С какво ви дразнят свекървите- 89

• 78 658
  • 800
  •   1
Отговори
# 345
Леле и моето кисело зеле е  рязано накръст ,отидох...Даже и не ми харесва като друга година,ама нейсе,и  без това не го ядем толкова.

Да две деца сме споменавали като ме плашат да ги оставят двете.Страшно е .Поне докато не станат по-големи.Вариантът е да гледам тях и да намеря някой да гледа мен в този период.Но  са близнаци и наистина е зор едното да се отдели.Те  са  едно цяло и малки още.Докато станат да могат,може аз да стана да ме гледат,дано не е така.
Весела Нова година...повече разбирателство!

# 346
Ще се съглася с всички, които изразиха мнение, че синчетата, които живеят при мама, дори когато вече са женени са виновни. Дори и само с общ двор и дори собственици на имота, мама винаги живее, така че да се подчертае коя е Главната. Колкото и пари, труд и каквото и да вложи лошата снаха, винаги трябва да се чувства на гости.

# 347
Ами, щом си се навила да живееш като Гераците, ще правиш като Гераците.  Rolling Eyes

# 348
Децата ми са на 6 и на 2,6. Така хем ще си залипсват един на друг и няма да се дърпат и бият известно време, хем и нашите ще могат да им обърнат персонално повече внимание, отколкото ако им ги тръснем едновременно.
2-те ми дискови хернии никога не ме спират да се метна в колата да попътувам за 4 часа. А не е като да не ме болят. Да не говорим, че преди седмица се возих 3 часа без да спираме на задната седалка между двете столчета на децата и после  излязох от колата като баба .Laughing
Явно зависи каква е дисковата херния.
Моят мъж като се понатовари и неговият ортопед веднага му бие кортизон.
И освен това на всеки три месеца личният лекар му изписва процедури- 5 на брой. Но не го облекчават. За него най-важното е да е добре на работа, защото от неговата заплата зависи и ипотеката на нашата къща, не може да си позволи да остане болен, дори и болнични не може да си позволи, за това и много се пази. Последният път като пътувахме за 3 часа, след това трябваше да носи две седмици от тези обезболяващите лепенки на гърбът и кръста, с които не може дори и да се изкъпеш.
А за ТЕЛК и т.н. тук е изключено, пак трябва да работи, защото работата му е умствена. Мъжът ми има колега в инвалиден стол от катастрофа, с много малък ТЕЛК и го викат всяка година да го видят, все едно ще стане от стола.
А и ТЕЛК в Германия си на социални помощи и ако изобщо ти го дадат, пращат те на работа. Така, че единственият ни шанс е да си пазим здравето и да работим.

# 349
Ами, щом си се навила да живееш като Гераците, ще правиш като Гераците.  Rolling Eyes

Ако това е за мен, оставам с впечатление, че ти никога не си чела тази повест. Само си пишеш и пишеш...

# 350
Ще се съглася с всички, които изразиха мнение, че синчетата, които живеят при мама, дори когато вече са женени са виновни. Дори и само с общ двор и дори собственици на имота, мама винаги живее, така че да се подчертае коя е Главната. Колкото и пари, труд и каквото и да вложи лошата снаха, винаги трябва да се чувства на гости.

А снахата никога не е виновна.

# 351

А снахата никога не е виновна.

Не, не никога, но не - ВИНАГИ!

# 352

Ако това е за мен, оставам с впечатление, че ти никога не си чела тази повест. Само си пишеш и пишеш...
Аз останах с впечатление, че постът на Как'Сийка по-скоро допълва твоя. Да, виновни са Мамините Златни, които не искат да се отделят от полата на мама си и ѝ водят снаха в дома, но виновни са и всички снахи, които са приели да бъдат заведени да живеят заедно със свекъри. Та, в Рим правѝ като римляните.

# 353

Аз останах с впечатление, че постът на Как'Сийка по-скоро допълва твоя. Да, виновни са Мамините Златни, които не искат да се отделят от полата на мама си и ѝ водят снаха в дома, но виновни са и всички снахи, които са приели да бъдат заведени да живеят заедно със свекъри. Та, в Рим правѝ като римляните.

Не съм живяла и ден със свекървата в една кухня, в обща спалня - даже и общ етаж, но все тая!

# 354
А нима някой твърди, че ти си живяла със свекъри?

# 355

Гераците???

# 356

Гераците???

Ама то не беше по твой адрес, а по адрес на избиращите и съгласяващите се да живеят със свекъри.

# 357

Гераците???

Ти всичко смяташ, че се отнася за теб. Те и много снахи смятат, че светът се върти около тях.

# 358
Ами, щом си се навила да живееш като Гераците, ще правиш като Гераците.  Rolling Eyes

Чела съм я, а ти?  Laughing
Животът в дълбоко патриархален стил, освен екстри, има и негативи. Един от които е да прекланяш главица пред доайена на фамилията – било то свекър, или свекърва.
Свободата да разполагаш с живота си е скъпо удоволствие и се плаща. Дали чрез наем, дали чрез ипотека, дали просто с плащане на сметките и липсата на безплатна детегледачка.
На когото живеенето на аванта му е по-ценно от нервите, спокойствието и свободата... Ами това си е избрал, това да си сърба.
И да чака кралицата майка да ритне камбаната, за да поеме жезъла и на свой ред да погне снахата.
А-а-а, вярно, да поведе парада.

# 359
Пеперудова,
разбирам те. И на мен ми беше трудно да приема, че свекърите искаха да вземат само дъщеря ми с тях на море, ама тя беше на 5, а синът ми на 2 г. Струваше им се малък. Като порасна малко, почнаха да ги гледат и двамата едновременно. А защо ми беше криво? Чисто егоистични проблеми - исках да си почина без 2 деца, ама тогава не ставаше. Сега като са по-големи - става.
Един съвет от мен  - стига ги жали тези деца - като искат свекърите да дойдат и да вземат дъщеря ти, няма да и стане нищо, ако пътува с тях. Купи и дъвчащи бонбони за из път, помагат срещу повръщане. Пожали себе си и мъжа си. Гледай си "рахата"!

Общи условия

Активация на акаунт