С какво ви дразнят свекървите- 89

• 78 626
  • 800
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Какво отказване от родителите? Тя дори няма против той да налее тези пари, само не й е приятно да я ръгат с остен за по-голяма скорост и ако може да стане веднага, ако може да не се женят, да не почиват, абе въобще няма да живеят и дишат, докато къщата на свекървата не стане готова.
..........................

В заключение, Лус, видя ли вече отношението и възприятието за снаха, живееща в чужд имот? Ще го получаваш цял живот, ако се съгласиш на схемата, в която си се навряла. Затова бързичко премислете каква вноска може да попълвате, събирайте за самоучастие и си вземете ваше жилище - семейно. Общо. Негово и твое. Без името на свекърва ти в НА. Щом имате добри доходи, ще го изплатите за няколко години - спокойни години и после няма да си "тая гадна снаха дето има претенции над семейния си бюджет проклетията, не стига че в апартамента ми живее".

Това не е осигуряване на дом. Тя няма никакво жилище. Има разходи по чуждо жилище. Когато в нотариалния акт пише "еди каква си част принадлежи на Лус" тогава й е осигурил дом. Сега я е приютил в дома на майка си.

- всъщност, оказва се, че нещата не стоят така.

Ремонтът е на финалната права, но девойката не иска да се завърши и да се преместят всеки по жилищата, както са се разбрали, а да почака докато се оженят и проимат деца.
Пита се защо, а който се сети, добре.........

- не се е " навряла" в схемата- съвсем обмислено е в нея.

Ако имаше желание да вложи нещо от своите средства, щеше да додаде за кредита- предпочела е да не го направи, а да се опита да забави нещата така, че да останат с момчето в къщата.

- тя няма разходи по чуждо жилище
Има разход за своите ток и вода, докато момчето го няма.

# 571
Радвам се, че сред моите приятели и познати никой не се занимава с такива кръчмарски сметки. И "чуждите" апартаменти ремонтирахме и ремонтираме, и къщи наследствени оправяме, и парите ни са общи и без "мое/негово" харчени, пък нА, няма никой прецакан, сега всичко си ползваме, че и сами съградихме по нещо. И всички сме си все още заедно. Само едни си деляха парите точно наполовина (за хляба дори, боже мой!?) и само те отдавна не са семейство.
А вас тук (наблягам на това ТУК, защото темата с постоянните 20на момичета в никакъв случай не е представителна извадка за всички снахи) като чета, все по-чудно ми става! Бива ли толкова пресмятане и искане! Вярно, че животът е труден, а парите и имотите - важни, но пък младостта обикновено е щедра, широко скроена, добронамерена към околните, не цикли и дребни в битовизми...

# 572
Всичко разбирам, но защо тя се е нанесла в тази къща, не разбирам.

Защото са семейство и е нормално да живеят заедно. Това, че той пътува, нищо не променя.

# 573
Не е дребен битовизъм да ти кажат да си отложиш сватбата и да не ходиш по почивки, за да удовлетвориш чуждо желание.
Иначе Абсурт набива канчета за гледането в чуждата паница, ама само на снахата.

# 574
Надали са й го казали точно така. Още от първия й пост става ясно, че тя е задала крак да им прави сметка, кори и реорганизира уговорени от преди появата й планове, пък после се чуди що са й отговорили. Че и обидена Simple Smile

За сватбата - Ма хора, вярно ли искате да профукате 20-30000 лв. за едната ми бяла рокля ooooh! И иху-аху със 100 човека стринки и сестринки! Бррррр newsm43

# 575
Ако аз си плащам за тва иху-аху теб или съседката кво те вълнува колко съм дала?

# 576
АбсурТ, девойката никъде не е казала, че не иска да се завършва заветния ремонт, а че не иска да я форсират и да й обясняват да не се жени, да не ходят на почивки и прочие, а всичко смело да се налива в ремонта на свекървата без остатък. Именно - млади са, значи сега им се живее да не говорим, че се виждат ограничено време в годината. Дай сега да не смеят да идат за 3 дена някъде, че свекървата е приритала имота да е готов за чехлички на секундата.

