С какво ви дразнят свекървите- 89

• 78 570
  • 800
  •   1
Отговори
# 600
Интересно е, че някои хора могат 24 часа да стоят в една тема и да намилят едно и също нещо до припадък. Няма изтощение, няма умора! Браво!

# 601
  • София
Мой познат за 3-месечен курс взема около 30 000 лв.
Представете си за какво теглене става въпрос, след като той си е мислел, че може да направи ипотечен заем, но се е отказал! И странно защо родителите не са му предложили да му прехвърлят поне едното жилище, още повече, че все още не е женен?! Защото са свикнали само да вземат, дори през ум не им минава, че могат да му дадат. Ако беще прехвърлен апартамента, примерно, Абсурт щеше да си спести притесненията, че момичето ще им узурпира къщата. И, интересно, защо те не са я ремонтирали като по-млади? Може би защитниците им имат отговор?

ПП Не е наследник, Абсурт, никакъв не е, утре могат те да се разпоредят както си искат с имота.
Точно, защото сме живели в нормални семейства, дето родителите не са спекулирали с обичта ни, се възмущаваме.

Не си представям за какво теглене иде реч, но и нищо не ни беше казано, а съгласи се, че след всичките обяснения за какво ли не, такова утежняващо обстоятелство не би ни било спестено.
Що се отнася до прехвърлянето на жилищата- ами, при семейства, в които има разбирателство и задружност, и заедност, никой не тича да прехвърля имоти ей така- за идеята.
Нямат причина да мислят, че някой някого , някога ще мине.

За ремонтите едно ще ти обясня- хората когато са ги добили имотите, са били млади и на работа.
Слез 1990г., всички над  35 години бяха обявени за дърти и масово изринати на улицата и на току- що създадената борса.
Масово се работеше на черно и ден за ден.
Тогава единственото ни желание и стремеж бяха, да си отгледаме децата и да ги изучим.
За ремонти редовият българин нямаше пари.
Не знам на колко години си, но ако си някъде около 30- 35, не само трябва да помниш как беше, но и можеш да разпиташ родителите си.

Казваш, че си живяла в нормално семейство, а се възмущаваш, че когато родителите са изпаднали в тежко положение, синът им помага, след като вече на свой ред е стъпил на краката си?
Не го разбирам това- та, той е от това семейство и така е решил, че е добре да направи.

Утре, като се ожени, ще гледа новото си семейство и там ще гради, а наследството си ще получи когато поискат той и родителите му.

# 602
Момичета, защо хабите време и енергия толкова време да доказвате на 2-3 женици, че авторката е напълно права. Права е и много търпелива! Както се вижда тя е интелигентно и умно момиче, изяснила си е нещата и остава да действа. Закупуването на семейно жилище е първата стъпка.
Lys, едно рамо и от мен! !

Ама естествено , че е права. |Нали вече се е намърдала в семейното жилище, тепърва ще иска собствено.

# 603
  • Варна
Абсурд, има достатъчно примери и тук и в реалния живот на всяка от нас, в които родителите все жалят и дават на по-неоправното дете за сметка на оправното. Така че хич не е невероятен варианта готовото ремонтирано жилище да кацне в ръцете на сестрата. Ама хич. И даже не е нужно да познаваме лично семейството за да си направим такъв извод. Самия факт, че свекървата се е опитала да набързо да "опече" и брак на дъщерята с моряк (сигурно понеже е наясно със заплащането им, но това не е сметкаджийство нали) не говори добре за нея.

# 604
Помня, помня онова време, наистина беше трудно, но отдавна отмина. Постепенно всеки, който искаше, намери начин. А който не искаше - причини.

# 605
Къща в центъра е една почти златна кокошчица- наемателите я ремонтират за сметка на наема и когато свърши гратисния период, почват да си плащат.
Което се явява една твърде, твърде прилична рента за собствениците.
В гр. Варна!
Споделих конкретен пример. Наемът от 1200Е/месец е за етаж.
Ремонтът, който бе луксозен трая два месеца.
Наемателите вече двадесет години ползват имота.
Въртят се собствениците на Solvay, когато пребиват в БГ.

# 606
... Самия факт, че свекървата се е опитала да набързо да "опече" и брак на дъщерята с моряк (сигурно понеже е наясно със заплащането им, но това не е сметкаджийство нали) не говори добре за нея.
Не прекали ли!
Тези сметки май само във вашите главици се правят!
По твоята логика, и наш'та мома всъщност бърза да опече "брак" с моряк.

# 607
  • София
Да се спори със свекърва е все едно да се спори с радио - безпредметно и безмислено.

# 608
Ох, от цялата логорея, с която е заляла темата абсурТ, само една едничка умна "идея" видях:съвсем, ама съвсем точно си е избрала ника.АбсурДи отвсякъде.
Жална им майка и на сина и снаха й, и на дъщеря й и зетя й.УжасТТТ!

Има една приказка "С такива приятели врагове не ти трябват!" , която с чисто сърце бих перефразирала:
"С такава майка/свекърва като абсурТ, враг не ти трябва....способна е да те умори само за два дни!!!".
И ще се радваш, че си се гътнал и си се отървал. 

