С какво ви дразнят свекървите- 89

• 78 570
  • 800
  •   1
Отговори
# 510
Лус, един въпрос. От брата се очаква да направи ремонт. От сестрата какво се очаква?

Да се нанесе  с мама на ремонтираното..

# 511
  • София
В такъв случай повтарям, потретвам и т.н. да се дистанцираш и да не приемаш нито меда, нито жилото.

# 512
  • София
0 лв.
А тук говорим за къща.
В която двамата влагат, а НЯМА да живеят в нея.
Която е на чуждо име.
Авторката е доста по-благосклонна, отколкото аз бих била, защото е ОК с това да се прави ремонт на жилище, в което тя няма да стъпи после. Колко жени са склонни от семейния бюджет (Те живеят заедно!) да излязат над 40-50 000 лв минимум за чужда къща?
При това положение да им се налагат и срокове колко бързо да направят ремонта е направо супер нагло, че и да им обясняват как сватбата може да почака, пък да не ходят на почивки, егати.

Ех, що нямам и аз на кого да мрънкам да ми направи ремонта И да ме издържа. Аз ще си свиркам, ще си живея, няма на мен да ми къртят с флексове и бормашини на главата, всичко ми е подсигурено, а после ще вляза в готова, обзаведена къща с чисто нов ремонт. При това положение не би ми и хрумнало да ръгам хората да бързат - не стига, че са съгласни да отделят такива брутални суми за мен.

Гутъл, хайде да стъпим на фактите, а не на емоциите!

Влага момчето от неговите доходи!
Влага, защото такова решение е взело семейството преди още авторката да познава момчето.
Ремонтът е започнал преди да се сгодят, явно, защото както отбелязва авторката,

......инвестира в ремонта на къщата, който на следващото му прибиране вече мисля, ще се финализира. И е хубаво да се довърши, защото вече е налял достатъчно, за да спре на последната права. Остава въпросът, до колко ще е добре да идем да ремонтираме и да живеем след това в техния апартамент.

Хайде да помислим- дали зорът е, че се прави ремонт, който тепърва ще глътне много пари и ще осуети сватбата или се прави опит да не се довърши ремонта, за да не се осъществи размяната на жилищата?

Що се отнася до " издържането" на родителите- не ти прави чест да залиташ така!
Самата авторка обясни, кой какво работи и как в момента си повишават доходите, за да правиш въпрос за едни сметки за ток и вода.

И последно- ти и твоят приятел, колко дадохте като самоучастие, за да изтеглите кредита?
Как мислиш, ако родителите са теглили от парите на момчето за свои разходи, какво ли би трябвало да са си купили, че да не може да не стигнат за теглене на кредит?
Ето това написа авторката:

"Той обмисляше закупуването на жилище, сега последния път като се прибра, само че родителите му имат пълномощно и достъп до банковата му сметка, за да могат да продължават да си покриват разходите, когато е на рейс. И се оказа, че липсваше по- голяма сума, отколкото той очакваше и на онзи етап тегленето на кредит отпадна. "

Какво излиза- той обмислял да тегли кредит с неговите пари, ама като не стигнали,  не е предложила нейно участие- ти, така ли направи, а после писахте жилището 50/50?

Lys Bleu, фактите ги даваш ти, а аз само ги коментирам.
Защо се изнерви и започна вместо с аргументи да замеряш с обиди, не знам, пък и не ме интересува, но това е най- късия път до откриването на истинското ти личице.

Последна редакция: нд, 07 яну 2018, 12:10 от absurT

# 513
  • Варна
Аз пък мисля, че авторката е доста умерена както в отношението, така и в изказванията си. Има доста неща в картинката, които е съвсем нормално да я дразнят. Малко се форсират нещата с ремонтите и май май това е, защото с годежа си синът е поставил нещата вече на сериозна основа. И майка му вижда как парите оттук нататък ще се насочват в посока към жена му и бъдещите деца. Та затова сега гледа да вземе каквото може. Малко грубо се изказвам, но вярвам, че схващате какво имам предвид.

