С какво ви дразнят свекървите- 89

• 78 612
  • 800
  •   1
Отговори
# 585

За сватбата - Ма хора, вярно ли искате да профукате 20-30000 лв. за едната ми бяла рокля ooooh! И иху-аху със 100 човека стринки и сестринки! Бррррр newsm43
Да, бе, изгъзици.
Днес сватба ще правят, утре може деца да заискат - ама, хора, верно ли и деца ще гледате, те само реват, пищят, пък какви пари по тях ходят, бррр... Я по-добре да пълнят банковата сметка, че едни такива небрежни сумички от по 2-3 хилки да се теглят, че то какво са тия пари на днешно време?

# 586
  • София
Какво означава задушават се толкоз народ в апартамента?!? Четирима човека. Айде сега. И аз съм живяла с родители и сестра в един апартамент, е, не се изтрепахме толкоз години.

Баба на над 80 сигурно със своите болежки.
Родителите- на 65 някъде
Млада жена на 29............

Нали не говориш сериозно, когато ги сравняваш с родители и двете им подрастващи щерки?

За мен другото е по- важно- под претекст, че бъдещата свекърва се бърка в работите на бъдещото семейство, да се прокарва политиката на бъдещата снаха, за да се стигне до заветната цел- ремонтирана от момчето къща, в която си живее новото семейство и всички останали, наврени в неремонтирания апартамент.
В същото време- къщата на булката- под наем, мама и баба без всякаква грижа................но, с уверението, че ако проимат нужда, тя ще се погрижи за тях.
Нищо, че според баща ѝ, " кравата не бивало да суче от телето"- явно, за чуждите крави и телета е приказката.

# 587
Впрочем познавам такъв случай макар и далечно. Живяха сума години в жилище (в случая на тъщата), направиха му поне 2 много скъпи и качествени ремонта през това време, всичко си плащаха изрядно - данъци, такси.  А като почина тъщата се оказа, че го е дарила на брата на жената, който бил по-неоправен. Хайде на 50 години иди изтегли жилищен кредит. Оспориха в съда де, успяха да развалят дарението, изплатиха си му дела, но счупиха сума пари по дела и адвокати, да не говорим за стреса и нервите. Звучи като голям кеф.

Сериозно се питам аз ли съм попаднала във висшето общество тук - така смело и спокойно се размятат десетки хиляди, че почвам да се чудя.

АбсурТ, тук вече съвсем в свободни съчинения премина. Никъде авторката не е написала, че смята да живее в къщата. Все повече клони към кредит за техен дом, дори са обмисляли заедно преди да открият, че сметката е малко по-празна от очакваното. Къде ги измисли тия драматични зарязани роднини в тесния апартамент? Аз искам на тяхно място. Grinning Хич не ги съжалявам. Лус, ела да ти стана свекърва и ми направи на мен ремонта, аз обещавам, че ще чакам кротко и няма да напъвам. Grinning

# 588
  • София

absurT май само ти не разбра, че имот в който твоето име не фигурира, както в случая на сина името никъде не фигурира - не е твой и не ти е семеен на теб и мъжа ти.
Кандидат снахата не отказва да се случи, а не иска това да спира развитието на нейното семейство и едното да е за сметка на другото. нормално.
Смисъл да живеят в апартамента и аз не виждам, т.к. не е техен и винаги ще й е натяквано, че тя е дошла в чуждата къща.
Пари за кредит е готова да даде, ама ти принципно не четеш, а само си съчиняваш.

Ами, по тази логика, с която съм напълно съгласна, тя би трябвало и в къщата да не се нанесе преди година.

Направила го е, защото, по нейно обяснение, момчето е имало намерение да тегли кредит за собствено жилище.
Тя уж е била съгласна, но когато се оказало, че парите не стигат за самоучастие, не се е бръкнала да донади и да тръгнат двамата към общата си собственост.

Това, на фона на натъртването, че има къща под наем, че има висока заплата и че винаги би ѝ помогнала майка ѝ, защото има възможност.

Вместо това, девойката се съгласява да се насочат парите за ремонт и този ремонт вече е накаря.
И няма против да остане в къщата, нищо че и там няма нищо на нейно име.
И че е заявила, че нищо няма да инвестира, щом не е нейно.

Вие и аз четем едно и също, едни и същи факти изложени, защо се хващате за това, което е казала, че " не би имала против да направи", а не проследявате какво всъщност прави?
Цитат на: Google76
"АбсурТ, тук вече съвсем в свободни съчинения премина. Никъде авторката не е написала, че смята да живее в къщата. Все повече клони към кредит за техен дом, дори са обмисляли заедно преди да открият, че сметката е малко по-празна от очакваното. Къде ги измисли тия драматични зарязани роднини в тесния апартамент? Аз искам на тяхно място. Very Happy Хич не ги съжалявам. Лус, ела да ти стана свекърва и ми направи на мен ремонта, аз обещавам, че ще чакам кротко и няма да напъвам. Very Happy

А, какво  е написала, ако си спомниш заявеното в постовете?
- че ремонтът приключва- на финалната права е.
- че не иска да го приключат сега, а след като се оженят и за деца помислят
- че не намира смисъл да живеят в апартамента
- че би била участвала в обща ипотека, ама като не са стигнали неговите пари, не се е бръкнала да донади.

