С какво ви дразнят свекървите- 89

• 78 505
  • 800
  •   1
Отговори
# 660
Ами битовите разходи ги засегна ти, АбсурТ, не беше ли ти тази, която заговори за ток и вода и кой плащал и тях. Интересно, не знаех, че има семейства, в които ако си купиш "сирене" то си е за теб си. Навярно всеки си пазарува и готви отделно за себе си, за да не се ощети.

# 661
  • София
Проблемът на опониращите на Лис е, че като повечето свекърви, все още тя не е 'снаха' в истинския за тях смисъл. И не ги броят за 'семейство'. Т.е. тя харчи парите му, а не общите им пари.

Ми, не!
Тя не му харчи парите, тя не иска той да ги похарчи за ремонта, който е решен още преди години.
Тя не иска да приключи ремонта, да се пренесат там родителите му.
Тя не иска да вложи пари в ремонта, което е разбираемо, но тя не иска и да даде за самоучастие, за да изтеглят двамата кредит за собствено жилище.
Ако беше дала за самоучастие, ремонтът е нямало да започне.

Това са фактите, които тя лично е написала в постовете си.

И всичко това, да- докато още не е снаха, а само кандидат такава.

# 662
Ами да ти кажа, като го няма мъжът ти 6 месеца, естествено, че сиренето, което ти ще изядеш през това време, си е за теб и е твой разход, не общ. Деската ги смята за общи (и така е редно!), но те имат общ дом, деца, сметки, детски градини и пр. и пр. , а вие! Деца нямате, данъци общи нямате, вноски по ипотека нямате. Какво се правиш на умряла лисица и ти!

# 663
Ти описваш какво представлява разгара на ремонта при вас, но в същото време на няколко пъти каза, че по- важно е първо да го завършите, а после да се жените.
При това, вие двамата инвестирате и в жилището, и в ремонта.

Как защитаваш мнението, че завършването на ремонта трябва да се отложи заради сватба и евентуални деца, с което се блокират всички в картинката, от човек, който една стотинка не влага в цялата баталия?

Защото при нас ситуацията е коренно различна. Нашата сватба се отлага не заради родителите на МП (чиято издръжка не е бомбастична, в смисъл наистина, хората си имат много минуси, но не искат кой знае какви суми), а заради факта, че ние искаме да напреднем с ремонта по-бързо. Нас никой не ни натиска, това си е наше решение. Утре, ако ревна, че не се чувствам доволна неомъжена (или ако забременея непланирано, например), ще се оженим веднага и кухнята ще почака. Ама аз съм по-практична и затова предпочитам първо да имам къде да си сготвя на спокойствие и тогава. Но това няма значение. При тях именно тази възможност се оспорва - тръгнали сте да се жените? ааа, чакайте малко, дайте да довършим първо нашия ремонт!

Другата причина, която прави нашата ситуация различна е ясна - ние наливаме пари не за сватба, а за ремонт, да права си - но това е наш имот - мой и негов. Не на свекървата, не чужд, наш. Т.е когато си мисля за бели рокли и тостове (добре де, аз не съм от най-романтичните натури и по-скоро си мисля за идеята за наличие на брак и официално семейство, все тая) аз знам, че го отлагам за наше добро, в името на нашия дом, за нашите деца, а не за чужд такъв, докато нашето положение си остава висящо.

Представи си за момент, че в момента, в който е трябвало да се дава самоучастието, тя също не е имала готова сума? Какво е самоучастието? 10-15% и то без лихвите. Ако тя влага наравно или дори повече в изплащането на ипотеката, ще е вложила много повече от едното самоучастие, не мисля, че това е толкова голям проблем.

K.A.G., ти с твоята готовност да помогнеш на децата си при каквито и да е обстоятелства изобщо няма какво да се припознаваш (ако се припознаваш де), твоето е съвсем друго.

# 664
Кандидат снаха и кандидат свекърва са несъществуващи понятия.
Аз никога не съм искала да бъда нечия снаха, аз съм такава, защото съм се омъжила за нечий син. Ако бях кандидат снаха, то и такава щях да остана, защото съм сигурна, че нямаше мен да избере свекървата.

Птица, и какво от това, ако 6 месеца годеника й плаща сиренето и я издържа?

# 665
Птица, Гугъл , мислим еднакво. Къща в центъра на Варна  си е богатство. И аз не бих я заменила, още повече, че имат и апартамент. Исках да обясня на Лус, че бяха доста тежки години от 2000 до към 2015 г. за масовия българин. Не всичко можеше да се поднесе на тепсия и би трябвало като разумен човек да го разбере и да прояви търпение.
Ние сме дали нов етаж на сина ни, но той и снахата си купиха   мебелите и другото обзавеждане. От нас беше само спалнята, 2 персийски килима, спално бельо  за първо време и други дреболии, но платихме и сватбата.
Ако не си бяха стегнали сами,  трябваше да се наложи да почакат.

Последна редакция: нд, 07 яну 2018, 23:00 от K.A.G.

