С какво ви дразнят свекървите- 89

• 78 551
  • 800
  •   1
Отговори
# 555
|А не ти ли е неудобно да живееш в чужда къща, особено когато годеникът го няма?

# 556
Е, нали бяха семейни имоти, общо благо, ремонт на наследството, сега чужда къща?

# 557
Е, колко неспособни да са, че да не могат да плащат на майстори и да ги надзирават... Щом той е останал кофти изненадан от похарчените суми в негово отсъствие значи те все пак правят нещо, докато го няма и плащат за това.

Не четеш! Peace
Те, според авторката, са неспособни да ръководят такъв мащабен проект. Mr. Green
Според нея, те теглят пари за собствени нужди, като последния път, когато са развалили сумата за самоучастие, са изтеглили много пари.............за незнайно какви собствени нужди.....

Вие хубаво съветвате авторката да си купЯТ нещо свое, но тя и това чака той да направи- четете, тя всичко си пише.

Абсурд, разбира се, че са некадърни и неспособни, щом здрави и прави се налага синът им да ги издържа!
И да, нормално е първо да купи за собственото си семейство жилище, вместо да ремонтира бащините имоти. Тя, ако не участва в закупуването, ще има други неща, с които да участва. Не всичко е пари. Смешно е да слагаш ред в разпределението на задълженията в чуждо семейство.
Абсурд, на моменти имаш наистина абсурдни разбирания.

# 558
  • София
А предлагам absurT, птица и другите там свекърви, които смятат, че снахите са злите вещици, които ще им откраднат касичките, оп... т.е. синовете, и че синовете им нямат право на личен живот, а мама трябва да е на първо място, да си направят тема "свободни съчинения на тема гадните същества - снахите"  Grinning Grinning Grinning
Интересно защо не пишете в темата "с какво ви дразнят снахите", която отдавна е замряла, а сте се навряли да се правите на всезнаещи и велики в темата "С какво ви дразнят свекървите"? Колко снахи пишат в другата тема и ви обясняват колко смотани и нагли са свекървите? То тука малко като в реалния живот - снахите си гледат живота, а свекървите /повечето/ вечно са навряли нос в живота на сина си и смятат, че им е длъжен.

Не сме свекърви, а сме хора, които гледат фактите и не са готови да ги изкривят, само за да бъде права кандидат снахата.
Тук никъде не иде реч мама да е на първо място, а да се направи така, че всички да имат нормални за обитаване жилища.
Решение, взето преди появата на момата и пред финализиране вече.

Това, че снахи като теб- решили че щом са с някой мъж, той им става собственост и роб, пишат колко са смотани и нагли свекървите, че не искат да им стана мост, е без всякакво значение.

Едно с ограничените си умове не можете да схванете- ако мъжът до вас е възпитан така, че да може да се откаже от родителите си, то утре със същата лекота ще се откаже и от вас. Mr. Green

# 559
Моят съвет е друг: ако е така възпитан, че да не може да откаже на родителите си, по-добре се откажете от него. Един мъж трябва да може да каже не на нечии прищевки, независимо ваши или родителски.

# 560
  • София

Абсурд, разбира се, че са некадърни и неспособни, щом здрави и прави се налага синът им да ги издържа!
И да, нормално е първо да купи за собственото си семейство жилище, вместо да ремонтира бащините имоти. Тя, ако не участва в закупуването, ще има други неща, с които да участва. Не всичко е пари. Смешно е да слагаш ред в разпределението на задълженията в чуждо семейство.

Не четеш- не ги издържа, а ги подпомага.
Защото, баба му и баща му са на пенсии.
Майка му е на каквото си изкара- то, добре че и това успява жената, защото на днешно време да си намериш работа като минеш 50 е цяло чудо.
Сестра му е била на малка заплата, а вече работи за по- голяма.

Така че, хайде да се поспрем с интерпретациите. Peace

Второ- нормално е да осигури свястно жилище на бъдещото си семейство, затова и още преди години са решили как да го направят- сега го изпълняват.
Никой не иска и стотинка от девойката за семейните имоти, което е правилно.
Тя просто ще се събуе пред другата врата- на апартамента, както се е събула пред тази преди година.

Трето- имала е възможност, ако е искала, да даде половината пари за кредит, още повече, че ремонта не е бил започнат, когато е станало въпрос за общо жилище.
Не го е направила, а момчето е пренасочило парите към плана от преди години.

С това, което съм болднала от поста ти, съм абсолютно съгласна!

# 561
За първи път, в тази тема, през постинг срещам абсурдното твърдение, че като влагаш пари в имот, който не е твоя собственост, си осигуряваш дом.

# 562
За първи път, в тази тема, през постинг срещам абсурдното твърдение, че като влагаш пари в имот, който не е твоя собственост, си осигуряваш дом.

|Ти пък? Нищо не влагаш. Мъжа го омайваш и това е. Вече е твой дом. Свекървата да изчезва.

# 563
Какво отказване от родителите? Тя дори няма против той да налее тези пари, само не й е приятно да я ръгат с остен за по-голяма скорост и ако може да стане веднага, ако може да не се женят, да не почиват, абе въобще няма да живеят и дишат, докато къщата на свекървата не стане готова.

На мен ми е грозно твърдението, че не били семейство, защото нямали брак все още при все, че дори са сгодени. Те живеят заедно, внасят пари в семеен бюджет - това е семейство. И ние още нямаме подпис, въпреки че имаме намерение (но пък нямаме финанси и ние по ремонтна линия, ама ремонта си е на наш апартамент) - аз ни възприемам за семейство. Някой нагоре каза, че можело момчето да размисли. Брей брей. Ми той и след подписа може да размисли. И след 20 години и 3 деца може да размисли.

В заключение, Лус, видя ли вече отношението и възприятието за снаха, живееща в чужд имот? Ще го получаваш цял живот, ако се съгласиш на схемата, в която си се навряла. Затова бързичко премислете каква вноска може да попълвате, събирайте за самоучастие и си вземете ваше жилище - семейно. Общо. Негово и твое. Без името на свекърва ти в НА. Щом имате добри доходи, ще го изплатите за няколко години - спокойни години и после няма да си "тая гадна снаха дето има претенции над семейния си бюджет проклетията, не стига че в апартамента ми живее".

Това не е осигуряване на дом. Тя няма никакво жилище. Има разходи по чуждо жилище. Когато в нотариалния акт пише "еди каква си част принадлежи на Лус" тогава й е осигурил дом. Сега я е приютил в дома на майка си.

# 564
  • София
Скрит текст:

Майка му е на каквото си изкара- то, добре че и това успява жената, защото на днешно време да си намериш работа като минеш 50 е цяло чудо.

Така че, хайде да се поспрем с интерпретациите. Peace

Второ- нормално е да осигури свястно жилище на бъдещото си семейство, затова и още преди години са решили как да го направят- сега го изпълняват.
Никой не иска и стотинка от девойката за семейните имоти, което е правилно.
Тя просто ще се събуе пред другата врата- на апартамента, както се е събула пред тази преди година.

Трето- имала е възможност, ако е искала, да даде половината пари за кредит, още повече, че ремонта не е бил започнат, когато е станало въпрос за общо жилище.
Не го е направила, а момчето е пренасочило парите към плана от преди години.

С това, което съм болднала от поста ти, съм абсолютно съгласна!
Ти не четеш - не ги подпомага, а ги издържа.
Второ - той не прави ремонт на жилище което ще е за бъдещото му семейство, т.к. по НА неговото име не фигурира никъде и никога няма да фигурира, така че за момента той прави ремонт на чужд имот, в който дори няма да живее никога, а ще се премести да прави ремонт в друг чужд имот, където пак не фигурира като собственик по НА и никога може да не фигурира. А девойката може и да не дава 1ст. за семейните имоти, но поема храна, сметки, облекло и т.н разходи от семейния им бюджет с пари изкарани от заплата й и наем на нейн имот. Така, че не е седнала като свекърва си да не дава 1 ст. за нищо и да тропа с краче "по-бързичко да става".
Трето няма как да се иска от нея хем да поема текущите разходи, хем да дава за първоначална вноска, пък събраните за първоначална вноска пари да отиват за на маминка прищевките, които нито са за ремонта нито са обсъдени със сина й.