И не си прави труда да я викаш тя да ти ремонтира- няма да стане, тя в своя джоб не обича да бърка.

Последна редакция: нд, 07 яну 2018, 16:21 от absurT

# 589
Живеем там, защото това беше негово желание, с презумпцията, че ако ще се дават пари, поне да бъдат вноски за жилище, което ще е наше, а не да храним някой друг с наема, който ще плащаме.
че имот в който твоето име не фигурира, както в случая на сина името никъде не фигурира - не е твой и не ти е семеен на теб и мъжа ти.
Именно. Не е негов.
Имат предварително уговорка, което си е договор. Ползване с/у ремонт.
Синът изпълнява споразумението.
3год X 12м X 800лв = 38 400 лв
Дали е вложена тази сума?
Останах с впечатлението, че той няма повече от 12м проплавани.

# 590
Момичета, защо хабите време и енергия толкова време да доказвате на 2-3 женици, че авторката е напълно права. Права е и много търпелива! Както се вижда тя е интелигентно и умно момиче, изяснила си е нещата и остава да действа. Закупуването на семейно жилище е първата стъпка.
Lys, едно рамо и от мен! !

# 591
  • София
Е, ти пък сега, ще правиш такива бакалски сметки!

Ми, родители са му, какво като са му спестили едни 38 000 от наем, които да вложи в имот, чийто наследник е ?
Те са длъжни да го направят, което не изтрива срама, че се налага да ги подпомага.
Важното е, че не са му ги дали на ръка, че да може кандидат снахата да каже как да се похарчат, нито пък са пуснали наематели срещу ремонт за някоя година и после да почват да печелят от наема.
Че тогава да четем тема, как не ги е срам така да постъпят със сина си и бъдещото му семейство.

*Melanie*, какво рамо, бе сестро?
Мацката и за общо собствено жилище не е поискала да даде, затова е почнал ремонта- не четеш, не четеш! hahaha

# 592
  • София
Скрит текст:
Живеем там, защото това беше негово желание, с презумпцията, че ако ще се дават пари, поне да бъдат вноски за жилище, което ще е наше, а не да храним някой друг с наема, който ще плащаме.
че имот в който твоето име не фигурира, както в случая на сина името никъде не фигурира - не е твой и не ти е семеен на теб и мъжа ти.
Именно. Не е негов.
Имат предварително уговорка, което си е договор. Ползване с/у ремонт.
Синът изпълнява споразумението.
3год X 12м X 800лв = 38 400 лв
Дали е вложена тази сума?
Останах с впечатлението, че той няма повече от 12м проплавани.
Тез устни уговорки нищо не значат. Днеска му говорят едно, утре нахартия може да е друго. Докато в НА няма неговото име не е негов, независимо какво му говорят и колко пари е вложил. Нарая май ще стане имал-дал, точка. Ремонта ще е налице, но в единия имот ще са свекърите, а другия вероятно на хартия ще бъде за по неоправната сестричка, че тя няма пари за нейно, а брат и паралията да си купи друг. А че човека се скъсва и жертва половината от най-хбавите си малди години за да им направи ремонта никой не го брой.

# 593
Може и повечко да плава.
Развълнувах сЪ сега, какви ли пари взимат моряците, а? И как им плащат - докато плават ли само? А като са на брега получават ли нещо, не получават ли newsm78

Че момичето е умно и грамотно никой не спори. Затова и тези 2-3 женици тук, както ни нарече, се опитваме да й кажем, че бърза да свОи, а не трябва. Рано й е още за претенции и налагане. Не трябва да слага каруцата преди коня! Не трябва да се конфронтира с новите си роднини, защото наистина те ще са близките й хора, на които ще разчита по време на рейсовете му, в чуждия за нея град!
Злорадството по повод сестра му ми чегрътна на мен, ама айде, и аз моята зълва не винаги съм я обичала Wink
И наистина, като искаш да си пълноправен партньор и съсобственик на имот, трябва и ти да се бръкнеш малко. Не с половината, не работиш по корабите, но все пак с нещичко! А не да викаш - ама ТОЙ щеше да направи вноска за НАШЕ жилище, ама ТЕ му изхарчили повече от парите и недостигнаха. Ами ТИ!? Къде си ТИ в цялата схема!

Последна редакция: нд, 07 яну 2018, 16:50 от птица

# 594
  • София
Е, ти пък сега, ще правиш такива бакалски сметки!

Ми, родители са му, какво като са му спестили едни 38 000 от наем, които да вложи в имот, чийто наследник е ?
Те са длъжни да го направят, което не изтрива срама, че се налага да ги подпомага.
Важното е, че не са му ги дали на ръка, че да може кандидат снахата да каже как да се похарчат, нито пък са пуснали наематели срещу ремонт за някоя година и после да почват да печелят от наема.
Че тогава да четем тема, как не ги е срам така да постъпят със сина си и бъдещото му семейство.

