С какво ви дразнят свекървите- 89

• 78 541
  • 800
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Откъде дойде твърдението, че жените на моряците били принцеси? Абсурдно е.
Повярвай ми, много по- често можеш да чуеш мнение от сорта на "Не я мисли нея, тя е моряшка жена. Пари като вестници, няма кой да ги чете", отколкото реплика като тази на HighSpeed.

Толкова им е акълът на тези, които твърдят такива неща.

# 631
  • София
Веднага ти отговарям, всъщност бях започнала да пиша по същия въпрос, който ми задаваш и точно ми изскочи, че си писала.

Когато майка ми продаде стария си апартамент и се премести в нов, по-малък, й остана известна сума разлика. На няколко пъти е предлагала да ми помогне с нашия ремонт или с ипотеката, ама аз не искам и не от желание да се правя на Героиня с Тиквен Медал (ТМ), а защото ми е хубаво да знам, че си има пари - ей така да си ги има и да си е спокойна, да се глези. Приятно ми е като покаже, че си е купила дрешка, нещо за апартамента й, книжка - радвам се, че може да се поглези. Ако утре реши да иде на скъпа почивка, с кеф ще й пренеса багажа до автогарата/летището.

В този ред на мисли, ако майка ми имаше жилище - свободно такова, в което мога да живея, щях да й намеря наематели и да се радвам, че всеки месец си има някакъв доход, да може да си достави някое удоволствие. Така постъпват хората, когато наистина държат на някого.

Как не им стана жал на тези хора като виждат, че пътува, че с месеци работи далеч от жена си, от дома си пък и от тях - не им ли е свидно първата им работа като се върне да бъде да го заврат с майсторите и да му източат спестяванията, че и да му мрънкат, че е решил да иде на почивка. Вместо да се зарадват, че ще си прекара хубаво, че ще си даде почивка, малко приятни емоции, радости, те му мрънкат да отлага почивки, сватби, абе всичко да отлага, че им трябва ремонтиран апартамент. И докато го нямало, теглили теглили, хич не са и мислили - и едва ли става дума за 200 лв, щото едва ли щеше да се изненада особено, а човека се изненадал, чак му объркали плановете. Ей това, АбсурТ, аз не мога да го разбера с моя начин на мислене. Как слагаш някой и друг кухненски шкаф и 5-камерна дограма пред щастието на детето си, че и да го изнудваш и пришпорваш да зареже всичко, което може да му достави радост (сватбата в крайна сметка обикновено е хубаво събитие с изключение на бг-мама, почивката) само и само ти да си отгоре.
Та приблизително в сходна ситуация съм да ти кажа и не ги разбирам. Аз също не живея в ремонтирано жилище и вярно никак не е приятно. Ама не би ми и хрумнало да напрягам близък човек, когото твърдя, че обичам да зареже всичко и да налива пари, време и енергия отгоре над работата си, за да мога по-бързо да си набавя моя комфорт. Защо не вземат да се нанесат преди финалната права? Ще потраят да не е идеален супер лукс, малко и на тях ще им поручат машини. Аз не съм умряла вече 7-8 месеца, и те могат да изчакат малко.
Тук имаме само твърдението на момата, според която той е изнудван от родителите си да направи ремонта на къщата, за да се нанесат.
Само че се оказва, че уговорката е друга- да се нанесат, за да освободят апартамента за младото семейство.
Т. е., младото семейство ще живее не в къщата, а в апартамента.

Разбира се, че ако нямаш задни мисли, ще се стремиш да постигнеш намеренията си, за да бъдат добре всички.
Но, в случая, ремонтът на къщата е привършил почти, а авторката е тази, която единствена има друго виждане по въпроса за разпределението на имотите, и начина , и времето в което да бъде извършена размяната.

Тя е тази, която не иска да се довърши ремонта, пак тя е тази, която не намира смисъл да отидат в апартамента и пак тя е тази, която не е поискала да даде своята половина за ипотеката, преди да е започнал ремонта.

Това са фактите, написани от нея.

Накъдето и да ги въртим, те са дадени от авторката.