# 666
КАГ, къща в центъра на Варна, почти съм сигурна, че ще глътне пари колкото за средно голям, че и голям апартамент. Аз не бих се съгласила на такъв ремонт особено ако знам, че няма да живея там.

# 667
  • София
Забравяш, че ремонтът е решен предварително, че е на финала, че тя самата съобщи, как има възможности- изброи ги дори, така че, ако е искала да участва в купуването на общо жилище, е щяла да го направи.
Но, е предпочела ремонта и да живее в чуждата къща, като предварително е била осведомена за условието- да се разменят с родителите.
Не виждам за каква принуда говориш? newsm78

И да, вие наливате заедно, а тя не само че не налива, а се чуди как да подлее вода.........

ПП. Мислиш ли, че родителите на момчето не са готови да помогнат с каквото могат?
Или, фактът, че не могат сами да направят ремонта и им се налага да бъдат подпомогнати, ги прави лоши и безхаберни?

Та, както вече стана дума- винаги могат да намерят наематели, които да платят ремонта и да ползват, а после да си плащат.
Мой приятел от Варна- бивш капитан, така се издържа сега- даде апартамента за 800 лв., като ремонта направиха наемателите. Отделно гаража даде и ето ти едни 1200лв. на месец.

Последна редакция: нд, 07 яну 2018, 22:56 от absurT

# 668
  • Ямбол
Аз не бих приела пари от децата си по никакъв повод. Ако искат да ремонтират - да го правят за себе си. Родителите ми също, все пак те са ме възпитавали. Това обаче не всеки разсъждава като нас, свекърва ми изобщо обаче не се притеснява, че цял живот е дондуркана от родители, свекъри, после от синовете си, че и с голям замах раздава чужди пари, за да я мислят за богата.

# 669
... Представи си за момент, че в момента, в който е трябвало да се дава самоучастието, тя също не е имала готова сума? Какво е самоучастието? 10-15% и то без лихвите. Ако тя влага наравно или дори повече в изплащането на ипотеката, ще е вложила много повече от едното самоучастие, не мисля, че това е толкова голям проблем.
Ако, може би, сигурно и вероятно! Ама май не Mr. Green
Ако беше спряла да задълбава след първото включване, сигурно щеше повече съчувствие да получи. Поне на мен първата ми мисъл беше "я, тези младоци как са се набълбукали... Един ремонт правят, втори ги чака... Браво за възможностите им и дано не изгорят накрая..." Обаче в следващите постове се видя, че не е толкова бяла и добра, ремонтите са заварено положение и хич не й харесват, участието й в тях - никакво, претенциите - големи и отношението към родителите и сестрата - неуважително и злобничко.

# 670
Ако бях аз, не бих вложила пари в този ремонт. Нека си го довърши, щом е поел ангажимент, но това не бива да става за сметка на съвместните ни планове.

# 671
  • София
Аз не бих приела пари от децата си по никакъв повод. Ако искат да ремонтират - да го правят за себе си. Родителите ми също, все пак те са ме възпитавали. Това обаче не всеки разсъждава като нас, свекърва ми изобщо обаче не се притеснява, че цял живот е дондуркана от родители, свекъри, после от синовете си, че и с голям замах раздава чужди пари, за да я мислят за богата.
Майка ми и свекърът ми също. Евентуално заем. Тези свекъри обаче си теглят от парите на едното им дете и не ги интересува. Много рядко ми се случва да реагирам срещу егоизъм, но техният ми идва повече.

# 672
  • София
Ако бях аз, не бих вложила пари в този ремонт. Нека си го довърши, щом е поел ангажимент, но това не бива да става за сметка на съвместните ни планове.

Ами, тя също не влага, но съвместните им планове все нея не я включват откъм финанси.
Да, сватбата щели да делят..........ама покрива над главата ѝ не е нейна грижа......

# 673
Лиляна, аз също не съм поискала стотинка от синовете ми. Няма и да го направя. Крушка да купят, връщам парите.  Дори единият яде при мен, че е ерген все още, а на другия децата са  тук по цял ден. Аз им готвя и осигурявам всичко необходимо през деня. И те им купуват, ама не съм го поискала аз. На празник  приготвям всичко от до, те са на гости. А наскоро им дадох 3 500 лева за ремонт на общи помещения в ТЯХНАТА къща по мое настояване. Не го натяквам, а само обяснявам, че има и свекърви, които са различни от твоята. От моя кръг не познавам свекърви-скорпиони, които да смучат от децата си. Повечето са като мен- всеотдайни и грижовни. Изключвам две, които са дали не малко, но се разсърдиха за имената на внуците и си развалиха отношенията заради тази глупост.
Да добавя, че месечният ми доход е около 1000 лева. Правя си сметка и имам достатъчно за мен и малко да помогна на тях от време на време.

Последна редакция: нд, 07 яну 2018, 23:25 от K.A.G.

# 674
Почнат ли ремонта на апартамента, в който ще живеят, всеки ще вложи толкова, колкото може. Той ще купува фаянс, тя храна например. И пак ще е общо.

Общи условия

Активация на акаунт