С какво ви дразнят свекървите- 89

• 78 610
  • 800
  •   1
Отговори
# 480
Майката на авторката живее с майка си в друга страна. Какво жилище да даде?
И майката на авторката може би не помага с пари и имоти, но и не изисква от младите да помагат.  Така че , ако иска може и цигански катун да си направи- тя си плаща разходите.
П.п.  Защо реши, че свекървата не е решила сама да живее в апартамента с дъщеря си?
Честно казано и аз предпочитам да живея там където не се ремонтира. А и не знаем в какво състояние са къщата и апартамента. И двете се нуждаят от ремонт, но къщата може да е по- зле.
Така че, докато не се включи авторката, си правим свободни съчинения.

# 481
  • Варна
Ами точно сега е моментът маминка да прехвърли имота, Абсурд, докато злата снаха не е надянала халката. И задължително срещу гледане нали... Та да може да е придобит преди брака и с уговорка към тях, да не би случайно снахата да има някога някаква претенция.

Тъщата може нищо да не дава ама не личи и да има претенции някакви, нито да се стреми да разпределя парите им в тази и онази посока, така че колкото и пъти да напишеш въпроса си, това е положението.

За мен най-вероятен си остава варианта свекървата да напира ремонтите да приключат преди сватбата, заради парите, които той дава. След това ми се струва, че рано или късно ще стане точно както го написах - свекърите в единия имот, другия за дъщерята (вече надлежно ремонтирани и двата), а синът нали го бият пачките щото всички моряци се къпят в пари, той ще си купи, на улицата няма да остане. Аз така мисля.

Той ремонтите ги е уговорил, ангажименти към родителите има, няма да се отметне. Най-добре би било, по МОЕ мнение, да отмени пълномощното за сметката, да уточни твърда сума, която да им се дава месечно и да ремонтира двата имота, но само основни неща, без излишни глезотии. Оттам нататък - да влага в собствен имот. Аз така бих направила.

# 482
Господи, и бременна станах Scream Satisfied И кума в ЧУЖБИНА, хахахахахах, е не, не мога:satisfied: Първо, мила госпожо, както вече някои любезно са предположили, аз не издържам майка си и баба си (не че не бих го направила, ако имат нужда от това и аз разполагам с възможностите да им бъда максимално от помощ). Но за момента, положението не е такова. Моята майка не ми виси на врата по абсолютно никакъв начин, камо ли на неговия, не би го и направила. По- скоро би се лишавала до крайност, от колкото да знае, че тежи на някого. Второ- тухла, зад гърба си имам, не се тревожи за мен. Моята бащина къща (която е строена от моите родители, а не е наследствена от баби и пра-пра баби, каквито са въпросната къща и апартамент) просто се намира в друг град, където за момента не възнамеряваме да живеем. И този имот е отдаден под наем, така че пак ни носи дивиденти. И за N-ти път, претенции към свекърва ми нямам никакви, освен към съобразителността й и то конкретно по този въпрос. Както вече отново казах, и не искам да се повтарям, но ти четеш очевидно между редовете, не казвам и че я намирам жената за лоша, има си и добрите качества и страни, които оценявам и уважавам. А сватбата за тази година, не е само моя идея, а всеобща на мен и годеника ми, така че, не, никакви планове не си кроя самоиндикално и да се "сърдя", че майка му не се съобразява с тях. Защото да речем, майната ми на мен и моите желания, да се съобрази с тези на сина си. А и ако има такива, да ги казва в негово присъствие, а не отсъствие. В крайна сметка да, аз все още не съм й официално никаква, в моите очи това е опит да се опита да постави нейните приоритети и в моята глава на първо място, да не вземе крайният резултат да не е точно в нейн интерес. Нямам против и да им ремонтира къщата специално, стара е, строена наистина преди много години и знам, че и за него има сантиментална стойност имота, отделно, че е на центъра на града. Просто не върви, когато не си ти човека, който плаща масрафа, да имаш изисквания за срокове. За да можем да помислим и за себе си. Иначе да, аз нямам намерение и стотинка да налея в чужд имот, не съм глупава. Ако аз ремонтирах мой имот или такъв на родителите ми и годеника ми не би плащал. Не бих го и изисквала. Утре- вдруги ден ако се разделим какво? Да си събирам дограмата и изолацията на гръб ли, да речем?