# 632

Тя е тази, която не иска да се довърши ремонта,

Дай цитат, в който авторката не иска да се довършва ремонта. 
Тя не иска да я натискат за време и да й отлагат сватбата. Не е изявила претенции да не се довършва ремонта.
Ако тези родители искат да видят сина си щастлив и женен, няма да имат против да има сватба и след това да се завърши ремонта. Или малко да поживеят на състояние ала финалната права на ремонта в къщата. Пак ти казвам, няма никаква причина тези хора да не се нанесат преди последните 1-2 щрихи, едва ли жилището е необитаемо, авторката и мъжа й живеят там засега. Ама не им е кеф да идат и да посрещат/изпращат майстори. Ами то всяко хубаво нещо си има цена. Ако си намерил начин да не я платиш даже, може да се наложи мъничко поне да се нагодиш към обстоятелствата.
Ако ти щракна снимки как живеем ние сега, докато тече ремонта, ще ахнеш. Аз мисля, че моето 4-5 месечно боледуване беше следствие алергия към прахоляка, който се вдига от къртенето/рязането. Ама така е, искаш нещо, понасяш си всичко, което го съпътства. То не може да не платиш за ремонт, да не видиш майстор, да влезеш на перфектно и магично, ама и в точно определен момент, даже сватбата на сина си не можеш да изчакаш. Това са капризи.

# 633
  • София

Дай цитат, в който авторката не иска да се довършва ремонта. 
Тя не иска да я натискат за време и да й отлагат сватбата. Не е изявила претенции да не се довършва ремонта.
Ако тези родители искат да видят сина си щастлив и женен, няма да имат против да има сватба и след това да се завърши ремонта. Или малко да поживеят на състояние ала финалната права на ремонта в къщата. Пак ти казвам, няма никаква причина тези хора да не се нанесат преди последните 1-2 щрихи, едва ли жилището е необитаемо, авторката и мъжа й живеят там засега. Ама не им е кеф да идат и да посрещат/изпращат майстори. Ами то всяко хубаво нещо си има цена. Ако си намерил начин да не я платиш даже, може да се наложи мъничко поне да се нагодиш към обстоятелствата.
Ако ти щракна снимки как живеем ние сега, докато тече ремонта, ще ахнеш. Аз мисля, че моето 4-5 месечно боледуване беше следствие алергия към прахоляка, който се вдига от къртенето/рязането. Ама така е, искаш нещо, понасяш си всичко, което го съпътства. То не може да не платиш за ремонт, да не видиш майстор, да влезеш на перфектно и магично, ама и в точно определен момент, даже сватбата на сина си не можеш да изчакаш. Това са капризи.

Тя написа, че ремонтът е на финалната права.
Е, какво по- нормално да се довърши?

Ти описваш какво представлява разгара на ремонта при вас, но в същото време на няколко пъти каза, че по- важно е първо да го завършите, а после да се жените.
При това, вие двамата инвестирате и в жилището, и в ремонта.

Как защитаваш мнението, че завършването на ремонта трябва да се отложи заради сватба и евентуални деца, с което се блокират всички в картинката, от човек, който една стотинка не влага в цялата баталия?

Ти по- глупава ли си, че не тропнеш с краче на приятеля ти да се ожените първо, после дечица да завъдите, пък после той да се бръкне за ремонта? newsm78
Ами се вреш в пушиляка и боледуваш с месеци, докато момата си живее рахат в къщата, чакайки да се върне момчето, за да надзирава и плати ремонта? newsm78
И последно- по- глупава ли си, че плати наполовина всичко по ипотеката, а не се направи на разсеяна? newsm78

# 634
  • Варна
Не. По-далновидна е.

# 635
  • Canada
Живеем там, защото това беше негово желание, с презумпцията, че ако ще се дават пари, поне да бъдат вноски за жилище, което ще е наше, а не да храним някой друг с наема, който ще плащаме. За това. Аз съм приела довода му за резонен и съм се съгласила.

Нали щяхте да се изнасяте след ремонта, как ще бъде ваше жилището, какви вноски?

# 636
Живеем там, защото това беше негово желание, с презумпцията, че ако ще се дават пари, поне да бъдат вноски за жилище, което ще е наше, а не да храним някой друг с наема, който ще плащаме. За това. Аз съм приела довода му за резонен и съм се съгласила.

Нали щяхте да се изнасяте след ремонта, как ще бъде ваше жилището, какви вноски?

Говоря за вноски на закупен от нас имот, а не за къщата им и ремонта й.

# 637
Аз пък да питам - в едно домакинство как точно се разбира кой платил нещо? Аз внасям хх пари на месец, мъжа ми също. Това, че днес аз съм платила детската градина, как се изчислява, че е точно от моята заплата? Ако ММ плаща ипотека, а аз купувам храна и за него, то това е равносилно на двамата плащаме ипотека
 Или по свекървенските разбирания не е така?

# 638
  • София
Аз пък да питам - в едно домакинство как точно се разбира кой платил нещо? Аз внасям хх пари на месец, мъжа ми също. Това, че днес аз съм платила детската градина, как се изчислява, че е точно от моята заплата? Ако ММ плаща ипотека, а аз купувам храна и за него, то това е равносилно на двамата плащаме ипотека
 Или по свекървенските разбирания не е така?
В едно семейство, да, но тук нямаме семейство.
Тук има моряк, който 6 месеца е в морето и който плаща по ремонта като се върне и мома, плащаща си водата и тока, докато него го няма, ако не е сложил на разплащателна сметка тези разходи заедно със сметките на родителите си.

