С какво ви дразнят свекървите- 89

• 78 530
  • 800
  •   1
Отговори
# 645
Аз съм написала, ама ти четеш избирателно. Цитирай ми момента, в който съм казала "Аз плащам ток и вода, когато го няма, а когато е тук не плащам и толкова". Цитирай ми момента, в който казах, че лежа на пълната му издръжка и не давам пари за нищо. О, не, чакай, вече мога да предположа какъв е сценария, който вече се е сформирал в главата ти. Моите пари си ги кътам за мен си, а онова, което не кътам харча само за себе си, нали? Или да опитам пак. Всъщност кътам всичко и дори и харчовете в лицето на "глезотиите" си не покривам.
Не се връзвай Joy
Тук голяма част от хората ти се противопоставят , "за твое добро" , да видиш и друга гледна точка.
Естествено , че не си гостенка на хотел , ама ако влезеш в обяснителен режим , ще направиш кеф на един куп кибици.

# 646
Аз пък да питам - в едно домакинство как точно се разбира кой платил нещо? Аз внасям хх пари на месец, мъжа ми също. Това, че днес аз съм платила детската градина, как се изчислява, че е точно от моята заплата? Ако ММ плаща ипотека, а аз купувам храна и за него, то това е равносилно на двамата плащаме ипотека
 Или по свекървенските разбирания не е така?
В едно семейство, да, но тук нямаме семейство.
Тук има моряк, който 6 месеца е в морето и който плаща по ремонта като се върне и мома, плащаща си водата и тока, докато него го няма, ако не е сложил на разплащателна сметка тези разходи заедно със сметките на родителите си.

Ама искаш да кажеш, че ако имат сключен брак и живеят по същата схема може, защото са семейство? Странна логика....Моя мъж като ходи командировка и като плащаме с неговите пари разходите, а моите примерно с дъщеря ми сме ги изхарчили за дрехи и други глезотии.....
Живеят ли двама души заедно, то финансите им са общи и двамата трябва да стигнат до консенсус как да се харчат. Иначе всеки ако драпа към себе си, то колкото и да са женени, това не е семейство за мен.

# 647
  • София
 Lys Bleu няма смисъл да се хабиш да обясняваш на absurT каквото и да е. Тя винаги си фантазира и истерично защитава свекървите, злобно оплювайки снахите колко са неблагодарни, нагли, зли, смотани и т.н. Гледай си живота и мъжа, а съвети по казуса ти изказахме още в началото. Ти си прецени кое те удовлетворява. Simple Smile

# 648
  • София
Аз съм написала, ама ти четеш избирателно. Цитирай ми момента, в който съм казала "Аз плащам ток и вода, когато го няма, а когато е тук не плащам и толкова". Цитирай ми момента, в който казах, че лежа на пълната му издръжка и не давам пари за нищо. О, не, чакай, вече мога да предположа какъв е сценария, който вече се е сформирал в главата ти. Моите пари си ги кътам за мен си, а онова, което не кътам харча само за себе си, нали? Или да опитам пак. Всъщност кътам всичко и дори и харчовете в лицето на "глезотиите" си не покривам.
Чета, разбира се и имам отвратителната способност да запомням фактите, без да обръщам внимание на емоционалните изблици от вида " бих взела участие".......

Не си цитирала, че не плащаш ток и вода, но цитира, че никога няма да плащаш за имот, който не е твой.

Е, наем не плащаш, което е разбираемо, пари в ремонта на влагаш, какво друго остава освен тока, водата, интернета?
Разбира се, че ще ги плащаш, ако момчето не ги е сложило на разплащателна сметка заедно с тези, на родителите си.
А, като се върне, не съм писала че не участваш с нищо в ежедневните разходи.
Но, тук не разискваме такива дреболии........

Аз сценарий нямам, за разлика от теб,  а ти го описа пост след пост.
Няма да ти изброявам фактите, които даде- на разположение са ти, прочети ги, ако си ги забравила.

Деската,

"Живеят ли двама души заедно, то финансите им са общи и двамата трябва да стигнат до консенсус как да се харчат. Иначе всеки ако драпа към себе си, то колкото и да са женени, това не е семейство за мен."

Много си права, така е.
Тук обаче, има консенсус за едно, а девойката е замислила друго, с което да изправи син срещу родители, за да остане в къщата без и стотинка да даде за ремонта.
Манипулациите в толкова огромни размери, не водят до нищо добро.
"

Последна редакция: нд, 07 яну 2018, 22:04 от absurT

# 649
Мхм. А вие във вашето семейство само ток, вода и интернет ли плащате? А как живеете? В смисъл да не сте овладели умението за фотосинтеза? Моля, простветли и нас как става, сигурна съм, че много хора ще се радват да разберат, как да отменят хранителните продукти като перо от бюджета си. Представям си на каква везна е всичко при вас като те слушам, толкова прецизно смятане, изчисляване кой на кого и как.

# 650
... Наистина никакъв келепир не е да си моряшка жена. Имах гадже, което плаваше та знам. Нямаше го по 11 месеца. Това и парите не го компенсират, така че се разделихме. Права е Гугъл, как пък на тия хора не им идва на ума нещо друго, а само ремонтите и парите, с които те се плащат? Дотолкова, че едва ли не са ревнали всичко друго да се отлага, сакън да не заминат паричките някъде другаде.

Откъде дойде твърдението, че жените на моряците били принцеси? Абсурдно е.
Повярвай ми, много по- често можеш да чуеш мнение от сорта на "Не я мисли нея, тя е моряшка жена. Пари като вестници, няма кой да ги чете", отколкото реплика като тази на HighSpeed.
Толкова им е акълът на тези, които твърдят такива неща.