# 483
  • София
Скрит текст:

Дали маминка ще го прехвърли на заможния си син /който очевидно може и сам да си купи жилище/ или на мързелиата си дъщеря, дето не само че за имот не може /не иска да си направи труда/ да задели, ами за режийни чака на брат си, можем само да гадаем. Твърде е вероятно човека да направи двата ремонта и накрая да стане - единия за родителите му, другия за сестрата, пък той паралия ще си купи друг.
За това най-добре да си купят собстено жилище и родтелите на отделна сметка, която да зареждат според това колкото преценят, че могат да отделят от бюджета си, за да няма изненади при провека на баласа по сметката.
Явно, ти така гледаш на децата си, затова прехвърляш виждането си и върху другите хора, но не е коректно и не почива на никакви факти.
Да работиш за не достатъчно висока заплата, не значи че те мързи, а както писа авторката- момичето си е намерило вече по- добре платена работа, та защо изкривяваш фактите, идея нямам.
" Твърде вероятно" не е факт, а твоя фантазия, която безпричинно изкарва родителите мразещи сина си, а него- кръгъл идиот.
Интересно, защо не посъветваш авторката да не се занимава с идиоти, а я съветваш и тя да се нареди на опашката за парите му, разтиквайки опашката с лакти, докато се добере на първа позиция пред гишето?

Защо не я посъветва да добави към нестигащите пари за самоучастие?
На всичкото отгоре- тя ще има черно на бяло на свое име половината жилище- ще влезе в семейния живот с нещо свое, не да чака на момчето.

Само че, не това ти е идеята- идеята е льольото да пренасочи всичко към момата, сега още, преди да са се оженили, че да не би да изкярат родителите му.

Аз пак ще те питам- какво мислиш по въпроса, правилно ли е  майката на авторката да живее с майка си и да се грижи за нея, вместо да вземе да ѝ отреже квитанцията и да си даде жилището на бъдещия зет? newsm78

Казах кое  е най-добре в предния пост, ама чукча не читател. И щом тя работи и влага пари в семействтото, защо казваш, че не участва в нищо и чака на него? Никой не говори да им спрат на родителите му финансите, а да не са приоритет за него.

Ха,ха!
Ти отново не забеляза питането ми, а ми се пишеш на чукча читател?! hahaha

HighSpeed, става несериозно- синът няма да се отметне, но родителите му ще се отметнат!?
Не знам, какви са ви отношенията с родителите, колко са ви големи децата, че сте приели, че щом са момчета, не им се полага нищо, защото ще се справят сами, а всичко трябва да отиде за момичето?

И не, не ми отговори и авторката дори- ето какво е написала:

Първо, мила госпожо, както вече някои любезно са предположили, аз не издържам майка си и баба си (не че не бих го направила, ако имат нужда от това и аз разполагам с възможностите да им бъда максимално от помощ). Но за момента, положението не е такова. Моята майка не ми виси на врата по абсолютно никакъв начин, камо ли на неговия, не би го и направила. По- скоро би се лишавала до крайност, от колкото да знае, че тежи на някого.

- не издържа майка си и баба си, но би го направила, ако има нужда
- намира за нормално и това, че майка ѝ издържа баба ѝ
- и култовото "Моята майка не ми виси на врата по абсолютно никакъв начин, камо ли на неговия,"- има ли нужда от още обяснения?

Както вече съм писала- имам две деца- момиче и момче, и двойният аршин не толерирам по никакъв начин.

Последна редакция: сб, 06 яну 2018, 21:54 от absurT

# 484
  • Варна
Абсурд, отговориха ти на питането. Самата авторка ти го написа. Защо продължаваш да повтаряш едно и също?