Не знам защо реши, че не иска да участва в кредита. Може да не е имала възможност в точния момент, но тя ясно заяви, че би участвала в погасяването на жилищен кредит стига да решат да го направят така. И това би било 100 пъти по-смислено, отколкото да налеят още 20 000 лв минимум в ремонта на апартамент, който не принадлежи на никого от тях. Да, ясно, той щял да го наследи евентуално, може би, един ден.

Сега пък дребнаво било. Аз не знам, явно класите ни са много различни, вие явно разполагате така супер свободно с големи суми, но от малко по-бедната камбанария да ви кажа, малко хора хвърлят с чували пари без да се уточни предварително кой какво има или няма. У нас 30-40 000 лв за ремонт на чужда къща, а после още 20 000 лв за ремонт на чужд апартамент изобщо не е дреболия.

А за сватбата могат да си профукат и милион, ако искат - щото си е техния милион и не го искат от никого, а сами са си го заработили. Не знам кой на кого прави сметки, ама май да ти се бъркат за какво точно да харчиш собствените си пари е една идея по-нахално от това да искаш думата за какво се харчат собствените ти пари.

# 577
  • София

За сватбата - Ма хора, вярно ли искате да профукате 20-30000 лв. за едната ми бяла рокля ooooh! И иху-аху със 100 човека стринки и сестринки! Бррррр newsm43

И защо да не иска? От кога сватбите са нещо лошо?

# 578
Рядкост, ценна рядкост, са майките, които да успяват да не вземат от по-успялото си дете и да не дадат на по-неуспялото. Принципно.
А пък това, докато са в силите си още, да занемарят..., да чакат после детето да оправя онова, що е тяхно задължение и собственост... Да изискват. Крава да суче от теле не е много хубаво. Не съм видяла аз да се променя такава житейска нагласа - някой друг да ти го оправи, направи, даде... Дотежава. След време дотежава. На успелите ви деца.

# 579
  • София
Не е дребен битовизъм да ти кажат да си отложиш сватбата и да не ходиш по почивки, за да удовлетвориш чуждо желание.
Желанието не "чуждо"- целта е да се освободи апартамента, в който ще живее младото семейство!
Само ти ли не схвана досега?

Това, че майката дава зор да стане преди сватбата е разбираемо- хем са на финалната права, хем явно вече се задушават толкова народ в апартамента.
Въпросът е, защо кандидат- снахата не иска това да се случи?

Защо не намира смисъл да живеят в апартамента?

Защо не иска и да даде пари за теглене на кредит?

# 580
  • Варна
Какво означава задушават се толкоз народ в апартамента?!? Четирима човека. Айде сега. И аз съм живяла с родители и сестра в един апартамент, е, не се изтрепахме толкоз години.

# 581
  • София
Надали са й го казали точно така. Още от първия й пост става ясно, че тя е задала крак да им прави сметка, кори и реорганизира уговорени от преди появата й планове, пък после се чуди що са й отговорили. Че и обидена Simple Smile

Ремонта е бил уговорен преди свтабата, но стана ясно, че глед официалния годеж, свекървата се е затръшкала да няма сватба докато не и се ремонтират нейните 2 имота и мърмори защо те си харечели техните пари по почивки, вместо да си стоят на дупетата и да наливат пари в нейните имоти. Това е наглост до безочите. А снахата е прекалено търпелива да не им натегли майните. Въпреки това тя не отказва да се направят ремонтите, а просто не иска сватбата й да се отменя и отлага за неопределено време, докато не свършат ремонтите. В крайна сметка парите са на младото семейство и не бива то да спира да се развива като такова, за да може маминка да е с приоритет, пък младите кучета ги яли. От къде на къде свекървата ще гледа "в тяхното канче" , че и да им прави разчет на техните пари, че ще казва за кое да харчат и за кое не? А за сватбата - предвид че сами ще си я плащат, ако искат и 100 000,00лв. ще пръснат за иху аху - това си е лично тяхно решение и щом парите са си техни, само и единствено те двамата младоженци могат да решават за кое колко да похарчат. Ако искат и 30 000,00лв. само за ролкя ще дадат. Свекървата няма право да казва, как сватбата трябва да се отлага поради настоящите причини, да й се направят ремонти. Като иска ремонти да се бръкне и да си ги плати.