Ами от HighSpeed дойде, откъде  hahaha
Вие не само, че не се четете внимателно, ами и себе си не помните какви ги дрънкате в устрема да изкарате свекървата чудовище  Joy
... Самия факт, че свекървата се е опитала да набързо да "опече" и брак на дъщерята с моряк (сигурно понеже е наясно със заплащането им, но това не е сметкаджийство нали) не говори добре за нея.

Последна редакция: нд, 07 яну 2018, 22:11 от птица

# 651
Ние живеем почти 10 години заедно и от моята заплата не съм платила повече от 2-3 сметки. Всичко от заплатата на ММ се плаща. За сметка на това пък последната ми заплата замина за подаръци и за всичките пътувания и глезотии по празниците. Добре, че свеки не знае.......

А пък аз съм поела основно разходите за зъболекар на малката, които не са малко. Чакай да кажа тогава на ММ, че е безотговорен баща и не се грижи за здравето на детето си.

Lys Bleu, защо продължаваш да се оправдавяш в тая тема и да очакваш разбиране?

Абсурт, като заживяхме с ММ той подпомагаше брат си. Лично аз сложих край на това след време, защото приоритетите ни се смениха. И да, свеки не беше щастлива от факта, но ми е все тая.

# 652
Ами специално с АбсурТ в момента- за забавление. Няма филм, който да ми грабне достатъчно вниманието, не ми се чете, а тя порядъчно ме развлича. А щом тя е съгласна, че когато има консесус за харчовете всичко е точно, е ние имаме такъв за всички битови разходи и за глезотиите извън тях. Може да спреш да се тревожиш за тока, водата и интернета.

# 653
Гледам "Ръката, която люлее  люлката"
Как всичко не  е каквото изглежда.
Този форум ,както  доста късно разбрах е  за подпомагане...Може и да е в други раздели и  теми. Не  и тук.

# 654
Боряна, права си. В темата би трябвало всеки да каже от какво се е подразнил, без някой да му обяснява, че няма право да се дразни за точно това.

# 655
  • София
Мхм. А вие във вашето семейство само ток, вода и интернет ли плащате? А как живеете? В смисъл да не сте овладели умението за фотосинтеза? Моля, простветли и нас как става, сигурна съм, че много хора ще се радват да разберат, как да отменят хранителните продукти като перо от бюджета си. Представям си на каква везна е всичко при вас като те слушам, толкова прецизно смятане, изчисляване кой на кого и как.

Кой говори въобще за ежедневните разходи по собствената ти персона?
То, оставаше и за тях да теглиш от сметката му! Mr. Green
Ти не си ли свикнала да се издържаш сама, та пак натам забиваш?

Темата, която си пуснала, не визира ежедневните битови разходи и глезотийки, а много по- важни неща, за които консенсуса е един, а твоите мераци- други.

# 656
Деска, и  според свекървите е така. При нас беше същото - аз храна, облекло, обувки, домакински принадлежности, домашен текстил и подобни. Той- ток, вода, телефон, отопление, материали за дребни ремонти. Никога не сме се карали за пари и никога от никой не сме взимали назаем. Простирахме се според чергата. Докато учеха синовете беше тежко. Двамата сме се лишавали много, докато завършат. За покупки на жилища и големи ремонти и дума не можеше да става. Осемнадесет години никъде не бяхме ходили на почивка.  Тук- там на някоя хижа, двудневна екскурзия.  Аз  бях по-добре от него, защото  съм ходила на  екскурзии за по ден-два с  учениците ми.  Ресторант само на професионални празници. Никога и до ден днешен не сме си купували нови телефони или компютри. Наследявахме старите на синовете ни. Чак минала година получих нов лаптоп като подарък.  А бяхме лекар и учителка що годе с редовни, макар и не големи заплати.Хубавото беше, че къщата вече беше построена и прилично обзаведена  преди  тежките години.  Още по-трудно е било на хора   с нищожни доходи или съкратени и безработни. Сега нещата са коренно различни и можем да си позволим всичко, но преди не беше така.
Не знам свекърите на Лус как са били финансово. Може би  не са могли да си позволят скъпи ремонти и затова са закъснели с осигуряването на жилище на сина си своевременно.

Последна редакция: нд, 07 яну 2018, 22:31 от K.A.G.

# 657
Боряна, е какво да й подпомагаме на Лис, като от последния й пост излиза, че тя дори и собствените си разходи за храна смята към общите. Има го, няма го момчето, купувайки си сирене, тя "внася" в семейния бюджет Joy
КАГ, разбира се, че не са имали възможност хората, но са искали и са запазили старата фамилна къща все пак. Явно голяма, на пъпа на града. Не са я пуснали на пазара. А със сигурност са можели да го направят. И да получат 3 апартаментчета по 60 квадрата + сериозна сума да си живеят сега спокойно. Пък кандидат снахата щеше да влезе без проблем в едното, но на нея и това не й се нрави. Въздух пробутвали строителните фирми, къде са 250 квадрата... Върни се в постовете и го прочети!

Последна редакция: нд, 07 яну 2018, 22:31 от птица

# 658
КАГ, това е нормалното съжителстване.

Птица, ако мъжът ми е в командировка, а аз съм си изхарчила заплатата, си вземам от неговата. И не че ги делим, просто си стоят на всеки по картите, това защото работодателите ги превеждат по отделни такива. Ако получавахме в кеш, щяха да стоят на обща камарка и тогава въобще нямаше да знам с чии пари какво се купува.

# 659
  • Оптимист по принуда
Проблемът на опониращите на Лис е, че като повечето свекърви, все още тя не е 'снаха' в истинския за тях смисъл. И не ги броят за 'семейство'. Т.е. тя харчи парите му, а не общите им пари.

Общи условия

Активация на акаунт