# 485
Защото не знае какво да каже. И в какви още грехове/ измислени от нея/ да я обвини.

# 486
  • Mediterraneo
АбсурТ май е свършила хапчетата. Винаги си личи, когато я закъса.

# 487
  • София
Убеждавам се, че от този профил пишат двама души- един със средна интелигентност и с първите 7 години, и един завършен простак.
Друг вариант е раздвоение на личността, но резултатът е един и същ. Mr. Green

# 488
  • Mediterraneo
Убеждавам се, че от този профил пишат двама души- един със средна интелигентност и с първите 7 години, и един завършен простак.
Друг вариант е раздвоение на личността, но резултатът е един и същ. Mr. Green

Абсолютно права си, можеш да ми докладваш профила!
Друг вариант- да бъдеш средно интелигентен със средно интелигентните, и завършен простак със завършените простаци. Сигурна съм, че знаеш кой е верният вариант и само се правиш на интересна, лелке!

# 489
Майка ми не издържа баба ми, а работи в чужбина, сиреч по- скоро би ни помогнала в случай на нужда. И не издържа баба ми по простата причина, че тя също не е паразит, който би живял на чужд гръб, дори при малката възможност да се справи и сама. Жената си живее с пенсията, ангажимента на моята майка е просто да е близо до нея, защото на тази възраст хората вече имат здравословни проблеми и в случай на нужда да може да и помогне с ходенето по болници и прочие. Ау, колко лоша и ужасна жена е само. Не си личи да имаш против двойния аршин. И по повод него се сетих за един виц:
Една жена имала син и дъщеря. След много години се среща отново със стара позната, която пита как са децата й.
- Дъщерята голям късмет извади, много добър мъж имa. Той готви, той чисти... че и закуската в легото й носи...
- А сина?
- За него не питай. Жена му е ужасна- кара го да чисти, кара го да готви... че и закуската в леглото иска да й носи. Simple Smile)

# 490
  • София

Абсолютно права си, можеш да ми докладваш профила!
Друг вариант- да бъдеш средно интелигентен със средно интелигентните, и завършен простак със завършените простаци. Сигурна съм, че знаеш кой е верният вариант и само се правиш на интересна, лелке!

Не се взимай толкова насериозно- не ме интересуваш, та няма да си правя труда да те докладвам.
Пък и нямам навиците да доноснича.
Ти сама се " докладваш" с писанията си, а още по- ярко " докладваш" родителката си..... Mr. Green

# 491
  • София
Майка ми не издържа баба ми, а работи в чужбина, сиреч по- скоро би ни помогнала в случай на нужда. И не издържа баба ми по простата причина, че тя също не е паразит, който би живял на чужд гръб, дори при малката възможност да се справи и сама. Жената си живее с пенсията, ангажимента на моята майка е просто да е близо до нея, защото на тази възраст хората вече имат здравословни проблеми и в случай на нужда да може да и помогне с ходенето по болници и прочие. Ау, колко лоша и ужасна жена е само. Не си личи да имаш против двойния аршин. И по повод него се сетих за един виц:
Една жена имала син и дъщеря. След много години се среща отново със стара позната, която пита как са децата й.
- Дъщерята голям късмет извади, много добър мъж имa. Той готви, той чисти... че и закуската в легото й носи...
- А сина?
- За него не питай. Жена му е ужасна- кара го да чисти, кара го да готви... че и закуската в леглото иска да й носи. Simple Smile)

А, виж ти, как аршина ми бил двоен, защото съпоставям отношението на майка ти към баба ти и твоето- към тях, с твоето към родителите и бабата на момчето..... Mr. Green
Те не са паразити, лежащи на чужд гръб, докато видиш ли, родителите и бабата на момчето са........

А, вицът е стар и съвсем не на място- тъща съм от много години, свекърва още не съм.........

# 492
Lys Bleu,
Харесва ми как разсъждаваш.
Дано по-бързо приземите майката с претенциите , защото губещата ще е само тя.
Вие ще се оправите .
Обичайте се , правете си вашите планове ,  дано само приключи този ремонт по-бързо.
Апартамента не облагородявайте , а помислете за вас си.
Аз така и предположих, че къщата е била в окаяно състояние и вие сте се нанесли там , за да се отдели момчето от техните , а основно е ползван апартамента.
Сега решила бъдещата свеки преди сватбата да се "представи" , та на сватбата да са перфект и двата имота, "заради хората".
Лошо е , че не се усеща. Дано да разбере своевременно , че бърка , дано !
На теб и момчето- успех ! Вземайте си ваше жилище ,  това е и моят съвет .