Изобщо не ми го побира съзнанието как може човек да е тооооолкова тесногръд, закостенял, сляп и злобен.

# 609
  • София
Абсурд, има достатъчно примери и тук и в реалния живот на всяка от нас, в които родителите все жалят и дават на по-неоправното дете за сметка на оправното. Така че хич не е невероятен варианта готовото ремонтирано жилище да кацне в ръцете на сестрата. Ама хич. И даже не е нужно да познаваме лично семейството за да си направим такъв извод. Самия факт, че свекървата се е опитала да набързо да "опече" и брак на дъщерята с моряк (сигурно понеже е наясно със заплащането им, но това не е сметкаджийство нали) не говори добре за нея.

Е, не си толкова наивна, за да вадиш категорични заключения от думите само на едната страна, която при това е силно негативно пристрастна, нали?
По тази- на кандидатката логика, тя също затова натиска бързо да се прави сватба- да не отърве моряшкия келепир! Mr. Green

# 610
  • София
Ох, от цялата логорея, с която е заляла темата абсурТ, само една едничка умна "идея" видях:съвсем, ама съвсем точно си е избрала ника.АбсурДи отвсякъде.
Жална им майка и на сина и снаха й, и на дъщеря й и зетя й.УжасТТТ!

Има една приказка "С такива приятели врагове не ти трябват!" , която с чисто сърце бих перефразирала:
"С такава майка/свекърва като абсурТ, враг не ти трябва....способна е да те умори само за два дни!!!".
И ще се радваш, че си се гътнал и си се отървал. 

Изобщо не ми го побира съзнанието как може човек да е тооооолкова тесногръд, закостенял, сляп и злобен.

Къде те стяга чепика и защо си изля злобата отгоре ми, идея нямам!? newsm78

Ти неведнъж си заявявала, че снаха в къщата си не искаш да стъпи.

Цял живот не работиш и те издържат домашните ти, та затова явно, ме намираш за тесногръда и закостеняла, сляпа и злобна.
Защото аз цял живот съм работила и келепирджийка не съм била.

Е, аз и мъжът ми сме си изработили имотите и сме ги дарили на децата си- това, щото съм тесногръда и злобна.
Ти нищо не си изработила, нищо не си построила, затова и си широкоскроена, незакостеняла и добродушно подаряваш нещата, които нямаш. Mr. Green

# 611
Ти неведнъж си заявявала, че снаха в къщата си не искаш да стъпи.
И правилно. С изключение на някакви по-специфични форсмажорни обстоятелства, блъскането на 2-3 семейства под един покрив е голяма грешка и носи дискомфорт на всички страни.

Аз съм виждала (и чела из форума включително) достатъчно случаи на изненадани потенциални наследници. Майката на МП загуби наследствен апартамент точно така - хем те са гледали бабата с месеци преди да почине, баща му също е ходил всеки ден там, но попаднала на мошеник, който я изнудил да му го прехвърли чрез дарение. И такива има, а на една вече поизкукала баба малко й трябва.
Без лист хартия с малко печати и подписи нямат никаква гаранция, че всеки следващ месец не им е последния в "топлия уютен дом". Не виждам какъв е смисъла двама добре платени млади хора да наливат пари и да живеят в чужд имот на гости, когато имат възможността да си купят свое жилище и никой да не може да им каже копче. Домът е място, което ти носи сигурност, комфорт и уют. Ако в рамките на 2-3 месеца (и по-малко) могат да те изритат оттам не е никакъв дом, а просто покрив над главата.

# 612
Не  е голям келепир да си съпруга на моряк - все го няма и си мъжкото момиче, въртиш  къщата.Гледаш децата и  заслужаваш едно жилище за компенсация.
Но  нека е   свое.
Да си кажа право ,четох и  си спомних,че и аз съм се дразнила като издържаме всички ,основно аз  с разходите и допълва мъжа ми,но  моите до стотинка заминаваха.Как един път не взеха нещо да купят.Само поръчват - за неделя брат ти идва ,купи...то че нямаше  голям избор ,че първите години те-свекъра-гледаше прасе  и кокошки ,овце ,ама след 8  почнахме ние  и без мен нищо не е ставало.Да  не се минат  и  се възползвам.Копали царевица без мен  и тя мрънка ,що не съм взела отпуск и аз да съм на копан.Мразя дребните сметки, раздавам се ,но сега отчитам друго.
Все някъде трябва да се живее и  жената не е парцал да изхвърлят като им скимне,остава в жилището да отгледа децата и по закон.Стига да има такова. И драпа за имот не само за себе си, трябва и  сигурност...
Има златотърсачки,но те намират нещо оправено и готово,не се бутат в неуредици ,защото знаят,ще там ще се прецакат.
Винаги ме е дразнило единствено отношението на хората, почтеност  май  няма като се намесят интереси.И омраза.
Никога не съм крила  нещо угодно ,като колежки,дето ме учеха как да правя.Като започнахме да се храним отделно за мир  и спокойствие  съм им носила храната с паниците.Освен първите две три години ,когато малко се пускаше да готви зиме свекърва ми,че  е  в къщи ,не е готвила,че не обича. То и  продукти си трябват,зиме има прасе.Или две.И при всичкото заедно,пак са казвали какво допринасят те.Заради това съм за   цялостно отделяне. Като се помага при нужда.И натякването че се помага е равно на свекървинското,че са дали.Свестните хора сами съзнават нещата.Без да унижават другия,с благодарност,но не  и пълзене.Разбират от дума.
И сега искам някои  неща за децата ми да са други,ама като не мога да решавам проблеми,затварям устата бързо.Аз съм малката вече, в предното поколение,че и в моето е  рядко осъзнато това.с големи букви-ЕДИН ХУБАВ ДЕН ДЕЦАТА НИ СТАВАТ ЖЕНИ И МЪЖЕ, НЯМАТ НУЖДА ОТ АКЪЛ, само от подкрепа  и  да ни имат.Като подпора ,като благодарност едни на други,като радост.

