С какво ви дразнят свекървите- 89

• 78 554
  • 800
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Е, колко неспособни да са, че да не могат да плащат на майстори и да ги надзирават... Щом той е останал кофти изненадан от похарчените суми в негово отсъствие значи те все пак правят нещо, докато го няма и плащат за това.

Не четеш! Peace
Те, според авторката, са неспособни да ръководят такъв мащабен проект. Mr. Green
Според нея, те теглят пари за собствени нужди, като последния път, когато са развалили сумата за самоучастие, са изтеглили много пари.............за незнайно какви собствени нужди.....

Вие хубаво съветвате авторката да си купЯТ нещо свое, но тя и това чака той да направи- четете, тя всичко си пише.

# 526
Съвсем нормална ситуация. До сега е давал пари на родителите, като се появи жена, трябва всичко на нея.
Тя Абсурт затова ли казва, че не е свекърва? Защото докато синът й няма официален  брак с приятелката си, може да разполага с парите му, после няма?

# 527
Съвсем нормална ситуация. До сега е давал пари на родителите, като се появи жена, трябва всичко на нея.
Тя Абсурт затова ли казва, че не е свекърва? Защото докато синът й няма официален  брак с приятелката си, може да разполага с парите му, после няма?

Е, не всеки син и моряк и има много пари. Но брак или не, жената трябва да разполага с парите.

# 528
  • Варна
А защо да не го направи, Абсурд? Нормално е едно бъдещо семейство да помисли за уреждане на собствен дом. Нали така съветваме тук младите - първо поживейте заедно, после се женете, направете си дом, имайте деца. Горе-долу в тоя ред. В темата се оплакват основно снахи, на които свекървите се месят, защото са имали неблагоразумнието да се съгласят мъжете им да ги заведат в дома на родителите си. И започват проблемите. Тук имат възможност да си устроят съвсем сами собствен дом. Какво по-хубаво от това? Момичето пише, че има доход от свой имот, даден под наем. Освен това работи. Едва ли търка диваните по цял ден и да чака точно на неговата заплата.

# 529
  • София
Тъй. Свекърът още крета. Обаче, ако свекървата не умори преди това мъжът ми, ще бъде цяло чудо. Тази жена е просто олицетворение на всемирното зло. Просто го побърква. Обаче иначе много го обича ooooh! Казах му да се оправя с нея както може. Аз повече от 20 години му говоря, че има проблем и то голям с тази жена, а той все ми обяснява как тя го обичала и му мислела доброто. Казах му да продължава да се радва на майчината ѝ любов, обаче мен да не ме осведомява за нейните изблици. И аз искам да си отгледам децата и доживея да видя внуци в добро здраве. Няма повече да позволя да ми трови живота Crossing Arms

# 530
А ти много внимателно четеш, след като и бременна излязох според теб и не се сещам каква още. Laughing И никъде не съм споменала, да очаквам той да закупи и изплати имот, казах точно обратното, че в такъв "проект" бих се включила и изплащала с него. И сега не чакам на неговата заплата, няма и да го направя за в бъдеще, защото не желая да бъда зависима от чужди финанси и не просто да ми плащат сметките, ами и да трябва да моля всеки път за пари, когато имам нужда от такива, за каквото и да е. Иначе за ремонтите, който не е имал майстори в къщи, той не знае колко лесно е само да ги надзираваш. Баща му не би могъл да окачестви правилно колко добре е свършено нещо. И това дори самият той го е казвал, не го констатирам аз. И от тази гледна точка, да, по добре нещата да се правят, когато синът им е тук, за да не се налага нещата да се усложнят и една работа да се върши два пъти.  И за N-ти път, нищо лошо няма да искаш по- добър живот, просто само с искане не става, трябват и действия. С отношение тип "много вожд, малко индианец" положението няма да се облекчи по- бързо за никого.