# 493
Здравейте и за много години, мили снахички и свекървички, кандидат-снахички и кандидат-свекървички!

Наскоро в една книга попаднах на това:
"Съпрузи ни се падат различни, но свекървите са винаги еднакви. Тази особена порода хора се нарича: свекърва обикновена,
тип: фалшиво-любезни;
клас: пилещи нерви;
разред: недоволни;
семейство: мечтаещи да заменят своята гадна снаха с идеалната снаха на съседите" Simple Smile

По последния разискван случай, склонна съм да се съглася с Абсурт, че момичето много се е разбързало да им брои парите на хората, да се възмущава от нахалството им и да брани "своето" Wink А и не казва откога са гаджета с момчето. Че са сгодени от 4 месеца разбрахме, но откога се познават и живеят заедно! Да не се окаже, че уговорката за ремонтите и разпределянето на жилищата са още преди изгряването на годеницата на семейния им небесклон Simple Smile
И както в повечето случаи, очакванията към собствените родители са силно занижени и помощта от тяхна страна е в доста обтекаема форма...  Със сигурност ще я има... ако се наложи... стига да имат възможност...  Mr. Green

HighSpeed,
Цитат
Ами точно сега е моментът маминка да прехвърли имота, Абсурд, докато злата снаха не е надянала халката. И задължително срещу гледане нали... Та да може да е придобит преди брака и с уговорка към тях, да не би случайно снахата да има някога някаква претенция...
Ами не е така. Никаква нужда няма майката да прехвърля имоти отсега на сина си, за да ги "защити" от снахата. Който каквото в семейството и да наследи след време, само негово ще си е. Наследството не е СИО по нашия закон.

Последна редакция: нд, 07 яну 2018, 14:55 от птица

# 494
  • София
От друга страна- та, нали семейство ще правят, нали деца ще раждат, какво по- зряло от това- да осигури на жена си дом, в който да живеят като бели хора?

Aко трябва да съм честна, мерси за такъв дом, няма да стъпя дори. Нямам нищо против хората да се грижат за семейното имущество, като е ясно, че това е помощ за родителите, които са си собственици, а че осигурявал дом на бъдещата си жена, е баламосване. Нищо не ѝ осигурява, защото тези имоти не са нейни и няма и да станат, но щом не ѝ е некомфортно да живее така, да живее, ама да стиска и зъби, защото мамичка няма току-тъй да си даде златната кокошка.
Не знам как може съвременна жена да се върже на приказки от рода на "осигурявам ти дом", дом е имотът, в чийто нотариален акт пише моето име, всичко друго са приказки по телефона. Ако пък още има принцеси, които смятат, че някой трябва да им осигури дом, да се обърнат към бащите, а не към свекървите си.

Съгласна съм с абсолютно всяка буква, точка и запетая. С едно уточнение: той не само, че нищо не осигурява на този етап, но той и няма какво да осигури, защото нито къщата, нито апартаменът са негови, че да ги дава. На свекърите са. Да си ги ремонтират и да ги дават под наем. Когато и ако той получи нещо, тогава ще трябва да влага пари в него. Дотогава може да подпомага родителите си, но да ги дондурка е прекалено. В този случай родителите са доста егоистични и бих очаквала и други неприятни изненади от тях.

Лус, няколко предложения към теб:
1. Няма никакъв смисъл да се обясняваш като ученичка;
2. Да искаш сватба не е нещо лошо, че да се обясняваш и извиняваш за това. Кеф ти е сватба, значи ще правиш сватба;
3. Абсолютно същото важи и за дома, в който искаш да живееш. Няма абсолютно нищо лошо да искаш с бъдещият ти мъж да бъдете независими и сами да сте си господари. Парите ги печелите вие, не лъжете, не просите от родители, не крадете... Ако ви е кеф да си правите тапети с тях, значи точно това ще правите. И не дължите обяснение на никого.

Общи условия

Активация на акаунт