми свекърът колко е важно да не съм самонадеяна, как трябва да ме е страх (!), че да се пазя от всички идиоти и как трябвало да се науча да не гледам във волана, скоростния лост и педалите (!!!). На което моят отговор беше, че още от сега нямам навик да си гледам в чарковете на колата, а той отговори "Ааа, не съм сигурен!" Казах, че няма кой да ме пусне по каналния ред с оценка Да ако съм се навряла под волана да си гледам педалите или лоста, но продължи да ми се намила назидателно едва ли не как за пръв път ще сядам зад волан. След срещата казах категорично на мъжа ми, че нямам никакво желание да карам със свекъра. Разбирам, че е прав за повечето неща, на пътя има адски много идиоти, но
да ми говорят като на бавноразвиваща се или паднала от Марс най-мразя.
Следващия път го попитай, той след като е взел книжка, кой му е обяснявал къде се гледа, докъдето се шофира и кой го е депресирал, колко е гадно да шофираш? Иначе е прав че има много идиоти на пътя.
Че е така, така е. Аз самата, докато се учех, попадах на какви ли не ситуации, ами успявала съм да реагирам самостоятелно, пък и не съм на 18. По природа не съм и самонадеяна и поемаща излишни рискове. Ако зависеше от мен, на секундата бих започнала да шофирам абсолютно самостоятелно.

# 170
  • София
Задължително ли е да шофираш известно време с някого?
Ако е така, избери си някой, който не дразни- аз когато изкарах книжка и мъжът ми седна до мен, от нерви и притеснение щях да излеза от пътя- стигна дотам, да ми нарежда " съединител, включи на едикоя си скорост, газ, спирачка........
Ами, спрях и му освободих волана, и дотук с помощта.

# 171
  • София
Всеки млад шофьор сам си преценява дали, след като вземе книжка, иска някой с него в колата или не, но ако вземе някой със себе си, за да му помага, в никакъв случай спътникът не трябва да пречи и стресира шофьора, а само да го напътства и да му помага и то само при нужда, иначе си е досада и мърморене.

# 172
И нищо положително не можеш да вземеш от опита на този до теб. Съпругът ми надали ще ме остави в началото да шофирам сама. Той се бъзикаше, че ако не се разведем след неговите уроци, значи не е толкова лош учител.

# 173
Относно празнуването,трябва да отидат!Никой не знае кой кога ще умре.Преди години за пръв път бяхме платили екскурзия до Турция и то месеци предварително,като същевременно бяхме уредили познати да правят ремонт в къщи.Баща ми се спомина внезапно ,а ние трябваше да заминем след 4 дни.Сигурно всички са ни упреквали,но щяхме да загубим изцяло платената екскурзия и платения ремонт.Заминахме и тайно си поплаквах,но това ми помогна да се съвзема от загубата ,а и знаех,че баща ми ме обичаше толкова много,че пръв би ми казал да замина ако можеше.За свекървата говореща ,чрез детето-най лесно се уреждат отношения,като ясно се казва,кой какво мисли,иначе се натрупват недоразумения.

# 174
  • MUC
Хайде да се включа и аз по повод шофирането, че досега само следя отстрани темите... Simple Smile
Моят свекър, когато се случи да се вози при мен, се хваща за арматурното табло, сякаш ще го изсипя някъде по пътя. Хем ме досмешава, хем ме дразни, понеже аз съм доста спокоен шофьор, не е като да карам лудо.

# 175
Празник е! Нека ви е топло на душата, да имате светлина  в очите и усмивки да красят лицата ви! Забравете лошите думи и недоразумения! Съдбата решава с кой да ни събере, но от нас зависи да направим така, че да ни е приятно общуването!
 Приятни празници!

Последна редакция: нд, 24 дек 2017, 12:06 от K.A.G.

# 176
  • Ямбол
Амин.

Или аман.

По-малко свекърви в къщата, повече усмивки на лицата и спокойствие на душата. Казах!

# 177
 Joy

Сега точно по празниците вместо да ни е весело може да стане изнервено, ако много се бутат свекървите да помагат, особено пък ако снахата е решила тя да прави нещата  по един начин, а свекървата иска по друг.

# 178
  • София
Ами, просто е- който е домакин, прави нещата по своя начин.
Гостите носят нещо, което предварително са се договорили да донесат и толкова.
Ама, друго си е две кокошки да се надкудкудякват за престиж...... Mr. Green

# 179
По-често влизане в обувките на другата д има. Двустранно да се случва! И да са ви мирни къщите. Пожелавам.

Общи условия

Активация на акаунт