Защо не погледнем от друга гледна точка? Ами ако този син не беше моряк? Ако бачкаше тук за едната заплата? Кой щеше да плаща масрафите, а? Дали нямаше родителите и сестрата да се наложи да се вместят в собствените си доходи за да си покриват месечните разходи и скъпия ремонт да бъде в сферата на мечтите?

Последна редакция: нд, 07 яну 2018, 20:12 от HighSpeed

# 514
Ами щом трябва да говорят фактите, а не емоциите, би трябвало да си асимилирала вече, че проблема не е във финансовото подпомагане, а във факта, че трудоспособни хора не си мърдат и малкия пръст, за да направят сами със свои усилия живота си по- добър. Ама то това е народен проблем. Българина е мързелив и сред хората витае масовото схващане в стил "ама как ще му работя на тоя за 500 лева бе, да не съм луд/а". А какво образование, какви знания, квалификация, умения и личностни качества предлагаш ти срещу тая заплата са излишни подробности. Пък и за какво да ги мислиш, когато има от къде да "цоцаш". А на факта, че ако утре нещо се случи със златната ти кокошка ще затънеш в мизерия- майната му. Няма смисъл да си затормозяваш сивото вещество с подобни тягостни мисли. Пък и не е луд, този, който яде баницата нали.
АбсурТ, не си придавай толкова важност, та да смяташ, че бих положила каквито и да е усилия в насока да те обиждам или да те карам да се чувстваш по какъвто и да е начин. Аз също коментирам това, което пишеш. А и щом мислиш, че аз обиждам по някакъв начин замисли се над факта с колко не особено приятни описания пряко и косвено ме засипа ти, без дори да ме познаваш. Но няма значение, имам предвид не ме вълнува факта дали ме смяташ за зла интересчийка и прочие. Въпреки всичко интересно ми беше да погледна нещата и през твоята камбанария.

Последна редакция: нд, 07 яну 2018, 12:29 от Lys Bleu

# 515
  • София
Аз пък мисля, че авторката е доста умерена както в отношението, така и в изказванията си. Има доста неща в картинката, които е съвсем нормално да я дразнят. Малко се форсират нещата с ремонтите и май май това е, защото с годежа си синът е поставил нещата вече на сериозна основа. И майка му вижда как парите отрук нататък ще се насочват в посока към жена му и бъдещите деца. Та затова сега гледа да вземе каквото може. Малко грубо се изказвам, но вярвам, че схващате какво имам предвид.

Защо не погледнем от друга гледна точка? Ами ако този син не беше моряк? Ако бачкаше тук за едната заплата? Кой щеше да плаща масрафите, а? Дали нямаше родителите и сестрата да се наложи да се вместят в собствените си доходи за да си покриват месечните разходи и скъпия ремонт да бъде в сферата на мечтите?

Едно основно нещо сякаш никой не иска да забележи- имаме пълнолетен и непоставен под запрещение човек, който е решил да работи това,  да събере пари и да направи ремонта, тъй като е наследник на родителите си, пък и са едно семейство!
Защо всички гледате на него като на полуидиот, който има нужда да бъде спасен от злите си родители и сестра?

И защо авторката се явява спасителката на бял кон, която е в правото си да го хване за ухото и да нарита останалите, за негово добро?

Ами, ако дъщеря ви, ако вие попаднете в ситуацията на момчето, пак така ли ще разсъждавате?
Кандидат- зетят има право и всички трябва да спрем живота си и да го преподредим така, както той иска, нищо че стотинка не сте поискали от него? newsm78

Много ме съмнява, ама много!

# 516
  • Варна
Ама, Абсурд, никой не казва, че човекът е идиот, който трябва да бъде спасяван. И авторката нищо не е започнала да прави или да казва. Тя си мълчи, те теглят пари и движат ремонти. Доколкото схващам тя чака годеника й да се върне от рейс и вероятно ще говори с него по въпроса. Което е и правилно - тя има право да има глас в разпределяне на семейния бюджет оттук нататък, както и да го обсъди точно с него, тя работа няма говори със свекървата. И е абсолютно ясно, защо той е бил неприятно изненадан от похарчената сума, но засега не е отменил пълномощното - първо, защото ремонтът е почти на финала и второ, защото все пак е син и желае да помогне на родителите си.

# 517
Хм, за съжаление, колкото повече я чета Lys Bleu, толкова повече не я харесвам. Оказа се и злобничка на всичкото отгоре! Какво е това -
Цитат
... че момичето имаше около една година връзка с едно момче, моряк също... Ама мечтаният зет май усети от къде духа вятъра и бързо, бързо си плю на петите.
...
Да се смееш ли, да плачеш ли, в пазвата ли да си плюеш от подобни "мили" девойки!

# 518
Тя си мълчи, те теглят пари и движат ремонти.

Нали каза, че те не могат да движат ремонт, не са способни.

# 519
  • Варна
Е, колко неспособни да са, че да не могат да плащат на майстори и да ги надзирават... Щом той е останал кофти изненадан от похарчените суми в негово отсъствие значи те все пак правят нещо, докато го няма и плащат за това.

# 520
ама хич не се четете, значи Simple Smile

# 521

Що се отнася до " издържането" на родителите- не ти прави чест да залиташ така!

Ето това написа авторката:

"Той обмисляше закупуването на жилище, сега последния път като се прибра, само че родителите му имат пълномощно и достъп до банковата му сметка, за да могат да продължават да си покриват разходите, когато е на рейс. И се оказа, че липсваше по- голяма сума, отколкото той очакваше и на онзи етап тегленето на кредит отпадна. "

За кое залита? Та ти си го цитирала.

# 522
  • София
Скрит текст:
Аз пък мисля, че авторката е доста умерена както в отношението, така и в изказванията си. Има доста неща в картинката, които е съвсем нормално да я дразнят. Малко се форсират нещата с ремонтите и май май това е, защото с годежа си синът е поставил нещата вече на сериозна основа. И майка му вижда как парите отрук нататък ще се насочват в посока към жена му и бъдещите деца. Та затова сега гледа да вземе каквото може. Малко грубо се изказвам, но вярвам, че схващате какво имам предвид.

Едно основно нещо сякаш никой не иска да забележи- имаме пълнолетен и непоставен под запрещение човек, който е решил да работи това,  да събере пари и да направи ремонта, тъй като е наследник на родителите си, пък и са едно семейство!
Скрит текст:
Защо всички гледате на него като на полуидиот, който има нужда да бъде спасен от злите си родители и сестра?

И защо авторката се явява спасителката на бял кон, която е в правото си да го хване за ухото и да нарита останалите, за негово добро?

Ами, ако дъщеря ви, ако вие попаднете в ситуацията на момчето, пак така ли ще разсъждавате?
Кандидат- зетят има право и всички трябва да спрем живота си и да го преподредим така, както той иска, нищо че стотинка не сте поискали от него? newsm78

Много ме съмнява, ама много!

Eи тука ти е най-голямата грешка в разсъжденията и съчиненията /болднатото/. Майка му, баща му и сестра му не са му семейство отдавна, а са му родители и сестра, т.е. те са му най-близките роднини. Семейство в момента му е Lys Bleu!

# 523
Съвсем нормална ситуация. До сега е давал пари на родителите, като се появи жена, трябва всичко на нея.

# 524
Птица, ситуацията с дъщеря й, я коментирах не от злоба, а защото АбсурТ коментираше факта, че майката на годеника ми си е явно в пълното право да смята, че той няма нужда да мисли за семейство и сватби, във връзка, която е продължила достатъчно дълго време, но за сметка на това, щом е за нейното момиче всичко много бързо трябва да се случи. Дразнещ е двойния стандарт, защото сега може и да мисли, че е в правото си, но ако нейната дъщеря беше в тази ситуация, силно се съмнявам, че щеше да подкрепя мисленето на нейната свекърва. Иначе пожелавам и всичко най- хубаво, надявам се работата да й върви и да се намери човекът, с когото ще се чувства добре и ще желае да създаде семейство. В крайна сметка нали това е крайната цел, всяко дете да вземе собственият си живот в ръце. И въпреки, че не съм разбирала факта, да стои и да работи за наистина твърде малка сума, въпреки че с повече независимост и тя ще се чувства по- добре, още повече, че е и по- голяма от мен, пак съм я защитавала, ако е имало спор или казус с брат й, в който да съм мислила, че тя е права.

Общи условия

Активация на акаунт