# 531
  • София
absurT я да те питам как би постъпила в едни примерни хипотетични ситуации, ти казваш имаш момче и момиче, не знам на колко години са, но да речем че достигнат /ако още не са/ възраст над 25, намерят си половинки с които отношенията са им сериозни и ще се женят, сгодени са /просто давам пример/. Та, бъдещият ти зет налива огромни суми в жилища, които не са негови и не е ясно дали някога ще бъдат, издържа родителите си и сестра си, а жена му /твоята дъщеря/ участва в семейния бюджет, защото работи за добра заплата. Свекърва й /на дъщеря ти/ казва "аааа никаква сватба докато не приключите с ремотна и се спрете с всякакви почивки и харчения докато не ми направите моите имоти". Дали ще си ок с това?
Другия ми въпрос /хипотетична ситуация/ за сина ти: да речем примерно, че взима доста над средната заплата и както казахме ще се жени, ти ще го изцеждаш ли за пари и да настояваш и сестра си да издържа и ще му правиш ли разчет на парите и да настояваш да си отложи сватбата и да прекара най-хубавите си и млади гони без да отиде на почивка или някъде да се забавлява, за да налива пари в нещо твое?

# 532
  • София

Това пък откъде ти дойде на ума?
Аз на сина ми съм му прехвърлила жилище, както и на дъщеря ми- те, ако решат, да го делят с половинките си.
Но, да ми дойде момиченце с двете ръчички в джоба и да почне да командва кой какво да прави и как да си променя плановете- няма да се случи, защото синът ми не е пионка, която да въртиш наляво и надясно.
И той, и сестра му си знаят интереса, и не биха си оставили наследството да погива.

В случая- интересът на момчето е да си съхрани къщата, която е в центъра на града и представлява ценност- това между другото девойката го отбелязва също.

Проблемът ѝ е, че няма да може тя да се шири там, а ще отидат ония " които си били виновни за състоянието в което се намират и за това, че се гъчкат в апартамента".

Грозна картинка се очертава с всеки нов пост и всяко ново пояснение.

# 533
Ами не му е съвсем семейство. Само са годеници все още, след половин година нищо не се знае. Може тя да размисли, може той. (Може и този моряк да "си плюе на петите" - по емпатичния й коментар за раздялата на сестрата...) Фактът, че не е дал пълномощното на нея, говори много!

Що се отнася до " издържането" на родителите- не ти прави чест да залиташ така!
Ето това написа авторката:
"Той обмисляше закупуването на жилище, сега последния път като се прибра, само че родителите му имат пълномощно и достъп до банковата му сметка, за да могат да продължават да си покриват разходите, когато е на рейс. И се оказа, че липсваше по- голяма сума, отколкото той очакваше и на онзи етап тегленето на кредит отпадна. "

За кое залита? Та ти си го цитирала.
Не знам дали залита, ама тук и на мен ми се прищя да попитам като АбсурТ  - ми ти, пиле шарено, защо не се включи с недостигащата сума, щом искаш отделно жилище и половината от него, както тук всички те учат!? Взели, взели, родителите и сестрата да са взели 2-3000 повече. Щом всички си работят, дори и за малки заплати да е, те не са чакали само на неговите пари, а разходите за ток, данъци или някоя и друга глезотийка не са милиони! Ти толкова ли не си заделила 2-3000 досега!? И работиш, и майка ти в чужбина работи (нали уж гурбетчиите ни издържали тук българите Wink), и апартамент собствен имаш...

В крайна сметка, момчето е за жалене май.

# 534
Lys Bleu,работата е ясна...те все още смятат,че синът им е част от тяхното семейство и си го ползват като куче-касичка за техни общи семейни нужди.Още не са вденали фондаменталната реалност,че вече младия мъж и съпругата му(в момента годеница) са си отделна семейна единица вече и от тук нататък техните финанси стават отделно и те сами ще си определят за какво и как да си разпределят разходите.
Щом в момента ремонта на къщата е напреднал и няма връщане  назад трябва да е ясно,че младото семейство ще вложи доста пари (поне 25хил.,а може и повече да станат с покрива и двора),които не са никак малко.В такъв случай е справедливо да изискат къщата да се прехвърли на тяхно име.Така,че един ден да се ползва от детето им. А те да си съберат пари за самоучастие и да си закупят свое собствено жилище.Втория апартамент свекърите да си го ползват както намерят за добре.
За мен не е редно да изискват от сина им да им прави ремонт със свои средства,защото те тепърва ще имат много разходи като младо семейство и тези пари,които влагат в ремонта не са им излишни.
И аз имам син и дъщеря ,но не бих изисквала от сина да ми прави каквото и да е било...това си е работа на нас с мъжа ми.