# 639
Е как така "как"? Със счетоводната книга, подробно описание на приходите и разходите, прилагаш нагледно всички касови бележки и платежни и после на одит при мама.
АбсурТ, ако не знаех, че не делим един покрив, щях да помисля, че ни светиш денонощно над нас и портфейлите ни, да си записваш кой, кога и за какво е платил. Ставаш наистина абсурдна вече. Но изобщо нямам намерение и да ти се обяснявам повече, че вече е нелепо. Съчинявай си щом страдаш от наличие на прекалено свободно. Може да опиташ и роман да напишеш, да не ти отива капацитета на халос.

# 640
  • София

АбсурТ, ако не знаех, че не делим един покрив, щях да помисля, че ни светиш денонощно над нас и портфейлите ни, да си записваш кой, кога и за какво е платил. Ставаш наистина абсурдна вече. Но изобщо нямам намерение и да ти се обяснявам повече, че вече е нелепо. Съчинявай си щом страдаш от наличие на прекалено свободно. Може да опиташ и роман да напишеш, да не ти отива капацитета на халос.

Не става- ти си написала какво правиш, аз само напомням на съфорумките фактите, които си дала, защото доста от тях се поддават на емоциите и ги загърбват. Mr. Green

# 641
Lys Bleu,
А защо вие трябва да се местите след ремонта в апартамента ?
Досега къде са живели всички ? Тази къща кой я е ползвал , преди вас с момчето ?
Не проявявам излишно любопитство , просто ми е чудно защо да не направите сватбата след прословутия ремонт сега и да останете в къщата , докато си стъпите на краката и не си купите ваш имот .
Очевидно момчето е добро , не е ли достатъчно това , което вече е направил ?
А на изчисленията за месечен наем 800 лева , просто не обръщай внимание.
Ако всички родители , оставили имоти на децата си да ги обитават , разсъждават така, и то по пазарен наем....ами дано са си възпитали и децата така , че един ден да им сложат сметката за обгрижване , вместо синовен дълг.

# 642
Как защитаваш мнението, че завършването на ремонта трябва да се отложи заради сватба и евентуални деца, с което се блокират всички в картинката, от човек, който една стотинка не влага в цялата баталия?
Това отлагане може да се проточи дълго. Сватба, деца и никога да не останат суми.
Мда, но младите ще са в центъра и на ремонтирано, а баш собствениците да се "гъчкат".
Сещам се за една дама (тема), където не искаше да отива в апартамент, понеже не е ремонтиран,
а свекърите да им освоботят луксозно ремонтирания, в който живеят.
Да си купуват собствено жилище. Ремонтите са били за сметка на пребиваването им.
Родителите ще се справят с имотите си.
Не са възрастни(предполагам мои набори), а и собствен бизнес са имали.
ПП Момчето е работило като ученик. Предполагам лятната ваканция.
Това не е "взимане на живота в ръце"!
Той тепърва започва.
За добра позиция на кораб се иска мин. 5 год (30 плавателни месеца) стаж + сертификати.
Успех!  Hug

# 643
В подобен филм аха да играя и аз едно време. Само че нас ни привикаха след сватбата, тъй като сме станали голямо и задружно семейство, да вземем да изтеглим кредит, за да си довършат свекърите къщата, която тогава и покрив нямаше. Пък ние сме имали големи заплати, нямало да е проблем да си плащаме наем и кредит Simple Smile И в тяхното семейство имало уговорки за ремонти и довършване едно време. Купихме си наше жилище скоро след това, че и по почивки не спираме да ходим.
Начетох се на пълни глупости в последните страници и още не проумявам откъде  на къде свекървата ще държи сметка на парите и кой кога почива, кога ще се жени и т.н. Shocked

# 644
Аз съм написала, ама ти четеш избирателно. Цитирай ми момента, в който съм казала "Аз плащам ток и вода, когато го няма, а когато е тук не плащам и толкова". Цитирай ми момента, в който казах, че лежа на пълната му издръжка и не давам пари за нищо. О, не, чакай, вече мога да предположа какъв е сценария, който вече се е сформирал в главата ти. Моите пари си ги кътам за мен си, а онова, което не кътам харча само за себе си, нали? Или да опитам пак. Всъщност кътам всичко и дори и харчовете в лицето на "глезотиите" си не покривам.

Общи условия

Активация на акаунт