# 582
Ми защото не може, бе Абсурт, ти пък сега каква си! Ми няма възможност момичето! Иначе иска и е готова всичко да дели, само никой да не й се пречка за ТЕХНИТЕ пари Grinning
Това малко като рибата още в морето, пък тиганът вече изпушил на огъня Simple Smile

Как ли му горят ушите на момчето цял ден днес Joy

ПП. Хайде стига вече с тези "чужди" имоти! За нея чужди, за него - не!
Разбра се, че самото момче (САМОТО ТО!) иска да запазят и ремонтират къщата. И съответно така са се разбрали в семейството. Преди появата на момичето! Какво само въртите и сучете и се чудите как да ги изкарате хората тъпи, мързеливи и нахални! Нали се сещате, че къща в центъра на Варна, в каквото и състояние да е, може да се продаде за мнооого пари. Или да се договори със строителна фирма срещу 2-3 апартамента нормална големина. И парите на младежа не биха им трябвали тогава въобще. Но семейството е мечтало, обсъждало и решило да я задържи, ремонтира и ползва. Отново подчертавам - преди появата на момичето. Той самият го е искал. Още преди да тръгне с корабите.
А защо не са го започнали преди това ремонтът - ами нормално, къща от 200-300 квадрата (както тя я описа) не се ремонтира с 2 пенсии по 300 или заплати по 1000. Нищо общо с родителска им некадърност или мързел няма.
Ейй, колко сте силни-вилни, викаше моята баба hahaha Да се чуди човек вашите родителки колко ли са били тъпи и некадърни, та сега нямате по няколко имота в джоба, ами купувате двустайни срещу ипотека и ремонт за 30000 ooooh!

За сватбата - да правят каквото искат! Щом искат да профукат парите на момчето, изкарани с къртовски и опасен труд, за глупости, тяхна си работа, никой не я спира, доколкото видяхме. Ама тя иска тутакси и веднага да стане, всичко друго да се застопори. Първо, не се влиза така с бутонките напред при новата рода и второ, тя сигурна ли е, че точно същото иска и той! Някакси - хем го жали от една страна, от друга, самата тя се кани да го натовари.

Последна редакция: нд, 07 яну 2018, 16:14 от птица

# 583
Е, как? Какви рокли ще купува като има да се купува ламинат и дограма за къщата на свекървата? За 20-30 лв на битака все ще се намери нещо в бяло. Иначе много ще се забави ремонта. И почивка, меден месец - ей я на Витоша, Рила, има хижи. Пък и кой ще посреща майсторите докато си правят иху хахото? Я да си седят мирно и общото си време да прекарват в романтично шпакловане и сглобяване на мебели. Simple Smile Heart

Защото не е неин, не е и негов. Аз разбирам, когато хората нямат възможности, примиряват се с некомфортни обстоятелства и понасят последствията. Те, обаче, имат избор и няма никакъв смисъл да губят време, пари и нерви в стопанисването на чужд апартамент, който във всеки един момент може да спре да бъде техен - свекърите имат пълната свобода и законово право да го продадат, дарят на сестрата, да пуснат хора под наем там, каквото си искат. Аз не бих живяла доброволно с брадва над главата.

Пак ще натъртя, че тя ясно каза, че е съгласна да участва в тегленето на кредит. Финансово да участва. Би било правилния избор.

# 584
  • София
Желанието не "чуждо"- целта е да се освободи апартамента, в който ще живее младото семейство!
Само ти ли не схвана досега?

Това, че майката дава зор да стане преди сватбата е разбираемо- хем са на финалната права, хем явно вече се задушават толкова народ в апартамента.
Въпросът е, защо кандидат- снахата не иска това да се случи?

Защо не иска и да даде пари за теглене на кредит?
absurT май само ти не разбра, че имот в който твоето име не фигурира, както в случая на сина името никъде не фигурира - не е твой и не ти е семеен на теб и мъжа ти.
Кандидат снахата не отказва да се случи, а не иска това да спира развитието на нейното семейство и едното да е за сметка на другото. нормално.
Смисъл да живеят в апартамента и аз не виждам, т.к. не е техен и винаги ще й е натяквано, че тя е дошла в чуждата къща.
Пари за кредит е готова да даде, ама ти принципно не четеш, а само си съчиняваш.

Общи условия

Активация на акаунт