# 535
Тъй. Свекърът още крета. Обаче, ако свекървата не умори преди това мъжът ми, ще бъде цяло чудо. Тази жена е просто олицетворение на всемирното зло. Просто го побърква. Обаче иначе много го обича ooooh! Казах му да се оправя с нея както може. Аз повече от 20 години му говоря, че има проблем и то голям с тази жена, а той все ми обяснява как тя го обичала и му мислела доброто. Казах му да продължава да се радва на майчината ѝ любов, обаче мен да не ме осведомява за нейните изблици. И аз искам да си отгледам децата и доживея да видя внуци в добро здраве. Няма повече да позволя да ми трови живота Crossing Arms

Добре, че си ти да му кажеш. Горкият идиот, нищо не схваща.

# 536
А после свекървите били лоши, защото говорели на сина срещу снахата, хаха Simple Smile

# 537
  • Варна
Абсурд, защо казваш "да ми дойде момиченце с двете ръчички в джоба"? Очевидно визираш авторката. Но както стана ясно от нейните постове тя работи и даже си има имот зад гърба.

# 538
ама пари и тя няма, и тя на него чака Joy

фОндаментална реалност, кво да го правиш hahaha

# 539
  • София
absurT я да те питам как би постъпила в едни примерни хипотетични ситуации, ти казваш имаш момче и момиче, не знам на колко години са, но да речем че достигнат /ако още не са/ възраст над 25, намерят си половинки с които отношенията са им сериозни и ще се женят, сгодени са /просто давам пример/. Та, бъдещият ти зет налива огромни суми в жилища, които не са негови и не е ясно дали някога ще бъдат, издържа родителите си и сестра си, а жена му /твоята дъщеря/ участва в семейния бюджет, защото работи за добра заплата. Свекърва й /на дъщеря ти/ казва "аааа никаква сватба докато не приключите с ремотна и се спрете с всякакви почивки и харчения докато не ми направите моите имоти". Дали ще си ок с това?
Другия ми въпрос /хипотетична ситуация/ за сина ти: да речем примерно, че взима доста над средната заплата и както казахме ще се жени, ти ще го изцеждаш ли за пари и да настояваш и сестра си да издържа и ще му правиш ли разчет на парите и да настояваш да си отложи сватбата и да прекара най-хубавите си и млади гони без да отиде на почивка или някъде да се забавлява, за да налива пари в нещо твое?

Виж сега, аз съм научена, а така съм научила и децата си, да не гледат в чуждата паница и да не правят сметки на другите.
Бъдещият зет, ако налива пари на твой имот, ще му се чудя на акъла и ще реша, че си му любовница.
Но, ако ремонтира собственост на семейството, с цел когато създаде свое, да е осигурил отделно жилище, бих го похвалила.

Бъдещият зет, ако е човек на място, не би спрял ремонта на къщата, който е на финалната права, а би го завършил, за да се отделят както са се разбрали.
Но, едно много важно нещо- не би ѝ минало през ум на дъщеря ми, нито на мен, да го натиснем, за да прекара родителите си да продължат да се прескачат като зайци в клетка.

Защото, точно това е мерака на госпожицата- тя сама казва, че сега, при пристигането на момчето, ремонтът ще се финализира.
Но, забележете- вече не е сигурна дали си било заслужавало да ходят в апартамента да живеят...........
И за ипотека не се одумва да даде половината.............

Та, хайде да видим кое е истината от всички дадени факти?
- Ремонтът е на финалната права
- свекървата обаче, иска да го завършат сега- " Искам мъж, искам го сега"
- годеницата иска да го отложат, за да се оженят и да имат деца...........

Това са все факти от постовете на авторката и който иска просто ги отбелязва, а пристрастните ги интерпретират според пристрастието си. Peace

Общи условия

Активация на акаунт