Нищо не са му спестили, а са се възползвали от добротата му. Той можеше да не прави никакви ремонти, да си купи собствено жилище и да си ремонтира него, а тях  да ги остави да се оправят кой както може. Да видим тогава свекървата на кого щеше да тропа с крак да й прави по скоростно ремонта? Наследник може и да не стане на техните имоти. А те не са длъжни нищо да правят. Наематели няма как да пуснат и да правят ремонт едновременно - никой наемател няма да търпи пушилеци, кочина и майстори месеци наред, но снахата се е съгласила след като мъжът и е поискал това. А след ремонтите свекърте винаги могат да ги изгонят от амартамента за да си пуснат квартиранти или сестрата да отиде там и ще са си в пълното право, т.к. имота е техен.

# 595

Ма мен ми стана интересно на каква позиция е годеника. Като гледам с какви разходи се е нагърбил горкия,е най-малкото помощник-капитан. Позволявам си да дам съвет на девойката,ако не може да убеди годеника да си купят собствено жилище, поне да не влага собствени средства в имотите на свекърите, освен ако няма черно на бяло,че синът ще наследи някой от имотите. Той има сестра, която със сигурност ще има един ден претенции.

# 596
Закупуването на семейно жилище е първата стъпка.
 Peace
Равно самоучастие и съкредитори както при Google76.
Дано някоя банка ги одобри спрямо декларираните им доходи.
Родителите ще се преместят в къщата, а апартамента ще дадат под наем.
Елементарно.
птица, само ако са към БМФ получават, когато са на суша.
Заплатите при тях са ниски.
Имам поне 6-ма познати, плаващи. Само единият е към БМФ.
Другият бе механик на онзи кораб с кокаина. Миналата година се спомина.
Никога не сме обсъждали заплащането им.

# 597
  • София

Тез устни уговорки нищо не значат. Днеска му говорят едно, утре нахартия може да е друго. Докато в НА няма неговото име не е негов, независимо какво му говорят и колко пари е вложил. Нарая май ще стане имал-дал, точка. Ремонта ще е налице, но в единия имот ще са свекърите, а другия вероятно на хартия ще бъде за по неоправната сестричка, че тя няма пари за нейно, а брат и паралията да си купи друг. А че човека се скъсва и жертва половината от най-хбавите си малди години за да им направи ремонта никой не го брой.

Не ща да те мисля в какво семейство си расла!
А, ако си сирак, по мога да разбера, защо си склонна да виждаш измамници в родителите към децата си.

Както и да е- тук обаче, не иде реч за това, някой на някого нещо да е обещал.
Просто момчето ремонтира нещо, на което е наследник, без да иска и стотинка от никого.
А ти, барабар с бъдещата снаха, ревете над кесията му. Mr. Green

# 598
Мой познат за 3-месечен курс взема около 30 000 лв.
Представете си за какво теглене става въпрос, след като той си е мислел, че може да направи ипотечен заем, но се е отказал! И странно защо родителите не са му предложили да му прехвърлят поне едното жилище, още повече, че все още не е женен?! Защото са свикнали само да вземат, дори през ум не им минава, че могат да му дадат. Ако беще прехвърлен апартамента, примерно, Абсурт щеше да си спести притесненията, че момичето ще им узурпира къщата. И, интересно, защо те не са я ремонтирали като по-млади? Може би защитниците им имат отговор?

ПП Не е наследник, Абсурт, никакъв не е, утре могат те да се разпоредят както си искат с имота.
Точно, защото сме живели в нормални семейства, дето родителите не са спекулирали с обичта ни, се възмущаваме.

# 599
  • София

Нищо не са му спестили, а са се възползвали от добротата му. Той можеше да не прави никакви ремонти, да си купи собствено жилище и да си ремонтира него, а тях  да ги остави да се оправят кой както може. Да видим тогава свекървата на кого щеше да тропа с крак да й прави по скоростно ремонта? Наследник може и да не стане на техните имоти. А те не са длъжни нищо да правят. Наематели няма как да пуснат и да правят ремонт едновременно - никой наемател няма да търпи пушилеци, кочина и майстори месеци наред, но снахата се е съгласила след като мъжът и е поискал това. А след ремонтите свекърте винаги могат да ги изгонят от амартамента за да си пуснат квартиранти или сестрата да отиде там и ще са си в пълното право, т.к. имота е техен.

Той може, ама снахата нали трябва да уредим някак- все забравяш каква е темата! Mr. Green

Що се отнася до имота- като не разбираш нещо, е по- добре първо да попиташ, че да не пишеш свободни съчинения.

Къща в центъра е една почти златна кокошчица- наемателите я ремонтират за сметка на наема и когато свърши гратисния период, почват да си плащат.
Което се явява една твърде, твърде прилична рента за собствениците.

Аз пак не разбрах, откъде съзнанието ти роди изкривената представа, че родителите ще изгонят от апартамента сина си ?
Да не би да познаваш семейството и да знаеш подробности, които ни е не знаем?

Общи условия

Активация на акаунт