# 565
Нямам против и да им ремонтира къщата специално, стара е, строена наистина преди много години и знам, че и за него има сантиментална стойност имота, отделно, че е на центъра на града. Просто не върви, когато не си ти човека, който плаща масрафа, да имаш изисквания за срокове.
Колко е голяма тази къща, на колко етажа е и с каква квадратура е?
Питам, защото конкретно знам как възрастни хора без високи доходи,
но с имот (къща на центъра), който бе за ремонт сключиха договор за същия.
Ремонт и ползване за три години.
След тези три години се отдава под наем за 1200Е/месец.

# 566
Всичко разбирам, но защо тя се е нанесла в тази къща, не разбирам.

# 567
Аз с моя прост акъл (както се изразяваше бабa ми) мисля, че когато на хоризонта се зададе  женитба на син или дъщеря, приоритет става младото семейство. Да им се помогне да си осигурят жилище и да си стъпят на краката. Старите могат да се примирят временно с това, което имат. НО! Когато старите наистина остареят, разболеят и имат нужда от помощ, децата им да не се офлянкват и оплакват, че им тежи.

А Лус  бих посъветвала да остави годеника си той да решава финансовите  отношения с родителите си. Все още не е официална снаха и е добре да не си разваля отношенията с него или с родителите му, за да не стане бивша годеница Едва ли ще ги оставят на пътя или в неремонтирано жилище.

# 568
Живеем там, защото това беше негово желание, с презумпцията, че ако ще се дават пари, поне да бъдат вноски за жилище, което ще е наше, а не да храним някой друг с наема, който ще плащаме. За това. Аз съм приела довода му за резонен и съм се съгласила. Не съм от жените, които лека полека, се пренасят у мъжа им без да се усети и накрая някак "естествено" заживяват там. И в това отношение не ме е накарал нито веднъж да се почувствам като "гостенка" или навлек в дома им. АбсурТ, не толерираш бъркането в чужди сметки, но бъркане е само факта, че аз искам хората да бъдат или по- активни или ако не то поне не форсиращи. Но не е бъркане това, че майка му направи коментар за това как сме похарчили част от парите НИ. И това, че няма нужда да бързаме и мислим за сватба. Която пак е ще е наша сметка. Защото и двамата нямаме намерение да караме родителите ни да плащат за ихо- ахото на нас двамата и още 100 човека. Щом ще си я плащаме ние, не виждам защо трябва да се прави на въпрос. И не смятам, че проявявам високомерие, при положение, че никога не съм тръгнала да коментирам нещо на въпреки срещу тях и дори в случая, в който се почувствах засегната си замълчах. Насреща съм била и съм винаги, когато са имали и имат нужда от помощ било финансова или физическа. Наясно съм, че вероятно ще са най- близкото до семейство, което имам, при все че майка ми е на няколко хиляди километра. За това и не желая да ги игнорирам или ощетявам. Но семейството е семейство, когато с общи усилия всички се стремим към всеобщо добруване, а не когато всеки дърпа в различна посока.

# 569
Цитат

Чета, чета, само че различно разбираме прочетеното. Подпомагане е, когато си ангажиран с плащането на нещо конкретно, а не когато сумите, дето самоволно се теглят от сметката ти, те вкарват в размисъл.
Живеят заедно баба му, баща му, майка му и сестра му, всичките с някакъв доход, сериозно ли ми казваш, че не могат сами да се издържат?! Или просто са свикнали да се възползват от него? Не стига, че ремонтът е изцяло на негов разход, ами и допълнително си разполагат с парите му. Че и недоволстват.

Общи условия

Активация на акаунт