# 613
  • София

Аз съм виждала (и чела из форума включително) достатъчно случаи на изненадани потенциални наследници. Майката на МП загуби наследствен апартамент точно така - хем те са гледали бабата с месеци преди да почине, баща му също е ходил всеки ден там, но попаднала на мошеник, който я изнудил да му го прехвърли чрез дарение. И такива има, а на една вече поизкукала баба малко й трябва.
Без лист хартия с малко печати и подписи нямат никаква гаранция, че всеки следващ месец не им е последния в "топлия уютен дом". Не виждам какъв е смисъла двама добре платени млади хора да наливат пари и да живеят в чужд имот на гости, когато имат възможността да си купят свое жилище и никой да не може да им каже копче. Домът е място, което ти носи сигурност, комфорт и уют. Ако в рамките на 2-3 месеца (и по-малко) могат да те изритат оттам не е никакъв дом, а просто покрив над главата.

Мислех, че не си говорим " по принцип какви гадове има", а обсъждаме точно поставен казус с достатъчно факти в него.

В този ред на мисли, породени от написаното по- горе- ако майка ти имаше жилище, което да ти даде, ти имаш ли нужда да подпишеш черно на бяло, поради притеснение, че може да те изхвърли след месец? newsm78

И ако мъжът ти искаше да имате нещо ваше, щеше ли да е редно да набави половината за кредита, при положение, че ти казва, че може да си позволи? newsm78

За мен, разсъжденията по принцип как трябва да бъде, в конкретния случай не вършат работа. Peace

# 614
Веднага ти отговарям, всъщност бях започнала да пиша по същия въпрос, който ми задаваш и точно ми изскочи, че си писала.

Когато майка ми продаде стария си апартамент и се премести в нов, по-малък, й остана известна сума разлика. На няколко пъти е предлагала да ми помогне с нашия ремонт или с ипотеката, ама аз не искам и не от желание да се правя на Героиня с Тиквен Медал (ТМ), а защото ми е хубаво да знам, че си има пари - ей така да си ги има и да си е спокойна, да се глези. Приятно ми е като покаже, че си е купила дрешка, нещо за апартамента й, книжка - радвам се, че може да се поглези. Ако утре реши да иде на скъпа почивка, с кеф ще й пренеса багажа до автогарата/летището.

В този ред на мисли, ако майка ми имаше жилище - свободно такова, в което мога да живея, щях да й намеря наематели и да се радвам, че всеки месец си има някакъв доход, да може да си достави някое удоволствие. Така постъпват хората, когато наистина държат на някого.

Как не им стана жал на тези хора като виждат, че пътува, че с месеци работи далеч от жена си, от дома си пък и от тях - не им ли е свидно първата им работа като се върне да бъде да го заврат с майсторите и да му източат спестяванията, че и да му мрънкат, че е решил да иде на почивка. Вместо да се зарадват, че ще си прекара хубаво, че ще си даде почивка, малко приятни емоции, радости, те му мрънкат да отлага почивки, сватби, абе всичко да отлага, че им трябва ремонтиран апартамент. И докато го нямало, теглили теглили, хич не са и мислили - и едва ли става дума за 200 лв, щото едва ли щеше да се изненада особено, а човека се изненадал, чак му объркали плановете. Ей това, АбсурТ, аз не мога да го разбера с моя начин на мислене. Как слагаш някой и друг кухненски шкаф и 5-камерна дограма пред щастието на детето си, че и да го изнудваш и пришпорваш да зареже всичко, което може да му достави радост (сватбата в крайна сметка обикновено е хубаво събитие с изключение на бг-мама, почивката) само и само ти да си отгоре.
Та приблизително в сходна ситуация съм да ти кажа и не ги разбирам. Аз също не живея в ремонтирано жилище и вярно никак не е приятно. Ама не би ми и хрумнало да напрягам близък човек, когото твърдя, че обичам да зареже всичко и да налива пари, време и енергия отгоре над работата си, за да мога по-бързо да си набавя моя комфорт. Защо не вземат да се нанесат преди финалната права? Ще потраят да не е идеален супер лукс, малко и на тях ще им поручат машини. Аз не съм умряла вече 7-8 месеца, и те могат да изчакат малко.

Общи условия

Активация на акаунт