Математически турнири 5-12 клас

• 187 876
  • 708
  •   1
Отговори
# 120
В никакъв случай не е лошо да се готви допълнително в къщи. Учудва ме вариант в който СМГ иззппраща на пррестижно състезание деца да го представляват, а не ссе предлага ппдготовка за това състезание в самото у-ще. Когато аз бях ученичка имаше само олимпиади, но преди олимпиадата учителката ни събираше да се подготвим за олимпиадата под нейно ръководство и си преддставях, че в МГ-та се работи допълнително по предстоящи състезания с участниците. По никакъв начин не критикувам жееланието ти да подготвиш детето, а съм изненадана че у-щето не го прави, иззвън подготовката по учебната програма. Получи се несъответствие с представата ми за начина по който сее готвят децата за състезания в профилираните у-ща. Попитах, за да си го изясня, а не като упрек или нещо такова. Вероятно не съм се изразила правилно.

# 121
В никакъв случай не е лошо да се готви допълнително в къщи. Учудва ме вариант в който СМГ иззппраща на пррестижно състезание деца да го представляват, а не ссе предлага ппдготовка за това състезание в самото у-ще. 

От къде си извади такъв извод?
Мария никъде не е написала, че не се предлага подготовка.
Обърка се нещо.

# 122
В никакъв случай не е лошо да се готви допълнително в къщи. Учудва ме вариант в който СМГ иззппраща на пррестижно състезание деца да го представляват, а не ссе предлага ппдготовка за това състезание в самото у-ще. 

От къде си извади такъв извод?
Мария никъде не е написала, че не се предлага подготовка.
Обърка се нещо.
А написала ли е, че се предлага?
В крайна сметка предлага ли се и колко часа?

# 123
Тя пита къде да намери повече задачи. Не е длъжна да се обяснява какво се предлага в училището, колко, кога и как.
Всичко останало са си ваши интерпретации.

# 124
tulip01 ме изпревари Simple Smile.
Подготовка има и ще има още до пмс. Това, че дете учи в смг не означава, че не може да си купи сборник и да решава допълнително. Нито пък значи, че подготовката в училище е лоша. Просто съм преценила, че искам да реши повече задачи и попитах за хубав сборник, защото изобилието на пазара е голямо. Поръчах сборника, който препоръча Prizma (нямам капка съмнение в нейната преценка). Благодаря, Prizma!
Когато се борих квотите от регламента да отпаднат, бях с ясното съзнание, че дъщеря ми няма да ходи на пмс. Изненадах се, че се е справила с контролните и че иска да отиде. Но отиването й ме притеснява, защото може да доведе до злословене по мой адрес, което ми е неприятно.
Дъждец, да предлага се! Допълнителни 2 часа седмично към часовете по програма.
Ако знаех, че питането за сборник ще се превърне от "муха-слон" изобщо нямаше да питам тук!

# 125
Неочаквано за мен, моята взела, че изкарала вътрешноучилищните контролни и се класирала за ПМС. Още по-неочаквано - иска да отиде. Погледнах минали теми (само 5 намерих), за да се ориантирам в стила на задачите. Не искам да я пускам неподготвена, а тези 5 теми, които ги има в нета са крайно недостатъчни за подготовка. Моля за препоръка на подходящ сборник с трудни задачи.
Подготовката за ПМС и НОМ - областен кръг е една и съща.

# 126
Мария, и аз не предполагах, че един съвсем нормален въпрос на човек с дете в 4клас, на който най-вероятно му е интересно и за собственото му дете какви възможности предлага едно МГ и който съвсем добронамерено се дообясни във втори пост, ще предизвика такива заяждания на дребно.
Успех на дъщеря ти и благодаря за отговора!
Същото важи и за Вас!

# 127
Мария, и аз не предполагах, че един съвсем нормален въпрос на човек с дете в 4клас, на който най-вероятно му е интересно и за собственото му дете какви възможности предлага едно МГ и който съвсем добронамерено се дообясни във втори пост, ще предизвика такива заяждания на дребно.
Успех на дъщеря ти и благодаря за отговора!
Същото важи и за Вас!

Joy

# 128
За мен областен на НОМ е на порядък по-лесен от последните 2 задачи на пмс. Поне в 5ти клас.
Дъждец, кой се заяжда?
Да не съм отговорила на някой въпрос?
Попитах за сборник със сложни задачи (тип пмс). Голяма драма стана и веднага тръгнахте с изводи, че в смг има лоша подготовка. Ми, не, СМГ е повече от прекрасно училище и подготовката по математика е чудесна и учителите на дъщеря ми са отлични, особено госпожата по математика! Това надявам се изчерпва въпроса дали съм доволна от смг.
Личната ми ангажираност към пмс и първоначалният регламент ме напрягат и затова пришпорвам излишно дъщеря си. Това е.

# 129
  • София
Но отиването й ме притеснява, защото може да доведе до злословене по мой адрес, което ми е неприятно.
Това звучи странно.

Допълнителни 2 часа седмично към часовете по програма.
Това школата по математика ли е или са допълнителни часове за самото състезание?

Сборник - този

# 130
В СМГ  няма допълнителни часове за подготовка на състезания.

# 131
"Магията на интелекта" е прекрасен сборник. Аз имам такъв за 4-ти клас.

# 132
  • София
Забравих да напиша основното, за което влязох Laughing Пролетните математически състезания преди това са били Зимни. Заради времето са ги преместили. Така че старите години за малките класове търсете в архивите на ЗМС.

# 133
"Магията на интелекта" е прекрасен сборник. Аз имам такъв за 4-ти клас.
А в този сборник има ли обяснения като в Читанката или са само задачи?

# 134
В края на сборника има: "Отговори, упътвания и решения", като решенията и упътванията са на малък брой задачи.
Моят сборник е издаден 2003 година. Много неща се измениха оттогава.
Сега подобни такива задачи ги има в Талантите, Математик умник и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт